Aktivity ZS pro projekt Bratislava - Praha v OR

Tohle jsem našel, ale potřeboval bych vidět i mapu, jak a kde jsou návěstidla. Například před ně se zadávají vyčkávací body. Stále jsem v editoru tratí, ale mám tam volby na editování tras, servisů, ale to já teď nepotřebuji.

Neumím si představit, jak v tomto vytvořit, či editovat aktivitu. V tomto případě, jak zobrazit celou trasu. Nevím. Asi tento editor neumím.
TSRE nemá Activity Editor :-) Tohle se dělá přes OpenRails.

Tohle jsem našel, ale potřeboval bych vidět i mapu, jak a kde jsou návěstidla. Například před ně se zadávají vyčkávací body. Stále jsem v editoru tratí, ale mám tam volby na editování tras, servisů, ale to já teď nepotřebuji.

Neumím si představit, jak v tomto vytvořit, či editovat aktivitu. V tomto případě, jak zobrazit celou trasu. Nevím. Asi tento editor neumím.
Zbyňku, tady je to trochu jinak. Ale beztak uvidíš trasu pro vlak, ukáže Ti to všechny průjezdné body, ale editaci tras musíš dělat přes Trackviewer v OR.
Dle obrázku vpravo najdeš Path a u něj je funkce edit. Tu zmáčkneš a uvidíš trasu vlaku, pohybuješ se jako při stavbě v editoru. Nezapomeň mít ale zapnuté "Interacivies". Pak uvidíš i perony a nákl. koleje a návěstidla. Zbytek "volovin nemusí být zapnutý ( WorldGrid, TrackTDB lines apod.).
Activity editor_TSRE5_1.jpg

Všechny kostky zelené lajny jsou vždy něco, např tady začátek a konec trasy. Takto uvidíš všechny body trasy jako výhybky, vyčkávací body a další prvky trasy.
Dále se Ti zobrazí všechny loose consisty nastrkané do aktivity, pokud jí máš zde načtenou v nabídce vpravo nahoře.. To jsem Ti mohl ukázat na slezině. Asi budu muset na víkend do Hustopečí, koukám :cool::D:rolleyes:.

Dobrý den, vidím tam chybu návěsti v 'Failed Signals List'. Možná jich tam bude víc, zkuste je vyhledat podle ID (ve World, v databázi).

Dobrý den, vidím tam chybu návěsti v 'Failed Signals List'
A to jsou jaké chyby? Tato aktivita ještě není úplně opravené, v MSTS editoru to hlásí při startu nějaké servisy, které nejdou načíst. Ale aktivita se nedočte. Proto to řeším.
Zkusil jsem proskákat tyto 4 jakoby chyby, ale to jsou platná návěstidla v Praze a Bratislavě.
Jo, kdyby to skočilo na nezatržítkované návěstidlo, to by bylo.
Zatím prohledávám celý úsek, kde jsem zanechal nějakou stopu, tedy od Brna až do Kutné Hory. :)

Už teď vidím, že v tomto aktivity dělat nechci.
A ani to nejde, to co třeba vydám za nedlouho, by jsi v tom editoru neudělal, ani, kdyby jsi se rozkrájel na malé kousíčky, Mně stačilo na slezině, když chtěl Tygy posunout jeden blbý reversní bod na trase hráče, jen posunout a co to obnášelo za peripetie. V AE MSTS jej chytneš myší posuneš a uložíš, otázka půl vreřiny. Tenhle paskvil fakt nebrat...

Na MSTS activity editoer to nemá ani smykem. Je to jen kosmeticky načančaný špatný editor aktivit.

Prohledal jsem všechno, všude, kde jsem stavěl a chybu jsem nenašel.
Zlaté modelování. Takové problémy u toho nejsou. A když je něco špatně, tak mám před sebou jen jeden projekt na celé ploše a ne 3000 km tratí.

Dobrý den, vidím tam chybu návěsti v 'Failed Signals List'. Možná jich tam bude víc, zkuste je vyhledat podle ID (ve World, v databázi).
To je seznam "nefunkčních návěstidel" pro interakci v aktivitě. Bohužel v OR nedodělané, takže návěstidla takto označená aktivitářem stále fungují normálně. V OR CZ/SK jsem na nich zhasl žárovky, ale jsou pro vlaky AI jinak funkční a průjezdná.

Proto vím, proč chci ve své verzi TSRE kompletně odstavit Route Editor. Přeložit ho prakticky není možné, protože zdrojový kód obsahuje asi 570 .cpp souborů a mají to nastavené tak nešťastně, že jsou texty rozházené úplně všude.

Například okno, které se zobrazí při uložení, je v souboru, který řeší načítání textur apod. Proto při překladu nějakého tlačítka musím projít všechny .cpp soubory a dělat to stylem pokus–omyl: upravit, zkompilovat a takhle pořád dokola :)

V AE MSTS jej chytneš myší posuneš a uložíš, otázka půl vreřiny.
Přesně tak.
Asi bych nemohl spát, tak jsem zkusil načíst slezinovou verzi trati a.........
.... editor se načetl.
Jelikož dál to bylo hlavně o modelování, tedy jen zkusím přehrát World (který jsem nahrál z té únorové verze, jak jsem měl na slezině, plus databázové soubory.
Pak jsem hýbal jen s kusou kolejí v Kuřimi a dál už nic. Rychlejší pak bude spustit msts editor tratí a on si už sám zařve, kde mám něco databázového špatně a rovnou nabídne "smazat objekt" tedy asi nějaké zlobivé návěstidlo. Poslední Dynatrax mám z 8.2., tedy tady problém nebude. Maximálně kusá kolej v Kuřimi. Držte palce, snad to zítra dám.

Zrovna nedávno jsem o tom přemýšlel. Když vybuchne jakýkoli 3D model, vrátí se ze zálohy předchozí verze a jen se dostaví rozdíl. Ale v případě stavění trati, tady je problém. Najít podobnou chybu je nemožné. Ano. Když osazuji návěstidla, vždy poté už ze zvyku spouštím MSTS editor aktivit. Ale tentokrát si nevzpomínám, co jsem kde návěstidlově osazoval. Maximálně ten Rudíkov s těmi červenými námezníky. Ale nefungovalo to ani po smazání těchto návěstidel. Je nutné si uvědomit, že pokud nepojede editor aktivit, tak je celý projekt k ničemu. Jak píše Dan. V TSRE5 editoru pokročilou aktivitu neuděláte.
Právě kvůli aktivitě Pannonia jsem stavěl tyto šílenosti. Není tajemství, že vymýšlím odklon přes Třebíč, aby to bylo trochu zajímavé.

Je nutné si uvědomit, že pokud nepojede editor aktivit, tak je celý projekt k ničemu.
Bohužel, je to přesně tak. Pak jen pro aktivity z A do B bodu, ale na nějaké mnipuláky s posuny, zprávami pro hráče, na to můžete bez AE MSTS zapomenout. Je to pak o tvorbě, jak pro starý MSTS. Kdybych to měl nadlehčit, tak ORCZ je taková formule 1, ale na na polní cedtě (ta cesta je editor aktivit v OR). Když zapnu editor MSTS, jsem rázem na závodním okruhu.

Zrovna nedávno jsem o tom přemýšlel. Když vybuchne jakýkoli 3D model, vrátí se ze zálohy předchozí verze a jen se dostaví rozdíl. Ale v případě stavění trati, tady je problém. Najít podobnou chybu je nemožné. Ano. Když osazuji návěstidla, vždy poté už ze zvyku spouštím MSTS editor aktivit. Ale tentokrát si nevzpomínám, co jsem kde návěstidlově osazoval. Maximálně ten Rudíkov s těmi červenými námezníky. Ale nefungovalo to ani po smazání těchto návěstidel. Je nutné si uvědomit, že pokud nepojede editor aktivit, tak je celý projekt k ničemu. Jak píše Dan. V TSRE5 editoru pokročilou aktivitu neuděláte.
Právě kvůli aktivitě Pannonia jsem stavěl tyto šílenosti. Není tajemství, že vymýšlím odklon přes Třebíč, aby to bylo trochu zajímavé.
V první polovině 80.let kvůli mimořádnosti mezi H. Brodem a Brnem jela tudy Ex 75 "Hungaria" z Prahy. V té době ještě nebyly opravené mosty v Třebíči a u Kralic a tak nesměly tudy jezdit vlaky s přípřežemi ale s postrky. Tento vlak ale dostal vyjímku a tak jel s dvěma T 478.1 (751) včele a na konci s téměř 90ti tunovou ES 499.0 (350), která tam v Jihlavě přejela kvůli zkrácení pobytu v Brně. (úvrať)

Když zapnu editor MSTS
Dane. Kua :) To mi nemůžeš připomenout, že jsem ti upravoval návěstidla v přerovských ranžírech? Mě to úplně vypadlo z paměti. Ale úplně. Až jsem tedy obnovoval verzi z 22.2. na současnost nahráním novějších world, tak ve finále mi TSRE5 v Tools/Errors and Messages hlásil chybu v návěstidlech a když jsem na to klikl a Jump, tak jsem se ocitl v Přerově. A do pr****, aha.
Změny jsem přesunul do záloh a znovu nahrál včerejší verzi.
Prolezl jsem podzemí Přerova a našel jedno schované vložené, kde nebylo aktivní žádné zatržítko. Zapomněl jsem. Po opravě už editor MSTS aktivit naběhl. To byly nervy a zbytečně zabitého času. Za ten čas bych měl hotový model nádraží Brno Židenice. Ale tohle se bohužel děje od počátků stavění.
navestidlo.JPG

Back
Nahoře