Tvorba Martin S.

Netuší někdo, prosím, na kterých maďarských stránkách je ke stažení tento Sergej? Zkoušel jsem ho hledat tam, kde jsem si myslel že bude a už jsem jej tam nenašel. Přitom ostatní maďarské Sergeje z oněch stránek mi povědomé jsou... :rolleyes:

Před dobou neurčitou jsem si jej totiž stáhl a použil pro něj ladění pro starší model Sergeje z vzd-or.eu - s tím souvisela úprava rozměrů, pozice a velikost "světelných placek" a efektů kouře z výfuku. Pokud by @Josef Vogeltanz neměl nic proti, tak bych přeci jen zkusil tuto úpravu zveřejnit...

Přílohy

• 781_312_new.jpg
    781_312_new.jpg
    443.1 KB · Zobrazeno: 9
Tak to risknu... Zde můžete stahovat model Sergeje 781.312-4 s upraveným laděním od @Josef Vogeltanz. Mám za to, že původně byl k nalezení nejspíš na stránkách a rovněž jsem měl zpočátku v plánu dát ven jen upravené ladění, s tím, že si každý stáhne model z oficiálních stránek. Bohužel, už jsem jej nikde nedohledal.

Pokud někdo z autorů nebude souhlasit s tímto zveřejněním, napište mi soukromou zprávu a sdílení tohoto balíčku zruším.

A odkazy ke stažení 749.251 a ladění pro 844 jsou obnoveny.

Jako můj další počin sem zveřejňuji upravený .wag soubor vozu Tadgnss, který byl ke stažení u tvůrce DamoCZ, který již svou tvorbu ukončil, tedy vůz již veřejně dostupný není. Ale pro ty šťastlivce, kteří tento vůz mají, by se tato úprava mohla celkem hodit. Těm, kteří mají originál .wag souboru, totiž vůz nebrzdí a to jsem se pokusil napravit zkopírováním velké části .wag-u od Kankova Uacns. Ani omylem tedy nejde o profi opravu, ale o úpravu do stavu "jezdí, brzdí", kdy je spíše cílem předejít mimořádkám na virtuálních kolejích, než dosažení reálných jízdních vlastností tohoto vozu. Snad se bude líbit. ;)

Ahoj, měl bych jednu prosbu na zkušenější skinaře... Když už mám nafoceno celkem dost Ešusů, rozhodl jsem se, že bych si je sám naskinoval. Stáhl jsem si proto program paint.net a zkusil vyalfovat světla (model 471.015 od Dejva)... Otevřel jsem obrázek alfa kanálu, zabarvil světla načerno, zbytek nabílo a pak uložil, následně export pomocí TGA Tool 2 jako ".ace - alfa"... Ale po otevření v TSRE5 jsem zjistil, že světla zůstala a zmizely nárazníky. Věděl by, prosím, někdo, kde dělám chybu? Za každou pomoc díky. ;)

Umí tady, prosím, někdo s paint.net-em? Zkoušel jsem si pohrát s tou alfou, a pokaždé, když chci přeuložit ten alfakanál, tak mi to nabídne tabulku s výběrem, kolik bitů barevné hloubky (asi) to má mít, pak je tam na výběr oktálový strom... A tam už se vůbec nechytám. Kdyby někdo věděl, co tam mám naklikat aby to fungovalo, a to i v tom menu vpravo v TGA Tool 2 (compress ace files, include mipmaps, apod...), budu moc rád. ;)

Nevadí... Tak zkusím pokračovat v monologu o alfakanálu a třeba se někdo přidá... :D Nyní s obrázky...

Obrázky jdou dle názvů po sobě:
-alfa1 znázorňuje stav, když ukončuji práci v paint.net a ukládám (mají zmizet modely poziček)
-alfa2 export jako .ace s alfou
-alfa3 je pohled na model v TSRE5 po úpravě, kdy světla přibyly a zmizely nárazníky a spřáhlo
-alfa4 je ta stejná textura s alfou po znovuotevření...

A proč se tolik snažím o alfu? Přijde mi, že ta madla pod okny a pozičky jsou k sobě blíže, než by měly být. Tak je mým záměrem je vyalfovat a ponechat pouze placatou texturu, která by ale měla být dostatečně dobrá na to, aby to nevypadalo úplně blbě... ;)

Přílohy

• alfa1.jpg
    alfa1.jpg
    184.4 KB · Zobrazeno: 11
  • alfa2.jpg
    alfa2.jpg
    242.8 KB · Zobrazeno: 24
  • alfa3.jpg
    alfa3.jpg
    72.3 KB · Zobrazeno: 24
  • alfa4.jpg
    alfa4.jpg
    235.4 KB · Zobrazeno: 23
V PIDžamu máme nafocené 007 a 013. Kterého (už asi z dvaceti různých Ešusů) si Martin vybere je na něm. Předpokládám, že až bude na Wi-fi, tak napíše sám.

Přesně jak říká Honzík. Zatím jsme společně nafotili...

002 - 2x čelo + 1x bok - Šipková
005 - 1x čelo + 2x bok - Ledovec
006 - 2x čelo + 1x bok - Šipková
007 - 1x čelo + 1x bok - Ledovec
007 - 1x čelo + 1x bok - PID
013 - 1x čelo + 1x bok - PID
014 - 2x čelo + 1x bok - Ledovec
018 - 2x čelo + 2x bok - Reklama PID
019 - 2x čelo + 1x bok - Ledovec
020 - 1x čelo + 1x bok - Ledovec
024 - 1x čelo + 1x bok - Šipková
026 - 1x čelo + 1x bok - Šipková
031 - 0x čelo + 1x bok - Šipková
037 - 1x čelo + 1x bok - Šipková
042 - 1x čelo + 1x bok - Šipková
049 - 2x čelo + 1x bok - Šipková
053 - 1x čelo + 1x bok - Šipková
062 - 1x čelo + 1x bok - Najbrt 1
064 - 0x čelo + 1x bok - Najbrt 1
068 - 2x čelo + 2x bok - Najbrt 1
079 - 1x čelo + 1x bok - Najbrt 2

Takže asi tak. ;) Co se týká Ešusů 2-26, tak tam právě řeším ten problém s alfou. Fotky čel jsou sice u některých horší, ale když by nešlo z originálu, tak to zkusím poskládat z jiného a přepíšu číslo. Zásoba je dostatečná... :)

Rád bych se jednou dostal do stádia, že budou všechny jednotky veřejné a pro ORCZ... Ale uvidíme, co se podaří... Zatím nebudu slibovat nic. ;)

Já mám jednu otázku. Vím, že nynější verze OR CZ/SK nepodporuje "kovové" odlesky. Promiňte za amatérský slovník.
Ale zase podporuje Specular Lighting, což může do určité míry právě suplovat odlesk světla od slunce. Upravil jsem ho tak, aby se tento efekt neaktivoval na hlavách kolejnic, kde působil rušivě, ale ostatní, třeba modely lokomotiv a vozů, ho můžou plně využít.
Nebo je v tom nějaký háček?

Nebo je v tom nějaký háček?
To opravdu netuším... :) Můžu to pak zkusit u jedné z jednotek (až bude), a uvidíme, jak to bude vypadat. Ale první o co mi jde, je ta dodrbaná alfa... A až bude alfa opravená, tak můžeme řešit odlesky. ;)

Jen se nějak nechytám, proč ten dotaz přistál zrovna sem... Já to klidně vyzkouším, ale vzhledem k tomu, že mám za sebou pouze 1 skin, který byl dotažen do konce a vydán, tak mám pocit, že tohle bude na "To do" listu hodně hluboko... :D

Tak se to podařilo... Mám vyalfováno, pomohlo použít jednotku č. 33 z trainsetu BP a MS Malování místo paint.net. Příčinu problému jsem tedy neodhalil, ale mám to hotový, a to je nejdůležitější. ;) Tak, teď jen neztratit motivaci a jít lepit PIDžamový polepy... :D

Ať to tady není jen o plánech... Pro zájemce jsem na svůj Disk umístil eng a soubor světel pro 350.013 od M. Starého, model bych mohl, pokud bude @Stary souhlasit, přibalit. ;)

V průběhu tvorby probíhalo průběžné testování, tak snad bude vše v pořádku. Model je to sice poplatný době, ale myslím, že do koše přesto nepatří a zaslouží si svou chviličku pozornosti. :)

! Pozor, eng je stavěný na použití v kmenové složce, ne podsložce ORCZ !

Přílohy

• svetlaX5X-Stary.jpg
    svetlaX5X-Stary.jpg
    545.3 KB · Zobrazeno: 81
Aby 350.013 nebyla sama, chtělo by to nějakou sestřičku... :) Ke stažení je eng pro 350.005, rovněž stavěný jako náhrada starého v kmenové složce a include soubor údajů pro tento model, ať se nárazníky správně dotýkají. A v souvislosti s tím byl aktualizován i eng pro 350.013. ;)

Přílohy

• 350005.jpg
    350005.jpg
    446.4 KB · Zobrazeno: 56
CZLOKO 365 IDSC.jpg

Včera ujela @Honzík 471070 Belgičanka od nafocení téměř před nosem. Stejně mi to nedalo a alespoň pro ozkoušení modelu spíchl horkou jehlou tuto rychlokvašku. Je sice fuj, fuj a ošklivá, ale pro základní zjištění fungování mapování atd. to stačilo. Jak jsem poptával fotky v sousedním vlákně... Už teď vím, že nepůjde polep Dukly Jihlava (365.005?), protože mapování užívá jen jeden bok a jedno čelo. S tím, že kabiny jsou texturově půl na půl, tedy i boky kabin by měly být stejné. Pokud by se tedy našel někdo, kdo nějakou Belgičanku má, sem s ní. Myslím, že do trafficu to ujde. ;)

Když už tady to vlákno mám, tak ho zase jednou trochu zneužiji. :) Tvorby se to týká jen trochu, ale přeci.

Jak jste si mohli všimnout, v mém podpisu (to pole pod každým příspěvkem) přibyl odkaz na VintageVagon. Jedná se o můj projekt ohledně reálné železnice, kdo bude mít zájem, web je od dnešního rána dokonce pod https, tedy alespoň v trochu bezpečné a prezentovatelné formě. Stejně ale dozná změn, tento stav je pouze dočasný. :) Zároveň, pokud někdy vydám něco do simulátoru, bude to nově umístěno právě na tomto webu v příslušné sekci. A kdyby se našel někdo, kdo by chtěl náš DPost 017 (DFa 91-40 017) zkusit vymodelovat, naskinovat... Může, fotky mu velmi rád poskytnu - před koupí jsem si jej pečlivě nafotil ze všech stran. A co by nafoceno nebylo (nebo špatně), není problém dofotit. ;)

Děkuji za pozornost, konec hlášení. :)

Díky moc @Tygy za zaslání modelu hranaté Shimmns DR, tohle už půjde, alespoň to tak zatím vypadá. :D Tak třeba, jednou, možná... Už nebudu nic slibovat, znám se. :) Ohledně výše zmiňovaných Ešusů... Jednotka pořadového čísla 13 byla pozastavena kvůli objevení možnosti zvětšení textur do 4K, které, jak vidno na obrázku, leckde hodně pomůže. ;) Tedy jsem předpřipravil několik původních textur do 4K rozlišení a @Honzík 471070 se pozvolna pustil do skinování jedné "legendy". Opět... Nebudu nic slibovat, ale kousek textury, co již upravil, vypadá parádně. Třeba se někdy dostane i k vám. :)

Přílohy

• Shimmns.jpg
    Shimmns.jpg
    116.8 KB · Zobrazeno: 38
Back
Nahoře