Aktivity dvacka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Meda
  • Datum začátku Datum začátku

Meda

Provozní technik
Zdravím,
stáhnul jsem aktivitu Pn53828 pro trať 321.
U přípřežní loko cdc 363529hk mi v ORCZSK nejde zapnout HV a vlak průběžně nebrzdí.
Zkontroloval jsem instalaci mašiny i doplňkového balíku a mám staženo správně.

Zdravím,
mám tyto loko - originál podle aktivity :
Engine (
UiD ( 76 )
EngineData ( cdc_363529_hk cdc_363-529_hk )
)
Engine (
UiD ( 77 )
EngineData ( cdc_363503_hk cdc_363-503_hk )

A mají obě loko v sekci Engine tento parametr?
MultiSystemEngine ( 1 )

Tak HV drží, loko jede, ale brzdí jen EDB a přímočinná.
Prosím o info, kam přesně parametr zapsat.
Já jsem zapsal takto :
Engine ( cdc_363529_hk
Wagon ( cdc_363529_hk )
Type ( Electric )
MaxPower ( 3700kW )
Comment (** ss 3700kW st 3060kW **)
MaxForce ( 300kN )
MaxContinuousForce ( 120kN )
MaxVelocity ( 120km/h )
MaxCurrent ( 1100A )
WheelRadius ( 0.608m )
Sanding ( 40km/h )
MaxSandingTime ( 600 )
MultiSystemEngine ( 1 )

Tak HV drží, loko jede, ale brzdí jen EDB a přímočinná.
Prosím o info, kam přesně parametr zapsat.
Já jsem zapsal takto :
Engine ( cdc_363529_hk
Wagon ( cdc_363529_hk )
Type ( Electric )
MaxPower ( 3700kW )
Comment (** ss 3700kW st 3060kW **)
MaxForce ( 300kN )
MaxContinuousForce ( 120kN )
MaxVelocity ( 120km/h )
MaxCurrent ( 1100A )
WheelRadius ( 0.608m )
Sanding ( 40km/h )
MaxSandingTime ( 600 )
MultiSystemEngine ( 1 )
Tak je to ok.

Tak stále nejde průběžná brzda - jen rychlobrzda.
Ještě poznámka - vlak nastaven na brzdící režim P a je sestaven z vozů D-DB_Sgns692_MMP

A kontroloval jste pozici brzdiče průběžné brzdy na druhém stanovišti a pak na druhé loko na obou stanovištích?

A kontroloval jste pozici brzdiče průběžné brzdy na druhém stanovišti a pak na druhé loko na obou stanovištích?
Zdravím,
na zbývajících třech stanovištích : přímočinná - odbrzděno, průběžná - poloha Jízda. Problém s nefunkční průběžnou brzdou trvá.

Zdravím,
na zbývajících třech stanovištích : přímočinná - odbrzděno, průběžná - poloha Jízda. Problém s nefunkční průběžnou brzdou trvá.
bob57_cz říká:
Jestliže mi to tři brzdiče pořád plní a jedním se snažím brzdit, tak to samozřejmě bude obtížné i rychlobrzdou.
Všechny brzdiče na vlaku musí být kromě řídícího v závěrné poloze! Je to dáno legislativně, přes to nejede vlak!

Zdravím
a děkuji za rady. Problém vyřešen nastavením brzdiče na zadním stanovišti přípřeže do polohy Závěr.

Ještě mám jeden dotaz : Má u tohoto řazení (přípřežní loko) být spojen MU kabel a zapnuto MU řízení ?

Má u tohoto řazení (přípřežní loko) být spojen MU kabel a zapnuto MU řízení ?
To určitě ano. A ostatně při startu aktivity při přebírání oživených loko by toto mělo být nastaveno samotnou hrou.

Zdravím
a mám ještě jeden dotaz.
Na přípřežní loko nastavím na zadním stanovišti brzdič průběžné brzdy na Z a průběžná brzda vlaku funguje.
Na vlakové loko mi ale nejde nastavit brzdič do poloh Z a P - při obsluze brzdiče "přeskakuje" z polohy Š rovnou do polohy O a naopak.

Zřejmě tu polohu nemá brzdič definovanou v eng. Nebo je jen nesoulad animace.

Mrzí mě u aktivity R 677 "Labe" to hloupé informování o inicializaci brzd a strašně mě štve ten nedostatek času pro reálnější přechod mezi stanovišti lokomotivy. Prostě než vše povypínám a na druhé straně nahodím, tak už chce po mně zabrzdit a za chvíli mi dá odjezd. Přitom já to ještě nahazuji. :confused: To má strojvedoucí tak málo času?

Díky za zpětnou odezvu :) Pokud máš na mysli objetí soupravy v Hněvicích, tak pokud jsem tam chtěl mít předjetí rychlíkem, tak do času pravidelného odjezdu už moc času nezbývá. Vím, tam je to dosti na těsno. U ostatních přechodů jsou už časy delší.
Párkrát se mi stalo, že se hráčům souprava nechtěla rozjet a zjistil jsem, že měli špatně zapojené hadice, proto tam píšu hlášky o inicializaci brzd. Můžu je v další aktivitě vynechat.

Čus, hadice a kohouty okamžitě spojíš tou dvojtečkou vedle klávesy vlakové (průběžné) brzdy. A souprava se v klidu dofouká. Ručky u všech vozů tuším Shift+Ú.

Díky za zpětnou odezvu :) Pokud máš na mysli objetí soupravy v Hněvicích, tak pokud jsem tam chtěl mít předjetí rychlíkem, tak do času pravidelného odjezdu už moc času nezbývá. Vím, tam je to dosti na těsno. U ostatních přechodů jsou už časy delší.
Párkrát se mi stalo, že se hráčům souprava nechtěla rozjet a zjistil jsem, že měli špatně zapojené hadice, proto tam píšu hlášky o inicializaci brzd. Můžu je v další aktivitě vynechat.
Promiň, jestli to vyznělo nějak nevděčně. Já jsem hrozně rád za každou novou aktivitu a díky za ní. :) Jen jsem byl nemile překvapen s tím časem přestupu a vnuklo mi to myšlenku, že aktivita asi bude stavěná pro OR a nebo "staré časy", kdy bylo vše jaksi jednodušší.

Všechny vychytávky se snažím dělat pro Vás aktivitáře, aby plody Vaší práce byly zábavné s přijatelným stupněm realismu kam až to dovolí. Na oplátku, když se svezu, tak mě vždy potěší, když ten kód vidím přetavený do pěkného zážitku. ;)

Back
Nahoře