Projekt MSTS Bin - Archiv #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Michal napsal:
Včera jsem se setkal s 2 typy chybových hlášek. Po delším hraní se začala objevovat chyba nahrávání SMS souborů. Po odklikání moře hlášek vystřídána chybou nemožnosti vložení/odebrání AI servisu. Vyřešil Save - Load.
Chyba přetrvává i v poslední verzi Binu 1.7.081920. Soundsystem mám zvýšený dokonce na 500. Děje se to i na méně zaplněných nádražích.

Robo napsal:
Chcel by som znova poprosiť, či by bolo možné opäť obnoviť funkciu definície druhého spriahla. Totižto Pikku dávnejšie vymodeloval vozeň Vtr aj s kombinovanými spriahlami - klasika/SA3. SA3 používa funkciu Automatic, klasika Chain a je jasné, že obe naraz fungovať nemôžu. Vďaka
Definice druhého spřáhla nebyla nikdy zrušene, ovšem taky nikdy nebyla funkční. MSTS načítá parametry spřáhla pouze z první definice. z DRUHÉ DEFINICE JE NAČÍTÁN POUZE TYP SPŘÁHLA A TO JEN PRO POTŘEBY KONTROLY SPŘÁHNUTELNOSTI VOZŮ. Pokud vytvoříte soupravu s libovolnou kombinací spřáhel a vozy nebudete svěšovat můžete klidně spojit šroubovku s automatem nebo tyčí.

No neviem, lebo ak som pri vozni U-x nadefinoval zadné spriahlo ako Automatic ( t.j. prvá definícia spriahla ) a predné spriahlo ako Chain (druhá definícia), v konečnom dôsledku bralo iba Automatic a v aktivite som sa proste nepripojil. Tak som potom U-x nadefinoval opačne Chain/Automatic. So spojovacím vozňom som sa spojil, ale spojovák + previazaný vozeň s SA3 už nie. Pritom by som dal ruku do ohňa, že v istej verzii Binu ako aj pred Binom to fungovalo a teraz nie. Podobný príklad je aj s vozňami Balm - verzie s prechodom.

Robo napsal:
No neviem, lebo ak som pri vozni U-x nadefinoval zadné spriahlo ako Automatic ( t.j. prvá definícia spriahla ) a predné spriahlo ako Chain (druhá definícia), v konečnom dôsledku bralo iba Automatic a v aktivite som sa proste nepripojil. Tak som potom U-x nadefinoval opačne Chain/Automatic. So spojovacím vozňom som sa spojil, ale spojovák + previazaný vozeň s SA3 už nie. Pritom by som dal ruku do ohňa, že v istej verzii Binu ako aj pred Binom to fungovalo a teraz nie. Podobný príklad je aj s vozňami Balm - verzie s prechodom.
Tak to si na tu ruku v ohni dej pozor aby ses nespálil. Stejný problém je i z žabotlamou 451 a fungoje to vždy tak jak to Džordž popisuje.

Robo napsal:
Akurát 451/2 prišla už v dobe Binu, len si nepamätám, v ktorej verzii.
Přišla v prapočátcích, protože zadní stanoviště se řešilo jako passenger view s otexturovanou plackou. A pokud už byl Bin, tak max. přepínání den/noc.

Robo napsal:
Akurát 451/2 prišla už v dobe Binu, len si nepamätám, v ktorej verzii.
Tak to si nepamatuješ vůbec nic. 451/2 přišla a byla vyvíjena v době hluboce "předBinové" na podzim r 2005

V příští verzi MSTSBin budou diagnostické výpisy zarovnány na pravý okraj při všech rozlišeních. Hodnoty brzdového systému budou mít samostatnou obrazovku, doufám že s dvousloupcovým výpisem.

Zkousel jsem udelat si nejakou nakladni aktivitu a kdyz jsem chtel postrk tak nejdrive jsem si dal diesel, to mi padalo, tak jsem dal zehlicku. Vse bylo v poradku. Slozeni 121+130+33 falls a za vagony zehlicka. Smer z Libne na Lysou nad Labem jsem mel puvodne problem s 121 a 130 kdyz jsem si hlidal taznou silu max 350kN, zapsal jsem si pri jakem proudu dosahnu teto hodnoty, tak jsem ten kopec nevyjel k Hornim Pocernicim, asi v pulce jsem zastavil. Pri pripojeni v Libni zehlicky jsem se rozjel a kdyz uz jsem byl za Praha Vysocina, tak mi zacala padat rychlost. Zjistil jsem, ze mi je ten postrk k nicemu, protoze se bere vykon tedy nastaveni kontroleru v masine, kterou ridim a tudiz nemohu vyuzit postrk. Dalo by se nejak udelat, aby zehlicka byla na mezich max. tazne sily, kdyz treba na ty 121 nastavim 9% pri rozjezdu tak aby se zehlicka nastavila na treba na tech 50%? Protoze kdyz mam 121+130 tak mam pri rozjezdu na 9% +- 350kN a s tou zehlickou mam asi 359kN a tudiz je mi k nicemu takovy postrk.

PS: Nevim jak to jinak vysvetlit :lol: :lol:

122 030-0:
Říkáš to zcela správně. Na postrk se přenáší % nastavení výkonu. Jak bys chtěl nastavovat chování postrku pro jednotlivé typy loko? Aby byl vždy na hranici prokluzu při jakémkoli nastavení výkonu? To je hloupost, že? Takže jak? Zapínat za běhu max tažnou sílu pro postrk? A pro které? Pro všechny ve vlaku (přípřež-postrk)?

I v reále bývá dobrým zvykem pro přípřež a postrk používat stejnou typovou řadu, nebo s obdobným výkonovým průběhem.

Džordž napsal:
122 030-0:
Říkáš to zcela správně. Na postrk se přenáší % nastavení výkonu. Jak bys chtěl nastavovat chování postrku pro jednotlivé typy loko? Aby byl vždy na hranici prokluzu při jakémkoli nastavení výkonu? To je hloupost, že? Takže jak? Zapínat za běhu max tažnou sílu pro postrk? A pro které? Pro všechny ve vlaku (přípřež-postrk)?
Nevim, jsem laik. Je mi jasne, ze pro priprez jsou nejlepsi dve stejne loko. Myslel jsem to tak, ze ten kdo dela aktivitu, tak kdyz bude mit rozdilne loko, tedy priprez, tak by si zapsal kolik proudu muze dat, aby dosahl 350kN no a ten postrk vyuzival max silu tedy na mez adheze, ale byl regulovan hlavni masinou, tz ze kdyz treba nastavim 9% tak aby treba pershing mel 60% nastaveni vykonu nebo nastavim 4% a pershing by mel 27% ale jak tak na to koukam, tak je to blbost, protoze kdyz bych mel jen jednu masinu a vzadu postrk, tak tam nasolim 13% a vzadu by bylo 86%.

Tady bych trochu oponoval Džordžovi.Jedu jako postrk s 2x742 a vpředu je 753.Je to jako jízda naprosto bezproblémové.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře