Convoi nevidí model

PájaR

Začátečník
Ahoj, vážení. Stáhl jsem si model RJ 162 118, vyzkoušel jsem ho v provozu a je opravdu skvělý, tak jsem si řekl, že změním consist soupravy, která je v aktivitě, abych se s ní mohl projet jinak, než jenom jako se samotnou mašinkou. Jenomže Convoi tuto mašinku nevidí, všechny ostatní jo, tuhle prostě ne. Koukl jsem se, jestli není vedena jako diesel engine nebo něco jiného. Prostě jako by se po ní slehla zem, ale v OR se s ní normálně můžu projet a když rozkliknu ten příslušný consist, Convoi ho sice otevře, ale je prázdný.
Prosím nevíte někdo co s tím, nebo kde stáhnout funkční Con Builder?
Děkuji

Ahoj, vážení. Stáhl jsem si model RJ 162 118, vyzkoušel jsem ho v provozu a je opravdu skvělý, tak jsem si řekl, že změním consist soupravy, která je v aktivitě, abych se s ní mohl projet jinak, než jenom jako se samotnou mašinkou. Jenomže Convoi tuto mašinku nevidí, všechny ostatní jo, tuhle prostě ne. Koukl jsem se, jestli není vedena jako diesel engine nebo něco jiného. Prostě jako by se po ní slehla zem, ale v OR se s ní normálně můžu projet a když rozkliknu ten příslušný consist, Convoi ho sice otevře, ale je prázdný.
Prosím nevíte někdo co s tím, nebo kde stáhnout funkční Con Builder?
Děkuji
Zkus si na netu stáhnout TSRE v0.6958 Consist Editor
Stáhl jsem si ho spolu s TSRE Route Editor.
Takže při stáhnutí nové mapy si ju mohu ještě před jízdou nejen detailněji prošmejdit, ale i tento ConBuild, který je součástí (dva spustitelné soubory) je krásně zpracovaný a můžeš si stavět consisty, co tě jen napadne :)

Přílohy

• IMG_20230506_165745.jpg
    IMG_20230506_165745.jpg
    531.5 KB · Zobrazeno: 1
Děkuji moc, mám nainstalováno, co teď prosím? Program se spustí, vyberu adresář, kde mám soubory pro OR , ale nijak to nereaguje a otevře se win powershell...

Děkuji moc, mám nainstalováno, co teď prosím? Program se spustí, vyberu adresář, kde mám soubory pro OR , ale nijak to nereaguje a otevře se win powershell...
V případě consistů si musíš zadat cestu, kde máš složku Trains, aby si program vzal data jak ze složky trainset, tak consist. (většinou složka Trains).

A v případě, pokud máš i editor tratí, tak cestu, kde máš Globaly a Routes (složka Train Simulator), to většinou bývá.

Mě to tak jede.

Děkuji, funguje. Co mám prosím dělat, když stáhnu smetáky a vypne se i HV. Smetáky dám nahoru zapnu HV, ale on hned spadne, takže se nemůžu rozjet. Přikládám obrázek stanoviště asi dělám něco špatně :mad: https://ctrlv.cz/3wXU

Děkuji, funguje. Co mám prosím dělat, když stáhnu smetáky a vypne se i HV. Smetáky dám nahoru zapnu HV, ale on hned spadne, takže se nemůžu rozjet. Přikládám obrázek stanoviště asi dělám něco špatně :mad: https://ctrlv.cz/3wXU
To je ORCZ že, soudě dle oblohy?
V tom případě bych si pohlídal, zda např. máš nastaveno AC nebo DC, záleží pod jakou šťávou.
Většinou ti i napíše, že je to např. porucha sběrače.
V nastavení se podívej, jakou klávesovou zkratku máš nastavenou pro změnu.
Dále je potřeba se ujistit, jak používáš smeták a ochranu (P a O).
Napřed smeták, pak ochrana.
Pak se podívej i na třeba na lok.brzdu, zda je při výkonu odbržděná.

Ono to samé se děje i s RJ 162 v Praze, kde je DC. Dám kontrolér na 0% (při jízdě) a po několika sekundách se zapne EDB na 0%, nijak to nebrzdí, ale když chci zase zrychlit, nejde to. Jak mi někdo poradil, že brzdič má být ve švihu, je ve švihu a nic. EDB se vypne až po zastavení, resp. jde zase dát výkon. Ano používám ORCZSK a ty modely jsou určené na provoz výhradně s ORCZSK :(.

Minimálně pro ORCZ X6X je švih za jízdy nesmysl... Vyzkoušej jízdní polohu a možná by to mohlo fungovat. ;)

Back
Nahoře