CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak máš vyběhnout ven přes volný pohled "8" a změnit stanoviště. Simuluje to vystoupení fíry z loko, aby nemusel strojovnou. Tohle jsem už psal.

Tak máš vyběhnout ven přes volný pohled "8" a změnit stanoviště. Simuluje to vystoupení fíry z loko, aby nemusel strojovnou. Tohle jsem už psal.
Tohle nevím, jak přesně funguje, vylezeš ven a musí jako do ruho kabiny a když jsi tam, tak kl.: "+"?

Pokud tím kuželem myslíš dálkový reflektor, tak si ho pravděpodobně před přechodem, na druhém stanovišti zapomněl vypnout. On pak nesvítí. To se mi nedávno taky stalo.

Pokud tím kuželem myslíš dálkový reflektor, tak si ho pravděpodobně před přechodem, na druhém stanovišti zapomněl vypnout. On pak nesvítí. To se mi nedávno taky stalo.
Ahá, to bude ono. Dík za objasnění situace.

Jinak Iciku, prosím tě, nejde nějak udělat, aby ORCZ zobrazoval text, proč, jsi byl vyautován z úkolu?! Tohle MSTS zobrazoval ve zprávě, dyž tě vyvalil z aktivity. OR, se neobtěžuje, ten vypisuje dole pracovní názvy události v editoru, což je dobře, při testech. To je zase výhoda. Ale chtělo by to, aby ORCZ zobrazil zprávu v tom okně, co je zatrhnuto červeně. Pokud je to tedy možné.
neuspesne.jpg

A ještě k tomu menu F9, nejde, aby se zobrazoval název mašiny mimo službu, co je zadaná jako wag? Vypadá to fakt blbě, mít rozpis všech vozů a u ČSD 477.043 mít to číslo bez názvu.

... - Shodím směták a jdu na 2. stanoviště zapnout pozičky, nic jiného, nezamykám pult nic, jen shodím ten smeták přejdu, rozsvítím pozičky vzadu a vrátím se zpět a opět zvednu smeták. ...
Já bych se na to vykašlal. Při posunu s vozy ty zadní náv. světla stejně nejsou vidět, a při posunu se samotnou mašinou bych hold vyjel pouze s předními, a zadní zapnul až při přechodu na druhou stranu po vyjetí. A potom bych je zase při posledním přechodu zhasnul.
A věřím tomu, že v reálu to tak 90% fírů udělá. ;)

To mě napadlo taky, nechat je svítit. :-) Ale kdysi mi někdo tvrdil, že je to proti předpisům. I když viděl jsem osobně na 151, když jsem jel z OV do Pardubic.

Oba dva případy si asi lze představit jako přispívající faktor ke vzniku MU (srážka s HV při snížené viditelnosti, záměna vlaku za jiný posunový díl provozním zaměstnancem v mezní situaci...).
Samozřejmě provozní praxe nasvědčuje tomu, že ne vše se dodržuje tak, jak se dodržovat má (byť je často překážkou jen pohodlnost), a vytváří na člověka určitý tlak, aby jednal stejně. Pravě proto bych osobně doporučoval užívat si v simulátoru především toho, že zde tento tlak není.

Jeden pracovník Drážního úřadu, který dojížděl z jihu do Prahy prý za to vyhrožoval odebráním licence. Na druhou stranu pokud byla nad ránem mlha a vy jste odstupovali v třeba v Jihlavě "pod most" ( směr H. Brod ) a tam stála podobně nevyzdobená lokomotiva, o které jste nevěděli, bylo to dost nepříjemné.

Test aktivity, jízda s IDSC 742, pack pro ORCZ. Po nějakém čase přestal jít zvuk tření při brždění a už nenaběhl. Teđ redtart v Olomouci, při posunu to dost chybí, tak uvidím.

lze nějak na programovat do ORCZ/SK při volné jízdě ukazovalo vzdálenost do cílového bodu stanice :) nebo to záleží jestli tvůrce volné jízdy PATCH to tam ukončí ? Příklad teď jsem si reinstaloval trať od Zbyňka a jedu z Berlína - Praha Holešovice že by to ukazovalo kolik zbývá do stanice, když to jde u aktivit. díky

Back
Nahoře