CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Omlouvám se, už je to ok.
Sice tohle píšu trochu pozdě, ale můžu potvrdit, že oprava zabrala a Open Rails mi už zase funguje, tak jak má. Za to ti patří velký dík!
I když samozřejmě moc dobře vím, že je Open Rails CZ/SK ve vývoji a tudíž počítám s tím, že sem tam objeví nějaká chyba, či něco takového. I tak mě tahle chyba, která mi znemožňovala Open Rails zapnout, dost nehezky překvapila. Zajímalo by mě, co tu chybu způsobilo?

Chcem sa spýtať, má niekto problém s X6X. Nefunguje mi samostatná EDB, ale pri brzdení s BSE funguje ale neodbrzdí úplne. Čo si pamätám tak vo verzii 1.7 som nemal problém s brzdami.

Sice tohle píšu trochu pozdě, ale můžu potvrdit, že oprava zabrala a Open Rails mi už zase funguje, tak jak má. Za to ti patří velký dík!
I když samozřejmě moc dobře vím, že je Open Rails CZ/SK ve vývoji a tudíž počítám s tím, že sem tam objeví nějaká chyba, či něco takového. I tak mě tahle chyba, která mi znemožňovala Open Rails zapnout, dost nehezky překvapila. Zajímalo by mě, co tu chybu způsobilo?
Chyba byla v tom, že dělám na více věcí zároveň a zapomněl jsem dát do update některé knihovny dll.

Iciku, nástupu už funguje, ale zase mi to spadlo po najetí na vůz BDtax, který jsem nechal v Jakartovicích:
pad po objezdu2.jpg
Jinak pokud nepřeuložím, tak paxové fungují naprosto korektně, pokud projíždím platformu 2x, odečtě polovinu a pokud jednou, zrovna ty Jakartovice, po zákazu předpisově přelezou do 810ky a čekající nastouí a odečtou se do 0. Takhle kdyby si to i OR pamatoval po Sve/Load, tak opravdu zž to chytlo úplmě jiný nádech a je to reálné. Ale proč mi to padá, po najetí na ten BDtax fakt netuším.

Po Load z uložené pozice před najetím, ORCZ po najetí na BDtax nespadnul, a zdá se, že je vyřešen i "pamatovák paxů".

A pánové, nedá mi to zde nedat video, jak korektně fungují "paxové" na trati, kde hráč jede do cílové stanice a zpět. Tohle už opravdu vypadá jinak. Nádhera.

Pro aktivitáře, ale i hráče, konkrétní příklad tratě Opava - Sv. Heřmanice:
Zastávky jimiž jedete 2c ORCZ vidí příklad po zadání 10 paxů v tabulce F10, 20 avšak nastoupí jich jen 10 po cestě do Heřmanic a zpět při zastavení vlastně ve stejné stanici 10 směr Opava. Paxi nejezdí dokola, jak tomu bylo. Takže opravdu se odboural ten kinder efekt. Klobouk dolů.

Snažil jsem se o to, aby v tabulce F10 byli vidět jen cestující, kteří opravdu čekají na tebe. Je to v update.
Ale to padání pořád nemůžu zreplikovat.

Mě to občas vyhodí hlášku, že "není objekt nastaven na nějakou instanci", ale po pár aktualizacích to zas funguje. :)

Ahoj, tak opět pád při najetí na ten BDtax a nevím, jestli to nějak nesouvisí se zprávou (událostí) připojit vozy. Poněvač jsem ten BDtax nechtě malinko odrazil a to nepadlo, popojel jsem malinko zlět a najel a nísto zprávy, bum pád. A jak jsem psal, když aktivitu přeuložím kdekoliv před odvěšením, nebo před najetím, ORCZ nespadne:
pad po objezdu4.jpg

A další věc, "přiobul" jsem 810ku, když jsem brzdil přímočinnou brdzou, hele, to by se nepovedlo nikomu i kdyby fakt chtěl. :) Ty motoráky vydržely vše a navíc, pokud jsi měl zabrat s více vozy, tak jsi šel vesměs do skluzu. Rozjedz je ale cajk, tohle se mi stalo při brždění a dokonce ani ne 100%, ale nějakých 80% na přímočinné s vozem sólo.

Zdravím, u 131 asi nějak blbne EDB, ze začátku sice funguje, ale po nějaké době přestane fungovat, pokud chci použít samostatně EDB. Při brždění samočinnou brdou funguje.

Ahoj. Chlapi, s tím vykolejením, hoooodně opatrně. :-) Velmi dobře pamatuju, jaký bordel to dělalo v MSTS. A hlavně prosím, zapomeňte na nápad, vykolejení po překročení rychlosti. V 90% CZ/SK tratích, jsou situace a anomálie, kdy visí nesmyslná rychlost na TM, ale traťová je i o 50% vyšší. To samé platí i po přestupu do AI. Hned dva příklady, trať 310:
- Jízfa ze Sv. Heřmanic, kde za Mladeckem u tabule označující násl. zastávku směrem na Opavu, skočí maximálka 10 km/h. a je tam 50.
- Po přestupu do AI vlsku s 810kama, je max soupravy 60 km/h., přitom maximálka 810 je 80 kn/h.

Tím by jste zabili 90% všech aktivit. Proto to píšu hned, ať se toho vyvarujem.

Mám tam velké tolerance a je to závislé ne jen na traťové rychlosti, ale i poloměry oblouků a i náhodě.

Ahoj. Chlapi, s tím vykolejením, hoooodně opatrně. :) Velmi dobře pamatuju, jaký bordel to dělalo v MSTS. A hlavně prosím, zapomeňte na nápad, vykolejení po překročení rychlosti. V 90% CZ/SK tratích, jsou situace a anomálie, kdy visí nesmyslná rychlost na TM, ale traťová je i o 50% vyšší. To samé platí i po přestupu do AI. Hned dva příklady, trať 310:
- Jízfa ze Sv. Heřmanic, kde za Mladeckem u tabule označující násl. zastávku směrem na Opavu, skočí maximálka 10 km/h. a je tam 50.
- Po přestupu do AI vlsku s 810kama, je max soupravy 60 km/h., přitom maximálka 810 je 80 kn/h.

Tím by jste zabili 90% všech aktivit. Proto to píšu hned, ať se toho vyvarujem.
Anebo na zaškrtávací políčko. Sice už MSTS léta nepoužívám, ale tuším i tam bylo na toto nastavení. Na jednu stranu, vývojář nenese zodpovědnost za to, že stavitel není důsledný, ale na stranu druhou, udělat něco volitelného není až taková práce.

No snad to bude cajk, ale něco mi říká, že bude problém. Tohle bych do jízdy moc neinplantoval. :) Uvidíme, co to bude dělat. Jen třebateď v aktivitě překračují o 40 km/h dle traťového monitoru, jak jsem psal. V jiné, Glucholazy - Mikulovice o 20 km/h. do roku 1989, 50 km/h, nyní 30. Jo, když to najeb.š u posunu do vozů, OK, ale ty jízdy, já mám fakt velké obavy a vím, co dělaly angličany a podobně za bordel v MSTS.

Back
Nahoře