CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, tak jak jsem ti psal do SZ, že paxi fungují, tak teď mi v poslední stanici ve Vršovicích nevystoupili z vlaku. Zatím kvůli testům stará verze 1.8.175. V poslední stanici (platformě) se kód 10000 dávat nemusel a cestující opustili vlak. Teď se to musí zadávat i v koncové stanici? Nechápu, proč ti blbové nevystoupili?!
paxovenevystoupili_001.jpgpaxovenevystoupili_002.jpg

Tak jsem zatím ty idioty odvezl na ONJ a tam je odvěsil a ponechal svému osudu. :)
paxovenevystoupili_003.jpg

Všude jinde, normálně vystupují a nastupují. Proto se ptám na ten k=id, který jsi v poslední stanici zadávat kdysi nemusel a taky nemám aktualizováno a nevím, zda se to neopravilo posl. aktualizacemi-

Ahoj, ohledně paxů jsem nic neopravoval. Žádný kód 10tis se nemusí zadávat. Měli by ve stanici shodující se s jejich cílovou stanicí sami vystoupit. A na konečné stanici by měli naprosto všichni vystoupit i ti, co zachrápali. Tak nevím, co se děje. Možná blbne generování času výstupu.
Ani když jim dáš dlouhý čas na výstup, tak nevystoupí?

Před odjezdem do ONJ, 10 minut, všicni sedí ve vozech. :-) Zítra zkusím loudnout na hlavním a uvidím, zda vypadnou. Všechnu předchozí stanice ok.

Čau Iciku, tak ne, tvrdnou ve vozech. Jinak celou cestu PHA Vršovice - Hln. - Holešovice - Ústí n/L. - Děčín - Střekov - Lzsá nad Labem (tam se objíždí souprava) - Vysočanu - PHA Hln. cestující vystupují a nastupují v pořádku, nikdo ani nezaspal. Ve Vršovicích nevystoupí ani noha. U rybáku Daad je zákaz nástupu. Ale to nemá vliv, ani objezd soupravy, poněvač do Vršovic vše probíhá v pořádku.

Zkusím, ale už je aktualizace a nevím, zda to půjde, navic se nám to nějak nevedlo. Zkusím. A další věc, to, že by byla smyčkaje blbost a myslím, že má Zbyněk stejný problém, jak je popsáno s angličany. 3x průjezd a když přes ně postavím od Onj do Vršovic, editor v pohodě, ale padá OpenRails. Víz příspěvek výš.

Tak nechápu, udělal jsem trasu z Hlavního do Vršovic a vystoupili hajzlící všichni. Napadá mne 2x název Praha Vršovice v aktivitě, ale to asi vařím z vody, poněvač je jiný perón a i v aktivitě na 310, při dojezdu ke stejnému perónu aktivita chovala korektně.

Našel jsem to a opravil Dane. Byl tam problém s časováním, kdy paxové nestihli v limitu vystoupit. Už to není závislé na tom čase. Můžeš zkusit v update. Bude to fungovat i v uložené hře.

Super, jinak s těmi angličany, to asi bude fakt smyčka, postavil jsem k perónu a už to nepadá, tak prostě pára pojede k perónu, kvůli fotografům a pak do depa. Tvl, proč se musí vyskytnout problém, vyždy na konci aktivity po xxx hodinách jízdy. :)

A ještě jedna věc mně fakt strašně prudí. Iciku, nelze vymanit topení na stanovišti u parních lokomotiv, to, že v létě na mne řve ORCZ, že je mi horko, to bych ještě pochopil, ale když mám před sebou ohniště jako prase a v podzim mi neustále skáče varování, že mi je zima, mne uvádí fakt v smích. To, že by byla zima cetsujícím chápu, ale těm topím parním topením. Ale lokomotivy fakt na stanovišti žádné topení neměly. Pokud to nejde a je to daň za celkový stav simulace, nedá se nic dělat. Já se jen vždy leknu, když se ukáže nápis varování. :)

A ještě jedna věc mně fakt strašně prudí. Iciku, nelze vymanit topení na stanovišti u parních lokomotiv, to, že v létě na mne řve ORCZ, že je mi horko, to bych ještě pochopil, ale když mám před sebou ohniště jako prase a v podzim mi neustále skáče varování, že mi je zima, mne uvádí fakt v smích. To, že by byla zima cetsujícím chápu, ale těm topím parním topením. Ale lokomotivy fakt na stanovišti žádné topení neměly. Pokud to nejde a je to daň za celkový stav simulace, nedá se nic dělat. Já se jen vždy leknu, když se ukáže nápis varování.
Tak se z ní nevykláněj. :D

Chtěl jsem se zeptat, zda-li je také v plánu využít prasklé žárovky návěstidel, které jsem udělal. Zvýšil jsem počet takto poškozených návěstidel s prasklými žárovkami až na 100 kusů.
Zatím se tedy k tomu nikdo nemá...

Chtěl jsem se zeptat, zda-li je také v plánu využít prasklé žárovky návěstidel, které jsem udělal. Zvýšil jsem počet takto poškozených návěstidel s prasklými žárovkami až na 100 kusů.
Zatím se tedy k tomu nikdo nemá...
Máš na myslo náhradu nefunkčního návěstidla, jak tomu bylo v MSTS? Tohle jsem totiž zatím nepoužil, nepochopil jsem pžesně, co kam v aktivitě zadat, jednak pro cestu hráče a jednak pro traffic AI. :)

Není to to samé jako v MSTS. Je to zcela nový kód. Jestli si někdo myslí, že věci z MSTS jsou jen zakomentované a stačí je jen povolit. OMYL! V kódu OR spousta věcí nebyla přenesena a nebo byla značně upravena.

V editoru jen vybereš, která návěstidla mají poruchu nebo chceš, aby byla zhaslá. Jinak se nemusí nic zadávat a hráč i AI vidí signál v traťovém systému jakoby byla návěstidla ok. Takže nic není blokováno. Autor aktivity by měl jen místo ošetřit například povinným zastavením hráče a hlídáním jeho rychlosti přes daný úsek.

Není to to samé jako v MSTS. Je to zcela nový kód. Jestli si někdo myslí, že věci z MSTS jsou jen zakomentované a stačí je jen povolit. OMYL! V kódu OR spousta věcí nebyla přenesena a nebo byla značně upravena.

V editoru jen vybereš, která návěstidla mají poruchu nebo chceš, aby byla zhaslá. Jinak se nemusí nic zadávat a hráč i AI vidí signál v traťovém systému jakoby byla návěstidla ok. Takže nic není blokováno. Autor aktivity by měl jen místo ošetřit například povinným zastavením hráče a hlídáním jeho rychlosti přes daný úsek.
nedalo by se to nějak implementovat i do MP ? že bys v dispečerce nastavil návěstidlo jako nefunkční

Ahoj, jasně, na tohle ještě kouknu, ale jak, před návěstidlo, které chci zrušit (zhasnout) dám kód? Mne tohle nějak uniklo a ono by to chtělo fakt vlákno s návody, aby se bylo kam kouknout, vše vždy časem zmizí v propadlišti dějin.
Takhle to vůbec myšleno nebylo, jsem jsem se ptal na funci, kterou jsem tady sám několikrát požadoval a je mi jasné, že to není žádná sranda.

Ahoj, jasně, na tohle ještě kouknu, ale jak, před návěstidlo, které chci zrušit (zhasnout) dám kód? Mne tohle nějak uniklo a ono by to chtělo fakt vlákno s návody, aby se bylo kam kouknout, vše vždy časem zmizí v propadlišti dějin.
V AE editoru nebo v TSRE aktivity editoru klikneš na návěstidlo a zaškrtneš "Failed signal". Nevím jaký je překlad do cz v AE.

Back
Nahoře