CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ale to je právě jakž takž vyřešeno, právě temi 3 polohami, kdo s tím není spokojen, může udělat přesně co popisuješ.
Dane, neboj – s největší pravděpodobností se to nechytne, takže o zastávané „jakž takž“ řešení nepřijdeš.
Takže dělat zatržítko kvůli jedné trati je zbytečné ne?
V podobném duchu bychom se tu mohli handrkovat a házet po sobě (lepšími či horšími) argumenty věčně. Skončeme to s tím, že já nerozumím logice, že zatímco dělat zatržítko kvůli „jedné trati“ je zbytečné, tak nutit uživatele nahrazovat si kdesi v adresářové struktuře programu .wav soubory, když by se tomu dalo snadno předejít zatržítkem, zbytečné není. A že mě v tomto asi nepřesvědčíš – zrovna tak, jako nemám já šanci žádný způsobem přesvědčit tebe.

Ale ne chápu, co máš na mysli, alr v tom rozsahu let, co se dá tvořit v simu, to prodtě jinak nejde. Už mi třeba přijde zvláštní, když je natvrdo nastaveno houkání u některých mašin, když zahoukéš při stání, jako návěst před odjezdem. Ale beru to, jako přání autora a nevadí mi to. Mtslím, že je v ORCZ daleko víc problémů, jako je píšťalka. Toť vše.

v základním principu uvažovat, zda se aktivita s přepravou cestujících odehrává před či po 01.07.2013.
Žádná aktivita se nemůže vázat k nějakému roku v historii, protože na to nemáte tratě. Každá trať má veškeré stanice k určitému datu a s tí nic víc nenaděláte. Projekt, který se dá dohromady do dvou let je ještě autentický danému období, ale BP se staví už 20 let a ten časový rozdíl v nádražích je znatelný. A s tím nelze dělat vůbec nic. I když mě se mnohé úseky postaru nostalgicky líbí. Ale je to jenom hra. Nebudeme si z toho dělat těžkou hlavu.

Ale ne chápu, co máš na mysli, alr v tom rozsahu let, co se dá tvořit v simu, to prodtě jinak nejde. Už mi třeba přijde zvláštní, když je natvrdo nastaveno houkání u některých mašin, když zahoukéš při stání, jako návěst před odjezdem. Ale beru to, jako přání autora a nevadí mi to. Mtslím, že je v ORCZ daleko víc problémů, jako je píšťalka. Toť vše.
Jaké houkání?? Jestli myslíš to, že si pískne před rozjezdem v režimu posunu, tak je to naprosto v pořádku. Že jsou na hovno naladěné modely co se týče zvuků, za to já nemůžu.

Nene, to vůbec, mám na mysli houkačku u mašin, kde je ve zvucích k lokomotivě definováno jiné zahoukání při stisku mezerníku, když stojíš, nebo když jedeš. Ale mně to nevadí, jen zmínka. To s OR nijak nesouvisí. Naopak to zadání v ORCZ je super.

Žádná aktivita se nemůže vázat k nějakému roku v historii, protože na to nemáte tratě.
Možná by ode mě bylo vhodnější napsat „v základním principu uvažovat, zda se aktivita s přepravou cestujících ve vztahu k výpravě vlaku odehrává před či po 01.07.2013“. Lepší?
Ale i tak – aktivita, bez ohledu na problematiku tzv. reálných tratí s tím spjatou, musí být přece vsazena do konkrétního časového období (Dan výše sám zmiňuje rok 2004), a je na aktivitáři, co uzná za kompatibilní s tím, jak je trať stavěná. Nelze jezdit bezčasím, nebo naopak časem cestovat. Bylo by to mnohem absurdnější než připustit, že ony reálné tratě, přes všechnu jejich krásu a hodnotu, jsou místy při více či méně podrobném pohledu tratěmi jen reálem inspirovanými (a to i ve vztahu k časovému období, který bylo v daném místě předlohou).
Mtslím, že je v ORCZ daleko víc problémů, jako je píšťalka.
Respektuji tvůj pohled i tvé divočinky v aktivitách. Můj pohled je zas takový, že jako uživatel nejvíce ocením věrohodnost (ve vztahu k dopravním a fyzikálně-technický poměrům) vlastního zážitku z jízdy, resp. ze hry a to i za cenu, že se tím simulovaná výseč reálného provozu výrazně omezí. Takže kupříkladu nepotřebuji posun ve stanicích, kde vidím, že ve vztahu k reálným zvyklostem zřetelně chybějí ranžírky, nebo kde bych naopak musel jezdit proti hromadě modrých... A podobných, skutečně problematicky řešitelných (či přímo neřešitelných) výhrad by bylo víc. Jádro výseče, která se dle mého názoru dá věrohodně simulovat (přičemž zdůrazňuji, že nikoliv výseč celou), tvoří samozřejmě A-B jízdy – to nejhezčí, co pro strojvedoucího může být. Takže přirozeně tak nějak vše, co může potenciálně vést k dalšímu zreálnění A-B jízd, byť by šlo jen o „píšťalku“, vidím jako prioritu. Nicméně vím, že jsem zde dlouhodobě asi jediný, kdo tento pohled zastává. Tolik tedy spíše na vysvětlenou, proč se nemůžeme shodnout.

Jasně, tvůj pohled na věc a respektuji, ale nemůžeš tím natvrdo omezit složitější aktivity. Nicméně, když stojíš ve stanici třeba 15 minut, tak okolní doprava není mrtvá a přeci probíhá i posun, který se tě jako fíry netýká.

Jasně, tvůj pohled na věc a respektuji, ale nemůžeš tím natvrdo omezit složitější aktivity. Nicméně, když stojíš ve stanici třeba 15 minut, tak okolní doprava není mrtvá a přeci probíhá i posun, který se tě jako fíry netýká.
Měl jsem na mysli posun „vlaku hráče“. Že je v OR CZ/SK možné ve stanicích v rámci trafficu de facto simulovat i posunovací zálohy je samozřejmě skvělé (pokud přitom hráč ve výhledu ze stanoviště, popř. z bočních okének nemusí pozorovat právě nějaký nesmysl, např. posunování „na barvu“ apod.). Nicméně i v reálu můžou „mít pauzu“ nebo se může vše důležité odehrávat v zákrytu, popř. můžou udělat jen jeden šup – není to nic zřídkavého. To tedy ještě dodávám pro upřesnění, jak to bylo z mé strany myšleno.
A pro omezování čehokoliv rozhodně nejsem.

Teď zrovna testuji před vydáním opravennou ajtivitu osobáku z roku 1989, kde v Glucholazech hráč objíždí soupravu a zároveň druhou soupravu objíždí AI vlak. Zajímavá a moc pěkná situace a do všeho přijede PKP osobák vedený párou z LD Nysa.

Já se nechci nudit, když čekám 15 minut ve stanici.
Když je ve stanici pauza, tak se nenudíš. Psávaly se papíry jako provozní záznamy, hlášenky, pojídala se svačina. Také bylo nutné o pauzách slézt z mašiny a s kýblem a stěrkou se vyšplhat na umytí oken, dále bylo nutné odvodňovat jímky, u 451 se mazaly kluzné části na pensylvánských podvozcích, mazaly se odrazníky mezi vozy. A nějaký posun kolem, to jsem vůbec nevnímal. Spíš se soustředilo na přípojné nebo křižující vlaky.

Zbyňku, ukaž mi v aktivitě pro ORCZ, jak umýváš čelní sklo. :-) Hoši, prostě já jednoduché aktivity bez AI pořádného provozu, vozů ve stanicích a posunů dělat nebudu a těmahle názorama akorát odrazuješ lidi, co se s aktivitama fakt piplají, nezlob se na mně.

Dane, tak já to trochu vyvážím, abys neřekl, protože mám zase jinou zkušenost než Zbyněk – je naprosto běžné, že máš při pauze ve stanici možnost kochat se pořádným provozem, vozy ve stanici i posunem. :P

Tohle bohužel nevím jak vyřešit u MSTS aktivit v MSTS kompatibility módu. Omalovánková vozidla kvalitou z dob minulých a nesedící jízdní řád. :(
1.jpg

Zdravím na trati 321 v Opavě mám problém s napětím,při nahození se na voltmetru zobrazí 4000V a konec mašina spadne, soubor TRK jsem přepisovat zkoušel a nefunguje, předem díky za rady :)

Zdarec, nelze do SZ, takže dávám sem. Iciku, takhle mám udělané ty WP, i když stavím na zprávu o zastavení, mám tam toleranci 17 m, aby se zobrazila zpráva, co má hráč dělat:
hanusovice2.jpg
Ai co na mne najede má WP za sebou aby se nehnul:
hanusovice.jpg

Ale v těch Hanušovicích nikam neodjíždí, tam jej jen odvěsím, doberu vůz a najedu zpět. Odvěšuji až v Šumperku a tam vždy normálně odjel nakoplý. V Hanušovicích když jej odvěsím zdechne, ale to mám na háku, když na něj najedu zpět, tak si je přes F9 nakopnu.

Teď je otázka, když mu dám pouze jeden bod WP ke klacku, aby mne nevyblokoval v posunu a najetí na něj zpět a zatrhnu mu v těch hanušovicích zastavení u perónu a u něj zadám čas odjezdu 19:44, jestli jej ten AI, když jej odvěsím dodrží. To bych mohl ty body smazat.

Back
Nahoře