CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak a hned 1. křižování na jednokolejce v módu MSTS a trati BP, pattová situace a po prdeli, AI vlak blokuje servis2, který má WP.
vrať to zpět, tohle v MSTS fungovalo, teď neprůjezdná aktivita:
Os 5027.jpg
Cesta hráče je postavená přímo ke střetu s AI osobákem z Dobřenic do Chlumec n/C. Předtím projeto v pohodě, v MSTS taky funční, AI do Chlumce nemá žádný WP, je držen u perónu časem odjezdu a až za odjezdovám má servis2 s blokem WP ve vteřinách, s výchozím časem před nástupem hráče. A v HKa za ním je takových křižování plno.

On když ten servis zmizel, tak si vlak hráče zabral cestu. Tady nikoliv, na vjezdu do Dobřenic, na sůj.

Tak dokonce v MSTS by mne to ani neohrozilo, ten osobák by v každé situaci zastavil u odjezdového návěstidla, nikoliv, že by mi zabral cetsu, neboť osobák má pozděší výchozí bod a servis taky, ten tam je jako kosmetický blok. A pojistka. On měl ten osobák v MSTS u perónu vyčkávací bod, já mu zadal platformu, neboť v ORCZ umí otvírat dveře a odpískne jej výpravčí. To byla jediná změna, ale i tak by hráče neohrozil, jen AI traffic v MSTS nedodržoval časy zadané v JŘ.
Os 5027 editor.jpg

Výsledek stejný, jsem v zastávce před stanicí, a najednou na stůj. v 6:01:30, ined jak naskočí osobák směr Chlumec, co s ním křižuji.

Tak křižování v Praskačce super, ale to blikání odjezdového návěstidla ze stůj na výstrahu je příšerné. :) Stůj, výstraha, stůj, výstraha. Na tohle by fíra vůbec nesměl opustit stanici.

Tak Praskačka blíkající návěstidlo a do Hradce mne to ani nepustilo, se.u na to, předtím ten mód šlapal jak hodinky a teď se to chová jak debilní MSTS. Absolutně nespolehlivé a nefunguje. Tohle byla 100% odskoušená aktivita, která fungovala jak v MSTS, tak v nódu. Myslím, že teď se to už fakt překombinovalo. Nikdy asi nebudou šlapat všechny aktivity. Hradec Králové, opět osobák do Chlumce a je tam toho mrtě víc. Sp od Pradubic směr Jaroměř, Sp od Třebechovic, Rychlík od Jaroměře do Pradubic. Které projíždí stanicí, kde má hráč 15 minut pobyt.

Takhle třeba přeci nemůže odjíždět vlak ze stanice:

Pak už na stůj, ani přes odbočku Plačice jsem nevjel. Takhle to zamrzlo, dokonce návěstidlo za mnou:
Os 5027_2.jpg

Před těma úpravama jsem normálně vjel do HK a fungovalo všechno, až do Týniště.
Vjezd do HK:
010.jpg

Tak Praskačka blíkající návěstidlo a do Hradce mne to ani nepustilo, se.u na to, předtím ten mód šlapal jak hodinky a teď se to chová jak debilní MSTS. Absolutně nespolehlivé a nefunguje. Tohle byla 100% odskoušená aktivita, která fungovala jak v MSTS, tak v nódu. Myslím, že teď se to už fakt překombinovalo. Nikdy asi nebudou šlapat všechny aktivity. Hradec Králové, opět osobák do Chlumce a je tam toho mrtě víc. Sp od Pradubic směr Jaroměř, Sp od Třebechovic, Rychlík od Jaroměře do Pradubic. Které projíždí stanicí, kde má hráč 15 minut pobyt.

Takhle třeba přeci nemůže odjíždět vlak ze stanice:

Pak už na stůj, ani přes odbočku Plačice jsem nevjel. Takhle to zamrzlo, dokonce návěstidlo za mnou:
Zobrazit přílohu 35867

Před těma úpravama jsem normálně vjel do HK a fungovalo všechno, až do Týniště.
Vjezd do HK:
Zobrazit přílohu 35869

Vykašli se na to. Jak to upravuješ, děláš kombinace, které v životě neopravím. Ten mód není určený pro tebe. Já musím ladit staré, už hotové aktivity.

Ale já tam žádné kombinace nedělám. Jedinou změnu jsem tam udělal pobyt u perónu. To by nemělo vliv ani v MSTS. AI vlak by popojel pouze k odj. návěstidlu. Tam to opět drží servisy2. A někdy dvojka stavěla i zestu hráči.

Tady je i úvodka z webu, kde byla aktivita umístěna k veřejnému stažení.
Opravil jsem pouze potrhané trasy, jinak vše zůstalo jako tomu bylo v MSTS v roce 2014, Bin Patch 1.7.081920. Ten byl v distribuci na DVD BP. Jediná úprava byla zatržení nástupišť u 2 vlaků a výměna vozů pro ORCZ, tudiž to na křižování ve stanici žádný vliv mít nemůže a ani nemohlo.
Os 5201 GVD 2014.jpg
Ono kžižování více vlakků v MSTS na jednokolejných tratích ve stanicích bylo opravdu umění a mistrovský kumšt. Proto málokdo dělal aktivity na jednokolejkách a už přesně nevím, ale myslím, že před binem to bylo prakticky nemožné. Takže bych si prosím vyprosíl větu, že mód není určen pro mne. :) Aktivit pro MSTS jsem vydal myslím dost a mód je pro MSTS. Pokud tedy nefunguje, je něco špatně v módu, když to v MSTS jelo a fakt nejsem idiot, abych dělal úpravy v MSTS aktivitě, pro chování v OR. To bych pak nemusel používat to zatržítko módu nemyslíš. :) A je zajímavé, že předtím to bylo hratelné a teď nee. Samozřejmě WP samotný neblokoval, ale cesta hráče měla vždy přednost.

Iciku, výborná práce. Bylo by však možné namísto "levé / pravé dveře" použít termín "levé / pravé žaluzie", pokud to možnosti dovolí? Takhle to může vést k chybné interpretaci a hráč bude sledovat, kde se mu jaké dveře otvírají... ;)

Iciku, výborná práce. Bylo by však možné namísto "levé / pravé dveře" použít termín "levé / pravé žaluzie", pokud to možnosti dovolí? Takhle to může vést k chybné interpretaci a hráč bude sledovat, kde se mu jaké dveře otvírají... ;)
Ovládání přes dveře samozřejmě nebude. Je to jen pro test. Přeci nebudu pokaždé čekat, až se mi otevřou termostaty. :)

Ahoj Iciku.
Nějak se dotkly úpravy servisu 2 i chování v ORCZ. Jinak si to nedovedu vysvětlit, doposud fungovalo bezchybně. Ve Velkém Březně musím blokovat hráče u zbrojení, aby projeli všechny vlaky (tak trochu simulace z MSTS, ale používaná právě v OR u absence návěstidel), kdy máš revers a než na něj vjedeš, zablokne tvoji trasu servis 2. Ale teď se po průjezdu hráče přes výhybku rozjede a místo, aby zastavil na 2. WP, zmizne a aktivita je v pattové situaci, poněvač se uvolní trasa hráče.
Hráč je drřen na posunu časovou zprávou, kdy se uvolní 1. WP servisu 2, po průjezdu přes výhybku se dvojka rozjede (projede revers) a má zastavit na WP za výhybkou.

Doposud fungovalo bezchybně, teď servis 2 ignoruje 2. WP a zmizne:

Zde v editoru:
editoe brezno.jpg

Trasa servisu:
Výchozí bod, WP 31216, revers, výhybky, za ní WP 31235 a koncový bod.

Back
Nahoře