CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Přeji pěkný večer.
Při pokusu aplikovat nové ladění Vectronů (vydáno tuším 5/2023) do prostředí OR-CzSk 1.8.xxx se odmítá promítnout nová kabina [cab383] a vše končí pádem. Objeví se toto hlášení:
Zobrazit přílohu 34485
Stáhnul jsem a prověřil úplnost "Společného archívu" v trainsetu - OK, doplnil ze staženého archívu "ORCZSK_Pack_Electric_Vectron_2023-05-13" obsah podpůrných složek common.cab, common.inc a common.snd. Bez úspěchu.
Funguje pouze jakási starší kabina pro vectrony od Doda (verze 2, vydáno asi 2020).
Díky za radu. ;)
Venny, jakém pokusu aplikovat kabiny? Ujistí se, že antivir nebo něco jiného neblokuje žádné dll knihovny OR CZSK. Potom si stáhni balík Vectronů a musí to chodit. Všem to chodí.

dyž uděláš připojení postrku jako já tak funguje nebo ne? Mě ano. Do Šumperka jsem nejel, protože na to nemám čas.
Funguje bezvadně, dokonce nemusíš dávat revers před vjezdové zpět do nádraží a tím pádem ani tu 60002jku a samozřejmě vlak hráče může do stanice přijet, jen jestli chápu dobře, první revers pod soupravou po zastavení hráče a 2. za ní.. Zde obrázky pro tvůrce aktivit.
AI+HRAC_HROCH001.jpgAI+HRAC_HROCH002.jpgAI+HRAC_HROCH003.jpgAI+HRAC_HROCH004.jpg

Dík moc.

@Dan J. Já jsem musel vyjet s AI ven ze stanice, protože mě nechtělo pustit asi skryté návěstidlo za výhybky. Proč to nevím a nebudu to zkoumat. Proto ta vracečka zpět přes vjezdové návěstidlo. Teď to podstatné.
Dva reversy za sebou v OR blokují cestu, dokud nejsou projety. V tomto případě je jedno jestli je revers pod soupravou hráče nebo ne. Tady je problém ten, že požádá hráč o postavení cesty skrz odjezdové návěstidlo a zárověň požádá AI. Tím OR zblbne. Dva resersy v cestě AI způsobí, že AI nežádá o postavení cesty skrz odjezdové návěstidlo.
To, že ti ukazuje MSTS AE, že někde něco je, neznamená, že je to tam i v OR, protože souřadnice MSTS a OR nejsou 100% kompatbilní.

Já jsem musel vyjet s AI ven ze stanice, protože mě nechtělo pustit asi skryté návěstidlo za výhybky
Tohle jako aktivitář vím přesně, musíš mít revers za tím návěstidlem za výhybkama na obrázku 3, jinak tě npustí odjezdové ze stanice. V Jeseníku je strašně daleko od zhlaví a musí se dát revers až tam. Je to tak u všech posunů ve všech tratích.

Zdar Iciku, upřesním ještě ty výklony z okna "Home" a "End". Vše funguje do doby, než se dotkneš zámku pultu a je jedno, jestli odmkneš, nebo zamkneš, tady je to ze stavu AirE, kdy než jsem odemkl pult vše fungovalo. Jakmile jsem tak učinil, pohledy se přestaly přehazovat. Problém je, že to potřebuji při posunech v aktivitě, :)

Tak další problém, z Rudy nad Moravou mne ORCZ nevypravil vlak a zůstalo dole viset, že se čeká na výstup cestujících:
výstup.jpg

A ještě jedna zajímavá anomálie, když jsem v Hanušovicích najel opět na AI vlak, co na mne najel v Jeseníku, tak mi jedna Bajka otevřela vrata na obou stranách a nepomohlo ani zadat zavřít dveře, ty se zavřely až po rozjezdu vlaku. :)
vrata bai.jpg

A hned ho lisknu, že mi združuje vypravení vlaku. :)
A nebo můžeš na něho vyběhnout s nějakou tyčí ve stejném stylu, jako když Big Smoke vyběhl s basebalovou pálkou na CJje na začátku hry GTA San Andreas, a řvát na něho: "Koukej vypadnout z vlaku, nádhero! Jsme na konečný!" :)

Čauec.
S tímhle už mně ORCZ vyje.al vícekrát, ještě, že jsem si udělal prvně test, jinak by to bylo až na konci aktivity. Ve šturcu stojí loko posunu, co má najet na moje vozy u perónu, až od nich odstoupím, takže je obsazená kolej a já musím dát kód proti stůj, ale zároveň musím do nádraží vjet, takže postavím výchozí bod a dám blok v tomto případě 32231, tohle funguje a vlak by na volnou kolej vjel a já do nádraží taky. Jenže on má vjet na obsazenou a tak musím za blokovací kód 32231 dát další a to 60002 na požádání jízdy proti stůj a on OR udělá tohle:
kody.jpg

Takže mi vlastně blokne vjezd do nádraží. nechápu to proč. Trať 310. Je na to pomoc, dát mi výchozí bod opačným směrem a recers, ale je to taková MSTSácká vychytávka. Nehcápu, jakto, že si postaví cestu, když má:
Kód 32231, takže do 22:31 by měl být blokován a ve 22:31 by měl akceptovat kód 60002 a požádat si o jízdu proti stůj a najet na vozy od mého vlaku.

Zkusil si dát ty 2 reverzní body za bod 32231? Myslím ještě před bod 60002. Mohlo by to fungovat.

Zkusil si dát ty 2 reverzní body za bod 32231? Myslím ještě před bod 60002. Mohlo by to fungovat.
Ne, nerozumíme si. Trasa jde přímo k perónu, v době, když tam jede AI posun, už je hráč na vedlejší koleji. Nic, tohle prostě trpaslíci dělají, je výchozí bod, pak blok 3XXXX a hned za ním 60002, poněvač hráč tam nechá vozy a tak si musí AI zažádat jízdu proti stůj. No musí se to ochcávat tak, že tu trasu otočíš, dáš blok 3XXXX, pak revers a před návěstidlo 60002, takže se AI odblokuje, otočí se mu trasa a požádá o jízdu proti stůj. Už mám hotovo. Jedu komplet poslední test a odesílám k vydání. Jinak odlehčení, tak mi je nějak líto těch paxů, co je odvěsím v Jindřichově ve Slezsku. :)
paxove seznam.jpg

Mně napdly dvě fakt chybějící funkce v nabídce všech os. vozů, tedy i MV.
1. "Uzamknout vůz" = vůz bez přepravy cestujících. Tohle fakt chybí do nynějšího i minulého řazení.
2. "Přemístit cestující do jiného vozu", paxové by si vybrali sami do kterých zbývajících vozů přestoupí a až pak by byl vůz odvěšen. Nevím, jak by tyto dvě varanty byly obtížné. Je to fakt jen nápad. Ta jednička je ale docela důležitá, spousta vozů takto na vlacích jede, pro jiný vlak. Třeba v aktivitě z Jihlavy do Brna takto jede 851+2x 051. Ta se odvěšuje, vlastně odvěšovala v Třebíči a jela zpět do Jihlavy.

Zdravím,
našel by se prosím někdo, kdo by mi dokázal vysvětlit tuto anomálii?
Už nějak přes dvě měsíce tvořím nákladní aktivitu, kdy v Břeclavi najíždím na LooseConsist tvořený kontejnery od Boba a při testech se mi stává, že některý z vozů mi neodbrzdí nebo nezabrzdí. Několikrát jsem zkoušel i inicializaci brzdy pomocí Shift+_, ale marně.
Dneska jsem aktivitu posílal kámošovi na test a ten má stejný problém.
Jelikož jsem potřeboval různě testovat funkčnost traffic, aktivitu jsem jel několikrát, pokaždé na jiné verzi OR. Na některé verzi se to chovalo správně a po další aktualizaci nastal zase problém.
Chyba ve vozech nebude, jelikož po nesprávném chování jsem ten vůz vyměnil za vůz, u kterého mi brzdy fungovaly správně.
Díky za objasnění.

Přílohy

• Open Rails 2023-06-06 07-51-18.jpg
    Open Rails 2023-06-06 07-51-18.jpg
    835.3 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2023-06-13 07-48-40.jpg
    Open Rails 2023-06-13 07-48-40.jpg
    843.2 KB · Zobrazeno: 0
A nemáš porucbu na brzdách? Koukni do tabulky brzd. Pokud je tam napsáno porucha, musíš brzdu vypnout.

Back
Nahoře