CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
F5, kde je analýza brzd. Podobně jak to bylo v MSTS. A pokud má vůz poruchu, F9 a u porouchaného vozu otevřit nabídku a vypnout brzdu. Když má vagón poruchu, je pod F9 červený.

Máš pravdu Dane, je tam závada na brzdě. Ale jak to teď opravit? Když je to aktivita a pokaždé se chyba na brzdě vyskytne jinde, tak se celá aktivita stává nehratelnou.

Přílohy

• hfgdfsfsd.jpg
    hfgdfsfsd.jpg
    819.2 KB · Zobrazeno: 0
Tohle má hráč odhalit při zkoušce brzdy a brzdu vozu vyřadit. Po kliknutí na červený vůz v menu F9 se otevře nabídka s volbami vozu. Stačí kliknout na "Brzda vozu" a brzda je deaktivovaná.

Mně napdly dvě fakt chybějící funkce v nabídce všech os. vozů, tedy i MV.
1. "Uzamknout vůz" = vůz bez přepravy cestujících. Tohle fakt chybí do nynějšího i minulého řazení.
2. "Přemístit cestující do jiného vozu", paxové by si vybrali sami do kterých zbývajících vozů přestoupí a až pak by byl vůz odvěšen. Nevím, jak by tyto dvě varanty byly obtížné. Je to fakt jen nápad. Ta jednička je ale docela důležitá, spousta vozů takto na vlacích jede, pro jiný vlak. Třeba v aktivitě z Jihlavy do Brna takto jede 851+2x 051. Ta se odvěšuje, vlastně odvěšovala v Třebíči a jela zpět do Jihlavy.
A co kdyby vůz, který by byl označen jako postrk, měl rovnou automaticky zákaz paxů. To by dávalo smysl, ne?

Nedávalo. Neznamenalo to, že jel vůz jako postrk, že nebral cestující. Hned třeba aktivita z Ostravy do Bruntálu a zpět. Třeba:
M262+3xBalm+M262, nebo 810+010+810, kdy na lokálkách na sebe vzájemně najíždí. Navíc vyloučení přepravy mají i vozy. Takže tohle chce samostatnou funkci u všech vozidel os přepravy, jak vagónů, tak motorových vozů. Hráč dle příkazu dle daného řazení vypne paxy. Tohle prostě nesmí být natvrdo. Záleží, jestli je to vůbec možné. Když to zjednoduším, tak jak vypneš brzdu, vypneš paxy. Akorát vypnutý vůz nesmí otvírat dveře. Takže pakárna. :-)

Tak ta volba uzamknout vůz asi bude nutná, poněvač jsem teď zjistil, že mi paxové lezou i do rybáku F a to ve velmi hojném počtu. nebo dát tomu vozu Postaa kapacitu pasažérů 0? On je problém, že vůs nesmí být definovaný jako nákladní, neotevíral by dveře u perónu (třeba rybák Dsd do služebního oddílu) a další věc, OR nerespektuje smíšený vlak. Pokud dám do soupravy osobních vozů byť jeden vůz nákladní, tak AI u nástupiště neotevře ani jeden vůz, nevím jak souprava hráče, ta tuším jo.
pax_sluz_vuz.jpg

@Dan J. Nezavěsil by jsi někam testovací aktivitu z příspěvku 113. Mě to zajímá co to dělá/nedělá, ale z obrázku nevím, z které koleje kam jedeš.
To je zcela jedno ze které a kam, tohle je zrovna výtažná u přejezdu mezi Bělidly a Olomoucí. Dělá to ale i na výtažných (odstavných) u pošty, všude, kde je trpaslík a AI jede na bílou. Když dáš výchozí bod AI vlaku, pak blok bod 3XXXX, a za něj 60002jku, hned mu svítí bílá. Klidně ti pak pošlu test aktivitu, ale nevrtal bych v tom, jde to udělat následně. Výchozí bod opačným směrem, WP 3XXXX, revers a kousek dál ve směru 60002, tak aby mezi 3XXXX a tu 60002 vešla souprava AI. a funguje to bezchybně.

Takže asi nelezou, on je problém v nepřehlednosti tabulky pod "Shift+F10" problém je, že v tabulce jsou vozy pouze s paxama a navíc číslované vždy od čela vlaku dozadu a když se souprava otočí, otočí se i číslování vozů. Je to strašně nepřehledné a matoucí. Kdyby to šlo bylo by fajn:
1. Aby tabulka obsahovala všechny vozy v soupravě a vůz bez paxů by obsahoval třeba text neobsazený.
2. Aby nebyly vozy číslovány 1, 2, 3 std... ale striktně dodržovaly čísla vozů pod základní tabulkou F10.
Takhle zabírá tabulka Shift+F10 soupravu, rybák by tam měl být taky, ale neobsazen a vlastně 2. v§z soupravy označí jako první a to mne asi zmátlo :
seznampaxu3.jpg
Když jsem jel z Krnova do Glucholaz byl vůz 4, jako 1.

Tabulka by měla správně obsahovat rybák a dále, takže:
Číslo vozu 32778-0
Neobsazen
Číslo vozu 32777-1 (nyní uvedeno číslo vozu 1)
A seznam paxů jak je... a dále čísla dle F10, když se objede souprava, vozy zůstavají stejné a neotáčí se, takže jdou sestupně dolů.
seznampaxu.jpg
Vím, že prudím, ale tohle fakt postrádá logiku a mate, kor, když zam nevicím celou soupravu, třeba i ten zamčený vůz-

Tak nene, viděl jsem dobře, jakmile jsem dobral rybák Postaa a zastavil v zastávce Lipová lázně zastávka, tak do něj lezou paxové i když má zadáno:
PassengerCapacity ( 0 ), takže tohle je špatně. Do motoráku, co jsem zamkl, zatím nikdo neleze. A další matoucí věc, pokud ve voze nikdo není, v tabulce se nezovrazí ani jeho číslo a paradox, když nalezli paxové do rybáku, dostal číslo 1 a celé číslování se posunulo.
seznampaxu4.jpg

Konečně jsem vymyslel to, aby paxové po zakázání vstupu do vozu nebo vykázání z vozu opět hledali prázdný vůz a nastoupili do něj.
Jako je to mazec!

Tomu věřím a dík moc, já jsem hroznej. Vím to. A dveře u zakázaného vozu už se taky neotvíraj?

Iciku PRÁDA A SKVĚLÁ PRÁCE. Tabulka sedí s vozy a vůbec mi neva, že jedu celou aktivitu teď zase odznova. Zatím vše klape, ale nedojel jsem do Třemešné a musel resetovat OR:

Beru zpět miji hlášku o lisknutí cestujícího, který odmítá vystoupit, nebo je třeba invalidní, tomu opravdu může trvat výstup z vozu i několik minut. Zde jde o postarší dámu a celkem se i za výrok o příspěvek vzad co jsem napsal stydím.
duchodec.jpg

Jenže hoši, tohle je v aktivitě fakt průser. Je hezké chtít se přiblížit reálným situacím a za to klobouk dolů, jak se to v ORCZ daří. Jenže, už několikrát jsem zde psal, že nelze narušovat scénář v aktivitě takovým způsobem a zásahy, aby mne pí. Kolářová držela v Městě Albrechtice více jak 2 minut a stále nic (na obrázku 41:40 a čekal jsem do 43). Tím se absolutně rozbije celý scénář aktivity. Už 60 sekund je průser, který se blbě dohání, kor, když je třeba v následné stanici nějaká událost a ony začnou skákat zprávy, když jsem na trati. Tohle je fakt třeba eliminovat. Ve volné jízdě chuj s tím, ale tady je to konečná a reset aktivity.

A ještě takový postřeh, ale nevím zda to není náhoda a náhodná volba paxů. Z Krnova až do Třemešné mi do posledního vozu nenastoupil ani jeden Pax. Tím vlastně nemám ani koho přemístit v Jindřichově ve Slezsku. :)
posl_vuz001.jpgposl_vuz002.jpgposl_vuz003.jpgposl_vuz004.jpgposl_vuz005.jpg

Tak po objezdu v Glucholazech poslední vůz zas neoptvírá, nenastupují paxové a teď v Hradci Nové vsi opět čekám tři minuty, že vystupuje cestujícíc z právě posledního vozu a to žáden důchodec není:
duchodec2.jpg

Takže opět reset a jedem dál. :)

Edit:
A konec pattem, takže poslední vůz je asi zamklý, nepomůže ani vyhnat cestující zákazem.

Nedávalo. Neznamenalo to, že jel vůz jako postrk, že nebral cestující. Hned třeba aktivita z Ostravy do Bruntálu a zpět. Třeba:
M262+3xBalm+M262, nebo 810+010+810, kdy na lokálkách na sebe vzájemně najíždí. Navíc vyloučení přepravy mají i vozy. Takže tohle chce samostatnou funkci u všech vozidel os přepravy, jak vagónů, tak motorových vozů. Hráč dle příkazu dle daného řazení vypne paxy. Tohle prostě nesmí být natvrdo. Záleží, jestli je to vůbec možné. Když to zjednoduším, tak jak vypneš brzdu, vypneš paxy. Akorát vypnutý vůz nesmí otvírat dveře. Takže pakárna. :)
bob57_cz reaguje:
To se zase rodí blboviny v těch hlavičkách!
Jestliže se pro poruchu vypne brzda vozu, není to důvod v něm zakazovat přepravu cestujících.
Samozřejmě vůz bez funkční průběžné brzdy nesmí být poslední na vlaku.

Když už se programátoři zabývají vymýšlením pitomostí s vadou brzd, měli by také hráči dát možnost si samostatně takovou pitomost zapnout, vypnout nebo také opravit.
Takhle z toho dělají hloupou arkádovku.

b57

Jebže Bob píše o brzdách a my jsne se bavíme o paxech a o postrku, jehož aktivací se měl původně zmknout vůz a o tom, že když jely dvě aktivní 810, tak jeli dva fírové, nešlo je spřáhnout, že fíra ovládal 2 vozy 810. Takže kdyby si zapnul u 2. 810 postrk, vyředil by jsi ji z přepravy cestujících. Zapínání postrku, je záležitost ORCZ. Takže my o voze a Bob o koze. :-) Vyloučení přepravy se nedělá kvůli brzdám, je to kvůlu zavěšeným vozům bez přepravy cestujících, které oproti OR, ORCZ opravdu veze a nastupovali do všech vozů.

Problém s výstupom cestujúcich,po poslednej aktualizácii,čakanie 5 minút (svatá trpezlivosť) :D ,nepomohla ani ochranka v stanici :Dcekani na vystup.jpgverze or.jpg

Back
Nahoře