CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
A nedělalo se něco s objemem nádrže u dieselových vozidel? Jelikož ona ta 844 na osobáku nemá zapnuté motory, proto zřejmě začne couvat. Ten osobák mi začíná při startu aktivity a na WP vyčkává cca hodinu a půl, než tam dojedu. . Ještě před 14 dny to fungovalo správně.
Jinak v miniaktivitě to funguje, ale může to být tím, že to palivo tam má.

Jak píše Icik. Udělej výseč z dané aktivity, krátkou trasu hráče a ten AI vlak. Já to taky tak dělám. Jinak se na to prostě přijít nedá. Ještě mne napadá, jestli nemáš omylem zadán v nastavení mód MSTS, ale asi ne.

Mód MSTS v nastavení nemám.
Udělal jsem výseč a v tom to fungovalo. Takže jsem posunul start servisu osobáku pouze 10 min před příjezdem hráče a uvidíme, co to udělá. Ale je to divný, když předtím to fungovalo a na tomto úseku jsem od té doby nic nedělal.

Když jsem k němu v 6.30 volným pohybem "přiletěl", tak nastartovaný byl. Jakmile jsem zrychlil čas, začal mi zase couvat zpět směr Ostrov nad Ohří. Budu to muset vyzkoušet v normální jízdě a to bude až v novém roce. Takže pak dám vědět.

Začal couvat a kouřilo se mu z výfuků na střeše? AI potřebuje pár sekund pro start, diesel i víc než 10s. Proto startuje 2 minuty před odjezdem. To je dostatečná doba pro startovní proceduru. Poklud si k němu přiletěl po zrychlení času, zřejmě nebyl ještě nastartovaný a pokud stál na spádu, začne couvat, protože AI v ten čas odbrzdí.

Optimalizoval jsem nastavení lokomotivy při nahrání hry a při zrychlení času ve hře. Týká se hlavně elektrických lokomotiv, kdy zlobilo napětí a padal HV. Nyní se může zrychlovat čas hlavně v aktivitě, jak aktivitář při testu potřebuje.

Ahoj.
Iciku, prosím, prosím, udělej ještě něco s tou zimou a dynamickým počasím. Já vím, že je zadáno, že když je nad 0 stupňů, prší. Ale po několika testech přes půl dne v aktivitě s počasím zima/dynamika, většinou prší a to dost. Byla by obleva a aspoň v tomORCZ by ta zima mohla ještě být zimou a přes den být pod bodem mrazu. Většinu dne při dynamice proprší a není to vůbec hezké. Navíc fakt chcčije dost. To by měla být spíš vyjímka, než pravidlo a nebo to zadat, ať je pod 0 furt. Máme podzim, jaro, tak proč takové počasí v zimě.

Jenže tohle záleží na geologické poloze tratě a denní hodině. Teda ještě mimo jiných podmínek. To bych musel něco očůrat. Rozmyslím to.

Aha, to jsem netušil a 321 je mimo, co se pozice týče. Aspoň to Martin tehda nějak vysvětloval. Za Třebovou směr Olomouc uż zase sněží, ale celé okolí Prahy - Třebová, kolem 10.-12. hod jen leje a dost vydatně. :-)

Ahoj, další věc, co u ORCZ nechápu, od jisté doby, (nejsel si jistý, zda už ORMG) se neshoduje stav dne (rozednívání, stmívání). pkud uložím a nahraji aktivitu. Když dělám test a mám trasu ze Svinova dále, odpovídá stav světlejšímu obrázku 2. Ale když jsem jel bez uložení a nahrání z Libně až do Svinova, jsem tam skoro za soumraku (což by na zimu odpovídalo víc). Ale po uložení a nahrání, je stav úplně jiný, jako bych začal testovací aktivitu ze Svinova. Proč se tak "cézetko" chová netuším. Ale dělá to už hodně dlouho a psal jsem o tom, když jsem dělal aktivitu Vinobraní ze Znojma do Tábory.

Svinov a uložení aktivity při celé cestě bez přeuložení aktivity z Libne 15:46:
hutnikORCZ059.jpg
Svinov v ten samý čas po nahrání aktivity z uložené pozice 15:46:
hutnikORCZ059b.jpg

Ano, to je taky pravda, ale je to tak v počasí, néjen u CZ nastaveno, tak proč to komplikovat, pod 0 sněží, nad 0 prší, tak jednoduhší mi přišlo, aby v zimě nad nulou, byla spíš vyjímka. Kor, když pamatuju ve dne i - 20.

No hádam nám nejazdíš na tých červených pozičkách :D
každopádne k tvojmu problému mám taký pocit že toto už bol neduh klasického OR teda minimálne OR MG.

Ahoj, ve Svinově, kde je revers za perónem a zadaná stanice (hned první při změně směru) mi ICčko oět otvírá dveře do šutru, tedy opačně než má.

Ahoj, další věc, co u ORCZ nechápu, od jisté doby, (nejsel si jistý, zda už ORMG) se neshoduje stav dne (rozednívání, stmívání). pkud uložím a nahraji aktivitu. Když dělám test a mám trasu ze Svinova dále, odpovídá stav světlejšímu obrázku 2. Ale když jsem jel bez uložení a nahrání z Libně až do Svinova, jsem tam skoro za soumraku (což by na zimu odpovídalo víc). Ale po uložení a nahrání, je stav úplně jiný, jako bych začal testovací aktivitu ze Svinova. Proč se tak "cézetko" chová netuším. Ale dělá to už hodně dlouho a psal jsem o tom, když jsem dělal aktivitu Vinobraní ze Znojma do Tábory.
Proč to mají tak naprogramované, netuším. Ale snažil jsem se to opravit. Nyní vždy načítám přesnou polohu slunce při nahrání hry. Jenže to chce zase delší jízdu od znova a pak napsat, jestli to pomohlo nebo ne. Je to v update.

Back
Nahoře