CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj, ve Svinově, kde je revers za perónem a zadaná stanice (hned první při změně směru) mi ICčko oět otvírá dveře do šutru, tedy opačně než má.
Nemáš zaškrtlou špatnou stanici? Pokud tam je reverz, tak tam nabízí 2x stejný název stanice, protože jsou v jiných částech trasy. Musí se vyzkoušet obě.
Mám tam funkci, pokud je reverz ve stanici blíže jak 50m, obrátí se smysl otevírání dveří. Jak ho ale projedeš a otočí se ti cesta, musí být zaškrtlá ta druhá volba stejného názvu stanice.

Nemáš zaškrtlou špatnou stanici? Pokud tam je reverz, tak tam nabízí 2x stejný název stanice, protože jsou v jiných částech trasy. Musí se vyzkoušet obě.
Mám tam funkci, pokud je reverz ve stanici blíže jak 50m, obrátí se smysl otevírání dveří. Jak ho ale projedeš a otočí se ti cesta, musí být zaškrtlá ta druhá volba stejného názvu stanice.
Revers mám až úplně za perónem před odj. návěstidlem směr Hlavní. Takže jej ani neprojedu. Zaškrtlou mám tu 1. z nabídky. V tom už nějakou zkušenost mám. Ale někdy je to nevyspitatelné. Kouknu na to.
Jenže to chce zase delší jízdu od znova a pak napsat, jestli to pomohlo nebo ne. Je to v update.
Vyzkouším, té mamutí jízdě se stejně nevyhnu. Ještě je na aktivitě tolik práce, že to budu muset jet aspoň 2x vcelku znova. Ale jen tak hned to nebude, musím doopravit chyby a dodělat vozy.

Ahoj, můžete se, prosím, podívat na počty cestujících po nahrání uložené pozice? Pokud jedu aktivitu od začátku, tak je vše OK, ale pokud ji uložím a následně nahraji uloženou pozici, tak se šíleně zvýší počty cestujících v následujících stanicích a absolutně se nedá stíhat daný jízdní řád... Děkuji ;-)

Po spuštění aktivity od startu:
RunActivity 2024-01-01 17-45-40.jpg

Po nahrání uložené pozice:
RunActivity 2024-01-01 17-56-39.jpg

Tam bude hodně záležet, zda má aktivitář navolen počet ve stanicích, anebo se na to vyprd a nechal defult. Já jsem testoval teď dvě svoje, kde jsem poctivě upravoval cestující ve stanicích a nemění se nic. Počty jsou po nahrání stejné. Asi nějak blbne to zatržítko v nastavení ORCZ. Ale stačí jexna navolená stanice v aktivitě a chová se to korektně.

Tam bude hodně záležet, zda má aktivitář navolen počet ve stanicích, anebo se na to vyprd a nechal defult. Já jsem testoval teď dvě svoje, kde jsem poctivě upravoval cestující ve stanicích a nemění se nic. Počty jsou po nahrání stejné. Asi nějak blbne to zatržítko v nastavení ORCZ. Ale stačí jexna navolená stanice v aktivitě a chová se to korektně.
Děkuji za informaci. Zkusím se na to podívat a poupravit to.

Poklud si k němu přiletěl po zrychlení času, zřejmě nebyl ještě nastartovaný a pokud stál na spádu, začne couvat, protože AI v ten čas odbrzdí.
Včera jsem aktivitu projel bez zrychlení času a křižování už funguje. Osobák zapnul motory 2 min před postavením návěstidla a pak vjel do stanice. Takže díky za opravu. :)

Zkouším předělat trochu okno s manipulací vlaku, aby bylo více přehledné.
Ta podoba menu s manipulací vlaku nevypadá vůbec špatně. Díky těm názvům vozů v menu nebudou aspoň někteří z nás tápat, který konkrétní vůz se pod daným ID číslem skrývá.
A taky díky svislému uspořádání menu je míň pravděpodobné, že se při výběru vozu někdo překlikne a omylem vozy odvěsí.

Je to super a né jen to. I to přecházení mezi lokomotivama pod F9. Dokonce, když opustím 434.0 v RV pozici a pak se vrátím zpět, tak si ji ORCZ pamatuje. Fakt super, než to debilní proklikávání co bylo.

Možete mi prosím niekto vysvetliť,kde robím chybu?Klasický rozjazd s Vectronom,blížiaca sa sťahovačka,príprava na ňu,nakoniec nesvieti,zhodím HV a naraz účinok asi EDB a práskne protisklz a finito.Je to moj problém v myšlienkovom pochode,problém ladenia alebo OR?

Ahoj, teď u testu aktivity se mi stalo, že mi ručička rychloměru u 810 slítla na 0 km/h a vytřelila na maximum a už se ani nehla, V prokluzu jsem nebyl, s tímhle jsem se ještě nesetkal:
810 tachometr.jpg

Tak a bafnul na mne v řádku "zásah protiskluzové ochrany", jedu z kopce samotíží a nebrzdím, něco je špatně. 810 z balíku od Ricar-CZ, takže v ORCZ jely bezchybně. A dělá to furt v jednom místě na trati BP, nevím, zda to nesouvisí nějak i s tratí.

Tak a bafnul na mne v řádku "zásah protiskluzové ochrany", jedu z kopce samotíží a nebrzdím, něco je špatně. 810 z balíku od Ricar-CZ, takže v ORCZ jely bezchybně. A dělá to furt v jednom místě na trati BP, nevím, zda to nesouvisí nějak i s tratí.
Ja to mám na trati 321 v aktivite EC 130 Bathory,Břeclav-Bohumín po asi hodine a pol jazdy,Vectron od Lukyna (RunCzech,s ladením som nemanipuloval) v Hranicích n /Mor. takže si myslím,že to bude niekde v kode ORCZSK asi po nejakej z aktualizácii.

A teď zas, v jiném ůseku, pomůže jen zastavit, navíc 810, žádný zásah protiskluzové ochrany nemá. Takže zatím bohužel vypínám comp, s tím se nedá jezdit. :(

V update je první verze manuálního svěšování vozů. Vše se děje přes klávesu Ctrl (testoval jsem levý), kde podržením této klávesy a kliknutím na spřáhlo vlak rozpojíte a nebo naopak spojíte. Vozy musí být zcela u sebe natlačené, jinak se vám to nepodaří spojit.
Myslím, že to je bezproblémové a použitelné.

EDIT: Musíte mít samozřejmě aktivní volbu "Ruční spojování vozů" v nastavení.
Tak a protože na trati Hodonín - Zaječí a zpět posunovač není, je na čase vyzkoušet i tuhle vychytávku. U lokálek zcela na místě. Tak uvidím, jak dopadnu.

Ahoj Iciku, k mizejícímu posunu AI (psáno v SZ + video), zde je ukázka, že dvě aktualizace zpět, normálně posun fungoval:

Nyní zde místo, aby se rozjel směr Břeclav, po odvěšení soupravy, zmizne, tohle je ve verzi s tím prokluzem co blbnul, ale AI 742 normálně rozšibovala, pokud zmizí, je aktivita v háji, nepřešibuje vozy a nenaskočí pak jiné AI co mají v nepřítomnosti hráče.
AI posun001.jpgAI posun002.jpgAI posun003.jpgAI posun004.jpg

Back
Nahoře