CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Tak Iciku, něco se těžce posr... Nevím co, ale...

Zkusil jsem koncovou trasu, nedat do tratě a dal jsem ji do výtažné, hráč už tam stejně nemá být, odjíždí v momentě, kdy manipulák najíždí na vozy co odstavil (u nihž zmizla předtím mašina. (video v SZ)
AI posun008.jpg
Už jsem se začal radovat, že AI Kocour odjel na revers:
AI posun009.jpg
Pak vyzvedne vozy, co přitáhla Žehlička z Kůtú a jede na zhlaví směr Čejč a kolem mne coby hráče a má najet na ty LC, co odtavil Kocour kde mizel a z nihž vlastně vzniknul Loose Con, na tyhle z druhé strany (obr stará aktualizace).:
AI posun001.jpg
Ale místo, aby k nim přihodil vozy a pak pokračoval do výtažné, souprava vozy, které byly odstavené projede:
AI posun010.jpg
AI posun011.jpg

U odjezdového blok 3XXX a pak trasa do výtažné (obr.1)

A teď při pokusu 2 mi ten Kocour 742 zmiznul stějně. Takže v hájí calá aktivita. Ještě vypnu manuální svěšení a pokus 3.

EDIT: Pokus 3, stejný výsledek, lokomotiva znizí...

Chlapi, co mám udělat? Mám v nastavení manuální svěšení vozů (řádek dole v simulaci)
- Najedu na BDtax na němž je fixovaná zpráva po připojení, která se zamozřejmě zatím nezobrazila.
- Otevřu tabulku F9 a v ní vidím svůj motorák, ale níc ke svěšení.
- Slyšel jsem i doťuk nárazníků a jsem nárazník na nárazník.

Ale nevím, jak zavěsit, nikde nevidím hák, aní druhý vůz?
manual sves.jpg

Vůbec nevím, co dělat? Pro jistotu jsem zkusil i stlačit.

Tak tohle mně posadilo naprosto na prdel, s atomem jsem nepočítal, tohle dodalo lokálkám, posunům na vlečkách úplně jinou dimensi. Iciku dík, povedlo se. S tím, že musím z mašiny ven, jsem fakt nepočítal. MASAKR!

Ahoj, jeden takový hloupý dotaz ohledně Modelů a skinů ze stránek www.modely-msts.cz (lokomotivy 362/363). Je někde dostupné nastavení nebo co upravit aby byla lokomotiva funkční v CZSK (myšleno změna napájecí soustavy). Díky

Jo, už to vidím, od to má od Hekla.... V tom případě musíš vzít nějaké Eso z MSTS-RW a dle toho upravit ladění.

Nejde změna napájecí soustavy. Jak bych to popsal jedu aktivitu z Chebu do Ústí n/L a v Kadani je změna napájecí soustavy. Když začnu v Chebu s např. 362-078 tak nejde přepnout na stejnosměr, ale když začnu jinou akt. v Ústí s 362-078 tak zase nejde přepnout na střídavý. Ale když použiji jakékoliv model který je obsažen v X6X pack tak vše funguje jak má.

A mám další chybu k nahlášení, kvůli které musím s vlaky s Katr Brejlovcem začínat ve stavu ready-to-go, protože jinak nejde Katr Brejlovec kvůli té chybě nahodit.
Jde o to, že od posledního, pokud nahazuji Katr Brejlovce a provádím nahazovací proceduru u Mirelu, tak nahazovací procedura nejde úplně dokončit. Konkrétně se zaseknu na kroku, kdy musím přitáhnout přímočinnou brzdu na maximum. Prostě u Katr Brejlovce dám u přímočinné brzdy brzdící polohu, počkám, až se brzdové válce naplní na maximum a Mirel nic. Jako bych to vůbec neudělal. Ostatní kroky proběhnou normálně.
Níže je upravený screenshot, když jsem simuloval fiktivní rychlík Plzeň hl. n. - Furth im Wald na mapě trati 183 (ofiko mapa, žádné modifikace).
Mirel nechce naskočit.jpg
Pár poznatků o téhle chybě:
1. Tohle se děje jen u Katr Brejlovce. U Vectronů, ZSSK a RJ lokomotiv nahazovací procedura proběhne bez problémů a Mirel normálně naskočí.
2. Vůbec nezáleží na tom, jestli je Katr Brejlovec řazen na vlaku sám, je tam řazen ještě s jinou lokomotivou, nebo jede, jako Lv. Chyba se projeví tak, jako tak.

Pro Icika:
Upřímně, tak tohle je poprvý, kdy mi na nějaké lokomotivě nejde nahodit Mirel. Samozřejmě, že jsem si ověřil, zdali nahazuju Mirel správně, a dělám to správně. To by mě tedy zajímalo, proč si takhle Mirel "postavil hlavu" a nechce se nahodit?

Tam bude chýbať zjavne neskôr dodaný parameter aby išlo dokočiť D1 test pri menšom tlaku ako používajú X6X.
tento parameter si vieš pozrieť aj v common.inc/Mirel-VZ/350.inc

sú tak 3 alebo 4 riadky v tom include súbore s jeden jediný je s tým tlakom to uvidíš. Je potrebné si ho nakopírovať pre Katr. Aj by som ti ho presne napísal ale som po nočnej a na Pc sa dostanem až poobede.

Tam bude chýbať zjavne neskôr dodaný parameter aby išlo dokočiť D1 test pri menšom tlaku ako používajú X6X.
tento parameter si vieš pozrieť aj v common.inc/Mirel-VZ/350.inc

sú tak 3 alebo 4 riadky v tom include súbore s jeden jediný je s tým tlakom to uvidíš. Je potrebné si ho nakopírovať pre Katr. Aj by som ti ho presne napísal ale som po nočnej a na Pc sa dostanem až poobede.
Tvoje rada mi vůbec nepomohla, nebo jsem asi něco udělal blbě, protože ta chyba s tím Katr Brejlovcem tam pořád je i potom, co jsem inc. soubor pro Katr brejlovce upravil. Níže přikládám kódy z inc. souborů Mirelu.

Verze pro 750.7 před úpravou
Kód:
ORTSMirel (
        Equipped ( True )
        DefaultMaxSpeedKpH ( 80 )
        DecelerationSpeedMpSS ( 0.6 )
    )

Verze pro Vectrona (odtud jsem vzal ten "4. řádek." Nikde jinde nebyl)
Kód:
ORTSMirel (
        Equipped ( True )
        DefaultMaxSpeedKpH ( 120 )
        PressureForTestPassBar ( 3.6 )
    )

Verze pro 750.7 po úpravě
Kód:
Equipped ( True )
        DefaultMaxSpeedKpH ( 80 )