CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Já jsem spíš čekal, že se ozve Icik a vyvrátí to on, nebo potvrdí, což by byl průser, poněvač donwload aktualizací ORCZ považuju za zcela bezpečnou záležitost, stejně jako třeba aktualizaci legální hry na Steamu. Nad tím, že by legální kanál aktualizace byl zavirovaný trojanem mne docela vyděsila.

Mně to nic nehlásí a nemám tedy, co hlásit. Pokud by někdo zamořil server, jsem stejná oběť jako vy.

ESET většinou nevidí potencionálně nakažené aplikace
O tom silně pochybuji, protože když ne Eset, tak kdo? Alespoň byl nejlepší. To spíš naopak, většinou antiviry zdarma vidí bubáky i tam, kde nejsou. Zrovna kdysi AVG takto zlobil, proto jsem přešel na doporučení na Eset Smart Security. Však si to také nechají zaplatit.

Tak už bez problémů! Teď jsem stahoval, včetně všech aktualizací a žádný poplach. Včera mi to udělal 2x krátce po sobě, takže se tam asi nějaký zmetek dostal a přestal být aktivní. Říkal kolega, že mu nějak předevčírem antivir taky zahlásil pár odražených útoků na stránkách, které jsou normálně bezpečné. A taky už to zmizelo. Holt to na nás zkoušej pořád. :D Tak jsem rád, že nevypínám antivirák ani na SIM a že Wokna si to taky už umí ohlídat. Konečně MS po desítkách let přestal dělat mrtvého brouka a začal ty své programy chránit.

Ad osvětlení a noční kabina: Projel jsem to s posuvem času, počasí zima-sněžení. Takže pro jas v kabině asi nejhorší denní podmínky. Na budíky přestává být vidět okolo 15:10, noční kabina se připne cca 16:32 (edit: asi kecám 15:32 to bylo), což je lepší než předtím, ale spíše by to chtělo v tomhle venkovním jasu posunout někam k té 15 hodině. Koukal jsem na to i se zhasnutými přístroji, noční verze by skoro nemusela vadit, v tomhle přechodu by se dalo jet i se zhasnutými budíky a kabina je jasná. Zatímco denní verze se už okolo té 15 hodiny (zima-sněžení) začíná ponořovat do tmava.
Tak nevím, ať se třeba vyjádří i ostatní, za moji zpětnou vazbu asi tolik.:)

Mne Defender pár mesiacov zozadu tiež zmazal aktualizáciu ORCZ, nechápal som prečo. Nikdy predtým ani potom sa to už nestalo. Teraz som tú kritickú aktualizáciu nestihol, takže neviem či by reagoval.

Teraz som si všimol jednu chybu: Spravil som nákladný vlak, vpredu 742, a na konci tiež 742 ( obe ORCZ ). Prešiel som na zadnú loko, zapol červené konce a vrátil som som sa na prednú mašinu a poďme ťahať. Ale v okamihu keď som zadnú pripojil cez F9 ako postrk, tak sa jej červené koncové svetlá sa zmenili na biele. Tak som zastal v ďaľšej stanici, zas som šiel na zadnú mašinu, svetlá sa samé prepli z bielych na červené. Tak som šiel na prednú mašinu , že ideme ďalej, pripojil som postrk a konce sa prepli na biele v tom okamihu.

Teraz som si všimol jednu chybu: Spravil som nákladný vlak, vpredu 742, a na konci tiež 742 ( obe ORCZ ). Prešiel som na zadnú loko, zapol červené konce a vrátil som som sa na prednú mašinu a poďme ťahať. Ale v okamihu keď som zadnú pripojil cez F9 ako postrk, tak sa jej červené koncové svetlá sa zmenili na biele. Tak som zastal v ďaľšej stanici, zas som šiel na zadnú mašinu, svetlá sa samé prepli z bielych na červené. Tak som šiel na prednú mašinu , že ideme ďalej, pripojil som postrk a konce sa prepli na biele v tom okamihu.
Strojvedoucí na postrku si nastavuje světla sám. Hráč na to nemá vliv. Hlavní rozhodovací podmínka AI strojvedoucího je zařazený směr celého vlaku.

Máš pravdu, keď na vlakovej mašine ( tá je vpredu ) dám smer vzad, tak sa rozsvietia červené svetlá na postrku. A keď dám smer vpred, tak sa rozsvietia vzadu biele svetlá. Zatiaľ sa teda asi nemusíme báť, že AI ovládne svet :)
vpr.jpgvzd.jpg

Navonok je všetko ok, vlaková 742 je otočená dlhým čumákom dopredu a ja sedím na príslušnom správnom stanovišti ( č.1) takže súhlasí smer jazdy s polohou kontroléra. Lenže pri štarte aktivity boli lokomotívy otočené dlhými čumákmi k sebe a po rôznych posunoch sa takto rozdelili. A tu niekde asi AI stratila niť.

No to zkouším taky. První obsazenou má flipped a poslední můžu dát jakoukoliv flipped i neflipped. A funguje to. Světla se nastavují dle směru vlaku dobře.
Doufám, že nemáš 2 stejné 742. I když ani to nevadí. Netuším, kde je zádrhel.

Mám 742 199 a 156. Horný consist bol na začiatku aktivity a na konci keď som zistil problém na koncových svetlách 159 to vyzeralo , tak ako je dole. 199 bola vždy vpredu. 742.jpg

Mně to nic nehlásí a nemám tedy, co hlásit. Pokud by někdo zamořil server, jsem stejná oběť jako vy.
asi jsem přišel na problém při aktualizaci. Mě to udělala databáze Mirelu a těch drobotin , které se zapisují k trati.
Výmazem se to srovnalo. Před tím se mi sice otevřel OR, po stažení zasáhl i antivir, ale to mi už udělalo několikrát a udělením vyjímky to jede v pohodě. Zkus to v těchto souborech. MirelDb.... i Powersupply....

No ale dole je 199 otočená obráceně než nahoře. Někde jsi jel po trianglu?
Len som vlak obehol a potom celý išiel opačným smerom ( zjednodušene povedané ). Ten posun bol trochu zložitejší, niekoľkokrát sa menil smer jazdy.

Icik: Skúsil som to s consistom bez flipnutej lokomotívy a vtedy všetko išlo ako má. Takže zrada bude niekde v tom flipe a zmene smeru a stanovišťa.

asi jsem přišel na problém při aktualizaci. Mě to udělala databáze Mirelu a těch drobotin , které se zapisují k trati.
Výmazem se to srovnalo. Před tím se mi sice otevřel OR, po stažení zasáhl i antivir, ale to mi už udělalo několikrát a udělením vyjímky to jede v pohodě. Zkus to v těchto souborech. MirelDb.... i Powersupply....
Co mám zkusit? Akorát vidím, že ty programy třetích stran jsou na hovno, když obyčejný text a xml označí jako škodný obsah.

To nevím, co zkusit, jen přepisem těchto souborů prostě nespustím 090. Po smáznutí z kořenového adresáře to už šlo..

Back
Nahoře