CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj,
dnes ráno jsem zaktualizoval OR a teď ho ani nespustím.

Přílohy

• Výstřižek.JPG
    Výstřižek.JPG
    24.8 KB · Zobrazeno: 0
  • Výstřižek.JPG
    Výstřižek.JPG
    71.2 KB · Zobrazeno: 0
  • Výstřižek.JPG
    Výstřižek.JPG
    11.8 KB · Zobrazeno: 0
Nespustíš, protože antivir ti zablokoval soubor. Odstraň ho a potom udělej novou instalaci ORCZ/SK. A pak mi prosím dej vědět, jestli v historii Defenderu ta červeně zaškrtlá položka zmizela - resp. začala se hlásit jako vyřešená. Mně se totiž ta červená hláška zasekla a pořád mi tam svítí, i když prokazatelně na tuto akci bylo reagováno. Nejspíš jsem ten soubor odebral dřív, antivir ho teď nemůže najít a proto je červený, že nemá potvrzení o skutečném vyléčení souboru (když tam není) :D Je to děs. Ale snad je to nějaká kachna a jen panika. Mně už to žádnou nákazu nehlásí, teď je otázka, jestli je oblblý defender, nebo se to tam namontuje vždy jen na chvíli, aby to třeba nebylo dohledatelné apod...

Defenderu ta červeně zaškrtlá položka zmizela - resp. začala se hlásit jako vyřešená.
Defender je největší zlo v PC. Osobně ho mám přes registry vypnutý. A používám AVG. Kdyby tady někdo chtěl namítat, že se Defender vypne po nainstalování svého antiviru, tak se plete. Zůstane zapnutý a "škodí" dál.

Vidíš a pro mne třeba AVG, kterýžto nehorázně zpomaluje comp a vypisuje taky kokotiny, co nezná, hned blokuje. Tohle je prostě věc názoru. Ale něco je špatně, pokud to dělá více lidem.

Vidíš a pro mne třeba AVG, kterýžto nehorázně zpomaluje comp a vypisuje taky kokotiny, co nezná, hned blokuje. Tohle je prostě věc názoru. Ale něco je špatně, pokud to dělá více lidem.
Nevím jak tobě, ale mě nic nezpomaluje. Navíc jako všude existuje nastavení a tam se dá mnohé vypnout. Ale jak píšeš. Je to věc názoru.

Zdravím všechny "postižené" i ty šťastlivce co nemají ten posraný defender.Byl by někdo tak ochotný a dobrý jak se ho zbavit teda vypnout nebo odstranit.Mám tentýž problém jako ostatní co dnes zjistili že jim OR nefunfuje.Moc předem dík za odpovědi.Ivoš

AVG, kterýžto nehorázně zpomaluje comp
Podívej se na žebříček nej antivirů a AVG je mezi nimi. ( dal jsem vyhledat AI v Edge.) Tedy včetně Eset. Ale že by zpomaloval PC? Tohle je snad už minulost. To se doporučovalo dřív, když se škubal MSTS. Povypínat vše na pozadí včetně dočasného vypnutí antiviru.

Zkusil jsem stáhnout verzi 1.8 z webu. Pak ji přes spouštěč aktualizoval na nejnovější a nic mi Defender nehlásí. Žádný problém tam není. Jestli to zkomplikovala nějaká aktualizace Defenderu nebo Windows netuším, ale mně nic Windows nehlásí.

Omlouvám se, pokud píšu něco, co všichni vědí, ale zatím to tu nezaznělo a třeba to někomu pomůže. Stejně jako jiným antivirům se i Defenderu dají nastavit výjimky - složky nebo soubory, které nemá kontrolovat. K tomu nastavení se dá doklikat takto.

Nastavení - zabezpečení Windows - ochrana před viry a hrozbami - spravovat nastavení - vyloučení (tady to bude chtít potvrdit admin práva) - přidat vyloučení - složka. A vybrat složku, kde je OpenRails.

Nemám to otestované, sám moc neaktualizuji, ale pokud má někdo opakovaně problémy s Defenderem, tak to možná stojí za zkoušku.

Přílohy

• avir.jpg
    avir.jpg
    47 KB · Zobrazeno: 1
Mohu vyloučit jen tuto konkrétní položku, kterou už mám dle historie akcí Defenderu asi 4x zablokovanou. Jenže si nejsem jist, zda by při "infikaci" tímtéž později, by tuto novou (třeba skutečnou) hrozbu chytil.
Pokud vyloučím červeně vysvícený soubor RunActivity.exe, Defender zezelená. Myslím si, že tam tahle hrozba se stejným datem a časem, jako její likvidace, zkrátka nějak zůstala zaseknutá. Každopádně simulátor teď funguje dobře. Spíše bych potřeboval resetovat Defender - zbavit se té červeně vysvícené položky v paměti historie. Abych ji nemusel povolovat a zároveň, aby nebyla červeně vysvícená, když už dle všeho nejspíš fakt není...

Jenže su nejsem jistý, že když vyloučíš Run Activity, že ti pojedou aktivity pro OR. Další věc, Defender třeba mazal i "kreky" u her. Takže on zas v tomhle tak spolehlivý nebyl. Nemusí se mu jen líbit soubor. Mně ORCZ jede.

Mně po přeinstalaci vše funguje. Včera jsem všechny soubory smázl a RunActivity mi blokl antivir, takže potom by stejně OR nešel spustit. Druhý den už stažení aktualizace nic nehlásilo a nová instalace ORCZ 1.8 vše doplnila. Akorát v historii akcí zůstal "zbytek", informace o blokádě souboru. A ten jediný nejde odstranit, ani vysvítit zeleně, protože jsem ho asi smázl dřív, než mohl být vyléčen. Napíšu na podporu Microsoftu, ať mi nějak poradí jak ten seznam smáznout. Stejně v období pár měsíců chci pořizovat nový počítač. Tenhle průmyslový DELL má vnitřnosti z roku 2014 při repasu a upgradu 2019 (stavěn pro MSTS). Ten už má nárok na penzi, i když nechtít po něm OR, tak se stále drží. Paradoxně mezi roky 2019-2022 jsem s MSTS i OR neujel ani kilometr. A teď ho nutím sprintovat. :D

Zdravím,
jedu aktivitu se ČDC 130.022 upravenou pro OR CZ. Při startu aktivity se kabina zobrazí správně. Po nahrání uložené aktivity mám problém s roztažením kabiny.
Dělá to taky někomu nebo dokázali byste mi prosím poradit, co si mám nastavit? Nikdy jsem se s tím nesetkal a u žádné řady se mi takto kabina nerozhodila. Díky :)

Přílohy

• Open Rails 2024-02-03 12-41-37.jpg
    Open Rails 2024-02-03 12-41-37.jpg
    457.4 KB · Zobrazeno: 0
  • Open Rails 2023-06-08 09-28-49.jpg
    Open Rails 2023-06-08 09-28-49.jpg
    445.6 KB · Zobrazeno: 0
Hoši, kabina 151 ORCZ, start aktivity 4:40 v zimě, nejdou rozsvítit budíky a nedá se hrát, to zrušení L je divné, navíc v tom případě absence noční kabiny. To se bez TM nedá hrát. :(

Zdravím,
jedu aktivitu se ČDC 130.022 upravenou pro OR CZ. Při startu aktivity se kabina zobrazí správně. Po nahrání uložené aktivity mám problém s roztažením kabiny.
Dělá to taky někomu nebo dokázali byste mi prosím poradit, co si mám nastavit? Nikdy jsem se s tím nesetkal a u žádné řady se mi takto kabina nerozhodila. Díky :)
Rychlé řešení obnova pohledu Ctrl + á. Já také netuším, proč to někdy dělá.

Back
Nahoře