CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Rychlé řešení obnova pohledu Ctrl + á. Já také netuším, proč to někdy dělá.
Mne sa zdá, že to robí keď nahrám aktivitu keď som na druhom stanovišti. Štart aktivity na stanovišti č.1 a potom idem na stanovišti č.2. a keď dám save/load, tak sa malé stanovište ( napr na 742 ) zjaví deformované.

Já jsem dnes jel po měsíci test aktivity a po nastavení těch stínů, nebo nevím proč, mi v aktivitě i po zamčení na 30, lítá FPS 15-25 a na 30 se dostanu jen náhodně. Když dělám vozy ve stanici, kde mám jen krátkou trasu (výseč v aktivitě), jsem na 30. Trať 321.

Chtěl bych si poladit vozy, které nemají ladění ORCZ/SK, mají špatné brzdy. Zkusil jsem testovací jeden B249 s laděním OR, do kterého jsem včlenil prokazatelně funkční zápis ORCZ z wag vozu B515.
Čísla vozu jsem přepsal. Bohužel nově předělaný B249 se nezobrazil v seznamu funkční.

Poradili byste mi tvůrci CZSK verze, co mám vyměnit v zápisu nenaladěných vozů, abych s nimi mohl jezdit na společné include, jako naladěné verze? Ladění ty složky obsahují, například WRmz, Xmz, vše tam je, jenom to do jiných nenaladěných vozů funkčně včlenit. Aby splňovaly brzdná procenta...

Zdravím,
na trati 321, v krasíkovském tunelu, nefunguje ztmavnutí kabiny a okolí. Ostatní tunely mezi ČT a Zábřehem jsou v pohodě.

Přílohy

• Open Rails 2024-02-05 07-39-10.jpeg
    Open Rails 2024-02-05 07-39-10.jpeg
    376.2 KB · Zobrazeno: 0
Záleží ze které strany jedeš, už jsem si toho všimnul na více místech i na trati BP, ale to je nějaká chyba v trati asi.

Vytvořil jsem nové menu pro volbu režimu brzdy. Nabízí nové funkce a to přiřazení vybraného režimu vozu pro všechny vagóny ve vlaku po stisku příslušných tlačítek. Takhle se dá nastavit dlouhý vlak velice rychle hlavně, co se týká nákladů a režimu "Ložený", který má velký vliv na brzdící váhu vozu.

1.jpg

Tak jsem zkoušel to nastavení brzd, ale nejde mi přehazovat Prázdný/Ložený (režimy P/G přehazovat jdou).

Mohl bych mít ještě prosbu s těmi brzdami?
Dal by se prosím zpracovat návod, který by popisoval (pro pokročilejší uživatele), jak v několika bodech prohodit v souboru wag, includy pro daný typ vozu, za ladění "neORCZ"? Tak aby se vozy chovaly korektně i takové, které nejsou vyjeté v ladění "ORCZ". V těch brzdách to někdy dělá hroznou paseku, brzdy se pak chovají jako nějaké hodně špatné "P", na některých řadách je s tím brzdičem docela boj.
Koukal jsem, že ty univerzální soubory v includech a common.wag, obsahují i složky s laděním a parametry na vozy, které zatím z ofiko stránek ORCZ/SK nevyjely.
Například Xmz. Tak by si to každý zájemce upravil nejsnazší cestou a bez problémů. Já zkoušel na includy přepsat některé starší OR B249 a ARmpee, něco se jim nelíbilo, v trainsetu se neobjevily.
Díky těm co se už ozvali, každá rada dobrá, nejen pro mě.

Mohl bych mít ještě prosbu s těmi brzdami?
Dal by se prosím zpracovat návod, který by popisoval (pro pokročilejší uživatele), jak v několika bodech prohodit v souboru wag, includy pro daný typ vozu, za ladění "neORCZ"? Tak aby se vozy chovaly korektně i takové, které nejsou vyjeté v ladění "ORCZ". V těch brzdách to někdy dělá hroznou paseku, brzdy se pak chovají jako nějaké hodně špatné "P", na některých řadách je s tím brzdičem docela boj.
Koukal jsem, že ty univerzální soubory v includech a common.wag, obsahují i složky s laděním a parametry na vozy, které zatím z ofiko stránek ORCZ/SK nevyjely.
Například Xmz. Tak by si to každý zájemce upravil nejsnazší cestou a bez problémů. Já zkoušel na includy přepsat některé starší OR B249 a ARmpee, něco se jim nelíbilo, v trainsetu se neobjevily.
Díky těm co se už ozvali, každá rada dobrá, nejen pro mě.
S tímhle ti já bohužel nepomůžu. Nastavování provádí jiný člen v týmu, který sem bohužel nemá přístup.
Ale přeci by nemělo být tak těžké těch pár include souborů nastudovat a pak wagy sestavovat. Vozů pro OR CZ/SK je venku více než dost.

Budu muset. Ale první dva pokusy se mi vymstily. Marně přemýšlím, kde se stala chyba, že se tomu ty úpravy nelíbily. Jen jsem vyměnil zápisy, aby se vozy "naučily" číst odjinud a celé se to rozsypalo.
Tak to nějak prokoumám, považujme to za odfajfknuté. :cool:

Tak aspoň poprosím kompetentní elektrodispečery o mrknutí se zase na nějaké ty děliče v seznamu.:) Pořád bouchá světelná stahovačka Bohumín a světelná na odbočce Parník (Česká Třebová) v trati 321, obě - oba směry.

Back
Nahoře