Dan J.
Strojvedoucí
Jestli na trati 321, tak ta svítí, takže bouchat musí.Pořád bouchá světelná stahovačka Bohumín
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jestli na trati 321, tak ta svítí, takže bouchat musí.Pořád bouchá světelná stahovačka Bohumín
Ano, navíc při jízdě výběhem jsou stále slyšet trakčáky.. Ale to bude spíš laděním zvuků přímo 130, než samotným OR CZSK.Zdravím, měl bych dotaz ke zvukům řady 130... Všiml jsem si toho při hraní aktivity a dnes to pro jistotu znovu vyzkoušel - při jízdě ve výkonu výrazně slábne zvuk převodovky ? při dosažení rychlosti +- 75 km/h a více. Při jízdě výběhem není slyšet vůbec od cca 70 km/h a více. Setkal jste se s tím ještě někdo?
Na 321? Tak to mně teda ne... :-/ Tak jsem buďto slepej, nebo tam mám nějakou chybu. Ale jiné světelné v jiných tratích mi fungují (v 321 nesvítí žádná a tak jsem to bral jako standard)Jestli na trati 321, tak ta svítí, takže bouchat musí.
Slyšet jsou poměrně dost, ale to můžeme považovat i za ryk převodovek, které na těchhle mašinách ječí plus mínus snad na každém stroji i ve výběhu, řekl bych i týden po odstavení.Ano, navíc při jízdě výběhem jsou stále slyšet trakčáky.. Ale to bude spíš laděním zvuků přímo 130, než samotným OR CZSK.
Tak co je špatně?Nene, Bohumín svítí.
No tak to právě že ne! Ty zvuky jsou odlišné. Rozhodně není správně, když po sjetí z výkonu se nezmění zvuk trakčáku... Krásně je to slyšet zde:....ale to můžeme považovat i za ryk převodovek....

Tak to se omlouvám.Ano, v Č. Třebové nesvítí a práskne. Ale řeč byla o Bohumínu.![]()
Nevím, jestli jsem to tu zmínil, ale jedná se o zvuky venkovní, jízda výběhem a nad 70 km/h. Pak se z té Hrbaté neozývá nic a jede více potichu než vozy, které vezu...Ale shodneme se na tom, že simulátorová 130 hukot skoro vůbec nemění. Jen to asi "nechci" slyšet, už jsem se tu nabuzeroval dost se svou "domovskou" řadou 151 (350).
Upravil jsem to, aby se budíky mohly rozsvítit podle zatemnění kabiny a ne podle polohy slunce.Tak testy na 321 v aktivitě zatím OK, síce nevím, proč lítá FPS z 15 - 25, jen místy, velké stanice a docela dost vozů, ale tohle budu řešit až s novou GK. Ale hlavně, 8:00 sílůně sněží a kabina šup do denního režimu a mám co dělat, abych viděl na displey s rzchlostí dole pod rychloměrem. A to ho mám VIP zesvětlený.
Zobrazit přílohu 37107
A to mám velký monitor, na noťasu hráč nemá šanci. To osvětlení pouze budíků, by mělo být fakt déle.
Sice tohle píšu pozdě, ale upřímně, týhle fičury jsem si v Open Rails CZ/SK všiml dřív, než si ji tady oznámil. Ale tak či onak, tohle přepracované menu jsem opravdu uvítal, docela mi to usnadnilo a urychlilo nastavování režimu brzdy před odjezdem ze stanice. Například u nákladního vlaku jsem předtím musel nastavovat režim brzdy G u každého vagónu zvlášť, což bylo zdlouhavé. Teď to udělám "jedním kliknutím."Vytvořil jsem nové menu pro volbu režimu brzdy. Nabízí nové funkce a to přiřazení vybraného režimu vozu pro všechny vagóny ve vlaku po stisku příslušných tlačítek. Takhle se dá nastavit dlouhý vlak velice rychle hlavně, co se týká nákladů a režimu "Ložený", který má velký vliv na brzdící váhu vozu.