CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj Iciku, někde v trase AI bude problém, teď test Manipulíku, Teď stejný problém jak Joska, výchozí trasa v zastávce, směr Kamenice a příjezd do kamenice, tam AI objede vůz a stéjí až do mého objezdu, pak vyjede asi za 40 minut, abych jej potka až v Tisovci. Ale AI stojí a když jsem na něj přelezl, nebo klokl na venkovní pohled tak:

AI000.jpg

Černá obrazovka a takto to stojí, když se vrátím na svůj vlak, zas vše OK. Už dělám miniaktivitu.

Po rastartu aktivity pžed náskokem, vše jede i ten AI, nehltí se nějak paměť? Tohle nechápu...

Dokonce, když jsem nahrál pozici, kde bylo po kliknutí na AI vlak černo, tak po nahrání normálně pohled na AI vlak, ale teprve se rozjížděl. Takže miniaktivity asi nepoůže.

No, pěkný. Tak moc jsem se soustředil na parní vytápění a jeho propojení ve vlaku až jsem deaktivoval veškeré ostatní a pak zapomněl zpátky aktivovat. Díky za nahlášení.
V update opraveno.
Aha. Tak proto mi nefachalo topení. Ale teď už je to v pořádku. Vagóny hezky topí a stanoviště v lokomotivě se taky vytápí, takže dík za opravu.
A to, že si něco opomněl zapnout? Z toho si nic nedělej. Chyby se stávají občas každému. I mě se chyby nevyhly, a jak říká moje motto: "Nikdo není dokonalý, a každý má své chyby."

Nijak jsem nepostřehl, co mi chceš vysvětlovat. Copak jsi tady nějaký guru?
Kdyby jsi si pořádně přečetl, co jsem napsal, tak jsem řekl, že to myslím všeobecně a napsal jsem i proč a co se konkrétně stalo mně, když jsem používal defultní consisty.
Tobě stále vadí, že si jezdím v klasickém OR.
Můžeš mi ukázat, kde jsem napsal, že mi vadí, že jezdíš klasický OR?! Já pokud vím, jsem napsal, že aktivity pro ORCZ, nebudou v OR fungovat a naopak to bude podobně. A moc dobře vím proč.

Takže Zbyňku, klídek. Nikdo na tebe neútočí, ani ti nic nedělá, jen prostě šlo o consisty v aktivitě a taky jejich distribuci, Velice bych doporučil, mít aktivity úplně zvlášť mimo aktualizace tratě samotné a kdo chce, si stáhne balík aktivit. Teď mi dokonce říkal Alcapone, že u něj na webu je program, který umí rozbalit APK, aniž by měl uživatel instalaci MSTS. Takže pokud je aktivita v APK, tak je jistota, že je tam vše. Ono totiž 80% uživatelů si nenechává consisty ve složce natrvalo a mažou je, já taky a i ty trasy v paths, pletou se mi při tvorbě aktivit. Takže ten APK je asi jistota nejvyšší.

Trochu to tu odľahčím, nejako som ponechal jelene :) v aktivite a všimol som si, že keď uskočia z koľají, tak zostanú levitovať, hlavne keď je trať na násype.
jelen.jpg

To je i v MSTS. Je to díky terénu, náspy a tak. Všimni si, že někdy jsou zas zaboření, nebo někde úplně podzemí. Oni kopírujiu defult z MSTS terén. :-)

Je potřeba intenzivněji opakovaně(!) zatroubit a oni utečou dál od tratě. Už to mám vyzkoušeno. Umísťování těchto zvířat je potřeba někde ke křoví v blízkosti kolejí na náspu a oni zmizí za křovím a nejsou vidět. Při osazování se dá taky jejich natočením, v editoru, udat jejich směr úniku z kolejí. Možná by se dal nastavit i sklon, jak by jelínci utíkali z náspu dolů. V reálu jsem u novohradského tunelu, na naší trati 260, viděl žrát muflony trávu na náspu u jedoucího vlaku a nerozhodilo je nic, darebáky.

Někde na YT je kráva na trati v Zátoru a osobâk normálně musel zastavit. Nehnulo s ní nic... Už jsem myslel, že budou bifteky a on to fíra fakt dobrzdil.

Tak sa mi podarilo nasimulovať situáciu ako v tej Zbyňkovej aktivite v Žernosekách. Sú tam len dve vozidlá pre ORCZ, CD 742-159 a CD 754-050.
Na začiatku sa treba rozbehnúť na opačnú stranu ako otočená 742 ( tj treba ísť dozadu ). Je jedno ktoré stanovište použijete, chyba nastane v každom prípade. Pre vjazd do žst V. Žernoseky použite TAB. Potom sa pripojte na loko 754 a prejdite na ňu. Na 1.stanovišti 754 nedokážete pohnúť kľúčikom riadenia a smerovou pákou. Oproti pôvodnej aktivite som tam dal miesto Vectrona diesel, pretože koľaj je bez napätia a spojiť lokomotívy na prvý a jediný pokus je o nervy. Ak by sa prešlo na 754 bez spojenia lokomotív, tak všetko funguje, lenže aktivita sa rozpadne, lebo to bolo len statické vozidlo bez daľších podmienok. To ale nie je predmetom problému. APK formát snáď nebude problém , tu je odkaz na program na rozbalenie bez nutnosti inštalácie MSTS https://lslezak.github.io/msts2zip/ ( netestoval som. )

Samotná aktivita tu : https://www.uschovna.cz/sk/zasilka/PEEPGXPWITMPDYWC-XTG/

Zkouším, jedu 742 dozadu. Napojím se na 754. Vyndám směrpáku ze 742 a přelezu na 754. Skočím na stanoviště 1 a normálně odemknu pult. Pak mohu hýbat se směrpákou na 754. Skočím na druhé stanoviště a po odemčení pultu normálně ovládám směrpáku 754.
Žádnou chybu nevidím.

Oproti pôvodnej aktivite som tam dal miesto Vectrona diesel, pretože koľaj je bez napätia a spojiť lokomotívy na prvý a jediný pokus je o nervy.
Tomu nerozumím. Stačí si ohlídat rychlost při najetí pod 3 km/h a je to v pohodě.

Já mám momentálně manuál coupling v aktivitě, svěšování vozů je parádní a když náhodou zapomenete zatáhnout ručku u vozů a je v rovině a neujede, to je pak peklo jej přivězit. Ale lze. Jeb kdež to do něj mrchnetr 2 km/h, poodjede a musí se fakt s velkým citem. Parádní posunovací požitek. Dokonce, když mají staré vozy budku u střechy, kde byla brzda a já svědomitě obcházím vozy, přistihnul jsem se, že začínám uvažovat, který vůz zabrzdím, abych nemuselblítat po žebřících, jako ve skutečnosti. :-)

Tomu nerozumím. Stačí si ohlídat rychlost při najetí pod 3 km/h a je to v pohodě.
To privesenie nie vždy sa podarí, občas sa trochu odrazia a použiť to čo na reálnej železnici ( zaradiť nízky výkon vpred a regulovať ho brzdičom ) nebolo v prípade tohto Vectrona možné. Ale toto celé som spravil len uľahčenie situácie. Predsa len lepšie sa zachádza na súpravu s brzdičom BP ako s BPE :)

Díky za test, posunulo ma to pátraní ďalej. Zistil som že problémom bola tá 754-050, ak som ju nahradil 742-199, tak sa všetko podarilo. Tak som stiahol nanovo chovanie v inc súboroch a potom sa to podarilo. Pritom som zasahoval len do engu, kde som dopísal animované žalúzie, eng som nechal ten môj a ide to. Možno by stálo za to skúsiť inú 754 ORCZ, ale k tomu nakoniec nedošlo. Možno mi chýbala nejaká aktualizácia.

Keď budem mať čas, prejdem tú Zbyňkovu aktivitu znova, mám síce uložené pozície, ale medzitým sa ORCZ niekoľkokrát aktualizoval, tak to asi budem musieť od začiatku.

Trochu to tu odľahčím, nejako som ponechal jelene :) v aktivite a všimol som si, že keď uskočia z koľají, tak zostanú levitovať, hlavne keď je trať na násype.
To mi připomíná co se mi jednou stalo v Open Rails na ofiko mapě trati 183. Jedu s fiktivním dvojsilovým Sp sestavající se z Esa, čtyř vagónů Bdtmee a Brejlovce, po trati Plzeň hl.n. - Klatovy - Železná Ruda Alžbětín. V úseku trati mezi zastávkou Červené Poříčí (tam jsem se svým Sp nestavěl) a stanicí Švihov u Klatov, jsem se zakoukal na předvěst (měl jsem dojem, že na ni blikla výstraha), a potom co jsem se koukl zpátky na trať, tak přede mnou stál jelen. Vylekal jsem se, hodil tam záchrannou a pořádně toho jelena vyhoukal. Naštěstí včas zdrhnul z trati, takže jsem použil kombinaci vysokotlaký švih + nízkotlaké přebití, abych rychle odbrzdil (nechtěl jsem úplně zastavit).

Je sice pravda, že v Open Rails by se po nárazu do jelena nic nestalo, ale IRL by to mohlo lokomotivu pěkně pocuchat. Četl jsem na Facebooku ve skupině "Železnice a vlaky" o dvou incidentech, kdy vlak sundal zvěř.
První incident byl náraz divočáka do Peršana (162). Divočák trefil vzduchojem na Peršanovi a pocuchal ho natolik, že byl Peršan úplně nepojízdný a musel být odtažen Žehličkou (111).
Druhý incident byl náraz Šukafonu (810) do jelena dvanácteráka. Jelen se během nárazu dostal pod Šukafon, kde se nachází řemenové rozvody. Jeden z řemenů jelena čapnul, vtáhnul ho hlouběji a nakonec ho rozryl na kaši po celým podvozku Šukafona. Šukafon komplet nepojízdný (svíklé řemeny) a depákům trvalo hodiny, než ten nechutný sajrajt, co zbyl po jelenovi, dostali ven.

Aj na Slovensku som čítal že náraz do jeleňa znefunkčnil lokomotívu, poškodili sa rozvody vzduchu, utrhlo brzdový uzatvárací kohút a dojazdilo sa.

Laminátka dovezla do Brna, v sedmdesátých letech, na nárazníku hlavu a kus divočáka. Bylo to i v Železničáři. A bylo z toho náramně veselo. Je to tak pět let zpátky jsem zahlídl před Skalicí nad Svitavou u kolejí pod skalou ležet divočáka na zádech, haksnama nahoru. Ten blbec asi nahoře ryl, ujely mu haksny a sletěl dolů. To se pak může fíra divit, když mu před mašinou spadne divočák z nebe. A ještě pak chvilku přemýšli, odkud to vlastně přiletělo.

Laminátka dovezla do Brna, v sedmdesátých letech, na nárazníku hlavu a kus divočáka. Bylo to i v Železničáři. A bylo z toho náramně veselo. Je to tak pět let zpátky jsem zahlídl před Skalicí nad Svitavou u kolejí pod skalou ležet divočáka na zádech, haksnama nahoru. Ten blbec asi nahoře ryl, ujely mu haksny a sletěl dolů. To se pak může fíra divit, když mu před mašinou spadne divočák z nebe. A ještě pak chvilku přemýšli, odkud to vlastně přiletělo.
No teda! Tak to měla Laminátka kliku, že to neodnesly vzduchové kohouty na čelní masce Laminátky nebo její vzduchojem. Koukni se na incidenty které jsem popsal. Mašinky v těch incidentech dopadli hůř.

Pro ostatní: Možná si někteří z vás vzpomenou na nějaký incident, kdy vlak porazil zvěř vč. toho jestli to lokomotivu (jednotku, motorový vůz) pocuchalo, nebo ne. Pokud si na něco takového vzpomenete, napište to do sekce "O provozu" v Hyde Parku.

Pro moderátory: Asi bude lepší, tuhle konverzaci o zvěři, sražené vlakem, přesunout do sekce "O provozu" v Hyde Parku, protože sem (CZSK verze 1.8) to evidentně nepatří. Pokud se mnou souhlasíte, tak bych vás poprosil abyste to tam přesunuli. V sekci "O provozu" v Hyde Parku, můžeme v klidu o tématu, uvedeném výše klidně dál mluvit ale tady (sekce "CZSK verze 1.8") raději ne.

Back
Nahoře