CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Prosím poradte, nabehnem na odstavenú ORCZ CD754-050 a na stanovišti č1 je smer v polohe vzad a nedá sa zapnúť spínač pultu. Po prechode na st.2 sa dá normálne ovládať zo st 2 ( po zapnutí pultu atď ). Ale po návrate na st1 sa pult nedá zapnúť a smer je stále vzad a nedá sa zmeniť. ORCZ aktuálny.
Po včerajšom update ORCZ je tento problém odstránený a podarilo sa mi ísť ďalej smer Žalhostice. Na budúci týždeň dám vedieť či som dorazil do Prahy :)

Zdravím. Od nějaké již dřívější aktualizace jsem si všiml, že při aktivitách, v nichž měním směr jízdy vlaku se při uložení a znovunačtení, nebo i jen při přepnutí na venkovní pohled a pokusu o opětovný pohled z kabiny lokomotivy se mi pohled vrátí na druhé stanoviště ve směru jízdy, teda původní přední stanoviště při spuštění začtku aktivity před změnou směru jízdy. Nejhorší je, že není možný ani návrat ve stanici při stojícím vlaku na přední stanoviště, protože dojde k hlášce, že nemůžu přejít na druhé stanoviště, jelikož je vozidlo pod proudem. Jenže pantograf dolů nejde spustit, protože mám na druhém stanovišti zamknutý pult. Děje se tak v režimu autopilot při dlouhodobém testování aktivit.

Už kdysi tady bylo psáno, autopilot nepoužívat. Bohužel to musíš projet fyzicky, jako v dobách MSTS.

Zdravím. Od nějaké již dřívější aktualizace jsem si všiml, že při aktivitách, v nichž měním směr jízdy vlaku se při uložení a znovunačtení, nebo i jen při přepnutí na venkovní pohled a pokusu o opětovný pohled z kabiny lokomotivy se mi pohled vrátí na druhé stanoviště ve směru jízdy, teda původní přední stanoviště při spuštění začtku aktivity před změnou směru jízdy. Nejhorší je, že není možný ani návrat ve stanici při stojícím vlaku na přední stanoviště, protože dojde k hlášce, že nemůžu přejít na druhé stanoviště, jelikož je vozidlo pod proudem. Jenže pantograf dolů nejde spustit, protože mám na druhém stanovišti zamknutý pult. Děje se tak v režimu autopilot při dlouhodobém testování aktivit.
A zkoušel si vystoupit "á" a pak z venku přejít?

Venkem jsem to nezkoušel. popravdě ani nevím jak. Jinak projetí fyzicky to není už v časových možnostech. Mám za dvacet roků postahováno a upraveno v mém archivu mnoho a mnoho aktivit a mimo megalomanského BP projektu i dalších tratí. Každou aktualizací je všechny udržuji přes AE v MSTS ve spustitelném stavu. Nějak jsem si ale nevšiml, že od nějaké doby verze CZSK nemá ráda servisy odstavených vagonů se dvěma body čekání, jedním otočným bodem a začátkem a koncem na skoro stejném místě, (tyhle servisy jsem si upravoval, podle nějakého návodu tady kdysy zmiňovaného na fóru abych předešel metodě pokus, omyl jestli servis naběhne anebo ne, byl vždy stoprocentní zvlášť na kolejích o malém prostoru). Tyhle servisy jsem si přidával do stažených aktivit v MSTS, když se mi zdála některá nádraží docela prázdná. No a postupem času zjišťuju, když projíždím aktivity s těmato servisama, že jak se servis posune na druhý vyčkávací bod aktivita při uložení spadne. Takže po letech nejen projíždím aktivity v AE monitoru po aktualizacích, ale i jednu po druhé zkouším po upravení těchto servisů znovu a znovu ukládat, jestli bude vše OK, většinou proto mimo ručního šibování ve stanicích využívám autopilta, ale čas o moc nezrychluji, protože při zrychleném čase vlak asi prokluzem kol či co nabírá zpoždění.

Ahoj Iciku, tak po testu manipuláku bych měl dvě drobnosti (sand to drobnosti jsou).
1. kosmetická věc k odvěšování jako Manual Coupling v aktivitě a tabulka vozů F9. Zadáno MC v consistu a vše nádherně běhá, když ale otevřeš tabulku, kde zadáváš hadice, brzdy atd., jsou spřáhla bílé, jako funkční a tak jsem zkusil odvěsit. Neodvěsíš, ale rovnou spadně ORCZ. :) Nejde udělat to, že když je zadaný Manual Coupling, tak budou spřáhla vyšedlé, jako nefunkční? Stejně, jak když odpojíš hadice a odpojené vozy sšednou:
súrahla mc.jpg

Tak a teď k západu slunce, i po 23. hodině, je na obzoru stále zapadjící slunko, zde jsou časy v tabulce jř., ještě i v jednu ráno, jde vzdáleně vidět světlo od sluníčka:
slunce001.jpgslunce002.jpgslunce003.jpgslunce004.jpg

1. kosmetická věc k odvěšování jako Manual Coupling v aktivitě a tabulka vozů F9. Zadáno MC v consistu a vše nádherně běhá, když ale otevřeš tabulku, kde zadáváš hadice, brzdy atd., jsou spřáhla bílé, jako funkční a tak jsem zkusil odvěsit. Neodvěsíš, ale rovnou spadně ORCZ. :) Nejde udělat to, že když je zadaný Manual Coupling, tak budou spřáhla vyšedlé, jako nefunkční? Stejně, jak když odpojíš hadice a odpojené vozy sšednou:
Nevidím chybu, která by to shazovala. Zkouším to v aktivitě s písmeny "MC" v názvu con hráče a nic nepadne. Rozpojovat přes menu F9 je záměr. Symboly jsou bílé, protože je spřáhlo mezi vozy spojené. Zašedlé označení vozů jsem udělal proto, aby bylo vidět, že je hráč ještě korektně nepropojil hadicemi/neotevřel kohouty tak, aby mu fungovala průběžná brzda.

Aha, možná to byla souhra náhod ten pád, neudělal jsem screen, kdyby, znova, tak udělám. Ale jinak ano. Máš pravdu, spřáhla jsou funkční a bylo by to matoucí.

S tím sluncem jsem to trochu upravil. Ale tam už začínám mít pocit, že nevím, co dělám. Respektive zřejmě ten algoritmus oběhu sluníčka je nějaký divoký. :rolleyes:

Dneska jsem se věnoval "vylepšení" vykolejení vlaku. Myslím, že je to zase o kousek reálnější. Vlak už nesleduje kolej při převrácení, ale letí setrvačností ven z oblouku. Kolečka mu už zůstávají. :)

1.jpg

Tak mne napadlo. Když už hra umí identifikovat napěťové soustavy, nešlo by po přepnutí na 15kV/16 2/3 aktivovat u trati zvednutí troleje na výšku, jako to mají u všech sousedů? Tedy i zdvih sběrače u modelů lokomotivy, tedy jen ty, které tam od nás jezdí. Tím by se vyřešilo hodně problémů. Já používám v Německu i OBB jejich sloupy TV, ale ty jsou na na jejich výšky troleje. To samé je problém i u 321. Napadají mne jen samé složité možnosti, jako přemodelovat všechny sloupy TV na naší výšku. Anebo na hranicích hru uložit, zvednout si výšku troleje a pokračovat, což je velmi nepohodlný manévr.
Mě by to alespoň přinutilo si přeladit vozidla, alespoň oblíbená a jezdit už jen v ORCZSK. :)

Zbyňku, už z principu jak OR vykresluje dráty by to nebylo dobré. On to vykresluje vše nejednou a pro ulehčení výkonu používá LOD. Vůbec by to na sebe nenavazovalo. To řešení troleje jak ho udělali, je hnus a špatný kompromis. V oblouku jim to nesedí a nedá se s tím nic moc dělat.

Tady by bylo nejlepší celou trolej vypnout a nechat modeláře a stavitele vytvářet přesné zasíťování jako mají v RW (závidím jim).

Bohužel, já v tomto nepomohu. Ani nevím jak. :oops:

Tož když se vám utrhne vagón a vyklopí se ze stráně
Tobě holt nedá spát ta nehoda ujeté regionky, jak ve stovce vyletěla z oblouku, jeden vůz na bok, první na střeše. :) Ale jo. Tak to má být a ne když najedu ve stovce do šturcu, tak vlak na místě zastaví a všichni cestují se rozplácnou o stěny. Kterej blb, tohle vymyslel. Takto neměl nikdo šanci přežít. Tedy reálné vykolejení má smysl.
a nechat modeláře a stavitele vytvářet přesné zasíťování
Tohle by byla nekonečná práce, ne děkuji. :) Raději zkusím to rychlé přepnutí výšky troleje, tedy změnit OverheadWireHeight ( 5.7 ) v trk. Tedy save, konec, změna v trk a load. A pokračuji dál. Jen ty lokomotivy, kdyby uměly obě výšky troleje.

Proč si GMaxu nezvedneš u těch sloupů pivot?
Však tohle je jedna z variant, zdlouhavých, protože těch sloupů a bran je hafo. Ale na druhou stranu ostatní vozidla jako traffic pak budou mít sběrače nad trolejí, jako mají nyní. Rychlejší varianta asi bude přepínání souborů trk a oželet, že náš například Vectron bude mít sběrač nedocvaklý. Stejně se hra musí jednou za čas uložit/loadnout.

Za přesně daných podmínek by se do nových složek trati pojmenovaných trolej57 a trolej62, daly trk soubory s výškou troleje odpovídající naší a do druhé pro tratě DB, OBB. Buď to zkopírovat ručně, určitě by to šlo i nějak externě naprogramovat na tlačítko na ploše, ale nejlépe to tlačítko dát do příkazu ve hře. Anebo, kdyby šel příkazem měnit jen zápis v trk. Buď OverheadWireHeight ( 6.2 ) nebo naše OverheadWireHeight ( 5.7 ) A ideál by byl při přepnutí systému napětí na 16 2/3. A to samé by se dělo i na lokomotivě, kdy by se sběrač zvednul na těch 6.2m. To by mělo jít, ne? A jak by to ocenili zahraniční uživatelé, kdyby si mohli například u našich Vectronů vybrat výšku zvednutí sběrače pro své tratě.

Back
Nahoře