CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Pokud si po ukončení švihu průběh celkového průtoku mezi hlavním potrubím a pomocnými vzduchojemy vyžádá od brzdiče ustanovit takový průtočný průřez, který je vzhledem k tlakům v hlavním, řídícím a časovacím vzduchojemu generován při hodnotě tlaku v hlavním potrubí takové, že pokles na tuto hodnotu vyvolá zaúčinkování brzdových rozvaděčů, tak ano. Je to však speciální případ.

To by ses u nějakého nákladu mohl pěkně načekat. :) Stačí podržet pouze do doby, než se na požadovanou hodnotu tlaku v hlavním potrubí doplní řídící vzduchojem.
Jasné, že by som sa nacakal jak blázon, lenže on jazdí len na radách 150/151/350. Nebudem ho zbytočne trýzniť niečím, čomu by vo výsledku nepochopil, snažil som sa to veľmi zjednodušiť . V reále zabrzdiť nákladný vlak dajme tomu o 1,5b pri hmotnosti 1500t a viac je smrť

Pokud si po ukončení švihu průběh celkového průtoku mezi hlavním potrubím a pomocnými vzduchojemy vyžádá od brzdiče ustanovit takový průtočný průřez, který je vzhledem k tlakům v hlavním, řídícím a časovacím vzduchojemu generován při hodnotě tlaku v hlavním potrubí takové, že pokles na tuto hodnotu vyvolá zaúčinkování brzdových rozvaděčů, tak ano. ......
Mně to strašně připomnělo tohle.
Sorry za OT.:)
Humprey

Iciku, psal jsi, že v aktualizované verzi je upraveno pohupování lokomotivy. Součástí téhle úpravy je i to, že nelze intenzitu houpání nastavit klávesou Ctrl + V, nebo špatně koukám? Díky.

Mně to strašně připomnělo tohle.
Sorry za OT.:)
Humprey
Zkoncentroval jsem do třech řádků to, čím by se v zájmu větší srozumitelnosti dal vyplnit mnohonásobně větší prostor. Pokud v tom naopak vidíš slovní vatu a máš dojem, že to, co jsem napsal, lze při zachování správnosti vyjádřit kratším a zároveň srozumitelnějším způsobem, tak to koneckonců můžeš zkusit sám – ale vsadil bych se, že se ti to nepodaří. :-) Anebo to bude vyjádření ve smyslu „po ukončení švihu může souprava zabrzdit, ale jen pokud po ukončení švihu zabrzdí“ (smích v pozadí).

Ahojte, chcel by som sa spýtať, či sa podarilo vyriešiť problém s 350 a 151. Akonáhle dám kontrolér do polohy B tak aj keď stlačím 2xA tak mi to nechce skočiť do polohy 0 aj som skúšal dlhšie podržať A a stále nič.

Zkoncentroval jsem do třech řádků to, čím by se v zájmu větší srozumitelnosti dal vyplnit mnohonásobně větší prostor. Pokud v tom naopak vidíš slovní vatu a máš dojem, že to, co jsem napsal, lze při zachování správnosti vyjádřit kratším a zároveň srozumitelnějším způsobem, tak to koneckonců můžeš zkusit sám – ale vsadil bych se, že se ti to nepodaří. :) Anebo to bude vyjádření ve smyslu „po ukončení švihu může souprava zabrzdit, ale jen pokud po ukončení švihu zabrzdí“ (smích v pozadí).
Ne, tu podobnost shledávám v tom, jak je to souvětí košatě rozvinuté a ve své pregnantnosti přesně a noblesně vystihuje popsaný fenomén.

Iciku, psal jsi, že v aktualizované verzi je upraveno pohupování lokomotivy. Součástí téhle úpravy je i to, že nelze intenzitu houpání nastavit klávesou Ctrl + V, nebo špatně koukám? Díky.
Vibrace se dají jen vypnout nebo zapnout v nastavení OR CZSK.

Vibrace se dají jen vypnout nebo zapnout v nastavení OR CZSK.
Zdravím, když jsem měl zapnutý vibrace tak při jízdě přes vyhýbky se souprava chovala podivně vagony se vztyčovaly a převracely. Na radu Icika jsem vypnul vibrace a vše je v pohodě.

Mně se to chová korektně, možná až moc, díky. Já spíš řeším problém, že bych uvítal větší pohupování.
Iciku, existuje možnost se v tom soukromě porochnit někde v kódu? Stačí mě nasměrovat. Děkuju

Mně taky ne a to dělám aktivitu (mám prakticky hotovou), která je záběr na ORCZ jako blázen. On taky musí stíhat comp.

Zdravím, když jsem měl zapnutý vibrace tak při jízdě přes vyhýbky se souprava chovala podivně vagony se vztyčovaly a převracely. Na radu Icika jsem vypnul vibrace a vše je v pohodě.
S tímhle jsem se setkal při nízkých fps, kdy to CPU nestíhal počítat. Zkusím se na to do budoucna zaměřit, ale na mém stroji nemám šanci situaci navodit. :rolleyes:

Mně se to chová korektně, možná až moc, díky. Já spíš řeším problém, že bych uvítal větší pohupování.
Iciku, existuje možnost se v tom soukromě porochnit někde v kódu? Stačí mě nasměrovat. Děkuju
Tohle není o jedné konstantě. Ten kód jsem dost rozšířil a vstupuje tam spousta podmínek. Změnou jedné vyvoláš u jiné řady lokomotivy nereálné kmitání. A pak by se ti to každou aktualizací přepisovalo. To není řešení, spíš cesta do pekel.

Mě to 15 let úspěšně živí, tak bych to snad nějak rozklíčoval...
Promiň, ale nemohu vyhovět. Jako asi desítkám před tebou napíšu to stejné. OpenRails je OpenSource. Každý si může vytvořit svoji derivaci a používat jak chce. Jen název této další větve nesmí být stejný jako už existující.

Na otázky typu kde je co a jak to mám upravit nebudu už reagovat. Prosím o pochopení.

Zdravím, tohle na mě vyskakuje ihned po odpauzování hry po načtení volné jízdy. HV je 470 003+004. Tušil by prosím někdo, co je špatně? :) Díky. drtzgn.jpg

Ahojte, chcel by som sa spýtať, či sa podarilo vyriešiť problém s 350 a 151. Akonáhle dám kontrolér do polohy B tak aj keď stlačím 2xA tak mi to nechce skočiť do polohy 0 aj som skúšal dlhšie podržať A a stále nič.
Já jsem si to dnes vyzkoušel a pro přechod z B do 0 se musí 2x stisknout rychle klávesa D a při tom druhém stisku ji držet, dokud se páka nepřestaví do 0. Tak jsem to navrhl, udělal a je to funkční.

Je to nastaveno jako "kombinovaný ovladač", takže se výkon, EDB, i vzduch ovládá klávesami A + D. ;) A tady si ani nepamatuju, jestli 2x stisknout, nebo jen držet - dlouho jsem s Katrem nejel. Musíš vyzkoušet... :)

Back
Nahoře