CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Ono se těžko dokopat k něčemu předem danému, když hlavně nevíš, jak to na Severu chodí v dolech, posuny a nakonec spoj samotný. Vím, že jsem ti to slíbil a snad na to i dojde. Já ani u téhle chystané aktivity neplánoval, takovou megovku. Měl to být pouze 3. díl aktivity ke dvoum předchozím, co vyšly pro trať 323. A proč to dělám jako celek je zcela jednoduché. Donutit hráče, aby projel misi v pořadí, jak má a konec je takový bonus a nuda to rozhodně nebude. OR je hra a tak jsem tuto záležitost i pojal. Prostě jako v jiných hrách, jedeš misi, uložíš a pokračuješ dál, než se dostaneš do závěrečného levlu. V COD taky nehraješ za jednoho vojcla a děj se vyvíjí a tak tomu je i v této aktivitě, kdy nejedeš za jednu postavu. :-) Takže přes vánoční svátky, budou mít přani co dělat. :-)

K počasí, jo ok, chápu, ale těch mlh pod skoro vším, je fakt moc. Sám jsem začal používat dynamické ze simu, bo se mi líbí a líbí se mi, že když jedu aktivitu vícekrát, vypadá vždy jinak.

Neřeš šichtu jako celek, jedeš za několik strojvedoucích a tím taky vystřídáš několik lokomotiv.
To by tě pak musel někdo vystřídat i u počítače. :) Kdepak. To je pak opravdu lepší aktivitu rozdělit na tolik dílů, kolik to pojede strojvedoucích. Protože na jeden zátah to stejně hrát nepůjde i kdyby jsi byl blázen a chtěl to dát. Protože se ti nasytí paměť počítače pak se budou dít věci. Možná to má Icik ošetřené, ale klasické OR musím jednou za čas save/load, protože mi v obloucích vystoupne násep nad pražce. Ale je to tvá aktivita.

Hoši, tohle si s dovolením rozhodnu, jako autor. Zbyňku, to by jsi nemohl vydat ani aktivitu Den blbec. :-) Nechte to na mě, zkuste projet, až vyjde a pak připomínkujte. Nic se rozdělovat prostě nebude. :-)

Dane, tak dlouhá šichta nesměla být ani za Bolševika.
V 80. letech minulého století jsme na nákladech ve "směnném obsazení" v Jihlavě měli 2 normy 12,5 hodiny ( pokud jsme měli jet na K. Horu ), nebo 15 hodin ( směr Brno ). Samozřejmě se jezdilo s pomocníkem. Takže, když jste šli do práce, netušili jste, jak tam budete dlouho. Navíc bylo i období, kdy jsme tu normu museli být na vlaku na lokomotivě a tak, když jsme po 15ti hodinách ve 2 hodiny v noci zamykali vlak ( protože ho dál nechtěli a nebo jsme měli 15 hodin, což bylo tehdy s pomocníkem maximum ), než jsme se dostali domů, bylo to i 18 hodin.
V knihách pana Raba E 499.0 je fotka nehody ve Štrbě ze 60. let, kdy strojvedoucí usnul po asi 21.5 hodinách kolem 2. hodiny v noci a projel vjezd. Prý v té době, pokud vezl nákladní vlak třeba z Košic do Žiliny, musel ho dovézt do cílové stanice.

nebo 15 hodin ( směr Brno ). Samozřejmě se jezdilo s pomocníkem.
Máš pravdu, když jsem mechaničil, tak byly i takové šichty, 12 hodin měli jednomužkaři. Ale k tomu se ještě přidával čas, kdy se jezdilo k vlaku nebo od vlaku reží, tedy jsi udělal šichtu, která dala i 16 hodin, z toho jsi aktivně jel jen těch 12 hodin. Já už si vše nepamatuji, ale takový dvoudenní Hradec dával něco přes 30 hodin. Spávalo se na nocležně v Hradci. Nebo byla dvounoční, kdy jsem ve dne spal v Pardubicích. Poslední patro budovy nádraží byla nocležna ČD. Ale na nákladech se tenkrát udělalo nejvíc hodin. Jenomže tam jsi toho také hodně prospal. Tenkrát byla výhoda, že všude byl výpravčí a když byl čas, tak na tebe zabušil, aby jsi vstával a s vlakem odjel. To byly časy. A přesčasy se proplácely.
Zbyňku, to by jsi nemohl vydat ani aktivitu Den blbec.
Dane, ta byla jako běžná šichta, ale Topírna noc byla na 12 hodin. V 18 nástup a v 6 ráno konec. Ale v reálu tak nadupaná nikdy nebyla. Jenomže ve hře nemůžeš zadat, že si na 4 hoďky někde na stanovišti usteleš, což bylo pravidlem na každou noční. Do půlnoci se blblo na všelijakých posunech a pak se jen pospávalo.

Zdravím. Neporadí mi někdo, zda jde, a pokud ano tak jak, donutit OR aby používalo dedikovanou GK? Aktuálně používá pouze integrovanou..

Bez názvu.jpg

1.Otvor si ovládací Panel Nvidia
2. vľavo hore vyber "spravovanie nastavení 3D"
3. Buď si to nastav na Globálne nastavenia alebo programové a v 2. bode máš vybrať preferovaný grafický procesor a tam zvol " Vysokovýkonný procesor NVIDIA"

Alcapone mě upozornil na řvoucí cestující, že je jim horko ve starších vozech bez klimatizace.

Napsal jsem tedy nový kód pro simulaci otevírání a zavírání oken cestujícími i strojvedoucím. Můžete tak vidět, že u těchto vozů se teplota bude snižovat v závislosti na rychlosti a teplotě okolí. Ovšem okna musí mít kdo stáhnout, takže ve vozech musí být cestující a u lokomotivy zase strojvedoucí. :)

Alcapone mě upozornil na řvoucí cestující, že je jim horko ve starších vozech bez klimatizace.

Napsal jsem tedy nový kód pro simulaci otevírání a zavírání oken cestujícími i strojvedoucím. Můžete tak vidět, že u těchto vozů se teplota bude snižovat v závislosti na rychlosti a teplotě okolí. Ovšem okna musí mít kdo stáhnout, takže ve vozech musí být cestující a u lokomotivy zase strojvedoucí. :)
Teď už jen s každým staženým oknem přidat k odporu vzduchu a bude to ideál :D

Zrovna 350.002 a 020, myslím, mizely i mně. Možná mají u modelu nastaveno, že se mají zobrazit až když jsou k hráči třeba 350 metrů a blíž. Některé vozy třeba mizí po kilometru a půl, jiné po dvou... Zkus některou starší, i v balíku musí nějaká být. Třeba 350.003? Ta tam je, ne? ;)

Jste skvelej, diky moc;), snad to autori prosim casem opravi (jsou to TOP lokomotivy). Zrovna 350 020 by se mi hodila na 13 vozovy rychlik z Kosic do Prahy. Uz jsem vyzkousel 162 053 ORCZ s 12 vozy z Prahy do Kosic a byla to parada s ni jet.
Zkus si nastavit tento posuvník takto:
1.jpg

Jeste se chci zeptat u rady 151 pro ORCZ, kdyz dam F5, tak se dostanu max. na 94% vykonu a leva paka P a 51 jizdni stupen ma to tak byt, nebo jsem neco nezmackl, abych mel 100 % vykonu pri rychlostech nad 140 km/h?
Já myslím, že ani nevíš, co vlastně řídíš a koukáš na irelevantní údaj s imaginárním číslem.
Zkus si nastudovat pohon a techniku jízdy řady 151. Na youtube určitě něco najdeš.

Jeste se chci zeptat u rady 151 pro ORCZ, kdyz dam F5, tak se dostanu max. na 94% vykonu a leva paka P a 51 jizdni stupen ma to tak byt, nebo jsem neco nezmackl, abych mel 100 % vykonu pri rychlostech nad 140 km/h?
Když budeš mít směrovou páku v SH, tak dojdeš na 5 šuntovacích stupňů (stupně s zeslabeným buzením TM) tedy pujdeš na seérioparalelní zapojení TM od 51⁰ až po 56⁵ a budeš mít maximální výkon

Já myslím, že ani nevíš, co vlastně řídíš a koukáš na irelevantní údaj s imaginárním číslem.
Zkus si nastudovat pohon a techniku jízdy řady 151. Na youtube určitě něco najdeš.
Já ho s tím trochu začal učit, o SP šuntech jsem myslím taky psal, když budu mít náladu a čas psát, a on náladu a čas mě číst, tak už nějaké základy jsem mu položil, může je rozvíjet. :D

Tu intenzitu lampičky jsem přes shadery trochu zesílil. Mně to teď na monitoru svítí jak blázen. Tady půjde o kompromis.
Ano, perfektní, takhle to bylo dřív, naprosto vyhovující. Děkuj(i/eme) :cool:

Back
Nahoře