CZSK verze 1.8

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Icik
  • Datum začátku Datum začátku
Jj, výkon blokuje trakční spínač, o kterém druhý fíra nejspíše nikdy neslyšel. Už jsem ho přeškolil a už to umí. V update. :)
Já jsem schválně přeskočil na postrk a zapl jsem jej a vrátil se, nu nepomohlo. Díky.

Defakto EC171 první díl někde u Kralup, poté EC172 první díl kousek před Moravskou Novou Vsí, v druhém díle při příjezdu do Králova Pole a třetí díl jsem nespustil vůbec i když dle spodní lišty se to načatetlo, ale místo najetí do hry to padlo. Všude se objevila tahle hláška. MSTS nic nehlásil, Conbuilder nic nehlásil, ale vše na starém PC to před měsícem fungovalo. Přešel na nové PC páč mám na elektriku a problém vedle problému a to jsem jen překopčil trainset. Nefungujou jiné věci jako Sviewer, neco s řádkem 339 či co, ddl jsem doplnil.

S tou klávesou O, ta by měla být reaktivována pouze v režimu chcíplé 810. Pokud je nahozená a nachystaná k jízdě, neměl by ji hráč aktivovat. Pouze při změně stanoviště.

S tou klávesou O, ta by měla být reaktivována pouze v režimu chcíplé 810. Pokud je nahozená a nachystaná k jízdě, neměl by ji hráč aktivovat. Pouze při změně stanoviště.
Vyveď mne z omylu, ale nás učili při každém zastavení nebo výběhu do zastavení (tzn. plachtění do zastávky) ten spínač vypínat, aby se převodovka/spojka zbytečně nehřála.

Vyveď mne z omylu, ale nás učili při každém zastavení nebo výběhu do zastavení (tzn. plachtění do zastávky) ten spínač vypínat, aby se převodovka/spojka zbytečně nehřála.
Ahoj.
Aha. Naopak, vyvedl jsi z omylu mne. Dík za vysvětlení.

Ahoj.
Aha. Naopak, vyvedl jsi z omylu mne. Dík za vysvětlení.
Dokonce (v reálu) když se zařazeným 1B nebo 2B dám páku plynu do nuly, tak se to chová stejně jako v autě, tzn. že motor velice mírně přibrzďuje (záleží na setrvačnosti soupravy, jestli je to poznat nebo ne). Ale to by popsali lépe fírové z praxe. Pro mě to je cca 25 let dozadu...

Co jsem odpozoroval, tak fírové v praxi přepínají do N při každém výběhu a při každém brzdění (zejména při jízdě ve spádu, kde by to mohlo svádět k brzdění motorem). Za jízdy před návratem do J pak vždy vhodně přizvednou otáčky motoru.

Tohle nesouvisí s aktualizací. Tohle je problém ve spawningu autíček OR. Akorát to nejde jen tak odladit. Musel bych to chytit v debug režimu a ošetřit, protože to může být kdekoli.
Ahoj, hmm, to je zvláštní, protože to začalo dělat po stažení aktualizace. Do té doby jsem aktivitu normálně spustil. Teď jsem chtěl projet finální jízdu a nic... :)
Netušíš, proč se to tedy najednou ozvalo? Jedná se o aktivitu na trati Luhačovice... :cool:

EDIT:
Tak jsem tu aktivitu zkoušel spustit nyní ve starší verzi ORCZSK, kterou jsem měl poslední zálohovanou) a hází to stejnou chybu. Takže aktualizací to opravdu nebude. Nicméně tomu nerozumím, protože aktivitu jsem již několikrát projížděl, všechno normálně šlapalo a najednou tohle... :(

Co jsem odpozoroval, tak fírové v praxi přepínají do N při každém výběhu a při každém brzdění (zejména při jízdě ve spádu, kde by to mohlo svádět k brzdění motorem). Za jízdy před návratem do J pak vždy vhodně přizvednou otáčky motoru.
Mimo výběhy, kterým předcházelo vyšší zatížení. To potom připojená Jízda lépe zchladí motor a olej v převodovce do dalšího drcení promilí. :cool: ...Proto jsem tady tak orodoval za přemostění mikrospínače plynové páky nad 15 km/h, aby se podle reálu mohlo v případě simulování vysoké zátěže motoru, mohlo využít i chlazení.:p

Tohle nesouvisí s aktualizací. Tohle je problém ve spawningu autíček OR. Akorát to nejde jen tak odladit. Musel bych to chytit v debug režimu a ošetřit, protože to může být kdekoli.
Ahoj, tak už jsem zjistil, čím to bylo. Já si o víkendu konečně aktualizoval trať BP a trať Luhačovice jsem měl v ROUTES právě s tratí BP, když používají stejný GLOBAL. Ale očividně se trati Luhačovice něco z nové aktualizace trati BP nelíbí (nešla mi tam spustit žádná aktivita). Ze zálohy jsem tedy vytáhl BP+LUH před aktualizací BP a už to jede v pohodě ;)

No, on to myslím dokonce psal někde Zbyněk, ale nechci kecat. Vím, že je mám od jisté doby zvlášť.

Ahoj. Už dávno nemohou být pospolu.
Já jsem v průběhu let dával pryč nějaké extrémní kolejové i silniční díly, abych mohl doplnit potřebné kolejivo. A právě je možné, že se v nějaké dříve kompatibilní trati nějaký takový díl použil. Ale tohle není problém v trati opravit a být opět kompatibilní. Takto například přestala být kompatibilní Bratislava - Štůrovo, kde měli použité ty ošklivé a poruchové angličany. Ale tam už to tvůrci opravili a je vše OK. Také se jednalo o rovné díly s jakousi plochou mezi kolejemi. Ty jsem také vyházel. A za to máme komplet nabídku základních kolejí. Tedy i poloměry 3000 a 4000. Hodí se hodně často. Výhybky 4_7 a 3_0 také chyběly.

Vracím se s již dříve někým hlášenou chybkou na řadě 750.7 - nelze dokončit test D1 na Mirelu, pokud se oživuje vypnutý stroj. Bylo už vyřešeno a unikla mi nějaká aktualizace řady, nebo je to zatím vlastnost a tedy nemám to pokoušet a začínat s oživeným strojem? Díky :cool:

Doplň si prosím do MIREL_VZ/750_7.inc parameter PressureForTestPassBar ( 3.6 ).
Zápis bude vyzerať takto :
ORTSMirel (
Equipped ( True )
DefaultMaxSpeedKpH ( 80 )
DecelerationSpeedMpSS ( 0.6 )
PressureForTestPassBar ( 3.6 )
)
Doplním to aj na web.

Edit: Je to aj na webe pridané.

Katry jsou komplet předělané. Byl mišmaš v eng souborech, taď jsou eng pro ORCZ v podsložce a engy pro asi OR v složce modelu. Aspoň nesly označení OR. Já je používám jen kvůli AE MSTS. ORCZ si bere vše z podsložky OpenrailsCZSK. Takže kdo má starou verzi, smazat a stáhnout pack znovu.

Back
Nahoře