Modely Jakub H.

Přes klávesy se můžeš po kabině
To je mi jasné, ale tady mi nejde o směr, ale o vzdálenost pohledu, aby byla jako od sedícího strojvedoucího v kabině. Tedy pokud chci vidět celý pult, musím se pohybovat přes klávesy všemi směry. Nikdy jej nemohu vidět v celku. U žehličky ano, když se otočím na druhou stranu, jako je fotka rozpracovaného modelu.

Tady předpokládám asi kompletní model stanoviště sakumprásk. Tedy pokud nebude pohled omezený na max. 180 stupňů.

V tom případě by to nejspíš šlo, myslel jsem, že jde o stejnosměrnou variantu. A tam by fakt šel na BP i ten Letohrad - Ústí n/O. A jinak Plzeň už existuje v jiném projektu, Hodonín - Holíč, tam také. Ale lipenské lokálky, tam zatím ne.:D
Možná to pro tebe bude novinka, ale dříve žehle vozili i nákladní a semtam vzácně i osobní vlaky. :)
Není, ještě jsem je hodně zažil. Třeba na těch lipenských vodáckých kodrcácích i s Bmto, a pak ve stejnosměru jak říkal Zbyněk, na tom Letohradu také, jen jsem na ně zapomněl. A pak na Bechyňce 1500V. Břeclavské a hodonínské výkony neznám.

myslel jsem, že jde o stejnosměrnou variantu
I v případě 110 a 111 by se našly výkony, které si v OR lze zajezdit. Z hlavy mě napadá třeba legendární Sv 1300/1 Praha - Bohumín, Os na rameni Týniště - HK - Chlumec nad Cidlinou a Pardubice - Jaroměř, Mn po pražském uzlu, Os a Mn Olomouc - Nezamyslice, Mn a Pn Přerov - Nezamyslice nebo třeba letmé nasazení na nákladních vlacích na levém i pravém břehu Labe. A zdaleka to není určitě vše, třeba někdo doplní.

Tak snad běhěm příštího roku...

Po dlouhé nastal čas podat nějaký update co se 210 týče včetně pár obrázků. Bylo to a stále je dost náročné, těch věcí, co jsem se musel a ještě budu muset naučit je spousta. Ale věřím, že výsledek bude stát za to. Minimálně já už z toho mám poměrně velkou radost.

Abych nějak shrnul, jak se věci kolem kabiny mají:
- modelově je hotová (na screenech asi něco málo chybí, ale snad máte pochopení)
- zbývá upravit textury a odstranit nežádoucí "bugy"
- udělat animace pro vše co se dá (něco málo jsem už zkoušel a vypadá to slibně) + vytvořit odpovídající .cvf

No, a samotná mašina, tam už je to asi otázka jen nějakých drobností, které samy o sobě nejsou náročné, ale sežerou dost času (a jsou celkem otravný), takže to si nechávám na samotný konec.

Tak snad co nejdříve třeba u nějakých pohyblivých obrázků... :)

Přílohy

• Cab1.jpg
    Cab1.jpg
    353.5 KB · Zobrazeno: 105
  • Cab2.jpg
    Cab2.jpg
    388.6 KB · Zobrazeno: 97
Rozhodl jsem se, že se podělím o nějaké pohyblivé obrázky. Každopádně prosím značnou míru zdrženlivosti, ostatně je to stále v procesu výroby a je tam mnoho chyb, nereálného chování, ...

Ale myslím si, že vidím cílovou rovinku a ač tomu sám tak trochu nevěřím, tak bude projekt úspěšný... :)

Vypadá to nádherně. A takový opomíjený detail, konečně animované sluneční stínítko u čelního okna.
N praseti to mám taky - chytil jsem to na animaci zrcátka. Což jde pěkně, ale zase pak nesmí být přebíhající pajdulák nebo skutečná zrcátka animovaná. Nevím, jestli jde přidat nějaké další animace, například mám problém s tím, že nefunguje animace spojky u M131.1 a nevím jak to definovat.

Nebýt OR CZ/SK
U mě to naštěstí jde, protože jsem závislý jen na TSRE5 a MSTS. A navíc, já při testech potřebuji jezdit i 200. :) Tak musím postaru. Snad jednou plnohodnotně přejdu. Tedy až budu jenom jezdit a ne stavět. Ale co na ježdění jste tady přece vy ostatní. Hlavně že vše funguje jak má.

Skutečně paráda, díky moc. Jen ze zvědavosti, chápu správně, že se podařilo rozchodit CZSK ovládací prvky v 3D kabině nebo tam jsou jen věci z klasického OR?

N praseti to mám taky - chytil jsem to na animaci zrcátka. Což jde pěkně, ale zase pak nesmí být přebíhající pajdulák nebo skutečná zrcátka animovaná.
Nebyl by to vhodný podnět pro @Icik ? ;) Už jsem párkrát přemýšlel nad tím, že bych něco takového navrhl - např. na 843 od Ricara by se hodilo k fírovi i to zrcátko na "hrazdě" - když teď přejde fíra a jede směrem vzad, zrcátko je stále vyklopené. Pokud by se podařilo alespoň zrcátka a fíru od sebe oddělit, případně přidat kl. zkratku na stínítka a roletky... To by bylo... :)

Back
Nahoře