Nejde kabina

SMAHOUN

Začátečník
Zdravím mám problém z pohledem z kabiny. Používám OR v1.5.1 . Na trati 321 se nenačte kabina
1.jpg
2.jpg
Na trati Bp Kůty Praha je vše v pořádku
11.jpg22.jpgTrainset používám stejný.Už se v tom hrabu 4 den a stále nic. Pokoušel jsem se přiřadit i jinou kabinu a stále nic. Nevíte někdo kde je chyba?

Hele každej vytáhne věšteckou kouli a začne to zjišťovat.
Když nefunguje kabina, tak ji máš asi blbě zapsanou v ENG lokomotivy. Takže ukaž nejdříve zápis z ENG. Aby bylo od čeho se odpíchnout.
A za druhé v jaké složce kabinu máš ? :)

zápis z eng lokomotivy
33.jpgsložka common.cab
66.jpg
to jsem vše zkontroloval přes conbuilder a vše bez chyb
55.jpgpřitom ta stejná lokomotiva v jiné trati jde a používam furt jeden a ten samý trainset a to jsem ze zoufalství přeinstaloval trať a nic.

Na těch screenech máš pokaždé jiný consist. Použij ten samý na obou tratích. A napiš, jestli to jde.

Nejen to, ale podle screenů je vidět, že používá dva odlišné instalační profily. Znamená to, že jeden má funkční (BP) a druhý nikoliv (321). Odhaduji, že u toho s tratí 321 nebude správně fungovat odkaz na kabinu.

tak jsem zkoušel consisty. Z trati 321 zkopiruji do BP a jsou všechny funkční (kabina se načte). Z BP do trati 321 se kabina nenačte u žádného.
Teď jsem zjistil že v TSRE5 consist editor se consist tratě BP načte a u trati 321 se zastaví na 55% a nic se neděje (nechal jsem to hodinu a nic) tak to ještě jdu prozkoumat.

trať 321
77.jpg

trať BP
88.jpg

tak tsre5 consist editor vyřešen. Po smazání vagónů "D-AAEC_Sggrs_MMP" vše načte (soubory wag jsou nějak divně napsaný) to už pořeším. Teď jsem trochu odbočil od původního problému. Takže Jak psal Josef Vogeltanz zkusím udělat jeden instalační profil a do něho nahrát obě trati. třeba bude úspěch.

Čau. Hoši, tady je jiný problém, Martin dával k 321 trainset a některé vozy se shodují a nejsou laděné pro OR. A i když budete mít dvě složky, dám příklad:
CD_810
CD810
A v těchto složkách shodný název eng a s souboru, jste jak se lidově říkaá v pr.... Jak OR, tak Con editor OR si to spojí a najde to jako shodu. Proto platí i pro skinaře a je to velmi častá chyba, přejmenovat soubory, aby nebyly shodné s jiným modelem, hodit to jen do jiné složky netsačí. Už jsem to tady psal několikrát a furt se tyhle chyby opakují. Prostě dávat pozor, aby se nepřebíjel původní model. Tak si totiž ORCZ může najít špatný eng shodný názvěm, z jiné složky modelu a ten nemusí fungovat a pak se tady hnípem, proč to nejede.

Tak už to chodí. Problém byl mezi židlí a klávesnicí. Nevšiml jsem si že eng lokomotivy v trati 321 není napsán pro OR. Po nakopírování engu pro OR vše maká. Akorát nechápu že trati BP to nevadí. Moc děkuji všem za nakopnutí ,ochotu a čas.:);):)

trainset nepřehazuji u každé trati doplňuji dle aktivit ale tato loko byla stejná. Problém byl myslím si (hlavně mě neukřižujte).
Trainset trať BP:99.jpgve složce Openrails eng loko:
10.jpg
Trainset trať 321:
111.jpg
ve složce Openrails eng loko:
222.jpg
po zkopírování eng loko z trati BP do 321 se vše rozjelo. Opravdu jsem si toho nevšiml po 4dením kopírování a přesouvání souborů atd. Jsem to přehlíd. (Myslel jsem že 17 let co hraji tento simulátor je dostatečné ,ale není) Fakt moc děkuji a budu muset udělat revizi v TRAINSETU co mám za tuto dobu nakopírován. Ještě jednou moc Dííííííííííííík.

OR nabízí vlastní definici profilů pro trati (každý profil obsahuje příslušný adresář/e Routes, příslušný Global, Sound) - viz karta Nastavení - Obsah. To je většině uživatelů známo. Co je jeho nedostatkem, je nutnost neustále přesouvat Trainset do aktuálně aktivního profilu, protože jinak nejedete. Samozřejmě mohou vznikat chyby. Sice mnoho uživatelů používá stále strukturu MSTS, ovšem musí příslušné složky tratí, globalů a případně soundů neustále přejmenovávat, což při troše nepozornosti může způsobit velké komplikace. Ne každý je schopen si udržet stoprocentní přehled, kde co v daném okamžiku právě má, jak se pravidelně na fóru přesvědčuji.
Přitom nejelegantnější řešení je kromě existující definice různých profilů tratí zřídit i jeden (nebo více) profil trainsetu, který bude automaticky dostupný ze všech tratí, bez nutnosti jím jakkoliv manipulovat. Stačí jej pouze na příslušné kartě definovat - bude tam a tam. Tím by odpadla i spousta dotazů, způsobených tím, že uživatel ztratí přehled, jaký zrovna má nastavený Global k používané trati, kde má trainset, proč neslyší okolní ruchy a pod.
Je mi ovšem jasné, že při vytíženosti autorů OR-CzSk, kdy se řeší různé problémy a "problémy", nezbývá prostor, takže můžu jen projevit přání a doufat, že se k tomu někdo jednou dostane, nebo někdo znalý programování tento návrh pomůže realizovat. K prospěchu celé komunity. ;) :)

My co děláme v MSTS editorech, právě přejmenováváme složky a trainset je stále stejný. Měnit to určitě nehodlám.

Od jakživa v Open Rails používám jen jeden profil pro všechny tratě. V tom spočívala jedna z jeho výhod. Jediný co zůstává je, že se fyzicky nesmí míchat globaly k jednotlivým tratím. Proto když si chci zajezdit trať 1., musím si k tomu přizpůsobit složku s globalem. Pokud chci trať 2., opět to samé. Jsou to jednoduché práce s adresáři. To samé platí pro Activity Editor. Je to vlastně to, co píše výš Dan. Co zaručeně odpadlo, tak mít několik složek Routes a Sound. To je pravidlo z MSTS pravěku, které OR vůbec nijak nezajímá a normálně to přelouská. Ty profily tam nejsou od toho, že různé tratě v MSTS nebyly díky nejen globalům kompatibilní. Takže jestli to někdo má kvůli tomu, tak to má úplně zbytečně. Všechno lze mít v jednom profilu za cenu toho, že si budete přejmenovávat globaly.

Je na to samostatný program, někde tu je odkaz. Nicméně, já přejmenovávám global, routes i sound a v životě jsem neměl jedinou potíž s tratí, či trainsetem. Dokonce používám i TrainStore, kvůli tvorbě v AE MSTS.

Venny napsal:
Přitom nejelegantnější řešení je kromě existující definice různých profilů tratí zřídit i jeden (nebo více) profil trainsetu, který bude automaticky dostupný ze všech tratí, bez nutnosti jím jakkoliv manipulovat.
Stačí jeden trainset v jednom profilu a do duhého ho jen nasdílet.

Back
Nahoře