Problém s CZ/SK X5X

Adam Stahl

Začátečník
Dobrý den, při spuštění hry se u lokomotiv 350 nezobrazuje rajčák, směrová páka a buguje ovladač brzdiče. U lokomotiv 150.2/151 se směrová páka a rajčák zobrazují v úplně spodní poloze. Při pohybu s těmito ovládacími prvky je slyšet zvuk pohybu a podle hry se tyto prvky i hýbou, avšak nezobrazuje se jejich animace, myší s nimi taktéž nejde hýbat. Při ignorování těchto bugů a nahození lokomotivy se lokomotiva nechce rozjet, zazní zvuk ventilátorů a je slyšet, jak se zařazují rozjezdové stupně, avšak lokomotiva se ani nehne (ruční brzdu jsem odbrzdil, zkoušeno i v módu s předem nahozenou lokomotivou). Abych nebyl sám, tak se to děje i mému kamarádovi a zde na fóru jsem tento problém ještě nenašel, nebo jsem špatně hledal. U jiných lokomotiv jsem tento problém nezaznamenal. Jinak používám verzi Open Rails CZ/SK v1.8.0 (20.05. 2023 11:35). Doufám, že se nejedná o nějakou chybu v instalaci, vše by mělo být dobře.

Open Rails 2023-07-21 05-43-46.jpg.jpgSnímek obrazovky (1128).jpg

Budu moc rád za jakoukoliv pomoc. Cokoliv ohledně mého nastavení OR a dalších věcí ihned přiložím.

No iba narýchlo som si prečítal akú máš verziu a stačí mi.
Na 1.8.0 to nebude fungovať.
Treba mať aktualizované OR CZ/SK na najnovšiu verziu.

No iba narýchlo som si prečítal akú máš verziu a stačí mi.
Na 1.8.0 to nebude fungovať.
Treba mať aktualizované OR CZ/SK na najnovšiu verziu.
Děkuji za odpověď, v readme se psalo „Pack X5X pre OpenRails CZ/SK v1.8 beta“, tak jsem netušil, že už je nová verze, chybně jsem totiž spouštěl program.
Bohužel se vyskytl nový problém s aktualizací programu, který se řešil zde dole: https://forum.msts.cz/index.php?threads/2796/page-25#post-238263. Ale to už snad nějak pořeším sám.

Mohu navázat pro úsporu témat na toto? Potřebuju asi nákop do zadku, protože nejsem schopen zprovoznit nové skiny na model 350, z oficiálních stránek OR CZ/SK.
Vždy, když se mi v TSRE zobrazí náhled lokomotivy, který se nevejde do okénka = problém se spuštěním, hlásí chybu.
Toto jsem udělal:
- funkční x5x pack, verze ORCZSK 1.8, vše aktualizováno a funkční, ladění, includy atd. atd.
- stahovány jen modely označené verzí CZ/SK, např. 350-014, 350-015
- vložen eng ze složky Openrails CZ/SK do hlavní složky, původní eng z ní smazán, verze engu "MS" ponechána
Udělal jsem chybu v přesunu těch engů, předpokládám... :rolleyes:

Doplňoval jsem i pár Vectronů, ty měly náhled v pořádku a spustily se. Děkuji za případné odsednutí mě z vedení.:rolleyes::D

Ladění z podsložky kopírované do hl. složky s loko musí být upraveno/zkráceno dle tohoto vzoru:

původní cesta z podsložky ORCZ: ("../../common.eng/X5X/udaje_15x.inc")
upraveno pro ORCZ eng v hlavní složce: ("../common.eng/X5X/udaje_15x.inc")
Minimálně u 150.2 se mi tato metoda osvědčila velmi dobře...
A takhle upravit všechna směrování na .inc, .eng, apod. Kabinu a zvuky jsem z tohoto vynechal a také fungují. ;)

Snad je to alespoň trochu srozumitelné...

Což je naprd. Poněvač se s tím nedá dělat v AE MSTS. Nechápu, proč je potřeba to přesouvat. Já jsem opravoval balík vozů (stále testuji, pak odešlu) a dělal jsem pravý opak, právě kvůli editoru aktivit.

Což je naprd. Poněvač se s tím nedá dělat v AE MSTS.
Třeba já nic takového jako MSTS AE nemám. A jako uživateli pouze ORCZ mi přijde zbytečné, abych měl ve složce každé loko 2 engy, když ten pro MSTS v životě nevyužiji. Chápu ale, že ho tvůrci v MSTS AE potřebují. A navíc je to úspora cca 2kB za každý eng. :D

Problém je prostě, že aktivity většího rozsahu bez AE MSTS uděláš těžko. A pokud jsou vozy jen v inc., tak ti je v AE MSTS nezobrazí a třeba neoznačíš vůz. Většina tvůrců těchto aktivit právě MSTS AE používá a pokud by se to rozhodilo, tak jsme bez těchto aktivit.

Také mám jen ORCZ a postupně staré lokomotivy nebo engy odstraňuji. Bohužel vozů je pro ORCZ obecně málo, takže jezdím vším, co je po ruce, abych měl pokud možno co nejpřesněji dodržená řazení.

Jinak tu 350 jsem vyřešil po svém... Kopii engu z prokazatelně funkční lokomotivy, jen jsem přepsal ev. čísla.

Ahojte, taky si asi sedim na vedeni, ale po stezeni packu X5X vse spravne prekopiruju, vlozim ORCZ engy a v TSRE se mi loko zobrazej normalne a kdyz udelam consist a snazim se soupravu nacis v OR menu, tak mi to treba u 151 hodi, ze chyba nacteni

nevi prosim nekdo, co s tim ? :-)

no vsechny radky jsem zkratil o ty dve tecky a lomitko a stejne nic :D

hodi to pri nacitani toto

Přílohy

• prb.jpg
    prb.jpg
    28.3 KB · Zobrazeno: 0
A "Spoločný archív pre OpenRails CZ/SK" máš? Myslím, že právě s přidáním X5X proběhla aktualizace i tohoto... ;)

a ja mel za to, ze uz ho tam mam stazenej, i podle podle detailu souboru pri kopirovani se to jevilo jako stejne, ale heledme se....fakt funguje! Moc dekuji :-)

Back
Nahoře