Nabídka textur na skinování

Dobrý večer,
nabízím k nafocení parnici Škoda ČS 500 (317.1) pod podmínkou, že si najdete typák a údaje k ladění Engu. Na Landeku se v březnu bude otevírat nová expozice důlní dopravy. Lokomotiva byla posunuta blíže do středu kolejového pole. Bohužel zmizely Fall a Fcc neznámo kam. Ale byly tak nepřístupné, že by se stejně nedaly nafotit. Fotografie jsou staré, vozy byly v obležení různých objektů. Dále pak parnici 317.0, která je na pomníku na Nové Huti před závodem AMO Ostrava. Mašiny jsou přístupné, čili je možnost nafocení neanimované kabiny. Všechno jest pevně zavařeno.

Vyzkoumám, kam se vozy poděly. Je tam nově jeden neobržděný plošiňák, ten by za to stál. Těžko ovšem zjistit, co to je za typ vozu. Pojedu se tam v brzké době podívat, tak to zatím dokumentačně nafotím.

Zdravím,

zrovna jsem se vrátil z mého focení. Ještě mám vše v zrcadlovce, ale během dneška a nebo zítřka, kdy se chystám na další okruh, můžu poskytnout tyto fotky na textury.

Trať 276+277+278-kompletně nafocené staniční budovy (v Odrách jsem nafotil i vše kolem trati např. Penny, část optimitky, školku, dopravní hřiště atd.)
Trať 270-Studénka, Hladké Životice, Suchdol n. Odrou, Bělotín, Hranice na Moravě, Lipník nad Bečvou, Přerov, Brodek u Přerova, Grygov.
Trať 291-kompletně nafocené staniční budovy (v Šumperku jsem nafotil i vše kolem nádraží)

Zítra se chystám směr Zábřeh-Praha.

Vše fotím otcovou zrcadlovkou od canonu http://www.alza.cz/canon-eos-5d-mark-iii-body-objektiv-ef-24-105mm-f4-lis-usm-d308478.htm

Pokud by měl někdo nějaké přání, co nafotit, tak mi napište a já se pokusím to zítra zvěčnit.

stearic napsal:
...

Vše fotím otcovou zrcadlovkou od canonu http://www.alza.cz/canon-eos-5d-mark-iii-body-objektiv-ef-24-105mm-f4-lis-usm-d308478.htm
...

Zdravím,
tak s tímhle bych si asi dal zákaz vycházení z domu. ;)
Fotografie (odkazy na balíky s nimi) tedy budou nabídnuty veřejně zde nebo si o ně bude třeba napsat ?

S pozdravem

David

David Hájek napsal:
Zdravím,
tak s tímhle bych si asi dal zákaz vycházení z domu. ;)
Fotografie (odkazy na balíky s nimi) tedy budou nabídnuty veřejně zde nebo si o ně bude třeba napsat ?

S pozdravem

David
Zdravím,

až to rozkouskuji (asi zítra, po dokončení focení), tak dám vědět. Určitě to sem nebudu dávat, protože je tady spousta "falešných", co by to vydávali za své dílo. Také, to pošlu jen těm, co fotky opravdu použijí na textury (ostřílení stavaři modelů). Možná další víkend, bych jel nafotit objekty z Přerova až do Břeclavy. Jak jsem již psal, pokud byste měli nějaké přání na nafocení objektu, lokomotiv či vozu, tak dejte vědět. Pokusím se to nafotit. Foťák mám zapůjčený vždy jen o víkendu, přes týden to potřebuje otec k práci.

David Hájek napsal:
stearic napsal:
...
Také, to pošlu jen těm, co fotky opravdu použijí na textury (ostřílení stavaři modelů).
...

Tak to mám smůlu. :D

Ať se focení daří. ;)

David
Ani bych neřekl, také stavíte traťě a modely, ne? Takže pokud by byl o něco zájem, tak určitě rád pošlu.

Zdravím,

jsem zrovna v České Třebové, pokud by chtěl někdo něco nafotit v této nebo jiné stanici na trati Česká Třebová-Praha, tak napište SZ. Dnes ještě chci také stihnout Praha-Tábor.

A co takhle spíš Tábor-Č. Budějovice, do Tábora mám nafoceno po staru, ale můžeš nafotit co už je koridorové.

Deterio napsal:
A co takhle spíš Tábor-Č. Budějovice, do Tábora mám nafoceno po staru, ale můžeš nafotit co už je koridorové.
Já si myslím, že když nafotí samotný Tábor komplet baráky co v MSTS chybí včetně depa, tak to bude mít smysl. Ale Tábor - ČB je zbytečné, tam nikdo nestaví a ani v dohledné době stavět nebude.
Bohužel asi už hodně bude zbouráno, ale ta nová budova vedle nádražní určitě ne.
Ale pak druhá věc, kdo to vymodeluje. Brzda už je na modelářské dovolené, Deterio má raději "opilecké" MSTS večírky než 3dsmax a chtít vše po Matesovi není zrovna fér. Raději někdo nafoťte nádraží v Napajedlích a Hulíně nebo Otrokovicích. To je na pořadu dne.

Ale samozřejmě, pokud někdo má rozestavěno Tábor - ČB a chybí jen ty budovy, tak berte tento příspěvek jako bezpředmětný. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Raději někdo nafoťte nádraží v Napajedlích a Hulíně nebo Otrokovicích. To je na pořadu dne.
Tak jsem cestou k otci ještě nafotil veškeré nádražní budovy z Břeclavy až do Přerova. Zítra to vše z flešky stáhnu do PC a můžete si začít psát o fotky.

Dnes bylo aspoň v Čechách slunečno, nevím jak na Moravě, ale fota na textury jsou nejlepší focené pod mrakem.

poison napsal:
Dnes bylo aspoň v Čechách slunečno, nevím jak na Moravě, ale fota na textury jsou nejlepší focené pod mrakem.
To je sice pravda, ale na zrcadlovce za 100 000 Kč jdou nastavit režimy, a zbytek mi otec upraví.

stearic napsal:
poison napsal:
To je sice pravda, ale na zrcadlovce za 100 000 Kč jdou nastavit režimy, a zbytek mi otec upraví.

Fotí se pod mrakem proto , protože je míň stínů , tedy nejsou ty nežádoucí stíny od sluníčka , který se mnohdy nedají ani vyretušovat. Takže pokud máš takoví fotky tak je asi rovnou zahoď , páč to neupraví žádnej program a foťák za 100 000 to taky nevyřeší .

Nejlépe to zde vysvětloval mistr profi fotograf David Hájek. Zásadně fotit na manuální režim pod různými expozicemi. Žádný, ani fotoaparát za milion, neumí stíny na budovách ignorovat, jako by tam nebyly.

Back
Nahoře