Nabídka textur na skinování

Tax napsal:
Tak s týmto nesúhlasím, ja často fotím na textúry obrázky len 1600x1200 pix ...
To sa mi zdá málo. Ja keď fotím na textúry tak fotím na 10Mpix. A keď fotím bok, tak aspoň na 3-krát a potom to v editore spojím. Takto mám záruku, že sú tam všetky detaily.

Ako napisal Kebarko, ide o detail.Pokial nafotim 3 megovym fotakom bok na tri az styri casti, popisky budu ako napriklad tu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t117192_1.jpg[/URL]
Pokial to urobim fotakom 9 megacovym, budu ako tu:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t117193_2.jpg[/URL]
Samozrejme, treba zobrat do uvahy, ze textura sa do skinu zmensi, ale je logicke, ze z ostrejsieho zmensim lepsie, ako uz z rozmazaneho. Je mozne samozrejme fotit detaily popisku. To je ovsem pracnejsie a castokrat je uz zasah vidiet a strati to na prirodzenosti. Ovsem, kazdy podla svojej chuti:wink:

Kebarko napsal:
To sa mi zdá málo. Ja keď fotím na textúry tak fotím na 10Mpix. A keď fotím bok, tak aspoň na 3-krát a potom to v editore spojím. Takto mám záruku, že sú tam všetky detaily.
Každý máme inú metódu, u dlhého predmetu, ako je napr. 24,5 m dlhý vagón je aj 3x málo. Ja na to mám svoju techniku a vôbec k tomu nepotrebujem ten 10 Mpix foťák, ktorý by mi u takéhoto vagónu tak či tak nepomohol. Najmä ak ten môj 3 Mpix je dobrý a pred časom som za neho vyvalil vyše 20.000,- Sk

To Hekl: Keby sme už boli naozaj hyperrealisti, u vagónu sú dobre čitateľné popisky skôr na obtiaž, pretože jeden a ten istý vagón s tými istými číselkami na jednom vlaku - no to je pre nás hyperrealistov maximálne neprípustné. Keby som už naozaj chcel ostré a dobre čitateľné popisky, aj tie najdrobnejšie, tak by som určite nepoužil obrovský gigaobrázok a textúru 2048x2048, ale zvolil by som tzv. nemeckú metódu a ver tomu, že by čitateľnosť tých nápisov bola o triedu - dve lepšia. Ale u mňa ten popis na vagóne, najmä na nákladom nehrá takmer žiadnu úlohu.

Ako som pisal, kazdy podla chuti. Ten popisok bol priklad, nejde len on samotny. Na texture su lupance , patina, stekance, prelisy, mriezky. Popisky cez alfu su sice pekne, ale zase umele. Nikomu svoj nazor nevnucujem:D U niekotrych skinov pouzijem megaobrazok 2048, ked to ma opodstatnenie. Tak isto, ked mapujem budovy. Pokial je to v blizkosti trati, pouzijem radsej texturu vacsiu a nemusi to byt nutne 2048, staci 1024:wink:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://sklad.obrazku.cz/t117270_SFCAN749.jpg[/URL]
Tym by som to uzavrel, nech sa nerozrasta OT.

Zdravím všechny,
pokud by měl někdo zájem mám na disku pár přebytečných fotek

vůz řady 043 po přelakování a přeznačení
vůz řady 050 po přelakování a přeznačení
ČD Cargo 742 204 a 173 -celomodré
ČD 242 241 všechny strany
Jednotku City Elefant 471 037

Vážní zájemci pište SZ nebo ICQ 402497130 Zdar

duuso napsal:
Somatko napsal:
Takze uz mam cerveny Bdgtmee pridavam par sreenov
Pan Hekl338 hlaste sa prosim

1
2
3
4

To akože tieto fotky by mali slúžiť na textúry alebo sú to len náhľady ?

No ako nahlady. Fotky som videl, ale ni su dobre. Vozen je foteny v protisvetle, leskne sa a boli nastavene zle svetelne podmienky. Naviac to miestami dost sumi a je slaba kresba-niektore foto moc z dialky s velkym zoomom. Ale zase snaha bola, to sa ceni:) Kazdopadne, foto na skin uz mam. Len si najst cas:D

Až sa nemýlim tak si to fotil v Bystrici.Bodla by tá 242 209 čo stojí na tých fotkách vľavo, skús na ňu poľovať trocha, hlavne bez slnka, čelo na 2x vertikálne, bok tiež na 2x, bez podhľadu a rybiny a bude to OK.To isté platí o 756 001, podmienka je, že sa s tou Bystricou nemýlim...:D

duuso napsal:
Až sa nemýlim tak si to fotil v Bystrici.Bodla by tá 242 209 čo stojí na tých fotkách vľavo, skús na ňu poľovať trocha, hlavne bez slnka, čelo na 2x vertikálne, bok tiež na 2x, bez podhľadu a rybiny a bude to OK.To isté platí o 756 001, podmienka je, že sa s tou Bystricou nemýlim...:D

Mas pravdu fotil som v BB.756 001-4 som este osobne nevidel ale vraj dost casto chodi na cele nakladnych cez BB.Ta 242 tam stava dakedy tak by som to mohol nafotit ale staci to takym fotakom co som fotil Bdgtmee?

Ale určite, pokiaľ to neni 2 mpix tak v pohode, len sa snaž bez rybieho oka ako som Ti písal, stačilo by natrafiť na 209.Robo mi písal že 756 001 je terazky na prehliadke u výrobcu tak chodia 736, to len aby si zbytočne nečurákoval na stanici.

duuso napsal:
Ale určite, pokiaľ to neni 2 mpix tak v pohode, len sa snaž bez rybieho oka ako som Ti písal, stačilo by natrafiť na 209.Robo mi písal že 756 001 je terazky na prehliadke u výrobcu tak chodia 736, to len aby si zbytočne nečurákoval na stanici.

Dobre vediet....no a daka 736tku by som nemohol nafotit casto u nas stava 736 002-7 tu dost vidam alebo este 745 stava aj karkulka sa mi zda

Nafotiť môžeš hocičo, tomu sa medze nekladú, len potom je otázka kto a kedy to bude robiť, ale kľudne nafoť, fotky jesť nepýtajú.Týmto to uzatvoríme.;)

Zdravím pánové,
nabízím textury na tvorbu modelu zastávkového sloupu s jízdním řádem ve starodávném červeném barevném provedení, také novější v barvách DPO Ostrava s logem autobusu. Dále statické kabiny pro tramvaje DPO č. 24 Věžka, č. 25 Kroužkáč, PV 8002, čela, detaily, částečně jednu z bočních stran těchto vozů, interiér (kvůli návštěvníkům a místům odstavení). Nákladní vůz č. 106 Stovka, kabina, interiér, čela, jedna boční strana.
Něco málo o těchto vozech zde: http://www.dpo.cz/historie-mhd/historicka-vozidla.html
14169417.jpg

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře