Zmena textúry podľa ročného obdobia v ORTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna BR601
  • Datum začátku Datum začátku

BR601

Pokladník
Zdravím,
Nechcel som zakladať nové vlákno, ale musím, keďže sa tu nič podobné neriešilo (aspoň som to nenašiel).

Mám problém v ORTS pri úprave jednej trate, dal som tam objekt, ktorý v realite mení svoj vzhľad podľa ročného obdobia. ORTS však ten objekt vykresluje len v zimných, a letných textúrach. Kde sa dá zmeniť to, aby keď dám v ORTS možnosť podzim, mi daný objekt vykresľovalo v jesenných a nie letných textúrach?

Za rozumné odpovede ďakujem

P.S. Jesenné textúry mám pre daný objekt v zložke textures/autumn, letné v textures, sd. súbor objektu má zapísaný počet alternatívnych textúr nad 1, čiže skúsiť som skúsil všetko, o čom som vedel, aby som sa nemusel pýtať.

V SD souboru tu 1 musíš přepsat na jiné číslo. Otevři si SD od nějakého stromu a uvidíš.

V SD souboru tu 1 musíš přepsat na jiné číslo. Otevři si SD od nějakého stromu a uvidíš.
Ďakujem.
Toto som skúšal ešte predtým než som písal sem, presne toto som si našiel v inom vlákne, prepísal som, a nič.
No potom som si to celé prešiel ešte raz, a pozabudol som v SD prepísať prvý súbor (celkovo je ich 6) tak tam mi nezmenilo textúru, a tie ďalšie som nepozeral.

Ospravedlňujem sa za zbytočne vytvorené vlákno, keď tak nechám na uvážení správcov, či sa ponechá pre ostatných do budúcna, alebo to odstránia.

Ak by to ostalo pre ostatných, tak riešením tohto problému je v SD súbore modelu prepísať čislo v zátvorke v riadku ESD_Alternative_Texture, napr. ak je ESD_Alternative_Texture ( 1 ) na napr. ESD_Alternative_Texture ( 252 ) tak má povedzme buk, na ktorom striedanie ročných období funguje.

Tak pro osvěžení paměti. Řádek ESD_Alternative_Texture
0 = jen jedny textury a denní
1 = denní ( letní ) a sněhové textury
257 = denní, noční a sněhové
252 = sezonní ( jaro, podzim, zima, zima + sníh )
256 = denní a noční ( nefunguje spolehlivě )
Snad to pomůže, více si nepamatuji... :)

Ještě jsem našel nastavení řádku ESD_Detail_Level
= čím vyšší číslo , tím menší důležitost objektu
0 = nádraží, koleje, návěstidla
7 = bezvýznamné doplňky ( nastavení pro nové PC , určitě nad číslo 5 )

Ještě jsem našel nastavení řádku ESD_Detail_Level
Tímto se nezabývá uživatel, ale modelář objektu. Ale v OR tohle nastavením hry myslím ani nejde regulovat jako v MSTS. Ale i v MSTS se dávalo vše na max, jinak prostředí hry vypadalo otřesně. Ale jinak 256 bylo zakázáno používat, protože to způsobovalo nestabilitu hry. Tedy prý.

Tímto se nezabývá uživatel, ale modelář objektu. ....
Tímto se měli zabývat především stavitelé trati a umožnit tak uživatelům se slabšími sestavami možnost hry se skrytím méně důležitých objektů. Ale i třeba možnost zobrazení/skrytí statických vozidel, trolejí, apod. Bohužel však tento potenciál nikdy nikdo nevyužil.

umožnit tak uživatelům se slabšími sestavami možnost hry se skrytím méně důležitých objektů.
Ale já si pamatuji ještě v MSTS, když posuvníkem v nastavení se snížilo tohle číslo, tak vše bylo hrozně ošklivé, jako placaté koleje nebo díry v domech. A proto jsem psal, že je to věc modelářů, když už dělají LOD, tak rozumně a ne že bude kostel jenom věž a v budovách budou díry. Za ten čas snad každý pochopil, že takto hrát nemá smysl a proto myslím i v desateru jsem doporučoval tohle číslo na maximum. Respektive vše na maximum. Snižovala se jen dohlednost, když byl trochu slabší počítač.

Zbyňku, co do toho motáš nastavení LOD? Nastvení zobrazení objektu na určitou vzdálenost je jedna věc, a nastavení úrovně zobrazení pro nastavení množství objektů ve čtverci je věc druhá. Nijak to spolu nesouvisí - v MSTS právě pro jistotu odzkoušeno. ;)

Zbyňku, co do toho motáš nastavení LOD?
Já už si to fakt nepamatuji. Ale na tohle hrozně dávno poukazoval tehdy bob57_cz. Nádraží v |Čermné nad Orlicí, myslím. A dával do chyb fotku tohoto nádraží s dírou ve zdi. A to právě vzniklo pří posuvníku nastavení na menší hodnotu. Jinak z blízka by ve hře ta díra tam nebyla.

Ale ruku na srdce, není tohle téma už dávno jedno? Tohle fungovalo v začátcích MSTS ještě před binem. A pak se začalo doporučovat vše na maximum, jinak nějaké problémy. Řešíme tady fakt už jen ptákoviny, jen aby řeč nestála. A také jsme se odchýlili od tématu. Diskuse měla být o ročních obdobích a ne o zobrazování modelů při různých nastaveních v nabídce MSTS.

Tak pánové to mne mrzí, že jsem nechtěně odklonil téma tohoto vlákna. Budu mít dotaz, který mi snad někdo zkušený objasní. Jedná se o textury podle ročního období. Potřebuji některé objekty, aby se zobrazily jen v určitém období, například podzim. Po ostatní období by měli být skryté. Stačí dát texturu objektu jen do složky AUTUMN, případně AUTUMNSNOW, nebo do všech ostatních , kde bude objekt neviditelný ( bude mít celý objekt alfa kanál ) ?

Pokud má model více textur, tak to platí pro všechny stejným dílem, pokud nechceš zrovna model rozestavěného domku na jaře, v létě už jen s chybějící střechou, na podzim hotovo a v zimě srovnáno se zemí.:cool:;)

Tak pro osvěžení paměti. Řádek ESD_Alternative_Texture
0 = jen jedny textury a denní
1 = denní ( letní ) a sněhové textury
257 = denní, noční a sněhové
252 = sezonní ( jaro, podzim, zima, zima + sníh )
256 = denní a noční ( nefunguje spolehlivě )
Snad to pomůže, více si nepamatuji... :)
Zkus si pořádně vzpomenout nebo i někdo další a zkuste sem hodit kompletnější seznam pro nastavení SD s těmito numery. Bylo by to dosti ku prospěchu věci.
Díky předem za všechny.

Back
Nahoře