Skiny Michal S. OR,Trs,RW

No vidíte, já bych si těch nedostatků nevšiml. Protože se tady stále dokola řeší jen asi tři fandovské řady vozidel. Brejlovec, eso a peršing. Sice máte to všichni pěkné, ale například z Josefových stránek jsem si postahoval naladěnou střídavou žehličku, ale kabina z odkazu, pominu-li nízké rozlišení, tak textury nejsou upravené pro Openrails a když pohybuji přídavnou brzdou, to je kaleidoskop. Hrůza a děs. Škoda že se někdo nepodívá i na tyto lokomotivy. Takové nedostatky už bijí do očí. Ale podobně zlobily i jiné kabiny, ale kluci šikovní to opravili, aby to bylo kompatibilní i pro Openrails.
Omlouvám se za odbočení od tématu, jen jsem chtěl poukázat, jak malicherná je kritika na práci tohoto skinaře. Tohle je úplná nádhera skin.

No vidíte, já bych si těch nedostatků nevšiml. Protože se tady stále dokola řeší jen asi tři fandovské řady vozidel. Brejlovec, eso a peršing. Sice máte to všichni pěkné, ale například z Josefových stránek jsem si postahoval naladěnou střídavou žehličku, ale kabina z odkazu, pominu-li nízké rozlišení, tak textury nejsou upravené pro Openrails a když pohybuji přídavnou brzdou, to je kaleidoskop. Hrůza a děs. Škoda že se někdo nepodívá i na tyto lokomotivy. Takové nedostatky už bijí do očí. Ale podobně zlobily i jiné kabiny, ale kluci šikovní to opravili, aby to bylo kompatibilní i pro Openrails.
Omlouvám se za odbočení od tématu, jen jsem chtěl poukázat, jak malicherná je kritika na práci tohoto skinaře. Tohle je úplná nádhera skin.
To už je ale problém komunity. Pokud ti to tak vadí, tak se na to podívej sám.
A kritika že je malicherná, možná. Já mu ale nenapsal, že celý skin stojí za nic a má ho smazat. Pouze jsem poukázal na poměrně viditelné chyby. To ze je jiní nevidí, tak to je jejich problém, a asi tím lépe pro ně. Já jakožto skinař je tam prostě vidím. :)

Protože se tady stále dokola řeší jen asi tři fandovské řady vozidel. Brejlovec, eso a peršing.
Každý robíme to čo nás baví. Eso a Peršing sú pre mňa prioritou. Ostatné ma nezaujímajú. Každý máme to svoje obľúbené. Nepoznám osobne nikoho, koho by zaujímala rada 210, 110 alebo tomu podobné šmejdy. Ako som x-krát povedal nebudem sa zaoberať niečím čo mi nie je blízke a myslím že hovorím za každého kto niečo skinuje, modeluje, tvorí, stavia :)

O ouuu, Dodo, beru, že tě to třeba nezajímá, ale nazývat jiné lokomotivy šmejdem? Žehličky jsou nádherné mašinky a třeba na trati Ústí nad Orlicí - Letohrad jezdily v pravidelné os. dopravě hodně dlouho. Mne zas třeba neberou Vectrony, ale šmejdem bych je nenazval. :-)

Protože se tady stále dokola řeší jen asi tři fandovské řady vozidel. Brejlovec, eso a peršing.
Achjo, a Čmeláci zas nic. :p
Škoda že se někdo nepodívá i na tyto lokomotivy.
Hah! Dodo sice píše, že neví o nikom, koho by tyhle mašiny zajímaly, ale... Já bych věděl o někom, kdo má téměř hotový nový model a čekající desítky strojů na následné naskinování. :D Ne, že bych chtěl snad něco naznačovat... :p

Baví mě být tajnůstkář, takže většinou je většina mých věcí poprvé vidět až se zveřejněním. Ale jo, pokud bude dost času, je na co se těšit. ... snad ... :)

(Kdyby někdo měl fotky na zelenou 111 030, platím zlatem)

To je každého vec. Nechcel som sa samozrejme nikoho dotknúť. A nič proti Gustu. Samozrejme pred prácou tých čo tie modely modelujú klobúk dole. Ale v reale si stojím za tým čo som napísal.

Úplně v klidu Dodo, já to ani tak neberu. :) Spíš mě vyloženě dostalo, že se tady takovou náhodou začala tahle řada řešit, tak už jsem nevydržel a musel jsem s tím ven. :D

Dodo, já tě úplně chápu v tom, že nejde něco tvořit proti srsti. Jsem jen vždy smutný, když někdo nazve jakoukoliv mašinku, která psala želazniční historii "šmejdem". Myslím, že si to jakýkoliv stroj, který odvedl kus práce na kolejích, prostě nezaslouží. Proto jsem i reagoval.

Je mi jasné, pokud má někdo v obýváku pult peršana, jak jsme viděli na slezině, tak nebude řešit jinou řadu a střídavou žehličku už vůbec. :)
Ale i tak, pokud se někdo projede v reálu vlakem, tak zjistí, že máme tak málo kvalitních a hlavně naladěných vozidel, že je problém vytvořit nějakou slušnou aktivitu, současnou už vůbec. Do MSTS bylo vše co v té době jezdilo, pro klasický Openrails je naladěná tak polovina a nových kabin poskrovnu a pro ORCZSK, Dan má obdiv, že z toho mála co je, aktivitu vytvoří. Ale pokud mne aktivity nezajímají a na mou lásku si vystačí těch několik řad z balíku ORCZSK, tak není co řešit. Pokud tam není můj oblíbený skin, není problém si ladění naklonovat.

Pánové, vidím, že tu je krásná debata o tom, jaká kvalita stačí a nestačí... Tak taky něco přiložím.

1) nevím, proč bych se měl patlat s tvorbou, když jsem se vždy snažil mít v rámci možností ty skiny co nejpřesnější? Když tu stačí mít nalepené textury, špatně přechody, nevyretušovaná madla a podobně... Nehledě na to, že... Budu se asi opakovat... Ale proč sakra všichni skinují pořád dokola ty stejný stroje? Argument, že "tady je jinak špína", nebo tak něco, to je úplně zcestný... Hlavně, že teď je 754 012 snad ve.. 4? verzi, o donekonečna skinovaných 754 018, 023, 041.., prostě čemkoliv z Brna, se ani vyjadřovat nebudu. Proč se nedělá něco, co není? Jasný, dělejte si to, co chcete, ale fakt mi přijde zbytečný dělat 3., 4., 5. verzi jedné a té samé mašiny ve stejném laku...

2) Je hezký, že se furt řeší brejlovci, esa, peršingy, ale když začnu jinde, mám nafocené všechny 150, některé 151 a dodnes krom Viaxerna nikdo na ty fotky nesáhl, tak hlavně, že všichni brečí, že ty mašiny jdou do šrotu, ale nikdo je dělat nechce, zajímavý.

3) když už teda děláte pořád jen mašiny a nikdo nechce dělat vozy, tak se pak není čemu divit, že se v X vozech (Amee, Bmee, BDbmsee...) hrabu už něco přes 10 let, když se furt čeká na to, až budou mít už tak dost vytížení kluci (přesněji 2 jedinci) čas, protože každý radši dá přednost tvorbě mašinek, místo aby udělal jeden, dva vozy. Tak hlavně že potom není co tahat a zahájí se pravěké modely vozů, když nikdo nechce pomoct. Samozřejmě si vážím pomoci od dalších lidí, ale je jich míň a míň..

Tolik asi k danému problému, nějak mi to nedalo, když tu čtu názory výše.

Pánové, vidím, že tu je krásná debata o tom, jaká kvalita stačí a nestačí... Tak taky něco přiložím.

1) nevím, proč bych se měl patlat s tvorbou, když jsem se vždy snažil mít v rámci možností ty skiny co nejpřesnější? Když tu stačí mít nalepené textury, špatně přechody, nevyretušovaná madla a podobně... Nehledě na to, že... Budu se asi opakovat... Ale proč sakra všichni skinují pořád dokola ty stejný stroje? Argument, že "tady je jinak špína", nebo tak něco, to je úplně zcestný... Hlavně, že teď je 754 012 snad ve.. 4? verzi, o donekonečna skinovaných 754 018, 023, 041.., prostě čemkoliv z Brna, se ani vyjadřovat nebudu. Proč se nedělá něco, co není? Jasný, dělejte si to, co chcete, ale fakt mi přijde zbytečný dělat 3., 4., 5. verzi jedné a té samé mašiny ve stejném laku...

2) Je hezký, že se furt řeší brejlovci, esa, peršingy, ale když začnu jinde, mám nafocené všechny 150, některé 151 a dodnes krom Viaxerna nikdo na ty fotky nesáhl, tak hlavně, že všichni brečí, že ty mašiny jdou do šrotu, ale nikdo je dělat nechce, zajímavý.

3) když už teda děláte pořád jen mašiny a nikdo nechce dělat vozy, tak se pak není čemu divit, že se v X vozech (Amee, Bmee, BDbmsee...) hrabu už něco přes 10 let, když se furt čeká na to, až budou mít už tak dost vytížení kluci (přesněji 2 jedinci) čas, protože každý radši dá přednost tvorbě mašinek, místo aby udělal jeden, dva vozy. Tak hlavně že potom není co tahat a zahájí se pravěké modely vozů, když nikdo nechce pomoct. Samozřejmě si vážím pomoci od dalších lidí, ale je jich míň a míň..

Tolik asi k danému problému, nějak mi to nedalo, když tu čtu názory výše.
Já dělám zrovna to na co mám fotky/chuť, takže tak nějak.... a je mi celkem jedno jestli je to berta, žehla či prase a co se té 12 týče tak jedna verze je na uplně starej původní model, další je od Havrdy a moje je 3. takže.. :D ale každej dle svýho

Ja si myslím, že tu vidím v tomto vlákne veľmi pekné kvalitné práce.
Tím spíš je škoda, že tam ty malé chyby jsou. Na zprzněném skinu si maličkostí ani nevšimneš, bo je celý špatně. Ale když je celý skin super a jsou tam nevyretušované detaily, zpod "3D pozičky" vykukuje 2D na rámu a podobně, tak je to pak holt vidět a nás, co máme rádi precizní skiny, to prostě bije do očí. :)

Ja si myslím, že tu vidím v tomto vlákne veľmi pekné kvalitné práce. To že to Erik okomentoval sa nečudujem, je to šialený detailista :) a prácu má výbornú.

Sa priznám že tu sledujem len zopár vlákien a toto je jedno z nich. Kiež by všetky práce do RW mali len takéto chyby. :)
Ale notak Milane, zase takový detailista nejsem. Ale sám musíš uznat, že bys taky nenechal na svých skinech nevyretušované věci, co tam nemají co dělat. Všichni víme, že stát se to může a nejspíše už stalo, ale ne když to je každý druhý skin...

Tak člověk dělá chyby, já nejsem skinař a tak hezké skiny bych nikdy neudělal. Ale narovinu, mi celá tahle diskuse nepřišla, jako nějaké napadání, rýpání, spíš upozornění na nějakou chybku, která se opakuje a ať si na ni dá autor pozor. A tímhle se přeci člověk ve své práci zdokonaluje. Něco udělám a kámoš mi řekne super, ale dávej bacha na tohle a onohle a když to udělám, jsem příště o level lepší. Možná se pletu, ale tak to cítím a je to tak třeba i v kapele, kde hraju. Taky dostanu sodu, tohle zlepši, na tohle dej příště pozor. :-)

Tak člověk dělá chyby, já nejsem skinař a tak hezké skiny bych nikdy neudělal. Ale narovinu, mi celá tahle diskuse nepřišla, jako nějaké napadání, rýpání, spíš upozornění na nějakou chybku, která se opakuje a ať si na ni dá autor pozor. A tímhle se přeci člověk ve své práci zdokonaluje. Něco udělám a kámoš mi řekne super, ale dávej bacha na tohle a onohle a když to udělám, jsem příště o level lepší. Možná se pletu, ale tak to cítím a je to tak třeba i v kapele, kde hraju. Taky dostanu sodu, tohle zlepši, na tohle dej příště pozor. :-)
Dane, souhlasím s Tebou, že upozornění na chyby může člověka posunout dál. Ale důležité je i jak. Je přece rozdíl, když Ti to kolega z kapely řekne v šatně a nebo na podiu rovnou při koncertu a přes mikrofon.

Back
Nahoře