Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jiří Maxa napsal:
Když už se tu bavíme o Activity Mover, chci se zeptat autora, jestli chystá v nejbližší době nějaký update,patch ?
PRoč se nezeptat přímo ve vlákně k Activity Moveru, že ?

Patch :
Něco málo mám v plánu, ale termín neřeknu vzhledem k tomu, že na to teď moc času nemám :

Co tedy mám v plánu, když bych se k tomu vrátil :

1) Možnost vytvoření a použití více archivů v trati - třeba aktivity s rozdělením na špica, normal, oddechovka, povl a podobně.....názvy a počty archivů si může uživatel nadefinovat sám

2) Možnost přímého startu MSTS z Activity Moveru - včetně nadefinování variant s parametry

3) Úklid consistů do archivu - tady je problém v tom, že consisty jsou sdílení v rámci celého MSTS, takže tady musí být kontrola přes všechny nainstalované tratě, což bude problém v kombinaci s TrainStore, které odsouvá trk soubory - což je jediný nositel informace o trati.

4) Inteligentnější kontrolu na sdílené paths a consists

5) Jo a zapoměl jsem ještě na jednu podstatnou věc - zkusit naprogramovat trošku inteligentnější rozbalování aktivit v apk formátu, než nebízí TSUnpack - to postupné odklepávání je docela vopruz.....

Martens napsal:
3) Úklid consistů do archivu - tady je problém v tom, že consisty jsou sdílení v rámci celého MSTS, takže tady musí být kontrola přes všechny nainstalované tratě, což bude problém v kombinaci s TrainStore, které odsouvá trk soubory - což je jediný nositel informace o trati.
On je ještě další problém v kombinaci s TS v tom, že tento nepřesouvá jen *trk pro skrytí trati, ale i *.con a to hlavní - přesouvá i konfigurační soubory všech vozidel ( *.eng,wag,sd ).
Správa *.con pomocí AM je možná a smysluplná jen tehdy, pokud budou soubory vozidel z TS uvolněné. Jinými slovy z toho vychází TS nepoužívat vlastně vůbec, pokud nemá režim, který by schoval jen trati a ponechal vozidla ( omezeně to jde navolit volbou pro prohlížení, ale není to taky ideální, protože i v tomto režimu dělá zbytečnou verifikaci a vozidla, která nebyla v trati použita jinak, prostě pro danou štreku neuvolní a nechá je schovaná ). TS je vhodný pro hraní, ale není milostivý pro tvůrce aktivit.
Spíš bych to viděl na nějakou kombinaci na bázi AM s DAFC s TS.

Stav prací:
4ff935c4b5c4167c41630b3d0b98a5a2.jpg
Takto to už vypadá několik dní, ale o víkendu jsem trochu srovnal terén, doplnil nástupiště, atd.
Asi kilometr před Uhřiněvsí jsem musel položit koleje znovu, protože jsem obdržel přesnější dokumentaci a bylo nutné změnit sklony. (a je reálná šance koleje dostavět až do Benešova, ale to až někdy)
Takže ještě dostavět kousíček na Smíchov, dokončit ONJ a koleje do Krče a Pražákům už nic ke štěstí chybět nebude. Vlastně ještě postavit vlastní Prahu :lol:

Naposled editoval moderátor:
For p. Šemora: Aktivitu test lysá jsem smazal (ale jel jsem ji 8) ). Podle toho, co zde bylo napsáno za časy načítání, jsem usoudil, že ta doba načítání bude asi normální. Za minutku se do menu hry dostanu např. u aktivity Excelsior, takže díky za analýzu a prozkoušení danného problému a konstatuju, že je vše v pořádku

Čouda napsal:
For p. Šemora: Aktivitu test lysá jsem smazal (ale jel jsem ji 8) ). Podle toho, co zde bylo napsáno za časy načítání, jsem usoudil, že ta doba načítání bude asi normální. Za minutku se do menu hry dostanu např. u aktivity Excelsior, takže díky za analýzu a prozkoušení danného problému a konstatuju, že je vše v pořádku
Excelsior má hodně traffic, tak ta se musí načítat déle i s Trainstore.

Včera večer jsem ještě položil koleje na Smíchov (zatím jen průraz, nádraží jako takové teprve začnu stavět)
A samé problémy.
Vyhýbka číslo 3 v km 3,9 a první angličan do stanice v km 0,197 a teď babo raď, kde je kilometr nula. Nenašel jsem to ani v plánkách ani v TTP, ale naštěstí mám ještě nějaké knižní drážní příručky a tam jsem to našel. Jinak je to tam pěkně do kopce, 10 promile. U peronů jsem měl "radost", opět jsou mírně zakřivené. Ach jo. A pak koukám, opět vložená návěstidla a odjezdy s indikátory a samostatný skupinový indikátor.
Nevíte někdo co tam svítí? Já už to zapomněl. Když jsem pendlovával na Berounech, to už je tak dávno. (R - Radotín?, H Hlubočepy?)
Děkuji Romanovi Š za mosty přes Vltavu a do Vršovic nadjezd na Bohdalec.

Zbyňku, kilometr 0 je 10metrů před mostem přes Nádražní ulici(od nádraží). Tam koleje původně končily. Jinak na Smíchově jak si dobře odhadl svítí indikátory R (Radotín) a H (Hlubočepy).

VáclavS napsal:
Zbyňku, kilometr 0 je 10metrů před mostem přes Nádražní ulici(od nádraží). Tam koleje původně končily. Jinak na Smíchově jak si dobře odhadl svítí indikátory R (Radotín) a H (Hlubočepy).
Václave, v kterém kilometru je Nádražní ulice nevím, ale našel jsem převodník, že 0 = 4,1.
Díky za info o indikátorech, kouknu a jestli písmenko chybí, tak budu muset poprosit Jirku Poláka.
Dnes jsem pro poruchu stávající založil Návštěvní knihu na jiném poskytovateli. Snad už bude vše OK.

Dle vzkazu v knize návštěv projektu "Praha a okolí"
newstavitel napsal:
....velice bych chtěl poděkovat Jirkovi Polákovi za výrobu návěstidel přesně které se vyskytují ještě na Smíchově(vložené 2-znaké,indikátor na sam.sloupku s písmeny R-H apod.),timto se mi podařilo zdokumentovat všechna návěstidla jelichž počet lehce přesáhl 70 ks...
by návěstidla měla být vyrobená.

Zbyněk Šemora napsal:
Václave, v kterém kilometru je Nádražní ulice nevím, ale našel jsem převodník, že 0 = 4,1.
Na listě "Titul" s popisem stanice jsou srovnávací kilometry:

Kód:
Srovnávací km
          4,589 (Praha hl.n. - Praha Smíchov)	
		=	0,465 (Praha Smíchov - Beroun)						
		=	0,043 (Praha Smíchov - Rudná u Prahy)						
		=	0,641 (Praha Smíchov společné nádraží - Podlešín)

Kank napsal:
Dle vzkazu v knize návštěv projektu "Praha a okolí"
newstavitel napsal:
....velice bych chtěl poděkovat Jirkovi Polákovi za výrobu návěstidel přesně které se vyskytují ještě na Smíchově(vložené 2-znaké,indikátor na sam.sloupku s písmeny R-H apod.),timto se mi podařilo zdokumentovat všechna návěstidla jelichž počet lehce přesáhl 70 ks...
by návěstidla měla být vyrobená.
Díky za info, pokud jsou vyrobená tak stačí jen doplnit. Vložené dvouznaké určitě nemám........................
Koukám do editoru a samostatný indikátor obsahuje od pradávna PORHLT, tedy vyhovuje i pro Smíchov. Podle plánků tam má být 4znaké odjezdová návěstidla, pokud je to Rus, tak indikátor umí ORPH, což také vyhovuje. Také umí z odbočky nalinkovat 40km/h na jedno světlo, což je nutnost. Ale jaké je tam návěstidlo v reále včetně indikátoru (jak vypadá), opravdu nevím, chtělo by to fotku. Ještě proberu své 8mm filmy, točil jsem něco z ONJ na Karlštejn. Ale to jsou jen občasné záběry. Že by mne zaujalo odjezdové zhlaví směr Radotín? 1% pravděpodobnosti. :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
Ještě proberu své 8mm filmy, točil jsem něco z ONJ na Karlštejn. Ale to jsou jen občasné záběry. Že by mne zaujalo odjezdové zhlaví směr Radotín? 1% pravděpodobnosti. :cry:
Světe div se, kus Radotínského zhlaví jsem tenkrát natočil a tak jsem začal pokládat koleje a touhle dobou je už v MSTS postaveno. Už jen zbývá zhlaví vyšehradské. Z druhé strany jsem musel proto, že na vyšehradské straně jsou perony mírně zahnuté. Zítra dodělám i tohle zhlaví.

Už z toho opět asi blbnu. Dnes zavřu oči a budu stále vidět koleje do MSTS:
Smíchov (ještě bez Severního nástupiště - nemám fotky)
b639d459748f5c05a75a2a79fe51d8cc.jpg
15 kolejí z Vršovic pod mostem na Bohdalec
841c96869f5137a2d83eaecd2f5cca0c.jpg
U odbočky Železný most. Těch 15 kolejí vedle sebe zahnout , udělat tam zhlaví a ještě do 10 promile stoupání je práce pro vraha. Pokračování příště.
789f58d00b8e474d4844ba1945977fe8.jpg

Zbyňku, severní by se dalo postavit i bez fotek, je v celé délce přímé(jen oblouk za vyšehradským zhlavím) a vodorovné. Nezapomeň na výhybku v km 1.288 - je to vlečka do Lihovaru. Nepoužívá se, ale existuje.

Zdeněk Itterheim napsal:
Zbyňku, viděl jsi scr Čierne od Stavitele? Čest tve praci, ale kolik by toho musel povraždit on :D .
Zdeňku, pokud je mi známo, tak Martin měl od této stanice přesné plány a pokud stanice není ve sklonu, tak sebevětší stanice je, pokud máš přesné podklady jen o trpělivosti, pečlivosti, přemýšlení, ale jde to.
Ale já zápasil se čtverečky v excelu, rozmazanými leteckými pohledy a videem od aktivního uživatele (Karel z Kolína, děkuji). Vlastně ještě mám nějaké své 8mm filmy z trati Praha - Benešov. Z toho dát dohromady vršovický ranžír, za den toho máš plné kecky a stále není hotovo. Nejvíc mne štvalo, že koleje do oblouku ve sklonu se po několika stech metrech výškově nepatrně rozcházejí a na zhlaví je nutné dělat korekce, aby nevznikaly schody. (a jde to pěkně blbě) Jinak já stanice typu Čierna nestavím kompletní z důvodu, že uživatel stejně všechny koleje nikdy nevyužije a pokud tyto koleje chceš zaplnit ještě traffic, tak si budeme muset počkat na výkonnější počítače a nějaký vyšší MSTS.
Jinak hodnocení ponech až po vydání pro veřejnost. Pokud daný úsek osobně neznáš, tak tě uchvátí každé rozsáhlé kolejiště postavené do MSTS. Ale pokud to tam dobře znáš, tak Tě praští do očí každá nepřesnost. Viz Johnz v recenzi u Martina. (ale u mě by se toho také našlo) Něco opravit jde, něco je kompromis MSTS, někde jednoduše nejsou podklady.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře