Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tak tato aktualizace opravdu nema chybu. Konecne jsem se mohl projet az do Prerova z Olomouce a pak mne potesil pan Semora, ze jsem se mohl projet zmodernizovanou Chocni, a taktez nove postavenou lokalnou Kyjov - Mutenice. Dobra prace, :salut: :lol:

Naposled editoval moderátor:

:lol: :lol: Tohle se fakt Zbyňku povedlo,myslím,že se nachytalo pár lidí..

No já jsem se nenachytal (leccos napoví přípona .doc že? :lol: ), nicméně dovolil bych si nesouhlasit s tím že nám na aktualizaci nezáleží...pořád existují stovky lidí (jako i já), tichých pozorovatelů, kteří se tady nevměšují do žabomyších sporů, na druhou stranu oceňují práci všech Vás aktivních příznivců MSTS a jsou vděční za každou maličkost...

Vladimír Punčochář napsal:
:lol: :lol: Tohle se fakt Zbyňku povedlo,myslím,že se nachytalo pár lidí..
Já se nachytal :lol: ale přišlo mi divné že se to spouští ve wordu. :lol: :lol:

Re:

Kontra napsal:
No já jsem se nenachytal (leccos napoví přípona .doc že? :lol: ), nicméně dovolil bych si nesouhlasit s tím že nám na aktualizaci nezáleží...pořád existují stovky lidí (jako i já), tichých pozorovatelů, kteří se tady nevměšují do žabomyších sporů, na druhou stranu oceňují práci všech Vás aktivních příznivců MSTS a jsou vděční za každou maličkost...
Na něco jsem se včera vymluvit musel. Dnes jsem přes den neměl moc času, ale ´právě testuji aktualizaci nainstalovanou do BP80. Pokud bude vše OK, tak Vám Těch 101MB nakopíruji ke stažení už bez aprílu. Za zdržení může i tak trochu Pawlík :D , který si přál, abych vyměnil sloupy TV z Vysočan do Lysé a kolem ČT trubku za beton. Co bych pro něj neudělal, když přispěl H. Počernicemi.
Na příští apríl Vám soubor dám do exe. :lol: Ale potěšilo mne, že někdo konečně čte. Budete to v aktualizacích potřebovat, tak to berte jako nácvik. (jedná se jen o smazání - přesunutí všech consists a aktivit)

Klidně mě všichni ukamenujte, ale já mám radost . S tou Třebovou ale nemám nic společného, aby mi někdo místní nevynadal :-) .
Zbyňku, díky moc. Ty betoňáky k té trati prostě patří.

Pawlik napsal:
Klidně mě všichni ukamenujte, ale já mám radost . S tou Třebovou ale nemám nic společného, aby mi někdo místní nevynadal :-) .
Zbyňku, díky moc. Ty betoňáky k té trati prostě patří.
Kamenovat tady budou mě. Aktualizace Trainsetu je už nakopírována a už se kopíruje trať. Zbývající čas je asi 40 minut. Kdo je nedočkavý, tak odkaz na Trainset je stejný, jen číslo na začátku je 7. Už mi dlouho nikdo nenadával, tak budete mít alespoň důvod. Aktualizace je určena jen těm, kdo umí číst, jinak si uděláte v MSTS guláš. (je nutné odstranit všechny consisty a aktivity :wink: ) Je to přehlednější to udělat před instalací.
Jinak bez náhrady smažte obsah složky cab350, to jsem tam nenapsal. Ohledně 363, dal jsem pryč nepovedený natěračský skin 005 a nahradil 015.

Tady je zase někdo aktivní a maže a maže. :x Nemáme těch moderátorů nějak moc?
Takže abychom se dostali k tématu, tak Edie si zde před chvílí stěžoval, že po aktualizaci mu nejdou stahovat sběrače, respektive mu nefunguje Shift-P u cd363019.
Právě jsem MSTS nastartoval načetl cd_363019 a pantografy procvičil. Vše funguje jak má a ani na stažení předního sběrače jsem násadu od koštěte nepotřeboval, jak jsem Edimu radil :D .

Ale mám jiný problém a proto jsem ještě nezačal vyrábět nová instalační DVD (BP81).
Otevřete si všichni po aktualizaci consists cd_460013+2+460014.con

Pokud jej otevřu ve Wordpadu, tak je tam zapsáno TrainCfg ( cd_460013+2+460014
Ale pokud to samé udělám v poznámkovém bloku tak je tam TrainCfg ( cd-_460013+2+460014
Jelikož používám WordPad, tak jsem viděl, že soubor je vpořádku. Až jsem dělal test v Convoi, tak mi začal řvát a já zjistil, že instalačku mohu vyrábět znovu. Jenomže koukal jsem do instalačky a tam žádná pomlčka nebyla, bodejť, protože otevírám přes Wordpad. Normálně jsem byl dnes na prášky a až teď večer v klidu jsem záhadu objevil. Ale umí to někdo logicky vysvětlit, kdo tam tu pomlčku udělal??? Asi to bude stejný skřítek, který Edimu brání stáhnout pantografy na cd_363019
Conbuilder hlásí tohle, proto jsem na chybu včera nepřišel:
[SYNTAX ERROR]
The consist file with the name cd_460013+2+460014.con
contains an incorrect name in the line "TrainCfg".
it is cd­_460013+2+460014 and should be cd_460013+2+460014
HINT: Open this consist in CB and save it, that will correct it.
--------------------------------------------------

Koukam ze dnesni prispevky byli smazany (asi obnova databaze)
Takze doufam ze me neukamenujete ale po instalaci aktualizace me skoro vsechny lokomotivy nejdou pise to "Error read in train databaze" napriklad pro cd_151019.eng na radku 212.
Doufam ze jsem cely instalcni postup dodrzel, MSTS bin mam verzi co je v activities, a zkousel jsem i nejnovejsi, nedokaze nekdo poradit co je spatne?
cd_151019.eng ma velikost 52 028 a md5 a8aeed6077eb3530c08e45bfaae491c2, nedokaze nekdo poradit?

martinF napsal:
Koukam ze dnesni prispevky byli smazany (asi obnova databaze)
Takze doufam ze me neukamenujete ale po instalaci aktualizace me skoro vsechny lokomotivy nejdou pise to "Error read in train databaze" napriklad pro cd_151019.eng na radku 212.
Doufam ze jsem cely instalcni postup dodrzel, MSTS bin mam verzi co je v activities, a zkousel jsem i nejnovejsi, nedokaze nekdo poradit co je spatne?
cd_151019.eng ma velikost 52 028 a md5 a8aeed6077eb3530c08e45bfaae491c2, nedokaze nekdo poradit?
V aktualizaci je pouze eng. Celý model je nutné stáhnout ze stránek J Skůry. Ale pozor, pokud je už nainstalováno update Trainsetu, tak se nesmí přepsat eng, jinak kabina nebude směrována do 151, ale 150 (pokud to už i u J. Skůry není opraveno. Proto nejprve nainstalovat lokomotivy a přepsat aktualizací. Velikost 52 028 je správná.

Zbyněk Šemora napsal:
V aktualizaci je pouze eng. Celý model je nutné stáhnout ze stránek J Skůry. Ale pozor, pokud je už nainstalováno update Trainsetu, tak se nesmí přepsat eng, jinak kabina nebude směrována do 151, ale 150 (pokud to už i u J. Skůry není opraveno. Proto nejprve nainstalovat lokomotivy a přepsat aktualizací. Velikost 52 028 je správná.

Rozbite jsou ale vsechny(myslim ze ne uplne vsechny) engy napr i cd_451031.eng na radku 167 (jinak modely ze stranek pana skury jsem intsaloval tak jak bylo v navodu)

Stáhl sem si novou aktualizaci na BP a při instalaci mi to vypíše tuto hlášku.Setkal sem se s tím i při minulé aktualizaci.Nevíte kde je problém protože bez toho souboru trať neběží.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img233.imageshack.us/img233/94/beznzvubn4.jpg

Kadr napsal:
Stáhl sem si novou aktualizaci na BP a při instalaci mi to vypíše tuto hlášku.Setkal sem se s tím i při minulé aktualizaci.Nevíte kde je problém protože bez toho souboru trať neběží.
Doporučil bych vypnout antivir NOD32. Ten soubor tdb opravdu nemá rád. Nebo instalovat v nouzovém režimu.

Zbyněk Šemora napsal:
Kadr napsal:
Doporučil bych vypnout antivir NOD32. Ten soubor tdb opravdu nemá rád. Nebo instalovat v nouzovém režimu.
Díky moc,zkusím to.

Kadr napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kadr napsal:
Díky moc,zkusím to.
Šmankote !
Píšu to už poněkolikáte! Neinstalujte nikdy nic v nouzovém režimu, pokud si chcete zachovat fungující operační systém !
Instalací v nouzovém režimu si můžete nabourat registry tak šikovně, že pak už nedáte dohromady systém ani pod tou nouzí.
Tohle může vypustit jen totální systémový ignorant.
Zbyňku, nedávej tyhle nesmyslné rady, když tomu nerozumíš a nevíš, co tím můžeš u někoho způsobit !

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud jej otevřu ve Wordpadu, tak je tam zapsáno TrainCfg ( cd_460013+2+460014
Ale pokud to samé udělám v poznámkovém bloku tak je tam TrainCfg ( cd-_460013+2+460014
Jelikož používám WordPad, tak jsem viděl, že soubor je vpořádku.
A kolikkrát se tu už psalo, že pro editaci souborů msts se má používat "inteligentní" editor a tenhle polotovar zrovna ne ? !
Např.:
http://notepad2.lucass.net/ (2.0.15 CZ)
http://www.flos-freeware.ch/notepad2.html
nebo u kolegy stavitele několika tratí :
http://www.pool-magic.net/msts/msedit.htm
a řada dalších free alternativ...
http://totalcommander.ic.cz/6_plugins/textedit.htm

bob57_cz napsal:
Zbyňku, nedávej tyhle nesmyslné rady, když tomu nerozumíš a nevíš, co tím můžeš u někoho způsobit !
Bobe57, souhlas, ale mé aktualizace se nezapisují nikam do registrů, jedná se jen o rozbalení archivu a to nijak nemůže narušit vlastní systém. Tohle není z mé hlavy, ale napsalo mi to už několik uživatelů, kteří používají NOD32 a tohle byl jediný laický způsob, jak trať aktualizovat. Instalace lokomotiv mu asi nevadí, protože žádné vozidlo nepoužívá soubor.tdb .

Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Bobe57, souhlas, ale mé aktualizace se nezapisují nikam do registrů, jedná se jen o rozbalení archivu a to nijak nemůže narušit vlastní systém. Tohle není z mé hlavy, ale napsalo mi to už několik uživatelů, kteří používají NOD32 a tohle byl jediný laický způsob, jak trať aktualizovat. Instalace lokomotiv mu asi nevadí, protože žádné vozidlo nepoužívá soubor.tdb .

Pánové nechci se vám do toho montovat. Ale používám NOD 32 2 roky a nikdy jsem neměl s .tdb problém. V nové, ani původní verzi. Rezidentní scaner nevypínám nikdy.

Ta aktualizačka je v poho. Instaluji vždy bokem a nahrávám pak co chci. 100 % úspěch. Jinak třebová a Lanškroun je super. To je moj rodný kraj, takže srdeční záležitost. Jen drobnost v Lanškrouně jsoutom přejezdu u nádru blikače. Přejezdy jsou prostě moje. vždy tu brblám jen kvůli nim. :eek: Jo už po několikáté na trati Útí nad Orlicí - Letohrad v černovíře je taky přejezd s blikačema. už tam jsou co mě pamět slouží. těch 20 let. V msts jsem tam v aktivitách často vypadaval kdzž jsem nehoukal.

Boby: já používám AVG, tak také nemám žádný problém. Ale těch dotazů už bylo hodně, jsou i zde ve fóru a vždy vyšlo, že uživatel má NOD32. Tohle potvrdil i Michal, že od doby co přešel na NOD32, tak také rozbalení aktualizace vázne na tdb souboru, což jsem bral za seriózní odpověď. Je to už dávno, možná už ví, v čem byl zakopaný pes, tak snad se vyjádří sám.

Pája: Lanškroun je srdeční záležitost Honzy Švece. Já postavil jen kopyto a on už si to zastaví svými modely. Alespoň by si to přál. Ohledně závor jsem se ptal a Honza tam pamatuje zaměstnace s červeným praporkem, který zastavoval auta. Z toho vyplývá, že tam ani závory ani blikače v té době nebyly. Ohledně 024, zadej polohu nebo obrázek, opravím také.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře