Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dobrý den!
Mám problém s Msts.Možná už se to tu řešilo , ale už si nevzpomínám.
U tyhlety tratě(jinou českou v msts nemám) nejsou slyšet zvuky - jízda přes vyhýbky no prostě nic.
Nevíte někdo co s tím?

David Kodet napsal:
Dobrý den!
Mám problém s Msts.Možná už se to tu řešilo , ale už si nevzpomínám.
U tyhlety tratě(jinou českou v msts nemám) nejsou slyšet zvuky - jízda přes vyhýbky no prostě nic.
Nevíte někdo co s tím?
Máš nainstalovaný "bin" včetně upraveného soundcfg.dat ?

David Kodet napsal:
Zvuky mám naplno.
Bob-bin mám , ale po každé přeinstalaci nemám průhledné panely....Takže to musím zadat , jdu na to
Soundcfg.dat nemá s průhlednýma panely nic společného. Když instaluješ Bin tak si to zaškrtneš. ( první políčko.)

Matýsek napsal:
David Kodet napsal:
Zvuky mám naplno.
Bob-bin mám , ale po každé přeinstalaci nemám průhledné panely....Takže to musím zadat , jdu na to
Soundcfg.dat nemá s průhlednýma panely nic společného. Když instaluješ Bin tak si to zaškrtneš. ( první políčko.)
Primární dotaz byl na zvuky !!!

No já jsem myslel , že když už jednou nainstaluju průhledný panely a zvuky , tak už to nemusím potom zaškrtávat.
Tak jsem to myslel , že jako se vypnou po přeinstalaci bin průhledné panely , tak se vypnou i ty zvuky....

Hurá podruhé, ONJ je komplet průjezdné. (samozřejmě tam jsou stále šílené výluky, hodně kolejí ještě chybí :lol: )
Pro srovnání, co se za 10 dní postavilo dvě mapy.
4ff935c4b5c4167c41630b3d0b98a5a2.jpg
39811f486eb1748af36d060a25dc6870.jpg

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Hurá podruhé, ONJ je komplet průjezdné. (samozřejmě tam jsou stále šílené výluky, hodně kolejí ještě chybí :lol: )
Už se těším na další aktualizaci .... Kéž by byla už zítra .... Jakožto další byla dobrá celá síť Brna a okolí ...

phptt napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Už se těším na další aktualizaci .... Kéž by byla už zítra .... Jakožto další byla dobrá celá síť Brna a okolí ...

A co jsi zatím pro tento projekt udělal ty? Jak by řekl jeden nejmenovaný člen fóra: G.U.L.O.V.Ý P.R.D.. Neber to jako nadávku. Pokud budeš chtít něco mít z okolí Brna, nic ti nebrání se něco málo pro MSTS naučit a přiložit ruku, myš a počítač k dílu... A neříkej, že nic neumíš. I já jsem nic původně neuměl, ale snažil jsem se a něco jsem se naučil. Takže chutě k dílu.....

phptt napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Kdyby to bylo tak jednoduché, ........ kdo nezkusí stavět přesně podle dokumentace, nepochopí. Já jsem sám nevěřil, že kolejiště Prahy dostavím téměř kompletní. A zatím mi vůbec nevadí to co by zatím vadilo ostatním, že Praha je zatím zelená louka. Já to tam vidím, ikdyž žádné budovy ještě nemám. Ale až budou i budovy, to už bude jiné kafe. Asi bych měl pro modeláře vydat alespoň pracovní aktualizaci.
Já chtěl stavět v Tišnově a nakonec stavím v Praze. Ale je fakt, pro Prahu mám všechny podklady, ale z Říkonína dál na Žďár mám zatím jen kusé materiály, asi sehnat něco pro Moravu je větší problém.

To je dobře, když budou další modeláři. Praha za to stojí. Já už šílím nad ONJ. Na jednu stranu se mi to už rýsuje, ale na druhou stranu, ještě jsem osadil koleje na myčku panťáků, ale prostor pro uzavřenou myčku je už z odranýma ušima. Pak by měly být koleje ještě z pendolinové haly (směr D) a ty by už nevycházely. Takže zhlaví pod Chodovskou ulicí budu muset trochu posunout. Ale ono to vyjde. Jen se mi do předělávky vůbec nechce. Souvisí to i s posunutím celé trati Vršovice seř. nádraží (čekačky) - Krč, kterou už mám také postavenou.
ONJ se staví dost blbě. Celé je v oblouku a není se čeho chytit.
Ještě dva obrázky:
5645e142f6848f2ed70e1eb73b8aa5ba.jpg
8dbb49983c30bddcff3aa79698596684.jpg
Obě haly by to opravdu chtělo originál.

Zbyňku díky, je to již hodně let, co jsem naposledy byl v depu Vršovice u olejárny, kde jsme odevzdávali vzorky oleje.
Karel

ONJ předěláno a úspěšně. Dnes už nechci editor ani vidět.
Zítra ještě opravím koleje do Krče a bude vše sjízdné. Nyní pendolina mohou jezdit ze svých výkonů až přímo do své haly (až bude) :lol:

b17c5b1e6eb6300446c13ca98499a916.jpg
a3ae8f3ae2979155e39958d9df7aa1bf.jpg
94c642e115b9c22183a0a1401269f2ba.jpg
3a7db230ea6a479d6dbe1a0066cd6c7c.jpg

tohle chce poklonu už se těším až jsi zajezdím na ONJ už jsem tam dlouho nebyl.

Ještě že jsem udělal žabotlamu, bez ní by ONJ nebylo ONJ... :lol: :lol: :lol:

Jako betatester mám na disku pracovní aktualizaci trati BP s ONJ a musím konstatovat: pánové máte se na co těšit......

Miran napsal:
Ještě že jsem udělal žabotlamu, bez ní by ONJ nebylo ONJ... :lol: :lol: :lol:

Jako betatester mám na disku pracovní aktualizaci trati BP s ONJ a musím konstatovat: pánové máte se na co těšit......
Ještě dodělám jistá propojení a musím dát ven další pracovní aktualizaci. Nyní je to tam úplně jiné kafe (také jsem si s jedním zhlavím hrál včera celé odpoledne).
Kdo to na ONJ nezná, tomu je to jedno, ale kdo tam pracuje (pracoval) to musí poznat. Ano, to je ONJ. Já to včera krokoval na videu, jak jsme tam šibovali a myslím, že to sedí. Mě osobně nepřesně udělané ONJ, kde jsem byl vlastně na dráze odkojen, by vadilo moc.
Kdybych si mohl přát. Obě haly, budovy ubytovny, kde jsem bydlel, velká myčka, malá panťáková myčka, nadjezdy,.... vůbec nejsem skromnej. :lol: :lol:
Mirane, bez žabotlamy bych ONJ asi nestavěl. Čím bych měřil koleje, aby se to tam naknop, jako v reálu vešlo? :lol: :lol: :lol: Velké díky za ně.

V rychlosti jsem pracovní aktualizaci prolítl a čuměl a čuměl a čuměl.
Zbyňku, skládám další poklonu ( což u mne není obvyklé, že ).
Jak pravil Miran, je se na co těšit, až se doladí drobnůstky jako sloupy v koleji či úplně mimo štreku, dosadí správné objekty, nalinkují klacky a hafo dalších.
Na tohle se tu čekalo od "exkurze". Nakonec tedy ovoce přinesla.

bob57_cz napsal:
Na tohle se tu čekalo od "exkurze". Nakonec tedy ovoce přinesla.
Bez té exkurze bych ONJ dohromady nedal. Ohledně materiálů, to je normální, že se čeká i nějaký rok. Na druhou stranu, kdybych do této práce šel hned, nechci vidět, jak by to dopadlo.
Ty sloupy mimo, to je památka, kudy nedávno vedly koleje, než jsem se konečně rozumně strefil. Do finál příjdou odstranit nebo posunout na své nové místo.
Jinak jsem rád, že Pražáci nemají zatím výhrad. Ale stále je prostor cokoli posunout. Koleje jsou položeny, já mám pocit, že je vyhráno, ale nyní začne další směna v podobě osazení návěstidel, rychlostníků, označení kolejí a nakonec osazení budov a vegetace. To bude ještě na dlouho.

Nebojte se, neopaluji se u vody, ale stavím o 106.
Nedávno jsem dokončil Malešice (chybějící kolejovou skupinu) a tento víkend bude komplet kolejiště Smíchova.
Pak budou následovat návěstidla a všechna označení kolejí a dle možností zástavba Prahy. Práce ještě do zveřejnění hodně. A to jsem zatím neřešil tramvaje a metro. :lol: :lol:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře