Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dnes jsem to zapíchnul v Křižanově na 62. kilometru. Editor mi asi 20x spadl. Hold jsem moc vysoko a sypu moc hlíny najednou :D Pokračování zítra.

To je výborný, jen doufám že z kopce jdou opravdu jen koleje. :lol: Supr práce, už se těším jak malej.

Je předčasné se těšit. Nejprve vzniká taková šablona v podobě hlavních kolejí, která je postavena přesně podle tabulek. To je taková méně záživná, ale na soustředění se a pečlivost náročná práce. Až bude propojeno (když se přesně strefím), tak dokončím staniční koleje, osadím návěstidla a nakonec stavby a krajinu kolem. Do té doby daleko.

O trati přes vysičinu se tu už nějaký ten pátek mluví. (stále se na ní těším) A teď už se začalo trasovat a pokládat koleje. Super :salut:

Nejenom ty se na Vysočinu těšíš ... Extra když vím, jak poté budou rychle tvořeny aktivity přes Vysočinu .. No jeeště, že jsou lidé natolik zažraní do železnice . Díky ti Zbyňku :salut:
PAja26 napsal:
O trati přes vysičinu se tu už nějaký ten pátek mluví. (stále se na ní těším) A teď už se začalo trasovat a pokládat koleje. Super :salut:

Přibyslav - Pohled. Už brzy se oba rozestavěné úseky spojí. Jsem zvědav, jak budu vše posouvat, pokud mi to kilometricky a výškově nevyjde. :wink:
881148de3e9209197217e05e1e98a2d6.jpg

Naposled editoval moderátor:

Já držim palce, ale ve vašem případě to určitě výjde!!!! Už se to začínám krásně rýsovat. :D

Držím palce, ať to vyjde, už se těším na nákladní aktivity přes Vysočinu.

Ahoj!

pane Šemora hlásím chybus! Česká Třebový u vjezdového návěstidla na vjezdovou skupinu jsou špatně položené koleje. Roztrhlo mi to tam vlak a je vidět, kde je udělaná přeložka - náznak kolejí vedoucích do pryč a zase jejich návrat.

Dále Pardubice, Přeloučské zhlaví vjezdové návěstidlo na jednu ze zadních dopravních kolejí ukazuje posun. Bohužel Vám přesně nepovím, která to je, ale zjistit to je otázkou chvilky.

Čouda napsal:
Ahoj!

pane Šemora hlásím chybus! Česká Třebový u vjezdového návěstidla na vjezdovou skupinu jsou špatně položené koleje. Roztrhlo mi to tam vlak a je vidět, kde je udělaná přeložka - náznak kolejí vedoucích do pryč a zase jejich návrat.

Dále Pardubice, Přeloučské zhlaví vjezdové návěstidlo na jednu ze zadních dopravních kolejí ukazuje posun. Bohužel Vám přesně nepovím, která to je, ale zjistit to je otázkou chvilky.
Já sem do vjezdové skupiny přijížděl už několikrát, nikdy se mi nic nestalo.

Čouda napsal:
- náznak kolejí vedoucích do pryč a zase jejich návrat.
.
To není chyba, ale vyřešení smyčky. To samé je ve Velkém Oseku směr Hradec, jenomže tam je odvratná vyhýbka skrytá. Ale je to ošetřeno návěstními znaky. Jinak smyčka má vedlejší účinek, pokud se přes smyčku vrátím na stejnou kolej, tak souprava začne skákat přes koleje. Kdysi to testoval jeden uživatel. Jel z Chocně přes Týniště do Hradce a přes Pardubice do Chocně na tu samou kolej. Co mu to tam pak dělalo za divy, poslal mi screeny.
Takže s tímto jevem preventivně počítejte.

Právě jsem skončil v Havlíčkově Brodě. To bude další dost těžká stanice. Ale už mám šablonu a dál, pokud bude dobrá předloha by to mělo jít už dokončit dobře. Nemáte někdo kilometrické polohy portálu tunelu směrem ke stanici? Z jedné strany je rychlostník nalepený na tunelovém portálu, ale na druhé straně nemám žádný orientační bod, kromě vypínačky za tunelem. Ale to už je plus minus autobus. Hodil by se i přesný výkres nádraží.
Dál na Světlou to budu muset trochu přepracovat, protože Okrouhlice mám moc blízko. Málo jsem to z Vlkanče tlačil víc kolmo :D . To je tak, když se nestaví podle GPS, pak je to vždy tak trochu pokus - omyl. Ale HB mi sedl kupodivu přesně podle MSTS mapy, tak deformace srovnám směrem na Leštinu a Vlkaneč. To už půjde rychleji, protože už budu moci podle něčeho opisovat. Ale ono to vyjde. Výškově jsem plus minus stejně. Vzhledem k tomu, jaké jsem překovával velehory, je to dobré. Čekal jsem to mnohem horší.

Pojedu za kamarádem do Vlkanče, můžu se zastavit v HB a dojít k tomu tunelu a nafotit to. Jelikož to fotím pro trať 251, (myslím tím komplet HB), tak bych mohl zaslat nějaké fotky, ale ne moc. Já je totiž dodám Tommymu na DVD, a pres mail poslu max. tři. Takže dojdu k tunelu a nafotím, něco málo už nafocenýho u toho portálu mám, ale blíž jsem se nedostal - něco tam ti týpci prořezávali a aby mě nesprdli... :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
... .Čekal jsem to mnohem horší.

Zdravím,
neboj Zbyňku,stavitelé našich prvních železnic to měli s trasováním ještě horší. :D Držím pěsti ať to napojení vyjde.Léto se blíží a bude třeba jezdit na Vysočinu na hřiby /v Čechách na houby :) /.

David

Matthis Janeba napsal:
Pojedu za kamarádem do Vlkanče, můžu se zastavit v HB a dojít k tomu tunelu a nafotit to.
Ne, do kolejí nelez, tam Tě něco přejede. Fotka mi stejně nepomůže. Jedině, že by někdo chtěl vymodelovat originál portál.
Mě současně stačí jen zjistit jestli tento portál je v kilometru 116,8 nebo 116,9 nebo 117 nebo ještě kousek vedle. Dále mám skromné přání, podrobný výkres nádraží Havlíčkův Brod, protože je v několika obloucích, tak můj Excelový plánek je hodně orientační. Navíc na videu je vidět před tunelem nějaké návěstidlo, které v pláncích není. I podle jeho km polohy by se dal portál identifikovat.

Jo to návěstidlo má zapnutou předvěst, je asi 5 metrů před portálem, možná blíž. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Mě současně stačí jen zjistit jestli tento portál je v kilometru 116,8 nebo 116,9 nebo 117 nebo ještě kousek vedle. ... Navíc na videu je vidět před tunelem nějaké návěstidlo, které v pláncích není. I podle jeho km polohy by se dal portál identifikovat.

Kousek před tunelem směrem na Pohled je návěst Zapni proud a měla by být v km 117,062 přibližně stejně jako návěstidlo. To návěstidlo by měla být opakovací předzvěst (4 světla :!: , nahoře žlutá, dole bílá, ostatní dvě nevím) odjezdového návěstidla v 2.TK za tunelem směrem na Pohled.

EDIT: Tak jsem ještě našel km polohu tunelu: 116,401 – 117,024, délka 623m.

Návěstidlo OPřS92 (km 117,056) má světla: žlutá, zelená, nic, bílá.
Zbyňku, bacha na abnormální hm 223,0 - 223,1 = 30 m :-)

mikulda napsal:
Návěstidlo OPřS92 (km 117,056) má světla: žlutá, zelená, nic, bílá.
Zbyňku, bacha na abnormální hm 223,0 - 223,1 = 30 m :-)
Díky, už jsem za dnešek dostal několik emailů s kilometrickou polohou tunelů. Ale ta změna kilometrovníků o 30m, to je průšvih :D :D :D . Kéž bych se do Okrouhlic strefil s tolerancí 30m

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře