Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trat Praha-Bratislava - problem s preskumanim trate

Zbyněk Šemora napsal:
Tomas_CH napsal:
... nemozem na PROZKOUMAT TRAT pouzit lokomotivy 150,151,350. Ostatne vsetky idu bez problemov. Vopred dakujem za radu
To je problém jiné úpravy engu po ladění, kterou nemá Trainstore rád.
Některé ( ne všechny ) takto upravené eng zlobí, ale je na to snadná pomoc:
Nejprve je nutno v TrainStore vrátit vše zpět do msts a v cache TS vymazat ručně záznamy logů - po novém startu TS se později vytvoří nové logy.
Poté takto upravený "zlobivý" eng stačí prohnat přes EngMexx, který jej srovná do původního uspořádání ( originál zazálohovat ) a nově uložit na původní umístění.
POZOR - pokud jsou v eng nové položky pro rozšířené funkce "bin" ( např. nové ovladače sběračů ), které EngMexx nezná, tak budou tyto odstraněny stejně jako veškeré commenty. Ve vozidlech TBP zatím nebyly nikde nové ovladače sběračů implementovány, tak by snad neměl vzniknout problém.

Stav prací: Díky Honzovi Mikoláškovi, který dodal fotodokumentace jsem dostavěl za dva večery stanici Praha Krč s oběma zhlavími do oblouku. Trochu jsem ještě koleje vytáhl směr Bráník a Radotín, aby se dalo šibovat. Výhledově bych propojil i Radotín, ale to až někdy.
Také patří dík novému modeláři za stavědla ve Vršovicích a na Masaryčce.

Takže mám konečně kolejově dle plánů dostavěno a mohu se pustit do návěstidel a označní kolejí, ať může být aktualizace co nejdříve.

problem

Dobry den! Potreboval by som poradit mam jeden problem pri spusteni hocijakej aktivity vzdy mi vypise: Selhalo nahrani konfiguracniho souboru kamery. Neviete kco by to mohlo byt za problem??

Re: problem

sallynko napsal:
Dobry den! Potreboval by som poradit mam jeden problem pri spusteni hocijakej aktivity vzdy mi vypise: Selhalo nahrani konfiguracniho souboru kamery. Neviete kco by to mohlo byt za problem??
Máš špatný soubor camcfg.dat, jestli nemáš zálohu, tak se ozvi, pošlu Ti ho

Malá otázečka: Bude i Most Inteligence? A když už se bude v budoucnu propojovat radotín nešlo by to protáhnout až do Berouna? :wink:

Draco napsal:
Malá otázečka: Bude i Most Inteligence? A když už se bude v budoucnu propojovat radotín nešlo by to protáhnout až do Berouna? :wink:
No bez Mostu Inteligence by to jaksi ehm tedy nešlo.....

Draco napsal:

No a co jsi ochoten pro to udělat ty? Máš nějaké podklady, nebo nápady případně i nějaké modely budov na trati v tomto směru? Doufám, že jsi se snad trochu zlepšil a tvůj první model domečku dostane jinou, trochu realističtější tvář. Ale zase jsi se alespoň snažil, na rozdíl od jiných.....

Draco napsal:
Otázka měla znít! Posílám Most Inteligence jako model.Šlo by jej použít v trati do Radotína a Berouna,ke kterým přidávám model nádraží taktéž?
PS: Já bych chtěl propojit aspoň Tábor a kdyby to šlo tak celou 220 .Že bych začal modelovat?
PS2: I za Uhří budu rád a těším se na BP 78.To budou jízdy.

Naposled editoval moderátor:
Re: problem

sallynko napsal:
Problém je v tom, že při odinstalování nějaké trati se odinstaloval i kompletní Global. V případě nové instalace BP se do Global instalují jen potřebné soubory, aby nebylo narušeno individuální nastavení klávesnice. Záchrana je, nakopírovat si chybějící soubory z jiného Global. Ale pozor! nic nepřepisovat. Jen doplnit. Samozřejmě nekopírovat Shapes a Textures, jinak by se v tom udělal šílený guláš.
Varianta 2: Znovu nainstalovat MSTS a do toho instalovat trať BP

Draco napsal:
Vy už máte vymodelovaný most inteligence? A Barrandovský by nebyl? :lol: :lol: :lol:
Lidi, nehoňte mne, tohle bude až další kapitola. Současně bude konec v Krči a na Smíchově.

Už mi z těch návěstidel začíná hrabat.
Jak se jezdí od Vyšehradu na Smíchov?
Vjezd na Smíchov je jen u správné koleje. Podle mne, pokud pojedu po nesprávné 1. koleji z Vyšehradu na Smíchov, tak pro moji jízdu platí návěstidlo před mostem 2. koleje. Takže z Vyšehradu do nesprávné koleje bych měl jet na přivolávačku (vložená návěstidla už tam nejsou)
A jak je to obráceně? Dá se jezdit ze Smíchova na Vyšehrad po nesprávné 2. koleji na znak? Já to tam sice nalinkoval, ale myslím, že je to blbost.
Jelikož všechna odjezdová návěstidla dovolují odjezd jen na jeden znak (volno nebo výstraha) a fíra dle seznání ví, jakou rychlostí po jednotlivých kolejích jezdí, tak jak by jel do nesprávné z první na druhou kolej? Přivolávačka na odjezdu nelze, protože Smíchov má vložená návěstidla. Takže zbývá jen ruční přivolávací návěst, rozkaz V.
Směr Radotín to bude asi to samé. Ale zase je fakt, pokud bude výluka a vlak pojede do nesprávné koleje, tak dle rozkazu fíra bude vědět, že na zelenou nemůže jet 60, ale například 30km/h. Tak jak to tam svítí? Už jsem z toho jelen a jdu raději spát.
Jinak mi už zbývá zapojit radotínské zhlaví na Smíchově a nádraží Praha Krč a může se jezdit.

Dobrý den. Mám tu nekolik snadno realizovatelných zlepšovacích návrhů co se týkajících se Prahy Vysočan.

Nuže:
Při jízdě od návěstidla HS(vj. od Libně) na jakoukoli kolej už leta(až na pár párdeních vyjímek(jen na chvilku po opravě) nefungují návěstní vazby na odjezdovky a tak i když je na odjezdovce třeba volno, tak na vjezdovce svítí jen a pouze 40 a výstraha. Sice se na to chtějí vrhnout ale zatím nic a vypadá to, že to tam asi ještě vydrží nějakej ten pátek, asi až do Nového spojení a následné rekonstrukci 2.zhlaví.

A také: V žst Praha Vysočany nejsou zřízena přivolávací návěstidla(náv obvody pro PN) na odjezdových návěstidlech a to na obouch zhlavích. Kolem stůj se jezdí na véčka. Na vjezdových návěstidlech PN jsou.

Doufám, že tyto připomínky pomohou zlepšit alespoň trošku atmosféru Vysočan. Předem díky.

S pozdravem 714.018-9

Co se týče jízdy po nesprávné koleji, je přivolávačka vždy z obou stran. To samé je i na Radotín. Pokud jede vlak po nesprávné koleji, dostane návěst PN jak na Odjezdu tak na vjezdu, i když jede po druhé koleji(to ale Msts nenasimuluje :? ).

Václave, co znamená vykřičník u vjezdového návěstidla?
Ve stanici jsou vložená návěstidla a tudíž se nesmí dávat přivolávací návěst. Jedině RPN nebo rozkaz V
Asi jsi si to spletl. Ta mrkací bílá není přivolávačka, ale návěstí "odjezdové návěstidlo dovoluje jízdu"
Na vjezdu přivolávačka svítit může. V MSTS sice nejde rozsvítit na sousední koleji, ale jde udělat vjezd do stanice na telefon, vysílačku.

Škoda, že MSTS nepaří nějaký zkoušející komisař. Vyšehrad - Smíchov byla jejich oblíbená otázka u zkoušek. A ještě zamotanější to bylo, když na Vyšehradě byla také vložená návěstidla.

Zbyněk Šemora napsal:
Václave, co znamená vykřičník u vjezdového návěstidla?
Ve stanici jsou vložená návěstidla a tudíž se nesmí dávat přivolávací návěst. Jedině RPN nebo rozkaz V
Asi jsi si to spletl. Ta mrkací bílá není přivolávačka, ale návěstí "odjezdové návěstidlo dovoluje jízdu"
Na vjezdu přivolávačka svítit může. V MSTS sice nejde rozsvítit na sousední koleji, ale jde udělat vjezd do stanice na telefon, vysílačku.

Škoda, že MSTS nepaří nějaký zkoušející komisař. Vyšehrad - Smíchov byla jejich oblíbená otázka u zkoušek. A ještě zamotanější to bylo, když na Vyšehradě byla také vložená návěstidla.
Zbyňku, jestli se neletu, tak Vyšehrad míval od Smíchova "starou" tříčočkovou přivolávačku, která se rozsvítila na návěstidle správné koleje a platila podle rozkazu "V" při výluce správné koleje pro kolej nesprávnou. Ze Smíchova se odjíždělo "proti stůj" a na odjezdovém se nasvítil "posun dovolen" pro zajištění závěru výměn. Jinak to u ruské releovky kvůli závěrové tabulky udělat nešlo.

bob57_cz napsal:
Zbyňku, jestli se neletu, tak Vyšehrad míval od Smíchova "starou" tříčočkovou přivolávačku, která se rozsvítila na návěstidle správné koleje a platila podle rozkazu "V" při výluce správné koleje pro kolej nesprávnou. Ze Smíchova se odjíždělo "proti stůj" a na odjezdovém se nasvítil "posun dovolen" pro zajištění závěru výměn. Jinak to u ruské releovky kvůli závěrové tabulky udělat nešlo.
No vidíš, s posunem, tak se to dělávalo i jinde. Ale podstatné je to, že na barvu se do nesprávné nejezdí. Nějak se s tím poperu.

Já jen lehce OT: Po posledním update trainsetu BP mi teda moc nevyhovují zvuky, ač bylo napsané, že mají být reálnější, tak klepání kol při rychlosti třeba 15km/hod v nových zvucích teda absolutně neodpovídá. Ale toto neřeším. Chci se svěřit s jedním postřehem, který se stává právě po této aktualizaci. Při stažení pantografu u jakékoliv el.lokomotivy tato ztichne, to je v pořádku, ale dívám-li se na loko z venkovního pohledu, tak po pár sekundách opět naběhne, jaky kdybych ten pantograf opět zvedl (ale on je stále dole). Uvnitř kabiny je to v pořádku. Zaregistroval jste to někdo, nebo mám jenom něco špatně zase já? :)

Ajemgud napsal:
Chci se svěřit s jedním postřehem, který se stává právě po této aktualizaci. Při stažení pantografu u jakékoliv el.lokomotivy tato ztichne, to je v pořádku, ale dívám-li se na loko z venkovního pohledu, tak po pár sekundách opět naběhne, jaky kdybych ten pantograf opět zvedl (ale on je stále dole). Uvnitř kabiny je to v pořádku. Zaregistroval jste to někdo, nebo mám jenom něco špatně zase já?
Ještě chvíli vydrž, Jacek dolaďuje nový set zvuků pro Eloko s rozšířením zprovozněných trigerů pod bin.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře