Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ajemgud napsal:
Já jen lehce OT: Po posledním update trainsetu BP mi teda moc nevyhovují zvuky, ač bylo napsané, že mají být reálnější, tak klepání kol při rychlosti třeba 15km/hod v nových zvucích teda absolutně neodpovídá. Ale toto neřeším. Chci se svěřit s jedním postřehem, který se stává právě po této aktualizaci. Při stažení pantografu u jakékoliv el.lokomotivy tato ztichne, to je v pořádku, ale dívám-li se na loko z venkovního pohledu, tak po pár sekundách opět naběhne, jaky kdybych ten pantograf opět zvedl (ale on je stále dole). Uvnitř kabiny je to v pořádku. Zaregistroval jste to někdo, nebo mám jenom něco špatně zase já? :)

Neboj nejsi sám mě to dělá taky. U 36X a 16X to snad dělá i v kabině. Jinak zvuky klepání kol se mi naopak líbí víc než před tím.

Souhlasím s Dracem. Klapání kol je lepší. Jinak u x6x mi loko z venkovního pohledu také naběhne. Jak psal Bob57_cz počkáme až Jacek vydá balíček zvuků (původně slibovaný na konec února )

Naposled editoval moderátor:
Tak lidi a málem bylo po aktualizaci trati.
Editor tratí OK, žádný problém, ale potřeboval jsem si opravit trasu své aktivity. Editor načítal, načítal, načítal a tak by to trvalo do nekonečna. Ani trať nešla spustit ve hře.
A teď babo raď. Od posledního funkčního stavu jsem osadil asi 100 návěstidel a 100 označení kolejí. S tratí jsem nehýbal.
Tak jsem vše zpětně likvidoval a testoval od 7 ráno a nic, trať kaput.
Až po třech hodinách experimentů a hledání jsem si ještě vzpoměl, že jsem zapomněl odstranit 101. návěstidlo a to skupinový indikátor na Smíchově. Pak světe div se, editor aktivit naskočil.
Ale chyba v indikátoru není, byl i správně nalinkovaný, nehledě k tomu, že na levé straně zhlaví ten samý osazený je a není problém.
Tak jsem nahrál zálohu s kompletní pokládkou a smazal jen tento indikátor a je po problému. ONJ s návěstidly mohlo zůstat zachováno, to samé Smíchov.
Jestli jste slyšeli ránu, tak to mi spadl kámen ze srdce.

Čouda napsal:
Souhlasím s Dracem. Klapání kol je lepší. Jinak u x6x mi loko z venkovního pohledu také naběhne. Jak psal Bob57_cz počkáme až Jacek vydá balíček zvuků (původně slibovaný na konec února )
To Čouda: Jacek a další pracujeme, máme rodiny a neflákáme se ve škole, takže MSTS občas musí skončit ve šturcu před jinými povinnostmi, takže toho pichláka na konec si odpusť....:twisted:

Zbyněk Šemora:
Měl bych malou připomínku k návěštění v Poříčanech. Při návěštění rychlosti 120 km/h svítí se spodní žlutou jen dvanáctka (v reálu je tam umístěn PUR, který který umí dvanáctku, žlutý a zelený pruh, ale není možná kombinace těchto znaků a navíc ověřovací provoz návěst kombinující pruhy a číslice nezná). K tomu by měl obvod před návěstidlem kódovat mezikruží. Při odjezdu do Peček z druhé na druhou traťovou se pro změnu návěští na S2 jen horním světlem.

To Martens: Já vím, že máte rodiny. Respektuji to. jen jsem napsal, že to bylo slibované na konec února. Nic se snad neděje. Mě nevadí, že to ještě není a popravdě také nestíhám dělat to co bych si příl v simulítoru mít. Krom toho ještě pracuji na zakázkových krabicích pro Z. Itterheima a z toho je pouze ta 180 007. další 3 zbývají.

Čouda napsal:
No mě se to též líbí více, ale ve vyšších rychlostech. V opravdu nízkých rychlostech to je velice nepřirozené a jet 20km/hod po normální koleji (nový zvuk) a najet na výhybku (původní zvuk) je teda naprosto disharmonický efekt, oba zvuky mají úplně jinaou "rychlost". Jinak teda je to fakt třída, určitě velice reálné.. :wink:

Stav prací. Díky Miranovi se nám rýsuje už zrušené depo na Masaryčce. K finálnímu dokončení potřebujeme, jestli někdo nemá, nějaké dobové fotografie. K prvnímu obrázku. Zbourali nám přístavek administrativní budovy a šaten, kde byly umývárny a sprchy. Potřebovali bychom fotku, kde je vidět uspořádání oken (světlíků). Také fotku na hlavní vchod do šaten (poslední oblouk vlevo). Pokud by někdo cokoli objevil (i černobílé), poprosil bych o oskenovanou kopii.
1c953fd6fb3ee35350887d85b19959d3.jpg
Na druhém obrázku je již zbouraná budova strojmistrů. Zde by byla potřeba také dobová fotka hlavně z pohledu od stanice a z druhé strany od trati. Nebo náčrtek uspořádání oken. Ve dveřích s výklenkem byl vchod ke stromistrům a do fírcimer. Okna vlevo i vpravo. V dalších dveřích byla kancelář, kde se kontrolovaly rychloměrné proužky. 3. dveře zleva, tam byl vchod ke schodišti. Nahoře sídlil vedoucí provozu a ve dveřích naproti se fasovaly předpisy. Poslední dveře (úplně vpravo), tam byla olejna. A mám pocit, že před dveřmi také byl buď výklenek nebo veranda. Také bych potřeboval nějakou fotku. Pokud někdo cokoli můžete zapůjčit budu vděčný.
fae444264516d5cb6cdf9c2012058f72.jpg
Hodily by se i fotky kůlen u Trocnovské ulice, sušičky písku a také konstrukce, kam se kolečky vyvážely odpadky na vagon. Jako šatnář po průmce před zkouškama jsem také měl čest této voňavé práci. Tenkrát tomu velela Slávina Málková, která každému říkala Jiříčku bez ohledu na pohlaví. Sice byla trochu mimo, ale dokázala jednat. Když jsem ji střídal před zkouškama na šatnu noc (kde se člověk za peníze jen vyspal na lehátku v šatně) a chtěl se učit ke zkouškám, postěžoval jsem si, že se není z čeho učit D2, protože v depu tyto předpisy došly. Slávina se rozkřičela po celé šatně "Jířřřřříííí, pane strojvedoucí, pojďte sem" A během pěti minut jsem měl D2 půjčené. Zkoušku 8A jsem pak udělal u obávaného komisaře Lukeše dostatečně, tedy s odranýma ušima, ale z 10ti jedinný z našeho depa na první pokus.
(další fotky jsou na mých stránkách)

Info. Do aktualizace jsou vyměněny všechny sloupy TV mimo koridor. Už mi zbývá výměna jen na jednokolejkách Poříčany - Nymburk, Pradubice - Jaroměř, Hradec - Týniště - Choceň, Ústí - Letohrad a Hodonín - Holíč - Kúty. Například z Olomouce do Prahy to bude pastva pro oči, prostřídají se 4 druhy TV. Pražský uzel je už provozuschopný. (pro neznalé, kromě nákladních nádražích, kam je třeba zajíždět se jedná o části dalších tratí Praha - Beroun, Praha - Dobříš a Praha - Benešov).
Jelikož zdaleka naní vše hotovo a modeláři stále dodávají modely, asi aktualizaci nechám na konec června. Hotovo určitě vše nebude, ale vidím to jako nejpozdější termín.
Je to i výzva pro ladiče, modeláře a skinaře, pokud mají nějaké doplňky, opravy do trainsetu, ozvěte se. Jako minule, vydám to najednou. Trať i trainset update. Je to pro mě ekonomičtější. (nejhorší jsou vždy závěrečné testy, instalace musí být bez chyb)

Páni, prečítajte si toto:
Weiter erhielt ich vor ein paar Wochen von einer nicht genannten person eine weitere Paywarestrecke Bratislava-Prag. Was habe ich dort gefunden: Massenhaft Freeware, meine Gleistexturen ebenfalls z.T. abgeändert. Weiter Material von folgenden Autoren (kleiner Auszug): Enocell, Ultimax, Graphics15, Rainer Bluhm, Didi2004, Greenery und und und...
Eine Sauerei sowas.
Celá debata je tu: http://www.forum-thetrain.de:80/wbb2/thread.php?threadid=10182

A tím chtěl básník (TAX) říct co?
Že jsme podvodníci a ty screny výše, to nejsou modely od Mirana, Michala, Trundy, Jirky Poláka, Tomiho, atd, ale vše jsem posbíral od Němců?
Nebo Ti připadá, že je tu moc dlouho klid, nikdo se tu už dlouho nepohádal a už se nemáš čím bavit?
Zkoušeli jste si někdy něco objednat ze zahraničí? Já sháněl náhradní baterii do UPS a pěkně česky jsem se dostal do Německého Eshopu, kde jsem si baterii mohl koupit. Kromě ceny baterie se účtovalo 20 EURO poštovné a balné.
Jenom debila snad může napadnout, že z prodeje DVD placek za mou cenu může být výhodný byznys.

Já to četl taky. Tax s tím přeci nemá nic společného, jen chtěl asi ukázat, jak nás vidí němečtí sousedé. Jim evidentně nejde o modely Tomiho nebo Mirana, ale o modely těch vyjmenovaných německých tvůrců. Každopádně je ta debata zajímavá, a je tam i připomenuto, že celý balík v nabídce má 4,9 GB. Obávám se, že objasnění celé situace v Německu bude asi komplikovanější než tady. Navíc člověk, který to na německém foru rozdmýchal, je Švýcar Silvan Schwab.

Já německé forum nesleduju, ale o co v tom příspěvku běží? o vypůjčené objekty?

Zbyněk Šemora napsal:
A tím chtěl básník (TAX) říct co?
... Zkoušeli jste si někdy něco objednat ze zahraničí? Já sháněl náhradní baterii do UPS a pěkně česky jsem se dostal do Německého Eshopu, kde jsem si baterii mohl koupit. Kromě ceny baterie se účtovalo 20 EURO poštovné a balné.
Jenom debila snad může napadnout, že z prodeje DVD placek za mou cenu může být výhodný byznys.
Nepleť zas jablká a hrušky.
Batériu k UPS si môžeš kúpiť aj tu, za Kč alebo Sk bez toho, aby si platil 20 Euro balné. Stojí presne 900,- Sk bez DPH
Až si si nevšimol, dotyčný je zrejme autor, ktorý je nasraný, že na screenoch z trati našiel svoje objekty a že ich nemáš čo bez jeho súhlasu šíriť na nosiči. Menuje pritom zopár ďalších ( poväčšine nemeckých ) autorov, ktorých objekty tam videl a pýta sa na to, čo o tom súdia aj druhí.
Pikku to pekne vystihol. Skopčák to opäť nazval po svojom: Osteuropa, to hovorí za veľa - presnejšie v tomto prípade to neznamená vôbec nič pozitívne.
Relatívne nedávno ukazovali na nás prstom belgičania kvôli jednému hlúpemu skinu vagóna. Zrejme si autorské práva a nakladanie so svojimi výtvormi vykladajú úplne ináč než my.

Je to celé o "obrovských ziscích" a free objektech. Já bych se na ně vykašlal a vůbec je neřešil, ať si tam povídají.
Pozn. moderátora: V tomto prípade nejde o žiadne zisky, ale o to, že objekty toho autora nesmú byť šírené za úhradu bez jeho vedomia. A je patrične nasratý či rozčarovaný postupom poniektorých staviteľov tratí. Potom to o nás nerobí dobrý obraz. Tax

HarkIV napsal:
Je to celé o "obrovských ziscích" a free objektech. Já bych se na ně vykašlal a vůbec je neřešil, ať si tam povídají.
Pozn. moderátora: V tomto prípade nejde o žiadne zisky, ale o to, že objekty toho autora nesmú byť šírené za úhradu bez jeho vedomia. A je patrične nasratý či rozčarovaný postupom poniektorých staviteľov tratí. Potom to o nás nerobí dobrý obraz. Tax

Harku - to je ten typický přístup, o kterém mluvil Tax - vypadá to, že i pro Tebe jsou autorská práva spíše trhacím kalendářem a z jejich dodržování si z nic neděláš - proč taky, že ?
Hmotné to není, tak co by ještě chtěl, ne?

Ikdyž je to free objekt, tak i pro free add-ony platí pravidla, která je nutno dodržovat.

Není to tak dávno, co se v knize hostů nějaký Antitonda ptal na to, jestli u všech objektů a modelů šířených s tratí a trainsetem na DVD je souhlas autora s placeným šířením a Zbyněk se dušoval, že má souhlasy všechny.

A že je, Taxi, daný autor nasraný? Upřímně řečeno, ani se mu nedivím - však si všimněte, jak se Zbyněk začne rozčilovat, když se řeč stočí na to, že se jeho trať zdarma šíří jiným způsobem, než si on určil (návod od Pampalinyho, sdílení na Torrentech a další) - a je to to samé - autor jako autor ..... no snad se to nějak vysvětlí a nebudeme Západem deklasovaní někde na úroveň Azerbajdžánu nebo Číny.....

V žádném případě mi práva volné nejsou, jde mi o to, že dokud nekontaktují Zbyňka, tak je to furt jen řešení na jejich fóru, dokud nedostane nějaké vyjadření, může Zbyněk jen čekat, či modely vyhodit.

Jeslti je to proti licenčním ujednání, bude lepší dohoda Zbyňka a autora(ů) modelů.

Jakožto modelář taky nejsem rád, kdyby bych věděl, že se něco takového,co nemám v licenčních ujednáních, děje. Ale není možné dělat závěry bez toho aniž by se nejdřív dohodli Zbyňek s autory modelů.

Až se bude jednat o můj model, budu komunikovat s autorem tratě, jinak se do debat nechci mýchat. I proto jsem řekl, že by se to zatím mělo nechat.

HarkIV napsal:
V žádném případě mi práva volné nejsou, jde mi o to, že dokud nekontaktují Zbyňka, tak je to furt jen řešení na jejich fóru, dokud nedostane nějaké vyjadření, může Zbyněk jen čekat, či modely vyhodit.

Jeslti je to proti licenčním ujednání, bude lepší dohoda Zbyňka a autora(ů) modelů.

Jakožto modelář taky nejsem rád, kdyby bych věděl, že se něco takového,co nemám v licenčních ujednáních, děje. Ale není možné dělat závěry bez toho aniž by se nejdřív dohodli Zbyňek s autory modelů.

Až se bude jednat o můj model, budu komunikovat s autorem tratě, jinak se do debat nechci mýchat. I proto jsem řekl, že by se to zatím mělo nechat.

Tak v tom případě beru zpět a souhlasím - pokud si tam jenom kecají, tak je to jejich věc a pokud budou chtít podniknout nějaké kroky, tak je udělají ....

Otázkou je, proč tam takové diskuse vznikly a co je jejich prvotní příčina...

Martens napsal:
HarkIV napsal:
... Ale není možné dělat závěry bez toho aniž by se nejdřív dohodli Zbyňek s autory modelů ...
... pokud si tam jenom kecají, tak je to jejich věc a pokud budou chtít podniknout nějaké kroky, tak je udělají ....
Otázkou je, proč tam takové diskuse vznikly a co je jejich prvotní příčina...
Obsah predchádzajúcich dvoch príspevkov naznačuje, že autor objektu si musí nárokovať u autora trate svoje autorské práva.
Skôr by to malo byť naopak: autor trate by mal mať súhlas od autora objektu, či ho môže vo svojom diele použiť a za jakých podmienok, keď už chce použiť čosi iné, než defaultné objekty a tie objekty, ktoré sú namieru robené pre jeho trať. Ináč všimol som si u zopár tratí ( nielen u našich ), že sú v nich objekty "požičané" z PT, tomuto by sme sa mali vo všeobecnosti vyvarovať. Konkrétne skopčáci sú na toto hákliví.

Tax napsal:
Obsah predchádzajúcich dvoch príspevkov naznačuje, že autor objektu si musí nárokovať u autora trate svoje autorské práva.
Skôr by to malo byť naopak: autor trate by mal mať súhlas od autora objektu, či ho môže vo svojom diele použiť a za jakých podmienok, keď už chce použiť čosi iné, než defaultné objekty a tie objekty, ktoré sú namieru robené pre jeho trať. Ináč všimol som si u zopár tratí ( nielen u našich ), že sú v nich objekty "požičané" z PT, tomuto by sme sa mali vo všeobecnosti vyvarovať. Konkrétne skopčáci sú na toto hákliví.

Taxi, v současné době mu už nic jiného nezbývá, než si je nárokovat a to jakýmkoliv legitimním způsobem, který autor uzná za vhodný.... když Ti vykradou barák tak taky letíš hned na policii a nebudeš se někde vykecávat 3/4 roku o tom, že Tě vykradli a čekat, že si to někde zloděj přečte a půjde se sám udat, ne?

Zase na druhou stranu máš pravdu v tom, že by k takovýmto situacím nemělo docházet a použití objektu by měla předcházet dohoda s autorem.

Jedině tak budou vztahy korektní...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře