Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Může pana Šemoru ten skopčák zažalovat? Pokud ne já bych to nijak neřešil. Pan Šemora onen barák nevydává za svůj a ani za trať nechce peníze. jsou to distribuční poplatky a tak bych to vysvětlil i těm skopčákům a to by jim mělo zavřít hubu

Čouda napsal:
Může pana Šemoru ten skopčák zažalovat? Pokud ne já bych to nijak neřešil. Pan Šemora onen barák nevydává za svůj a ani za trať nechce peníze. jsou to distribuční poplatky a tak bych to vysvětlil i těm skopčákům a to by jim mělo zavřít hubu
A ty si myslíš, že jsou helmuti tak blbí?

Tady se jedná o to, že tady zase někdo zbytečně rozdmýchává jakési nálady. Nepřející skupina mé trati zase objevila vodu na svůj mlýn. Umíte vůbec Německy? Pokud nějakému dotyčnému leží v žaludku nějaký objekt, klidně jej vyřadím, ale nikdo konkrétní se mi neozval. Nebyl v tom německém fóru pan Vokoun pod jiným nickem? Opravdu nevím, co komu leží v žaludku. Takže laskavě nešiřte poplašné zprávy.

Zbyněk Šemora napsal:
Tady se jedná o to, že tady zase někdo zbytečně rozdmýchává jakési nálady. Nepřející skupina mé trati zase objevila vodu na svůj mlýn. Umíte vůbec Německy? Pokud nějakému dotyčnému leží v žaludku nějaký objekt, klidně jej vyřadím, ale nikdo konkrétní se mi neozval. Nebyl v tom německém fóru pan Vokoun pod jiným nickem? Opravdu nevím, co komu leží v žaludku. Takže laskavě nešiřte poplašné zprávy.

No, mě spíš zaráží, že si Silvan Schwab stýská na německém foru a pomlouvá Osteurope, místo toho, aby si to vyřídil přímo s tebou a napsal jmenovitě tobě, které jeho objekty nechce abys používal. Předpokládám, že bys mu vše vysvětlil a bylo by po problému. Já jsem udělal několik bot ohledně autorských práv (naposledy přetištěním technických údajů z Parostroje bez předchozího souhlasu) a dostal jsem několik ostrých mailů od lidí, co se cítili být mnou poškozeni. Myslím, že jsem to s nimi v další korespondenci urovnal, vše jsme si vysvětlili a problémy dál snad nemám.
Myslím, že Tax tu nemá zapotřebí nic rozdmýchávat, jen ho to zaujalo stejně jako mě. (Třeba Dejvovy kabiny, kterou jeden Španěl vydával za svojí si taky všimli jen Němci a jen Němcům to vadilo.)

Já bohužel Německy neumím. Když už tady zaplavujete vlákno nic neřešícím balastem, tak by někdo mohl celou problematiku přeložit do Češtiny. Pak se dá jednat. Buď autorovi nějakých modelů pošlu placku nebo ty nadbytečné zbytky německých pokusů o modely smažu. Stejně už současně nejsou třeba. Ale to zase jen odsune očekávanou aktualizaci trati na neurčito.
Když všichni víte o čem je řeč, proč se v tom fóru dotyčného německy nezeptáte o co mu jde?
Proto se čílím.

Zbyněk Šemora napsal:
Já bohužel Německy neumím. Když už tady zaplavujete vlákno nic neřešícím balastem, tak by někdo mohl celou problematiku přeložit do Češtiny. Pak se dá jednat. Buď autorovi nějakých modelů pošlu placku nebo ty nadbytečné zbytky německých pokusů o modely smažu. Stejně už současně nejsou třeba. Ale to zase jen odsune očekávanou aktualizaci trati na neurčito.
Když všichni víte o čem je řeč, proč se v tom fóru dotyčného německy nezeptáte o co mu jde?
Proto se čílím.

Zbyňku, je to tak. Pokud se jim něco nelíbí a budou problémy, pošli mi seznam nejkritičtějších objektů a myslím že by to šlo vymodelovat znovu, ať si frickové trhnou..... Pokud to zrovna není objekt typu nádraží PCE nebo podobné "zvrhlosti", tak nějaký podělaný baráček v povzdálí je práce tak na hodinku...

Zbyněk i Pikku to vystihli přesně, dokud si skopčáci blafou nesmysly na svém fóru, je to čistě jejich národní záležitost a nám do toho nic není a proto bych to neřešil.
Problém friců je, že Čechoslovákům nesahají ani po kotníky a to je asi žere (vozidla, tratě,...cokoliv)...nechci ale všechny strkat do jednoho pytle.
Když mi někdo jako Pawlikovi ukradne sloupy do Reichu, budu taky řvát, ale ne zde, ale anglicky v německém fóru. A pokud náhodou budu řvát zde, hoši ze západu (případně DDR, tam asi budou poznamenaní 40ti lety vlády jedné strany víc) se mi budou smát.
Zkrátka když to shrnu, ať si fricové trhnou nohou.

A co se týče Antitondy, ten se neptal na všechny objekty, ale pouze na konkrétní vozidlo!!! A byl to takový zbabělec, že nedokázal ani reagovat na můj oponující příspěvek!
Kdo ví, jaký šmejd se pod tímto nickem schovával.

Já si myslím, že se jedná o nářky nelegálního uživatele mé trati. I tak jsem ten text pochopil, proto mi bylo divné, že to sem Tax tahá.
Němce bych neházel do jednoho pytle, jsou tam i slušní lidé.
Jednou se mi ozval autor skinů vozů DR na Ondrovy vozy. Já mu poslal placku a bylo to vyřízeno bez humbuku.
Další příklad je tento dopis, který jsem kdysi dostal:
Hello,
this is xxxxxxxxxxx. I’m the lead artist of Bluesky Interactive. We create MSTS addons for the german speaking market ( http://www.protrain.de).
We got information from one of the German MSTS community members, that they created an ftp account where it is possible to download your route without paying for it.
Because we think it is unfair we want to inform you. Attached you’ll find a screenshot with the URL and the files.
The access password is: larifari and the username is: xxxxxxxx .
We also found out who the holder of this account is. Here the address (source denic ):
[Holder]
Type: PERSON
Name: xxxxxxxx
Address: xxxxxxxxxx
Pcode: xxxxxxxx
Country: DE
Poslal i kompletní adresu.
bddd3d81dfa38102ae517f882533d4a0.jpg
Takže by si někdo měl zamést nejprve před vlastním prahem.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Já si myslím, že se jedná o nářky nelegálního uživatele mé trati. I tak jsem ten text pochopil, proto mi bylo divné, že to sem Tax tahá.
1) Ako môže byť niekto nelegálny užívateľ, keď je tvoja trať "free" a zdarma ? Nemáš predsa žiadnu licenciu na výrobu a distribúciu addonov pre MSTS. Sám tu vždy hovoríš, že sa platí len poštovné, balné a tvoje výdavky spojené s distribúciou.
2) Je to autor nejakých vecí, ktoré videl na screenoch Tvojej trate, hnevá sa a čuduje, že o tom vôbec nevie, že sa trať predáva bez možnosti voľného downloadu.
3) Neodpovedal si na Martensovu otázku:
Martens napsal:
A že je, Taxi, daný autor nasraný? Upřímně řečeno, ani se mu nedivím - však si všimněte, jak se Zbyněk začne rozčilovat, když se řeč stočí na to, že se jeho trať zdarma šíří jiným způsobem, než si on určil (návod od Pampalinyho, sdílení na Torrentech a další) - a je to to samé - autor jako autor ...
Problém je v tom, že niekto vidí okolo svojej hlavy svätožiaru a všetci, čo nesúhlasia alebo majú iný názor, sú zlí ...

Tax napsal:
3) Neodpovedal si na Martensovu otázku:
Martens napsal:
A že je, Taxi, daný autor nasraný? Upřímně řečeno, ani se mu nedivím - však si všimněte, jak se Zbyněk začne rozčilovat, když se řeč stočí na to, že se jeho trať zdarma šíří jiným způsobem, než si on určil (návod od Pampalinyho, sdílení na Torrentech a další) - a je to to samé - autor jako autor ...
Ani jsem odpověď nečekal a nevyžadoval - bylo to jenom konstatování a srovnání.

Tax napsal:
1) Ako môže byť niekto nelegálny užívateľ, keď je tvoja trať "free" a zdarma ? Nemáš predsa žiadnu licenciu na výrobu a distribúciu addonov pre MSTS. Sám tu vždy hovoríš, že sa platí len poštovné, balné a tvoje výdavky spojené s distribúciou.
Taxi, nezlob se na mě, ale tohle je pěkná blbost. Pokud někdo bez mého souhlasu zveřejní k downloadu moje freeware objekty, tak se jedná o nelegální download a kdo si je odtud stáhne, tak je nelegální uživatel! Nebo snad můžu tvoje modely dát na své stránky ke stažení?

Každopádně, dokud nebude znám seznam inkriminovaných objektů, tak nemá cenu toto řešit.

O co Vám Taxi a Martensi jde? Chcete mne nasrat? Mám se stydět, že jsem Vás obtěžoval díváním se na mou trať? Pukáte závistí, že proti mé vůli a očekávání moje dílo je známé po celém světě? Není co závidět.
Kdo u mě byl, ví že nemám ani vlastní dům, ani auto, ani vlastní lokomotivu. Mé úspory nepokryjí ani všechny faktury, které mám ve splatnosti do třech měsíců, takže si nemohu dovolit ani onemocnět, ani si odjet na dovolenou k moři, ale jen pracovat a pracovat. Vše co jsem si za peníze navíc za prodej DVD koupil, byly investice čistě do nástrojů pro MSTS. Nejprve foťák, pak kamera. Když mi zkontrolujete co jsem nafotil a podíváte se na řadu natočených kazet, tak nenajdete nic jiného než vlaky a koleje, tedy žádná dovolená u moře. Co mi ještě můžete závidět? Jo LCD monitory a dva počítače doma, abych na jednom monitoru měl editor tratí, na druhém ortofotomapy, na třetím plánky stanic a souběžně běží dvě videa, každé v jednom směru. Děkuji všem, kteří si zakoupili DVD s mou tratí, tímto přispěli k lepšímu pracovnímu prostředí pro její stavění a mnohem vyšší stabilitě editoru. Přemýšlím, co jsem si ještě koupil. Jo asi před rokem rifle a už bych potřeboval nové. A ty opotřebované DVD mechaniky (už mám 4.tou) nepočítám. To je provozní režie.
A závidět mi, že rovnou z práce zasedám k MSTS editoru, který vypínám každý den před spaním, aby ostatní uživatelé se mohli těšit na další aktualizace? Vymlouvat se na to že Vy máte rodiny a MSTS musí stranou? Tak to jste šťastní lidé, že máte rodiny, tak si nestěžujte.
A aby bylo jasno, pokud jsem se dozvěděl, že někdo šíří nelegálně mou trať, nikdy jsem se nahlas nerozčiloval, jak tvrdí Martens, protože jsem věděl, že na to nemám prostředky, abych tomu zabránil. Jediná ochrana jsou časté aktualizace s velkými změnami. Ale je fakt, že příjemné zjištění to není. Nejhorší na tom je, že tohle uživatelům nemusí fungovat a pak tací zdržují ostatních neoprávněnými dotazy.

Michal napsal:
Taxi, nezlob se na mě, ale tohle je pěkná blbost. Pokud někdo bez mého souhlasu zveřejní k downloadu moje freeware objekty, tak se jedná o nelegální download a kdo si je odtud stáhne, tak je nelegální uživatel! Nebo snad můžu tvoje modely dát na své stránky ke stažení?
Každopádně, dokud nebude znám seznam inkriminovaných objektů, tak nemá cenu toto řešit.
Zčasti máš pravdu, ale predsa Pampalínyho návod bol trocha o niečom inom ... pokiaľ si pamätám, bolo to o tom, jak získať trať downloadom aktualizácií zo stránok, kde boli aktualizácie verejne umiestnené. To bola predsa reakcia na to, že autor trate neposkytol rozumnú legálnu alternatívu k získaniu trate, aj keď za cenu určitých obmedzení alebo reštrikcií. Predsa trať na DVD je pridaná hodnota, človek si rozmyslí, či si trať zaobstará na nosiči s rôznymi bonusmi, ako napr. trainset, videá, fotogaléria, alebo s bude pomaly s určitými obmedzeniami sťahovať trať z nejakého webu, kde je síce k volne stiahnuteľná, ale len určitou rýchlosťou, určitému obmedzenému počtu ľudí za 1 časovú jednotku ...
V tomto prípade autor trate prípadnému záujemcovi nedal na výber žiadnu alternatívu.
Šírenie čohokoľvek cez neodúshalsený download, pokiaľ existuje stránka, kde požadovaný objekt k downloadu je, to je nemorálne, pokiaľ s tým autor nesúhlasí. Ale ak občan A dá neverejne medzi štyrmi očami free objekt ( akýkoľvek addon, je jedno, či trať, vozidlo či budovu ) občanovi B, tak sa predsa o nelegálne šírenie nejedná.
Viacnásobne sa tu na fóre riešilo, že napr. model 340, ktorý bol kedysi na stránke p. Starého, nemôže si niekto len tak vystaviť na svojom webe, ale nie je zakázané, ak si to pošlú dvaja medzi sebou mailom alebo osobne. Problém je v nakladaní s dielom.
Na druhej strane Torenty sú jasný príklad pirátstva, to súhlasím s tým, že nič by sa týmto systémom šíriť nemalo, to je už ale iný problém.
Ale vidím, že sa debata posúva niekde inde ...

Michal napsal:
Tax napsal:

Michale a Taxi- nelegální by to bylo až v okamžiku, kdy si jako autor výslovně stanovíš podmínky šíření těcho freeware objektů a ty podmínky budou porušeny.

Pokud si je nestanovíš, tak jediné, co bude u tohoto feeware nelegální je pozměňování modelu č programu a nebo pozměňování nebo odepírání autorských práv.

Pánové a STOP - dokud se helmut nebo švýcar neozve přímo Zbyńkovi, tak už to neřešte. A nebo založme vlákno na téma Licenční ujednání - listárna, ale to by zase mohlo být některým trnem v oku, že je to zbytečné ......ale diskuse i v jiných vláknech jasně ukazují, že je to nutné (viz. Burza - modely od Starého)

Zbyněk Šemora napsal:
O co Vám Taxi a Martensi jde? Chcete mne nasrat? Mám se stydět, že jsem Vás obtěžoval díváním se na mou trať? Pukáte závistí, že proti mé vůli a očekávání moje dílo je známé po celém světě? Není co závidět.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ZBYŇKU, NESER MNE - ČÍM JSEM TĚ NASRAL? DI NĚKAM S TÍMHLE SAMOLIBÝM PŘÍSPĚVKEM - A POKUD BUDEŠ PLAKAT, ŽE TI NĚKDO ZASE NADÁVÁ A UBLIŽUJE - TAK BUDU TEN POSLEDNÍ, KDO SE TĚ PŘÍŠTĚ ZASTANĚ - ZA TOHLETO TO OPRAVDU NEMÁM ZAPOTŘEBÍ.

TOHLE JSI OPRAVDU PŘEHNAL !!!!!!!!!

Zbyněk Šemora napsal:
O co Vám Taxi a Martensi jde? Chcete mne nasrat?
Zbyňku, nikto ti nič nezávidí, nikto ťa nechce nasrať. Najmä my dvaja s Martensom to nepotrebujeme. Ide len o to, že sa našiel ďalší človek, ktorý zhliadol závady na spôsobe nakladania s cudzími objektami v súvislosti s tvojou traťou. Smola je, že je to nejaký ješitný autor objektov, ktoré si použil.
Videl si niededy v poslednej dobe nejaký novší film ? Videl si záverečné titulky ? Je tam uvedený absolútne každý, kto sa nejako na tom filme podielal, ešte aj upratovačky, záhradník a komparzista, ktorý 1 jediný krát v celom filme otvoril hubu. No a toto zrejme vadí dotyčnému, vidí tam svoje objekty a nikde ani zmienka ( ani na webe, pritom by stačil obyčajný texťák o 40 kB ) o autorste použitých objektov. Navyše nemá alternatívu zaobstarať si trať, keď si ju práve nechce zadovážiť za poplatok.
Čo mám proti tebe ? Nič, ina ak to, a to sme sa už bavili, že v celom trainsete chýba readme v archívoch, chýba tam autorizácia. Bez toho by nič šírené nemalo byť.

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
O co Vám Taxi a Martensi jde? Chcete mne nasrat?
Zbyňku, nikto ti nič nezávidí, nikto ťa nechce nasrať. Najmä my dvaja s Martensom to nepotrebujeme. Ide len o to, že sa našiel ďalší človek, ktorý zhliadol závady na spôsobe nakladania s cudzími objektami v súvislosti s tvojou traťou. Smola je, že je to nejaký ješitný autor objektov, ktoré si použil.
Videl si niededy v poslednej dobe nejaký novší film ? Videl si záverečné titulky ? Je tam uvedený absolútne každý, kto sa nejako na tom filme podielal, ešte aj upratovačky, záhradník a komparzista, ktorý 1 jediný krát v celom filme otvoril hubu. No a toto zrejme vadí dotyčnému, vidí tam svoje objekty a nikde ani zmienka ( ani na webe, pritom by stačil obyčajný texťák o 40 kB ) o autorste použitých objektov. Navyše nemá alternatívu zaobstarať si trať, keď si ju práve nechce zadovážiť za poplatok.
Čo mám proti tebe ? Nič, ina ak to, a to sme sa už bavili, že v celom trainsete chýba readme v archívoch, chýba tam autorizácia. Bez toho by nič šírené nemalo byť.

Taxi, neřeš to, to opravdu tady nemá cenu.....jenom ztrácíš čas a nervy....

Jaksi jste to už přehnali. Tax stále pitvá legálnost prodeje mých DVD, Ty zase oprašuješ staré nářky. A tak nějak si nahráváte. Já na tohle opravdu nemám náladu. Mám jiné povinnosti. A nemusíš hned mluvit sprostě.
Pitváte jen nějaký anonymní příspěvek od lakomého německého uživatele. Nikoli stížnost autora konkrétního modelu. Proto mi vadilo, že to sem Tax zatáhl.

Zbyněk Šemora napsal:
Jaksi jste to už přehnali. Tax stále pitvá legálnost prodeje mých DVD, Ty zase oprašuješ staré nářky. A tak nějak si nahráváte. Já na tohle opravdu nemám náladu. Mám jiné povinnosti. A nemusíš hned mluvit sprostě.
Pitváte jen nějaký anonymní příspěvek od lakomého německého uživatele. Nikoli stížnost autora konkrétního modelu. Proto mi vadilo, že to sem Tax zatáhl.
Ano, jdu s barvou ven - jsme s Taxem členové buňky mezinárodní teroristicné organizace odpůrců trati Bratislava-Praha.

Jsou nás miliony, placení jsme z peněz teroristické organizace Al-chajda a ideologicky jsme zpracovaní Kubánskou komunistickou stranou.

Naším cílem je být zlí, závistiví, pomlouvační a já nevím, co se ještě tady do budoucna ve fantasmagorii vymyslí - dokonce i na tom německém serveru jsme to psali my dva - on byl Švýcar a já přitakávající Helmut - jenom jsme to jaksi nedali Zbyňkovi k odsouhlašení ...

Stačí to takto, nebo bys na tom Zbyňku chtěl ještě něco pozměnit, aby to sedělo?

Nechtiac som vyhodil Tepichov príspevok, tak ho tu citujem v plnom znení :
Tepich napsal:
Takže shrňme německé forum (to, co jsme vyrozuměl):
Silvan nejdřív tvrdí, že v trati 321 našel předělanou svoji texturu kolejiva (původně SBB) a na screenech viděl budovy od Graphics15 (Wupper Express), Rainera Bluhma a JML, a taky stromy od Greenery.
Pak uvádí BP a říká, že tam našel změněnou svou texturu kolejí a zase objekty od Enocell, Ultimax, Graphics15, Rainer Bluhm, Didi2004, Greenery.

Augurex ho následně odkazuje na sekci Trat 321 ve foru, kde je vysvětlováno, že to není placená trať, ale dává mu za pravdu, že někdy autoři tratí nezmiňují všechny autory objektů.
Pak poznamenává (ale asi k BP) že trať má i s trainsetem 4,9 giga, asi ve smyslu "jak bys to chtěl downloadovat, voe?"

Giovanni píše, že obě trati nejsou pro zisk a s Graphics15 a Greenery bylo použití objektů domluveno (?abgesprochen?).
A opět, že BP má zapakovaná 2,9G a rozpakovaná cca 2x tolik.

Pak oldiedaddy tvrdí, že kde probíhaj peníze, už to není freeware a že něco podobného bylo se Simrudim (autor Gesause 2005).
No a pak si dál hoši stěžujou, že jim instalace rozhodila Global a že je jinej tsection.dat

Na to se jim dostalo odpovědi, že kdyby četli návod, tak se jim to nestane.

Tolik rychlý sumář s mojí mizernou němčinou.

Někde tam padlo, že The Train má dost placu pro velké downloady. Zbyňku, nešlo by trať 1 za rok plácnout na nějaký MSTS server (train-sim.com, uktrainsim.com nebo the-train.de) a to bez trainsetu (ať si ho postahujou, kde chtěj) a na Vaše stránky dát tlačítko DONATE, které by sloužilo k objednání trati na DVD a tím bychom předešli všelikému napadání?
Ešte doplním citát Silvana Schwaba: Eine Sauerei sowas. V preklade: Je to svinstvo
Jeho web si môžete pozrieť tu: http://www.swisstrainsimaddons.ch.vu/

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře