Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Aj som už zopár nejakých objektov vytvoril a hlavne nástupištia atď. sú už asi v každej Č-S trati. Mal by som vykrikovať že boli porušené moje autorské práva? Alebo mám ku každému domčeku dávať nejaké licenčné ujednanie? V podstate staviteľ trate sa ani tak ľahko nemôže dopátrať na autora objektu. Vydám nejaký objekt, ten je zaradený do niektorej trate ako prvý a odtiaľ sa šíri postupne ďalej a jeho pôvod by nevypátral ani Sherlock Holmes.

Díky za konkrétní překlad problému. Takže už víme, že někdo poznal své koleje. Já je použil od Trundy a to i včetně stromů, které mi autor osobně dodal. Greenery je Trunda, takže se jedná opravdu o nářek naprázdno.
Pokud Trunda přeskinoval Švýcarské koleje, tak myslím nebude problém těch pět textur pražců vytvořit v CZ. Už asi 3 roky mám v trati zbytky německých ne moc vhodných budov, které určitě nebude problém nahradit. To není důvod, abych si platil zvýšený poplatek za internet, abych mohl němcům na Thetrainde během půl hodiny pravidelně nakopírovat 2 giga dat a oni si mohli trať zdarma stahovat.
Takový požadavek už na mě měli. Ale ne autoři německých objektů.

nebulus napsal:
Aj som už zopár nejakých objektov vytvoril a hlavne nástupištia atď. sú už asi v každej Č-S trati ...
Na to ti odpoviem takto:
Modely si robil poväčšine namieru pre trať BP. Ako s nimi naložíš, je na tvojom osobnom uvážení. Nikde si nestanovil, ako je možné s tvojimi objektami nakladať.
Nič ti nebráni v tom, aby si ich zverejnil na nejakom webe, kde sa prihlásiš k ich autorstvu a upresníš trebárs v spoločnom dokumente, kto a ako s nimi môže nakladať. Tým, že nerobíš distribučné balíky objektov a nehlásiš sa k ich autorstvu, spôsobuješ si tento stav sám. Je len na tebe, ako sa k tomu postavíš.

Zbyňku, já nemyslel pravidelně. Teda jo, pravidelnost jednou za uherskej rok.
To jenom, aby se jim zalepila ústa. A možná bychom našli někoho, kdo by to tam uploadnul. Já mám teda jenom 256 kilo upload, ale třeba by to prošlo, nebo holt na admina poslat DVD jenom s tratí.
A "za trest" bych to nedával na německej server, ale třeba uktrainsim (kde má George BIN) má sesterský web eutrainsim, kam by to i pasovalo, abychom připoměli, že nejsme Osteuropa, ale stejná Europa jako oni :lol:

Tepich:
Ještě bych se domluvil s ostatními modeláři, že v té verzi pro stažení nebudou v SHAPES naše modely. Ať si je pak postahují, kde chtějí. A bude pokoj. :twisted: :twisted: :twisted:

koleje

Zbyněk Šemora napsal:
....Pokud Trunda přeskinoval Švýcarské koleje, tak myslím nebude problém těch pět textur pražců vytvořit v CZ......

Aby nedošlo k nedorozumění - žádné koleje jsem neskinoval, všechny moje textury jsou originály.

Nicméně se jedná o záležitost starou jako trať BP sama. Silvanovy koleje jsou totiž tyto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ar-system.cz/data/Mstsg/forum/uvaly.jpg

Jsou to koleje, které Zbyněk používá od samého počátku pro koridorový svršek. A v úplných počátcích pro celou trať.

Moje textury pro moderní svršek jsou tyto:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ar-system.cz/data/Mstsg/forum/232parnik.jpg

Nějak se neujaly, pokud se pamatuju, tak kvůli příliš světlé barvě.
Chvíli byly použity a pak zase zpátky nahrazeny Silvanovými.
Nicméně já ty svoje Zbyňkovi tenkrát poslal v dalších čtyřech odstínech a dokonce vyladěné se štěrkem, který je použit jako podloží pod tratí (transfers). Proč tenkrát Zbyněk krátce použil pro koridor ty nejsvětlejší a kvůli tomu je pak vzápětí zase vyhodil a nahradil je zpět Silvanovými a nesáhl po některých tmavších z poslaného balíku, nevím. Nepídil jsem se po tom.

Ostatní kolejivo v trati je rovněž originální. Poznávám ho, něco jsem Zbyňkovi sám poslal, něco se k němu dostalo oklikou a to dokonce v jednom případě upravené - tuším, že Poláci se činili (nikdo se mě samozřejmě na nic neptal - ať žije Ost Europa). Ale čert to vem, je to hra.

Jinak Greenery je v Německu hodně populární, ovšem historii vzniku tam samozřejmě nikdo nezná. Hlavním iniciátorem byla právě Zbyňkova trať.

Já jsem neumřel, chystám už dlouho sérii kvalitních textur na přání nejmenované (německé) skupiny - jsem tam proto dost na přetřesu.
Nicméně velmi usiluju o to, aby pro našince byly stromy free. Momentálně je jich kolem 40 nových pro všechna roční období. Takže - pls - strpení.
Malá ukázka:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.ar-system.cz/data/Mstsg/forum/gr.jpg
Trunda

Třeba já tvoje textury pro koridor používám dodnes, připadají mi takové plastičtější, reálnější.
Stromy jsou nádherné, moc se těším.

Já původně používal pražce z orig MSTS a pak mi asi Tomi poslal co používám dodnes na koridor. Důvod, proč jsem u těchto zůstal je, že koridorové pražce jsou užší a tomu víc odpovídal model, který jsem použil.
Jinak stromy vypadají velmi pěkně.

Vasek napsal:
Zdravím,
nastane někdy doba, že na trati budou děličníky ? Nebo je to úplné pasé ?

Děličníky najdeš brzo na trati 090 - i s trolejí

Naposled editoval moderátor:
Pikku napsal:
Vasek napsal:
Zdravím,
nastane někdy doba, že na trati budou děličníky ? Nebo je to úplné pasé ?

Děličníky najdeš brzo na trati 090 - i s trolejí
Ano, to jsem se před chvílí dozvěděl taky, ale rád bych je dobudoucna našel i na BP :)

Vasek napsal:
Ano, to jsem se před chvílí dozvěděl taky, ale rád bych je dobudoucna našel i na BP :)
Tak si je tam udělej. Jinak je tam nenajdeš. Jsou důležitější věci, které je nutné osadit. A navíc, v dnešní době si už nejsi jistý, kde je původ modelu a jaká jsou práva používání. Viz například pražce. Ještě jsem vzpomínal a mám pocit, že Tomi tenkrát psal, že trochu upravil Tygyho. Vím, že pak poslal zimní verzi a lepší lesk kolejnicových prutů. A po 4 letech se dozvím, ne od autora, ale od Trundy, že je to původní model nějakého Sulivana.
Po jedné z aktualizací jsem také dostal emaily s otazníkem. Deterio mi poslal návěsti EP s odrazkami a ještě něco. Michal hned poznal svůj model a Nebulus také něco ze své kuchyně. Ale jelikož šlo o dobro věci, tak nad tím oba mávli rukou.
Závěrem bych přál všem modelářům, aby jejich modely šířené mou tratí si udělaly ve světě stejnou reklamu, jako Trundova vegetace.
Hold jasně západu dokazujeme, že My Ost Europa jsme šikovnější a zkrátka lepší.

Zbyněk Šemora napsal:
Vasek napsal:
Tak si je tam udělej. Jinak je tam nenajdeš. Jsou důležitější věci, které je nutné osadit. A navíc, v dnešní době si už nejsi jistý, kde je původ modelu a jaká jsou práva používání. Viz například pražce. Ještě jsem vzpomínal a mám pocit, že Tomi tenkrát psal, že trochu upravil Tygyho. Vím, že pak poslal zimní verzi a lepší lesk kolejnicových prutů. A po 4 letech se dozvím, ne od autora, ale od Trundy, že je to původní model nějakého Sulivana.
Po jedné z aktualizací jsem také dostal emaily s otazníkem. Deterio mi poslal návěsti EP s odrazkami a ještě něco. Michal hned poznal svůj model a Nebulus také něco ze své kuchyně. Ale jelikož šlo o dobro věci, tak nad tím oba mávli rukou.
Závěrem bych přál všem modelářům, aby jejich modely šířené mou tratí si udělaly ve světě stejnou reklamu, jako Trundova vegetace.
Hold jasně západu dokazujeme, že My Ost Europa jsme šikovnější a zkrátka lepší.
Ok, mimochodem přeji všechno nejlepší k svátku.

DEJV00 napsal:
Přidávám se!
Vše nejlepší k svátku a pevné nervy !!! :wink:
Děkuji za přání. Oslavili jsme to aktivně s Michalem Tučkem na kolech 30 km okruhem po Hustopečských horách. V tom vedru celkem zápřah a už to chladím pivem, zatímco Michal je ještě na cestě zpět do Čech. (Přijel na provozní prohlídku a střední opravu svého kola.)
Až dopiju pivo, zapínám editor a ještě mám v plánu osadit nějaké novinky od Jirky Poláka. (Bylo nutné smazat několik desítek návěstidel a znovu je osadit) Komplet stanice: Smíchov, Kolín, Rosice, Ústí nad Orlicí, polovina Třebovic v Čechách a Brno. Všude kde je stará návěstní soustava. Jsou tam drobné změny v nastaveních těchto typů.

Zbyňku: Tiež prajem oneskorene Zbyňkom (nie len Šemorovi ale všetkým, čo sa tu nejako vyskytujú) všetko najlepšie k meninám.

A Zbyňkovi Šemorovi poviem ešte niečo k tým autorským právam (už mu to tu párkrát povedané bolo): Musíš si hlavne uvedomiť, že "freeware" trať, ktorá nie je verejne získateľná inak ako za poplatok v zmysle západných distribučných zvyklostí v IT rozhodne nie je freeware. U nás to ešte relatívne pochopiteľné je, ale tam nie. Taktiež platí úzus neoznačená tvorba = tvorba autora celého produktu. Takže sa tým reakciám naozaj viacmenej nemožno diviť.

Jedným z kritérii pre freeware je možnosť bezplatnej verejnej dostupnosti plnej (!!!) verzie. Akonáhle je verejná len nejaká čiastočná/osekaná verzia, je to shareware a ak nič, tak je to komerčný soft.

Tak jsem právě s vyplazeným jazykem vyměnil všechna návěstidla ve stanicích se starou návěstní soustavou za vylepšené typy od Jirky Poláka. (výměna byla povinná) Smíchov, Kolín, Rosice, Ústí nad Orlicí, Třebovice a část Brna.
Snad jsem na žádné návěstidlo nezapomněl.
Dále jsou na řadě zastávkové sloupy TV od Pawlíka, tak snad to ještě dnes večer zvládnu.
Johnz: Tady se jedná o to, pokud se vyznáš v právech, že jsme to mohli probrat už na předloňské slezině a ne to vytahovat až nyní, kdy se to jen někomu hodí jako argument. (v tom foru se žádné konkrétní modely neřešily a původně se mluvilo o trati 321)
Jinak já svou trať nenabízím jako freeware (mezinárodně označené), ale jako cituji:
Ordering: If you are interested in this route, it is possible to get it, owing to its size, either by sending it by post on DVD s or directly in our shop
Regular updates for downloading can be found on this site.
Only minimum lump fee is charged for burning DVD + medium + postal charge, packaging and other distribution work:
Jiný způsob by byl pro mě likvidační nebo by se musela distribuce úplně zrušit a trať by skončila jen u pár známých v šuflíku. (v nejhorším katastrofickém scénáři)
Ale tady to už prosím tě neřeš.

Zbyněk: Nepredávaj to "due to legal and distribution issues" na západ ... tu na fóre to ľudia ešte nejako pochopia, že to nejde (aj na tomzápade, ale tam je podstatne viac tých, čo to nepochopia ...)

stavba vyhybky pro 10 metrové perony

Dobrý den chtěl bych Vás poprosit o radu.Chtěl bych stavet svoji vlastní trat anemužu ani za boha prijit na vec jaké vyhybky a kolejimo mam pouzit když chci postavit s hlavní koleje vyhybku a popripade dalsi kolejivo kolem 6 a 10 metroveho peronu,pokazde když se o to pokusim tak nastupiste bez problemu obejdu ale na druhé strane nadraží se už nepotkám,mužete mi prosim poradit jaké kolejivo použít.potřeboval bych vedet co použít od zacatku vyhybky až po konec vyhybky na druhé strane nadraží.
Děkuju s pozdravem sedlák tomáš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře