Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Přechod den/noc musíš vyřešit tak, aby jsi se v kritickou minutu nevyskytoval v blízkosti animovaného objektu. Asi bude na místě na tento čas vlak hráče někde bezpečně zaparkovat.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Přejezd se závorami by ti ani cinkat neměl. Když se blíží vlak, začnou blikat červená světla, závory jsou ještě nahoře a přejezd cinká (stejně jako přejezd bez závor). Po určitém čase spadnou dolu i závory a přejezd jen tiše drnčí, takže jako fíra bys neměl nic slyšet. Když to shrnu, tak cinkot bys měl slyšet jen u přejezdu bez závor.Čuřil napsal:Vcera jsem hral Michalovu aktivitu vydanou hned po aktualizaci BP.78 ale vsiml jsem si, ze jsou vymeneny zavory, ale ty necinkaji, zvuk neslysim. Jeste predtim jsem je slysel :?
Zvuková výstraha u PZS se závorami může být ukončena jen v případě, že se jedná o komunikaci, kde je zakázán vstup chodcům nebo prostor vyhrazený pro chodce přehrazuje břevno závory.Kank napsal:Přejezd se závorami by ti ani cinkat neměl. Když se blíží vlak, začnou blikat červená světla, závory jsou ještě nahoře a přejezd cinká (stejně jako přejezd bez závor). Po určitém čase spadnou dolu i závory a přejezd jen tiše drnčí, takže jako fíra bys neměl nic slyšet. Když to shrnu, tak cinkot bys měl slyšet jen u přejezdu bez závor.
Tak to si dobrý, já jsem ještě nezabezpečený přejezd nikdy neviděl. Můžu vědět kde se nachazí, že bych se tam zajel podívat.Čuřil napsal:Pred mnoha lety jsem mel problem s nezabezpecenym prejezdem...
No Čuřil předpokládám myslí označení přejezdu pouze Onřejovými kříži .... tyto přejezdy se neřadí mezi zabezpečené .... takže prrrrr.....Kuba napsal:Tak to si dobrý, já jsem ještě nezabezpečený přejezd nikdy neviděl. Můžu vědět kde se nachazí, že bych se tam zajel podívat.Čuřil napsal:Pred mnoha lety jsem mel problem s nezabezpecenym prejezdem...
Kuba napsal:Tak to si dobrý, já jsem ještě nezabezpečený přejezd nikdy neviděl. Můžu vědět kde se nachazí, že bych se tam zajel podívat.Čuřil napsal:Pred mnoha lety jsem mel problem s nezabezpecenym prejezdem...
I tyto přejezdy se už řadí mezi zabezpečené ("přejezdy zabezpečené pouze výstražným křížem").Martens napsal:No Čuřil předpokládám myslí označení přejezdu pouze Onřejovými kříži .... tyto přejezdy se neřadí mezi zabezpečené .... takže prrrrr.....
Jak dlouho už tohle platí?V tom případě Kubo beru zpět.....Flying Scotsman napsal:I tyto přejezdy se už řadí mezi zabezpečené ("přejezdy zabezpečené pouze výstražným křížem").Martens napsal:No Čuřil předpokládám myslí označení přejezdu pouze Onřejovými kříži .... tyto přejezdy se neřadí mezi zabezpečené .... takže prrrrr.....
Zbyněk Šemora napsal:A to jsem i rád, že jsem včera doplnil na hlavák ty cesťáky i další ranžírky. Praha, pokud pojedete zkrz, tak jedině od tohoto nového binu a nikdy jinak.Čouda napsal:Zkus si stahnout nejnovější bin ze stránek džordže. Určitě budeš překvapen.
Martens napsal:Jak dlouho už tohle platí?V tom případě Kubo beru zpět.....Flying Scotsman napsal:I tyto přejezdy se už řadí mezi zabezpečené ("přejezdy zabezpečené pouze výstražným křížem").Martens napsal:No Čuřil předpokládám myslí označení přejezdu pouze Onřejovými kříži .... tyto přejezdy se neřadí mezi zabezpečené .... takže prrrrr.....
jak tak na to koukám, tak je to velmi levná cesta na to, jak z původně nezabezpečeného přejezdu udělat přejezd zabezpečený ..... co je k tomu vedlo?
Poslední zmínka o nezabezpečených přejezdech byla v ČSN 73 6380 z roku 1993, která byla přepracována a od r. 2004 platí nové vydání, ve kterém byly tyto přejezdy přejmenovány, aby se vyhovělo požadavkům zákona o drahách, který požaduje zabezpečení každého křížení železniční dráhy a pozemní komunikace. A vyhláška 177/1995 Sb. uvádí zase kříže jako způsob zabezpečení.Martens napsal:Jak dlouho už tohle platí?
Každý přejezd je nějak zabezpečný, ať už to jsou závory nebo jenom ty kříže. Pokud přejezd nemá žádné zabezpečení tak to není oficiální přejezd zaznamenaný v TTP, tudiž je tam i zakázáno přecházet přes koleje.Martens napsal:No Čuřil předpokládám myslí označení přejezdu pouze Onřejovými kříži .... tyto přejezdy se neřadí mezi zabezpečené .... takže prrrrr.....Kuba napsal:Tak to si dobrý, já jsem ještě nezabezpečený přejezd nikdy neviděl. Můžu vědět kde se nachazí, že bych se tam zajel podívat.Čuřil napsal:Pred mnoha lety jsem mel problem s nezabezpecenym prejezdem...
Nebo je na nich Kubo nějaké PZZ? To bych se docela divil.....
Flying Scotsman napsal:Poslední zmínka o nezabezpečených přejezdech byla v ČSN 73 6380 z roku 1993, která byla přepracována a od r. 2004 platí nové vydání, ve kterém byly tyto přejezdy přejmenovány, aby se vyhovělo požadavkům zákona o drahách, který požaduje zabezpečení každého křížení železniční dráhy a pozemní komunikace. A vyhláška 177/1995 Sb. uvádí zase kříže jako způsob zabezpečení.Martens napsal:Jak dlouho už tohle platí?
A není to snad zabezpečení? Železniční přejezd není nic jiného než křižovatka, kde místo hlavní silnice je trať. U přejezdu pouze s kříži tohle platí dvojnásob. Navíc vlak je větší, tudíž je líp vidět, mnohde je snížená rychlost až na 20 km/h a vlak houká, kdežto auta na hlavní silnici ne. A nakonec podle statistik je nejvíc nehod na přejezdu se světly.Draco napsal:Martens napsal:Jak dlouho už tohle platí?V tom případě Kubo beru zpět.....Flying Scotsman napsal:I tyto přejezdy se už řadí mezi zabezpečené ("přejezdy zabezpečené pouze výstražným křížem").Martens napsal:No Čuřil předpokládám myslí označení přejezdu pouze Onřejovými kříži .... tyto přejezdy se neřadí mezi zabezpečené .... takže prrrrr.....
jak tak na to koukám, tak je to velmi levná cesta na to, jak z původně nezabezpečeného přejezdu udělat přejezd zabezpečený ..... co je k tomu vedlo?
Třeba ty kříže pro ně znamenaj zabezpečení. Ale to je blbost. Jo šetří se na všem i na lidskym životu a bezpečí.
Tak to jsi zabloudil, protože z Krče se nemá jet na hlavák, ale do Hostivaře.Dingo napsal:Zbyněk Šemora napsal:A to jsem i rád, že jsem včera doplnil na hlavák ty cesťáky i další ranžírky. Praha, pokud pojedete zkrz, tak jedině od tohoto nového binu a nikdy jinak.Čouda napsal:Zkus si stahnout nejnovější bin ze stránek džordže. Určitě budeš překvapen.
tak sice po nove aktualizaci MSTS BIN na 1.7.072421 uz sviti povicero navestidel, ale narazil jsem na drobnou abnormalitu (pokud to neni autorem mysleno cilene) ... z Krce (?) jsem jel celou dobu na tabulator (proti stuj) a po prujezdu Hlavnim jsem byl docela zmaten kdyz po odjezdu z Hlavniho smerem (na Liben? - doprava) na mne svitilo bile svetlo a pak nasledovalo stuj.
Zpet do stanice se uz neda dostat opet stuj a tab mne dal nepusti. takze stojim v jakesi pasti. Byl to jen nejaky drobny error nebo poznani Prahy v teto pasti konci?![]()
![]()
![]()
Petr napsal:A při této příležitosti bych se chtěl zeptat: jak se zvedjí různé sběrače a jak se zapíná ta „lampička“ při noční kabině a u jakých loko to jde?