Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Aha ...i to je mozne ... kazdopadne 9:10 jsem byl v pasti :D ... nevadi rano si dam opacko a snad uz nezabloudim....

... skoda, ze nejsou vsude nejak citelne nazvy stanic :( ... snzim se nejak zoorientovat dle mapy :D

... kazdopadne klobouk dolu. Je to docela obsahle :)

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak to jsi zabloudil, protože z Krče se nemá jet na hlavák, ale do Hostivaře. :lol: Asi jsi brzy zastavil a nevybavil se reverzní bod.
Ta aktivita končí v Hostivaři? Dál se nemohu dost ,jedině zpět na Tab za hlavák a tam už se nejde nikam dostat. Je to podobný jak psal Dingo ,jenže jemu se to stalo z Krče a mě zase z Hostivaře.

Matýsek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tak to jsi zabloudil, protože z Krče se nemá jet na hlavák, ale do Hostivaře. :lol: Asi jsi brzy zastavil a nevybavil se reverzní bod.
Ta aktivita končí v Hostivaři? Dál se nemohu dost ,jedině zpět na Tab za hlavák a tam už se nejde nikam dostat. Je to podobný jak psal Dingo ,jenže jemu se to stalo z Krče a mě zase z Hostivaře.

Celé seznání Prahy se dá projet a končí skutečně v Hostivaři.Je třeba dávat pozor na rev.body,ale to ostatně autor napsal do jedné z hlášek o tom,že neví kudy "nalajnoval" cestu a teď už si fíra musí pomoci sám.

Matýsek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tato "aktivita" vznikla jen na otestování nově postaveného. Není úplně dokončena, ale zveřejnil jsem ji proto, aby běžný smrtelník poznal, kudy všude se dá jezdit. Jen ty průjezdy z Krče do Hostivaře, nevím, jestli se takto jezdilo, protože Vršovice vjezd byla vždy konečná a dál si soupravu převzali posunovači a brzdaři. Ale jestli se po této tajné koleji jezdilo někdy skrz, to nevím. Ale jiná cesta od Berouna na Benešov bez úvrati mne nenapadá. Jedině přes Vršovice osobní.

Čuřil napsal:
Vcera jsem hral Michalovu aktivitu vydanou hned po aktualizaci BP.78 ale vsiml jsem si, ze jsou vymeneny zavory, ale ty necinkaji, zvuk neslysim. Jeste predtim jsem je slysel :?
Spíš je pravděpodobnější, že se dotyčný probudil a po půlroce si všiml, že přejezdy se šraňkama konečně necinkají. Proto to asi dal za příčinu novému modelu od Vrbama. Ale ten se zvuky nemá opravdu nic společného. Do příště osadím i ostatní jeho varianty. Bude to opět titěrná práce, ostatně jako každá výměna v trati rozšířeného stavebního materiálu.

Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Tato "aktivita" vznikla jen na otestování nově postaveného. Není úplně dokončena, ale zveřejnil jsem ji proto, aby běžný smrtelník poznal, kudy všude se dá jezdit. Jen ty průjezdy z Krče do Hostivaře, nevím, jestli se takto jezdilo, protože Vršovice vjezd byla vždy konečná a dál si soupravu převzali posunovači a brzdaři. Ale jestli se po této tajné koleji jezdilo někdy skrz, to nevím. Ale jiná cesta od Berouna na Benešov bez úvrati mne nenapadá. Jedině přes Vršovice osobní.
Z Krče se dalo po 105(106).koleji pod čekačkami kolem ústředního stavědla vjet do vjezdu, ale na koleje, které pokračovaly jen na Malešice - nedalo se z nich dostat na odb.Záběhlice ( taky tam ani nebylo žádné odjezdové návěstidlo pro ten směr ). Jediná cesta z Radotína do Hostivaře bez úvrati vedla pouze přes RA, V.Chuchle z., Smíchov, výh.Vyšehrad, Vršovice os., po hlavní trati odb.Železný most, Strašnice z., odb.Záběhlice, HO.

Návěstidlo u koleje "Praha ONJ kolej 9" je utopeno pod úrovní terénu (BP78.1)

malý poznatek:

Teď jsem si projížděl ve volné jízdě pražské spojky a při jízdě z Vršovic až do Krče jsem měl na TM maximálku 20km/hod. Ta dvacítka tam padla od rychlostníku do odstav. nádr. a držela se až do Krče.

Vytvořil jsem si jednoduchou aktivitu na trati 221 a to R 207.Není co dodat,jen Sagyho most ve Vrškách lízal smeták tak tak.Myslím,že je výše.
Navíc mě překvapilo kolik se na hlavní vejde traffic bez pádu MSTS i s Bin 1.7.0211 :eek:
Čas trochu schází,ale podělím se s Vámi s tímto úkolem.
Ještě dodám.Použité vozidlo 363.065.Ze šturcu se připojí na 7.nástupiště k soupravě,ale pouze bez přechodů na stanoviště.Chyba bude ve vozech obb_pack/OBBBc.Pokud přejdu na stanoviště a připojím se k soupravě,která obsahuje tyto vozy,nepřejdu s Bin 1.7.0211 zpět.Tyto vozy jsou i se zabrzděnou vlakovou brzdou stále v pohybu.
Další chyba je v tunelu na Vršovice.Pokud jedu z hlavního levým tubusem na Vršovice tak kousek za hlavním je prosvícen a kabina jde na chvíly do módu dne.
Aktivita samotná má cca. 25 minut z čehož 10 minut hráč pročeká na hlavním.
Jinak jsem móóóc spokojen i za tento kousek 220/1.Zbyňku díky.

poison napsal:
.Chyba bude ve vozech obb_pack/OBBBc.Pokud přejdu na stanoviště a připojím se k soupravě,která obsahuje tyto vozy,nepřejdu s Bin 1.7.0211 zpět.Tyto vozy jsou i se zabrzděnou vlakovou brzdou stále v pohybu.
Další chyba je v tunelu na Vršovice.Pokud jedu z hlavního levým tubusem na Vršovice tak kousek za hlavním je prosvícen a kabina jde na chvíly do módu dne.
Na vozy pro traffic se přece nenajíždí. Tyto jsou navíc silně nesymetrické, tak nejdou naladit. Nevyřadil jsem je jen proto, aby se pro nízké polygony používaly právě v traffic. V name mají například
Name ("OBB ABmz traffic"). Aby to každého trklo.
Vršovické tunely jsou poskládané ze statických modelů a tudíž se nemůže projevit efekt zhasnutí světel. Ale nějakým fíglem to udělat asi lze, jak mi kdysi poradil jeden pán z Polska v Brně Maloměřicích (podjezd).

Zbyněk Šemora napsal:
Vršovické tunely jsou poskládané ze statických modelů a tudíž se nemůže projevit efekt zhasnutí světel. Ale nějakým fíglem to udělat asi lze, jak mi kdysi poradil jeden pán z Polska v Brně Maloměřicích (podjezd).
Stačí modely zaměnit za "tun" - pokud nemáš model, stačí kopie normálního s novým jménem, zapsat do trati s novým jménem a do databáze. Světlo v tunelu asi bude takto pořád, ale cab se již nevhodně nepřepne na denní.

Zbyněk Šemora napsal:
Na vozy pro traffic se přece nenajíždí
Že jsou jen do traffic jsem pochopil,použil jsem je v soupravě,ale připojoval jsem se k cd_Bc. I přesto jsem nepřelezl na druhé stanoviště.

Hezky vecer, nevim jestli to sem patri, ale chtel jsem delat jednu aktivitu zacinaji na hlavnim nadrazi v Praze konci v Koline. Trasu jsem chtel navest tak, aby sla pres Hrabovku dale na Liben, ale bohuzel jsem docetl na internetu, ze pred 2 lety byla zrusena trat hlavni nadrazi - Masarykovo pres Hrabovku a ze vlaky, ted jedou pres Vitkov a dale jsem se docetl, ze se pry bude stavet, nebo se vlastne stavi estakáda, jako ja nejsem prazak, tak bych potreboval vedet co to je a jestli to bude spojovat s Masarykovym nadrazim.

A tak bych se rad zeptal, jestli v MSTS bude udelana estakáda a zrusena trat pres Hrabovku ? :roll:

Čuřil napsal:
Hezky vecer, nevim jestli to sem patri, ale chtel jsem delat jednu aktivitu zacinaji na hlavnim nadrazi v Praze konci v Koline. Trasu jsem chtel navest tak, aby sla pres Hrabovku dale na Liben, ale bohuzel jsem docetl na internetu, ze pred 2 lety byla zrusena trat hlavni nadrazi - Masarykovo pres Hrabovku a ze vlaky, ted jedou pres Vitkov a dale jsem se docetl, ze se pry bude stavet, nebo se vlastne stavi estakáda, jako ja nejsem prazak, tak bych potreboval vedet co to je a jestli to bude spojovat s Masarykovym nadrazim.

A tak bych se rad zeptal, jestli v MSTS bude udelana estakáda a zrusena trat pres Hrabovku ? :roll:

Jiří, podívej se na htt://www.novespojeni.cz, Zbyněk psal několikrát, že staví podle podkladů, které má v dané době. :wink:

Já jsem rád, že jsem zachoval, co zachovat šlo. Také děkuji modelářům za dochování historických staveb, mnohých už současně zbouraných.
Díky korekci rychlosti v MSTS i po dostavění Nového spojení po mé staré trati dodržíte jízdní doby.

A kdo chce Nové spojení, těšte se na Vlastíkovu trať, jak jsem se dočetl ve fóru na odkaze:
http://msts-odborne.ic.cz
Bude to trať, jakou jste ještě nezažili. (v tomto stylu tam byla chválena)
Odkaz je už nefunkční, ale Martens bude vědět, protože tento odkaz dal do mé návštěvní knihy.

Zbyněk Šemora napsal:
Já jsem rád, že jsem zachoval, co zachovat šlo. Také děkuji modelářům za dochování historických staveb, mnohých už současně zbouraných.
Díky korekci rychlosti v MSTS i po dostavění Nového spojení po mé staré trati dodržíte jízdní doby.

A kdo chce Nové spojení, těšte se na Vlastíkovu trať, jak jsem se dočetl ve fóru na odkaze:
http://msts-odborne.ic.cz
Bude to trať, jakou jste ještě nezažili. (v tomto stylu tam byla chválena)
Odkaz je už nefunkční, ale Martens bude vědět, protože tento odkaz dal do mé návštěvní knihy.
On je odkaz i tady na foru - prezentoval to Hawk a Vlastík to na svém diskusním foru přiznal........

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře