Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Čuřil napsal:
Hezky vecer, nevim jestli to sem patri, ale chtel jsem delat jednu aktivitu zacinaji na hlavnim nadrazi v Praze konci v Koline. Trasu jsem chtel navest tak, aby sla pres Hrabovku dale na Liben, ale bohuzel jsem docetl na internetu, ze pred 2 lety byla zrusena trat hlavni nadrazi - Masarykovo pres Hrabovku a ze vlaky, ted jedou pres Vitkov a dale jsem se docetl, ze se pry bude stavet, nebo se vlastne stavi estakáda, jako ja nejsem prazak, tak bych potreboval vedet co to je a jestli to bude spojovat s Masarykovym nadrazim.

A tak bych se rad zeptal, jestli v MSTS bude udelana estakáda a zrusena trat pres Hrabovku ? :roll:
Spojka Mas.n. - Hlavák kolidovala s novým spojením, proto bylo rozhodnuto o jejím zrušení,
pak také tato spojka byla málo používána kvůli velkému stoupání

Tomes napsal:
Čuřil napsal:
Hezky vecer, nevim jestli to sem patri, ale chtel jsem delat jednu aktivitu zacinaji na hlavnim nadrazi v Praze konci v Koline. Trasu jsem chtel navest tak, aby sla pres Hrabovku dale na Liben, ale bohuzel jsem docetl na internetu, ze pred 2 lety byla zrusena trat hlavni nadrazi - Masarykovo pres Hrabovku a ze vlaky, ted jedou pres Vitkov a dale jsem se docetl, ze se pry bude stavet, nebo se vlastne stavi estakáda, jako ja nejsem prazak, tak bych potreboval vedet co to je a jestli to bude spojovat s Masarykovym nadrazim.

A tak bych se rad zeptal, jestli v MSTS bude udelana estakáda a zrusena trat pres Hrabovku ? :roll:

Jiří, podívej se na htt://www.novespojeni.cz, Zbyněk psal několikrát, že staví podle podkladů, které má v dané době. :wink:

Zdravim, asi jste si mne s nekym spletl, me krestni jmeno je Pavel :mad:

Naposled editoval moderátor:
Ne, Tomes se nespletl. Jen tě přirovnal k jednomu uživateli, který je údajně na dovolené v Maďarsku. Už se dlouho neozval, takže alespoň jedna dobrá zpráva za dlouhou dobu...

Pokud chceš vědět kdo to je prohledej hydepark.

Chci se zeptat, udelal jsem si aktivitu a v Praze Vysocanech pri projezdu stanici mam vystrahu 40, ale nechapu proc se mi na klacku zobrazuje cervena a pod ni prerusovana bila ? Proc se mi na navestidle nezobrazuji dve oranzovy ? Viz obrazek http://i16.tinypic.com/4lzxbvo.jpg

Potom jsem si vsiml dalsiho zadrhelu, udelal jsem si aktivitu takovou zkusebni, kde vlak hrace zacina v Praze hlavnim nadrazi a konci opet na hlavnim nadrazi, trat vede pres Vitkov, Liben, Praha Malesice, Praha Vrsovice a zpet na hlavni a pak opet pres Vitkov, Liben, Praha Vysocany, Praha H.Pocernice az Lysa nad Labem. Ale nechapu pro pri prujezdu Vrsovicemi se mi na klacku zobrazi stuj a ja abych projel celou trasu musim zmacknout tabelator, proc se mi nezobrazi volno ? A taky je divne, ze sice trase je vedena do kruhu, ale v aktivity editoru mi to nezamrzlo, a to by prece melo ne ?

Čuřil napsal:
Chci se zeptat, udelal jsem si aktivitu a v Praze Vysocanech pri projezdu stanici mam vystrahu 40, ale nechapu proc se mi na klacku zobrazuje cervena a pod ni prerusovana bila ? Proc se mi na navestidle nezobrazuji dve oranzovy ? Viz obrazek http://i16.tinypic.com/4lzxbvo.jpg
Mohu ti doporučit prostudovat D1 Návěstní předpis CD(ČD). Co má být tohle za návěst ???: "mam vystrahu 40" .
Oranžová barva v návěstním styku neexistuje - je žlutá (signální žlutá).
Po výstraze musí strojvedoucí (bez ohledu na to s jakou doplňující rychlostí je tato návěštěna) očekávat návěst "stůj" na návěstidle, které je na konci zábrzdné vzdálenosti. Podle obrázku splněno, blikající bílá ruší "stůj" a dělá z ní návěst dovolující jízdu za návěstidlo - "přivolávačku".
Čuřil napsal:
Potom jsem si vsiml dalsiho zadrhelu, udelal jsem si aktivitu takovou zkusebni, kde vlak hrace zacina v Praze hlavnim nadrazi a konci opet na hlavnim nadrazi, trat vede pres Vitkov, Liben, Praha Malesice, Praha Vrsovice a zpet na hlavni a pak opet pres Vitkov, Liben, Praha Vysocany, Praha H.Pocernice az Lysa nad Labem. Ale nechapu pro pri prujezdu Vrsovicemi se mi na klacku zobrazi stuj a ja abych projel celou trasu musim zmacknout tabelator, proc se mi nezobrazi volno ? A taky je divne, ze sice trase je vedena do kruhu, ale v aktivity editoru mi to nezamrzlo, a to by prece melo ne ?
Návěstidlo s červenou ten kruh přerušuje - k tvému štěstí.

Čuřil napsal:

?
Chce to kouknout a nastudovat D1. Znaky jsou správně. Pokud jedeš z Vysočan do nesprávné koleje, nerozsvítí se znak, ale návěst "opatrně na přivolávací návěst. Takto je to všude, kde trať není banalizovaná a obousměrné jízdy nejsou možné (kromě rozkaz V, přivolávačka) Hold už nejsme na koridoru nebo jinak zmodernizované trati.
A pokud se někdo pokusí navexlovat z trati na manipulační kolej, nebude na vjezdu svítit vůbec nic. Ale není to pravidlem.

Dobrý den pane Šemoro
ve vaší trati(bratislava praha) v úseku praha lib. praha kyje
je jedna výhybka která vede někde do tunelu.
je postavená tím směrem do tunelu a když jedu směrem na kolín tak musím Géčkem přehodit výhybku abych tam dojel :(
nedá se ta výhybka nějak na trvalo přehodit????

jejda klidni.nejde mi o to počítadlo příspěvků,ale chtěl jsem se zeptat,protože
ta trať pro mě hodně znamená! :?
a navíc tam začínám nabírat rychlost a občas zapomenu přehodit výhybku a musím couvat zpět na výhybnu libeň :)

Jan Paloch napsal:
jejda klidni.nejde mi o to počítadlo příspěvků,ale chtěl jsem se zeptat,protože
ta trať pro mě hodně znamená! :?
a navíc tam začínám nabírat rychlost a občas zapomenu přehodit výhybku a musím couvat zpět na výhybnu libeň :)

Taky se klidni a mačkej G pomalu a s rozvahou - ta výhybka tam má své opodstatnění a důvod. tak to neřeš.

Jan Paloch napsal:
Dobrý den pane Šemoro
ve vaší trati(bratislava praha) v úseku praha lib. praha kyje
je jedna výhybka která vede někde do tunelu.
je postavená tím směrem do tunelu a když jedu směrem na kolín tak musím Géčkem přehodit výhybku abych tam dojel :(
nedá se ta výhybka nějak na trvalo přehodit????
Každá vyhýbka má základní polohu v přímém směru. Ale zhlaví za Libní je do oblouku, takže základní poloha je postavena do Malešic. S tím se nedá nic dělat. Ale volná jízda je jen poznávací. Lepší je si načrtnout jednoduchou aktivitu jen vlaku hráče. Má to výhodu, že návěstidla ukazují tak jak mají.

Zbyněk Šemora napsal:
Každá vyhýbka má základní polohu v přímém směru.
:eek: A já bláhový si taková desetiletí myslel, že základní poloha je dána závěrovou tabulkou.... Se dovídám věci "na stará kolena" !

Edie napsal:
Jedu si takhle z Hradce králové do Jaroměře a koukám, Stahovačka uprostřed sloupu a "zdvihák" to samí. Je to hnedle ne výjezdu. Přikládám screany.
Tak přesně tohle Zbyněk popisoval ve vláknu o sloupech... :eek: :!:

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Každá vyhýbka má základní polohu v přímém směru.
:eek: A já bláhový si taková desetiletí myslel, že základní poloha je dána závěrovou tabulkou.... Se dovídám věci "na stará kolena" !
Budeš se muset smířit s tím, že v MSTS závěrová tabulka není a základní poloha je tady vždy rovně.
Díky Edie za zapomenuté utopené stahovačky. Hold byly dole v křoví a já je přehlédl. Kdyby nakdo objevil další, dejte vědět. Ale samozřejmě po nainstalování aktualizace 78.1 nebo 2 (z DVD)

Já postrádám návěst Připravte se ke stažení smetáku v Lysé nad Labem směrem od Nymburka. Jen tak mimochodem, chtěl bych se zeptat, jestli je možné upravit houkání na přejezdu v aktivitě tak, aby neukončovalo nesplnění úkol??? Včera mě to 8krát vyhodilo.

To obrácené číslování u sloupů je můj nepořádek. Už mě na to upozorňoval Michal, musím to opravit. Chyba vznikla při klonování.

Edie, už jsi "vážený" cestující a stihnul jsi za půl roku přes 100 příspěvků.
Mohl bys vědět, že tohle se tu řešilo mnohokrát.
Co budeš dělat, když u přejezdu nezahoukáš v reálu a sestřelíš tam pekařskou Avii? Půjdeš si pro vánočku? :)

Podmíněná stahovačka je na vjezdu do Lysé směrem od Prahy. V MSTS tam není/nebyla. Nevím, jek je to po aktualizaci, abych Zbyňkovi nekřivdil.

350.009 napsal:
Pak třeba ještě je utopená stahovačka u Týniště nad Orlicí od Chocně.
Tohle jsem nenašel, stahovačky u Týniště jsou OK. Když tak pošli obrázek.
V Lysé chyběla nejen příprava, ale komplet stahovačky na pražskou trať. Už jsem to doplnil. Ale nejlepší zpráva na konec. Jak jsem testoval aktivity, už mne štvaly na koridorech v oblouku ty dozvuky cirkulárky a u externích pohledů cinkání závor. Tak mi to nedalo a otevřel jsem sms tohoto zvuku a ejhle. Byly tam utlumené zvuky z běžné trati. Tak jsem tyto řádky odebral (snížil číslo počtu Streams) a výsledek je čistý koridorový zvuk.
Pokud máte další připomínky dejte vědět.

Já vím, že se už opakuji, ale šlo by zrušit ukončení aktivity, pokud se nedodrží houkání na přejezdu??

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře