Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Břeclav-Olomouc

Zbyněk Šemora napsal:
Kdyby někdo nafotil a vymodeloval AŠ....
Tak jste si spletli vlákno. Určitě by jste udělali radost Petrovi Šimralovi do jeho trati 140. Jen tak mimochodem, Aš neleží v úseku Břeclav - Olomouc, jak je psáno v nadpise příspěvku.
Já vim... jenom sem myslel že byste mohl z Prahy stavět třeba až do Aše:-D

Ahoj

Mám otázečku. Když jedu od Řečan do Přelouče, skočí vám na vjezdovém návěstidle výstraha120 i když mám volnou trať. V Pardubicích mě to také skáče o návěstidlo dříve. Dělá to ostatním, nebo mě fakt už to železo nestíhá. Když se koukám na TM, tak to také opožděně zobrazuje.

alcapone napsal:
Ahoj

Mám otázečku. Když jedu od Řečan do Přelouče, skočí vám na vjezdovém návěstidle výstraha120 i když mám volnou trať. V Pardubicích mě to také skáče o návěstidlo dříve. Dělá to ostatním, nebo mě fakt už to železo nestíhá. Když se koukám na TM, tak to také opožděně zobrazuje.
To je způsobeno mnoha linkami na vjezdovém návěstidle a MSTS než to přepočítá, tak je tam dlouho výstraha. Řešila to scripta návěstidlel po aktualizaci 79, která ale měla vedlejší účinek, že se znemožnilo veškeré křižování. Napište seznam stanic z Peček až do Pardubic, kde je tento problém a já do příště linky zjednoduším. Sice například do některých 40tkových odboček bude pak svítit například 60, ale to už je ten kompromis. Takto je to uděláno téměř všude.
Do doby rekonstrukce budete hold jezdit někde jen 120. I takové pomalé v reálu existují :wink:

Zbyňku, můžu se nesměle zeptat, co to je "mnoho linků na vjezdovém návěstidle"? U Pardubic bych to chápal, ale v Přelouči od Řečan tolik možností není.

Michal napsal:
Zbyňku, můžu se nesměle zeptat, co to je "mnoho linků na vjezdovém návěstidle"? U Pardubic bych to chápal, ale v Přelouči od Řečan tolik možností není.
Pardubice jsou jednoduché, ale va Řečanech se kombinuje rychlost 100, 60 a 40, v Přelouči 80,60,40 a je tam dost kombinací. Za to v Pardubicích se jen na dvě koleje jezdí 60, zbytek je všude 40.

sorry ak sa pytam v nespravnom chlieviku, zaujimalo by ma ako dlho sa tato trat natahuje vam. mne to trva 45 min na p4 2,6GHz, 1GB ram. Nie je nic krajsie ak po hodine cakania sa pri starte aktivity poruca ku Billovi.

climber napsal:
sorry ak sa pytam v nespravnom chlieviku, zaujimalo by ma ako dlho sa tato trat natahuje vam. mne to trva 45 min na p4 2,6GHz, 1GB ram. Nie je nic krajsie ak po hodine cakania sa pri starte aktivity poruca ku Billovi.
Tak používej train store.

climber napsal:
:lol: :lol: :lol: S jednou aktivitou 15 sekund. Jestli někdo neumí číst pokyny, těžko mu pomoci.
Abych nedělal machry s dvoujádrem Pentium D 3,2 giga, tak muzejní Athlon 2800XP to samé nastartuje za 59 sekund. K 45 minutám to má stále véééélmi daleko.

Já jsem si pořídil nový starý notebook (1,5 GHz, 504 MB RAM), nainstaloval jsem MSTS, poté trať BP, smazal všechny aktivity (z instalace) a nahrál všechny své (je jich 11). Nic jiného jsem nedělal (použití train store) a start MSTS se pohybuje okolo 3 minut. A JDE TO I BEZ TRAIN STORE a čekací doba je (pro mě) velmi dobrá.

Pro Zbyňka: Možná jste si toho všiml sám nebo už vás někdo upozornil - v úseku Hradec - Týniště - Choceň se po výměně přejezdů "pohybuje" několik, které hezky klinkají, ač nejsou viditelně vybaveny žádným zabezpečovacím zařízením (závorami, křížem). Možná je to i jinde, ale v tomto úseku jsem jel nějaké aktivity a zaregistroval jsem to zatím jen zde. :?:

Venny napsal:
Pro Zbyňka: Možná jste si toho všiml sám nebo už vás někdo upozornil - v úseku Hradec - Týniště - Choceň se po výměně přejezdů "pohybuje" několik, které hezky klinkají, ač nejsou viditelně vybaveny žádným zabezpečovacím zařízením (závorami, křížem). Možná je to i jinde, ale v tomto úseku jsem jel nějaké aktivity a zaregistroval jsem to zatím jen zde. :?:
Asi je nutné si nastavit v MSTS víc objektů, doporučeno je plný počet 10. Nic jiného mne nenapadá, co by tohle mohlo způsobit. Měnil se model, databáze zůstala.

S tím cinkáním, necinkají mi přejezdy u našich východních bratrů. Je jich víc ale stoprocentně vím o těch v Malackách (tak 500 a 1000m směrem Kuty). Je to tak správně nebo to je jen a jen u mě? objekty nastaveny na 10 (to si myslím nemá vliv) a zvuky na nejlepší. Dík za info

V stanici Malacky sú závory (2x ) ale dva prejazdy s blikačmi sú cca tých 500m a 1000m smer Kúty.

Zbyněk Šemora napsal:
V Malackách jsou myslím jen šraňky a ty když jsou dole, tak už přece necinkají. :lol: A to není jen v Malackách, ale všude.

U nas sranky dole cinkaji. sice jen jedny, ale slysim je kazdej den :-)

Naposled editoval moderátor:
A závory u zastávky Blansko - město také nepřestávají zvonit. To chce zvukové sloupy podle jednotlivých přejezdů.

vacsinou ostavaju zvonit tam, kde su dalsie stlpy okrem tych so zavorami (do ineho smeru ked je hned vedla krizovatka, alebo pre chodcov na chodniku)

Zvuková výstraha může být ukončena v případě, když je po dosažení dolní koncové polohy břevna přehrazen prostor pro chodce nebo je na komunikaci zakázán vstup chodcům. Ale tohle se už v tomhle threadu řešilo na stranách 47-48.

Jo špatně jsem to napsal, soráč. Jde mi o ty přejezdy za žst Malacky těch 500 a 1000 m směrem na Kuty. Tam jsou jen blikače (nejsou tam padající závory). Ty přejezdy jsou asi jen pro pěší protože tam jsou ještě nějaké sloupky proti vjezdu aut. Tyhle přejezdy mi necinkají. :cry:

Pája. Jo Jo. Pošlu tam zabezpečováky, asi tam bude chyba. :lol:

Už jsem konečně začal něco stavět a pokud do vánoc zvládnu aktualizaci, tak bude přestavěné depo v Bratislavě. Zde budu muset opravit aktivitu Den blbec, protože se hýbalo s kolejemi, aby se vše přizpůsobilo modelu. (I Dráčikovci na 130 museli kolejiště přestavět). Nebulus už dodal sérii nových modelů.
Včera jsem také položil koleje v úseku Devínská Nová Ves - Marcheg. Nádraží ještě nemám dokončené, ale vše bude.
V sobotu jsem si na mikulášské jízdě zdokumentoval trať Hrušovany - Židlochovice, tak bych i tuto lokálku rád dokončil. Tam nejsou žádné tunely, nic složitého. Oblouk doleva, rovina a oblouk doleva. Ale až na mašině jsem zjistil, jaký je tam krpál nahoru ve směru do Hrušovan. Mírně zapršelo a M240 s jedním Blm narváno čerty a obecenstvem a málem jsme uvázli. Klouzalo to o 106. Už to vypadalo, že cestující budou muset tlačit, protože klouzající vlak asi 3x úplně zastavil. Ale fíra byl profik a dokázal se do stanice doslova doplížit. Předvedl koncert přídavné brzdy a kontroleru za poslechu chování hnacích náprav.
Je tam 12 promile stoupání.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře