Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

bob57_cz napsal:
.... Pro další nové nainstalování binu je potřeba v adresáři simulátoru smazat podadresář záloh binu MSTSBIN_BACKUP a teprve poté znovu spustit instalátor binu.
A jak to mám bob57_cz podle tebe provést když při instalaci nové verze BP, kde zruším instalaci binu ale mám zatrhlé vše ostatní související s tratí mi přesto je vnucena instalace binu ale nikde není čas na smazání toho podadresáře? To by šlo pouze v případě že by instalátor BP dělal opravdu to co po něm chci a nevnucoval mi svá vlastní rozhodnutí co instalovat i když to po něm nechci.

Ppoollll napsal:
bob57_cz napsal:
.... Pro další nové nainstalování binu je potřeba v adresáři simulátoru smazat podadresář záloh binu MSTSBIN_BACKUP a teprve poté znovu spustit instalátor binu.
A jak to mám bob57_cz podle tebe provést když při instalaci nové verze BP, kde zruším instalaci binu ale mám zatrhlé vše ostatní související s tratí mi přesto je vnucena instalace binu ale nikde není čas na smazání toho podadresáře? To by šlo pouze v případě že by instalátor BP dělal opravdu to co po něm chci a nevnucoval mi svá vlastní rozhodnutí co instalovat i když to po něm nechci.
Já jsem instalaci prováděl snad 100x a je to jen o tom, co si zatrhnu ,tak to se provede. Pokud mám nainstalován Bin, tak v instalaci jej nezatrhnu a také nezatrhnu update na verzi 1.4. Pak se nic nepřebije. O tom jsem se kdysi bavil s Martensem, protože on to tak dělá a také mu to funguje korektně.
Já měl za to, že u Tebe problém nebude. Jenomže ty asi tlumočíš problém svých oveček.

Ppoollll napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jenomže ty asi tlumočíš problém svých oveček.
Je to tak.
Taky názor, ale to, co popisuje Ppoollll výše, je pravda ( či byla u mé poslední vlastnící placky BP783 ). Je to tak, že i po zrušení zatržítka volitelných položek instalátor nainstaluje požadovanou trať a bezprostředně na to ještě zkopíruje některé další pomocné instalátory přímo do root-msts a tyto spouští. Něco spustí z placky, něco z root a přitom je mu naprosto fuk, že existuje také nějaký %TEMP%, který se dá zjistit v registrech úplně stejně, jako si tam hledá instalaci msts. Já si to pak musím ručně uklidit a ty nadbytečné soubory odtama vyhodit. Ještěže se v tom orientuji. Chudák user, který netuší, kolik zbytečností mu po dokončení instalace v simulátoru nadbytečně zabírá prostor. I toto je důvod, proč už dávno neinstaluji přímo do simulátoru, ale podhodím instalátoru falešnou složku a z ní si to raději sám přesouvám. Pokaždé mi zůstane hezkých pár mega nadbytečných totožných souborů nepřesunuto, není potřeba přepisovat to, co už tam mám z dřívějších verzí a obzvláště markantní je to při upd Trainsetu.

Bobe57, vážím si Tvých odborných znalostí, ale nyní už plácáš nesmysly. Pokud se Ti zkopíruje do adresáře Train simulator instalačka pro Bin, update a global.exe, čemu to vadí? ??? Že tam máš 5 mega navíc? Tak si je manualně smaž. Ale já to beru spíš jako plus.
Normální USER si odinstaluje MSTS BIN, aby vyzkoušel jiný a kde má hledat ten, který se mu nainstaloval s tratí? U Džordže jej nenajde. A až jej reinstaluje, tak bude potřebovat otevřít v Global soundcfg.dat a přepsat jeden parametr z 200 na 300. Copak tohle můžeš chtít po nějaké babičce? Není pro babičku jednodušší kliknout na global.exe a prametr má opraven? (jinak v Dřísech u Topírny noc zamrznete). :D

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe57, vážím si Tvých odborných znalostí, ale nyní už plácáš nesmysly. Pokud se Ti zkopíruje do adresáře Train simulator instalačka pro Bin, update a global.exe, čemu to vadí? ??? Že tam máš 5 mega navíc? Tak si je manualně smaž. Ale já to beru spíš jako plus.
Normální USER si odinstaluje MSTS BIN, aby vyzkoušel jiný a kde má hledat ten, který se mu nainstaloval s tratí? U Džordže jej nenajde. A až jej reinstaluje, tak bude potřebovat otevřít v Global soundcfg.dat a přepsat jeden parametr z 200 na 300. Copak tohle můžeš chtít po nějaké babičce? Není pro babičku jednodušší kliknout na global.exe a prametr má opraven? (jinak v Dřísech u Topírny noc zamrznete). :D
Nejsem babička, ale dědeček, ale i kdybych byl, tak na global.exe kliknout nemohu, protože jej nikde v celém msts ani na placce nenajdu ani při důkladném hledání.
Takže to tak jednoduché, jak píšeš, nebude ani po úplné instalaci z DVD.
Zato tam objevím dobrých 58 634 214 bajtů naprosto zbytečných dat, které by mohly možná někomu být v budoucnosti užitečné, kdyby věděl k čemu jsou a že je tam vůbec má. Řadový user o tom nemá ani tucha, že mu tam zůstaly již použité i nepoužité pomocné instalátory.
A zrovna ten "tolik důležitý" global.exe nikde ! A to už o něm píšeš zde ve foru podruhé.
Tak si tu dál plácej ty svoje nesmysly.

bob57: to ber s rezervou já Ti přesně nepopíši jak ten instalátor pracuje, já scripta nepsal, jen jsem je skládal dohromady ze šablony dle potřeb. Ale jedno je 100% ,do registrů se nic nikam nezapisuje a žádné zbytečnosti nekopíruje. Možná češtinu nebo obrázky pro menu MSTS.
Podstatné je, že funguje jak má. problém může být uninstall, že odebere i něco co dříve přepsal. Za předpokladu, že už se BP znovu instalovat nebude. Ale jestli to umíš napsat lepší, tak prosím. Mě spíš trápí instalátor MSTS update 1.4. Ten by měl nejprve očuchat verzi uživatele a dle toho by se buď nainstaloval nebo odmítl instalaci. Tohle já ještě neumím.
Jinak každou instalaci testuji tak, že nejprve odeberu MSTS Patch (je to podmínka jako první) a pak odinstaluji trať. Tím se vyčistí Trains, Breclav - Praha a to co se instalovalo. Po nové kompletní instalaci vše funguje jak má. Tohle jsem už dělal asi stokrát dokola.
Jinak s tou babičkou, to je jako příklad uživatele, který nezkoumá, jestli tam nemá nějaký soubor navíc.
Ten Golbal.exe asi nenajdeš, protože se vyskytuje až v posledních verzích DVD, když Džordž vydal opravu, někdy od srpna loni. Tobě jsem posílal DVD myslím dříve.

Zbyněk Šemora napsal:
Ten Golbal.exe asi nenajdeš, protože se vyskytuje až v posledních verzích DVD, když Džordž vydal opravu, někdy od srpna loni. Tobě jsem posílal DVD myslím dříve.
No vidíš. A kde si ho má user jako já se starším DVD vycucat ? Na updatech to není.
Nelze se tedy divit, že ti, co nemají poslední verzi DVD, nemají ani stejnou konfiguraci a tudíž se jim může lecos chovat jinak.
Přitom ty ale bláhově vycházíš z nesprávného předpokladu, že všichni to mají stejné při aktualizování.
Tenhle restík mezi updaty je tedy třeba srovnat.
Možná i díky tomu, že si lecos modifikuji sám a nenechávám to na prostém vložení všeho z upd., tak mi vše funguje, zatímco třeba ti, co mají aktuální verzi, mají některé problémy, které se mi nepodaří vyvolat na mém msts a tam, kde se to jim kousne, mi to projde.
Zbyněk Šemora napsal:
Mě spíš trápí instalátor MSTS update 1.4. Ten by měl nejprve očuchat verzi uživatele a dle toho by se buď nainstaloval nebo odmítl instalaci.
Je to jen obyčejný samorozbalovací archiv a žádný instalátor, takže žádnou verifikaci nedělá. Nevím ani, jaký by to mělo mít význam. Naopak je dobře, že je tak jednoduchý a rozbalí se kamkoliv.
Instalátor binu taky nekontroluje nic jiného než přítomnost train.exe v1.4 a nepřítomnost vlastní zálohovací složky. Pro jeho rozbalení stačí pouhá přítomnost souboru train.exe v1.4 v jinak prázdném adresáři simulátoru a vše ostatní už tam doplní automaticky bez další kontroly.
Není-li přítomen adresář Global, něco doplní bez kontroly a něco málo kontroluje a přepíše při jeho přítomnosti.

Global není věc trati, ale celého MSTS, respektive MSTS Patch, takže nemá smysl, abych tohle dával do aktualizací, když to každá reinstalace BIN přepíše. (až ta poslední správně) Jinak uživatelé nemají problém s mým instalátorem, ale s nastavením MSTS nebo jeho správnou instalací ve Vistách. Tak zde nepleť uživatele, že instalace mé trati může způsobit nějaký problém. Pokud tam vidíš chybu, tak piš konkrétně a jak to napravit, jinak se zde bavíme o ničem a je to jen ztráta času.
Zato tam objevím dobrých 58 634 214 bajtů naprosto zbytečných dat
Piš konkrétně (myslím věci kolem trati ne Trainsetu, tam se někdy vyskytnou nějaké zapomenuté soubory. I proto jsem update zatím nedělal, abych se ušetřil od podobných nemístných keců).

Ale jedna dobrá zpráva pro uživatele. Dnes mi přišel email, že vyreklamovaná základní deska k mému PC je už odeslaná. Takže pokud nebudou nějaké katastrofy při skládání PC, tak zase budu moci opět stavět. Na tom náhradním PC, to není ono. Hlavně to dlouhé save. Také začíná být nestabilní. Občas mi vypadné čtení z IDE 1 a nevím co to způsobuje . Naštěstí jen občas.

Zbyněk Šemora napsal:
Zato tam objevím dobrých 58 634 214 bajtů naprosto zbytečných dat
Piš konkrétně (myslím věci kolem trati ne Trainsetu, tam se někdy vyskytnou nějaké zapomenuté soubory. I proto jsem update zatím nedělal, abych se ušetřil od podobných nemístných keců).
Napsal jsem to tam dost jasně a srozumitelně. Speciálně pro tebe jsem to tam ještě nyní očervenil, abys viděl, co jsi neviděl, protože nečteš pořádně, ale jako obvykle rychle každý druhý řádek. Trainset do toho nemíchej, ten je kapitola sama pro sebe.
Zbyněk Šemora napsal:
Global není věc trati, ale celého MSTS, ...
Tak se do něj nemontuj a nedávej na DVD něco, co nemohou mít ostatní se staršími verzemi placek díky nestejným aktualizacím. Starej se jenom o trať a ostatní nechej na pokoji. Co, kde a jak sehnat, upavit apod. si můžeš psát do návodů.
Máš vůbec svolení od Džordže k šíření jeho produktů na plackách nebo opět děláš, jak už je u tebe zvykem, systém "osobního znárodnění" ?! Vzhledem k tomu, že šíříš i verze, které nejsou aktuálně na webu autora přístupné, tak mi z toho vychází "samoděržavy".

bobe57, ty jsi se zase nějak rozpovídal. Hold musíš jen rýpat a stále jen rýpat. Když máš jet nějakou aktivitu, tak se vymlouváš, že nemáš čas, ale řečí máš, jak kdyby jsi byl předem přesvědčený, že to fungovat nemůže. Tak buď si to projeď nebo mlč a nešiř zde matoucí informace.
Ty jsi Džordžův náměstek, že kromě něj ,musím žádat povolení i Tebe? Raději si zametej před vlastním prahem. Ale aby Tvá dušička měla klid, tak jak k šíření Patch, tak Regionovy, mám od Džordže souhlas.

Už jsem Ti jednou napsal, že pokud umíš lepší napsat scripta instalátoru, ukaž se. Brblat a cítit újmu na zdraví, že po instalaci trati se nakopírovaly do Složky Train simulator i MSTScestina.exe,Patch 1.7.081920.exe,train_update11.exe,global.exe, Uninst_MSTS Patch 1.7.00819.exe, tak si to smaž. A nehudruj pořád. To i Džordžovi vyčítáš, že se Ti tam kopírují jeho další složky při instalaci Bin?

Tohle vlákno je určeno pro to, aby se řešily problémy a ne poukazovalo někam, kde problém není.
Laskavě si uvědom, že kvůli aktualizaci jsem obětoval veškerý volný čas dva měsíce zpětně a vše šlo stranou, tak bych si rád, alespoň jeden víkend od MSTS oddechl a dodělal restíky, které jsem dřív kvůli tvorbě zanedbával.

Bohužel se nedaří, protože kdyby někdo jezdil v zimě, tak by objevil skutečnou chybu v modelu dum03. MSTS vyhodí chybu, ale zimní textura tam je a když ji otevřu, vypadá vpořádku. Ale není. Když použiji tuto texturu z tehdejší aktualizace BP76, Textures/Snow/dom_biely_03.ace, tak ten je vpořádku. Ale jak se tohle mohlo narušit, nechápu. Mám to špatně i ve svém originálu. Když dám porovnat podle obsahu, tak je tam chyba v jednom parametru. místo 1C je tam 14. Toť vše.
Ale žádné neštěstí, komu to chybuje, stačí si zkopírovat dom_biely_03.ace do Snow/dom_biely_03.ace. A po další aktualizaci se mu nahraje zimní verze. Nebo si ji vyďobejte z BP76.
To jsem se zase rozpovídal, až jsem si málem připálil oběd. :D

Problém s nefukčností samoinstalací jsem vyřešil přeinstalováním windowsu a vše klape jak má být. :D

Zbyněk Šemora napsal:
bobe57, ty jsi se zase nějak rozpovídal. Hold musíš jen rýpat a stále jen rýpat....
Už jsem Ti jednou napsal, že pokud umíš lepší napsat scripta instalátoru, ukaž se. ...
Tohle vlákno je určeno pro to, aby se řešily problémy a ne poukazovalo někam, kde problém není.
Já nerýpu, jen jsem tě naprosto jednoduše upozornil na nesoulad a nepravosti.
Děkuji, nemusím. Ty skripty jsem viděl a docela si vystačím s běžnými archvy, které mám pod plnou kontrolou ( zip,rar,cab,uha,ace,tg,bz2,...).
Kdyby neexistoval problém, tak na něj neupozorňuji. Vše máš opět výše, jen to nechceš vidět jako obvykle.

Chtěl bych upozornit na jednu věc. Pokud máte kdokoli s MSTS problém a je večer nebo víkend, tak vše napište do emailu s přesným popisem závady a až bude chvilka odpovím. Na telefon je možné volat jen v pracovní dobu, viz mé stránky. Prosil bych, aby jste respektovali, že každý máme nárok po práci na odpočinek. Objednávky došlé během víkendu vyřizuji až v pondělí dopoledne. Ty se stejně dají odeslat nejdříve v první pracovní den.
Abych po zapnutí mobilu objevil sms, že nějaký uživatel se mi pokoušel 5x dovolat, to není normální. Linku 24x7 opravdu nemám.
Děkuji za pochopení.

bob57_cz napsal:
...
K čemu to bude ? Proč FAT32 a ne NTFS ? Už jste tu jistě před nedávnem zaznamenali, že zčistajasna bez zjevné příčiny se najednou v simulátoru ztrácejí vazby souborů a přestože tyto soubory v simulátoru jsou, samotný simulátor za běhu hlásí jejich absenci. Není to tím, že by chyběly, ale je to tím, že se díky vysoké fragmentaci disku naruší zápisy alokačních tabulek ( jakýsi obsah stránek v knížce ), přes které systém k jednotlivým souborům přistupuje. V simulátoru jsou tisíce malinkých i velikých souborů a soubor samotný není uložen jako celistvý na jednom místě, ale je třeba v důsledku přepsání novější verzí ( ale i třeba při primárním zápisu ) rozložen na díly ( fragmenty - kousky ) a uložen na různá místa disku, kde bylo zrovna nějaké volné místo. Pokud je soubor rozdělen na třeba i 5 částí, snadno se pak stane, že se info o některé části stane nečitelné ( nechtěné přemagnetování povrchu při zápisu do vedlejší "buňky" ). Tímto neduhem trpí právě NTFS, zatímco FAT32 používá podstatně jednodušší a hrubší strukturu a k tomuto není tolik náchylný.
...
To je tak trochu, s dovolenim, pitomost. Pokud by dochazelo k nechtenemu premagnetovani sousedni bunky, souborovy system se bude hroutit nezavisle na tom, jestli je to NTFS, FAT, ext3 nebo cokoliv. Navic data jsou na disku rozmistena uplne jinak nez v souborovem systemu od dob prechodu z CHS na LBA. O to se stara logika disku.

Přináším pár fotografií z České Třebové... Taková pozvánka na aktualizaci 81 :)
Zatím je postavena nádražní budova, pár přilehlých objektů (např. pošta), nástupiště a nechybí ani staniční rozhlas.
V plánu mám ještě nějaké objekty z třebovského depa. Tam by to ale ještě chtělo více podkladů a dokumentace.

7df60694edf5f8e9b60db2a4251ea07d.jpg
d46a4a2855fbbdc6cd94fdf481b38dcf.jpg
39f3564dd516a2cd5389d0f4218182b2.jpg
91b4c2225fae8718928225ec7f9888d5.jpg
08e0bb3d98a27f288b8a855a6b1ad13f.jpg
5227b0eba4752e736bcd999cfc319774.jpg
4fd287dab68e6df87c8b640c7c09f907.jpg
651517a3ff83f803b5e4f0f357c72daf.jpg
b53ce8a3a69272201dd8f827f4428c66.jpg

Naposled editoval moderátor:

Tak to je náááádhera,fakt moc pěkný!!!!!!

Třebová je nádherná , ale já už jásal koncem ledna, kdy jsem viděl tohle nádraží ještě ve výstavbě. Ale jásám i z dalšího důvodu.
Už jsem ready s hlavním počítačem. Základní desku mi vyreklamovali a dnes mi byla doručena, tak hoďka montování a už mám PC pracoviště kompletní. :D
Ve Vistách jsem chtěl přijít na kloub věci, proč mnohým uživatelů MSTS padá při svěšování lokomotiv. (v aktivitě Topírna noc) Opět jsem najel vpohodě a nic nezamrzlo. Kouknul jsem do nastavení MSTS a zkusil vypnout zapnuté trolejové vedení. Loadnul jsem hru a najíždím na lokomotivy a po svěšení jsem zamrzl. Tak že by byl zakopaný pes v trolejovém vedení, které ve Vistách se nesmí vypnout? Zkuste to někdo otestovat, komu MSTS padalo.

Zbyněk Šemora napsal:
Ve Vistách jsem chtěl přijít na kloub věci, proč mnohým uživatelů MSTS padá při svěšování lokomotiv. (v aktivitě Topírna noc) Opět jsem najel vpohodě a nic nezamrzlo. Kouknul jsem do nastavení MSTS a zkusil vypnout zapnuté trolejové vedení. Loadnul jsem hru a najíždím na lokomotivy a po svěšení jsem zamrzl. Tak že by byl zakopaný pes v trolejovém vedení, které ve Vistách se nesmí vypnout? Zkuste to někdo otestovat, komu MSTS padalo.
A měl jsi při tom zamrznutí znovu obnovené všechny.iom ze zálohy pro bin nebo tam zůstaly nově vytvořené default po uložení nastavení ? On se totiž binem nemění pouze ten jediný, který je ošetřen "r", ale je jich víc a i ty se přenastavením mění. A tento problém se netýká jen Vista, je i u některých uživatelů XP. JB se dokonce spojil a padlo to až při zvednutí smetáku.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře