Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Na některých místech to ještě není ono. Kdyby byl zájem, tak tyto místa ještě nafotím. prípadně i budovy v okolí osobní stanice. Do depa a na Vjezd či střed bych eventuelně zašel také. Jak chce pan Šemora.

ještě doplním: modeláři jaké fotky jsou ze ČT už nafoceny abych nefotil to samé, díky

Můžu se zeptat zda se v té Třebové bude hýbat s kolejemi ve vjezdové nebo odjezdové skupině aby to narušilo trasy ? Plánuji tam totiž aktivitu a rád bych věděl jestli mám počkat s tvorbou na aktualizaci.

Ondra.H napsal:
Můžu se zeptat zda se v té Třebové bude hýbat s kolejemi ve vjezdové nebo odjezdové skupině aby to narušilo trasy ? Plánuji tam totiž aktivitu a rád bych věděl jestli mám počkat s tvorbou na aktualizaci.
Zatím jsem dal dohromady koleje směr Parník. Tady se hýbalo s oběma kolejemi do nákladního nádraží. Ale na trasy to nemá vliv, pokud nějaký traffic nezačíná mezi podjezdem a nádražím. Ale plynulé přechody ve sklonech budou opět pohádka.
Co se týká odjezdové skupiny, zde nic neplánuji, ale vjezd, ten půjde komplet do pryč, s tímto také srovnám kolej z Třebovic až po odjezdovou skupinu. Ale vyhýbky zůstanou netknuté, tak tato kolej také nepotrhá existující trasy. Takže pokud bude aktivita trasovaná do vjezdové skupiny, tak jen tu pak bude nutné opravit.
Čouda. Jen fotky nepomohou, pokud něco nebudeš rovnou modelovat. V tom případě se domluv s Honzou Švecem.

Zbyněk Šemora napsal:
Ondra.H napsal:
Zatím jsem dal dohromady koleje směr Parník. Tady se hýbalo s oběma kolejemi do nákladního nádraží. Ale na trasy to nemá vliv, pokud nějaký traffic nezačíná mezi podjezdem a nádražím. Ale plynulé přechody ve sklonech budou opět pohádka.
Co se týká odjezdové skupiny, zde nic neplánuji, ale vjezd, ten půjde komplet do pryč, s tímto také srovnám kolej z Třebovic až po odjezdovou skupinu. Ale vyhýbky zůstanou netknuté, tak tato kolej také nepotrhá existující trasy. Takže pokud bude aktivita trasovaná do vjezdové skupiny, tak jen tu pak bude nutné opravit.
Čouda. Jen fotky nepomohou, pokud něco nebudeš rovnou modelovat. V tom případě se domluv s Honzou Švecem.
Chápu to tedy dobře že když pojedu z Třebovic skrz vjezdovou skupinu do odjezdové, tak to trasu nenaruší ?

Ad p.Šemora: modelovat nic nobudu. ne že bych to neuměl drobné experimenty s g-maxem mám za sebou, ale nemám na to čas. Chci dělat skiny tuto práci neopustím, protože potřebujeme pořád nový stroje aby bylo s čím jezdit a i tak se stejně blbě tvoří po večerech o výkendech kdy jsem doma. já sem si spíše představoval, že nafotím určitá místa, kde by se dala krajina přestavět, aby vypadala věrohodněji.

Celý víkend jsem si hrál s vyústěním nákladní trati směr odbočka Parník, aby sklonové přechody byly plynulé a také aby prostředí bylo podobnější s reálem. Ale než stavebnice, asi by byl lepší model na míru. Třebová je zastavěná fest a tak i FPS bude podobné jako v Praze.
Udělal jsem vstup v MSTS před Parníkem. Zde se dá i souprava na nákladním průtahu otočit na smyčce zpět. Smyčla je řešena jako v Oseku, je nutné na vjezdu vždy přehodit vyhýbku.
242a3b3e6d0bb4a20ed4685920b16f96.jpg
6b40d0a3411b1781f77ea550f5c5c005.jpg
8851c96fe85992462c2e5a5a4927fc29.jpg
f4083415df4b70acaa9d70abb7fe634a.jpg
6bf3cee8dd749cdf5d5e2e3b7b3d71f4.jpg

Naposled editoval moderátor:

Ta Třebová bude opravdu dobrá... Na té předchozí sérii obrázků je snad i bývalá nocležna ČSD. Vzpomínky na mládí, ach jo...

Když dám v editoru uložit trasu Pardubice - Choceň přes Hradec K. tak mi to nápíše selhalo uložení trasy, kde je chyba??

folcek napsal:
Když dám v editoru uložit trasu Pardubice - Choceň přes Hradec K. tak mi to nápíše selhalo uložení trasy, kde je chyba??
Nesmíš dávat do názvu trasy ruzné blbosti jako )(/*...Dá se 100% používat pomlčka.Zbytek nevim.

Ondra.H napsal:
Chápu to tedy dobře že když pojedu z Třebovic skrz vjezdovou skupinu do odjezdové, tak to trasu nenaruší ?
Když pojedeš z Třebovic do vjezdové, tak tam současně nezůstal kámen na kameni. :D
Ale už to bude jízda pohádka. Zmizel tankodrom mezi těmito nádražími a jen dle sloupů TV je zatím poznat, kudy vedla kolej.
Vjezdové nádraží se tímto trochu zúží a proto se také posune násep s tratí z odjezdu do Třebovic. Také je to trochu tankodrom, tak po rekonstrukci by zde jízda měla být pohodlnější. Jinak z Třebovic do osobního v ČT nejsou jen nové náspy, ale i plynulý přechod z roviny do klesání v Třebovicích.
6a03a87e45e592477079931cbc06a743.jpg
1f0b0458a48941c49635f5adea1fc36a.jpg
3bd847410fd3d5beb2c792b318e6ac17.jpg

Krása,jenže zase budem muset kuchat aktivity. :(

Ahoj
Proto čekám s opravou aktivit, místo toho tahám z kamery usek HK-VO pro Zbyňka a další. A mám vygenerován terén Týniště směr Jeseníky přes Letohrad. Tak snad se zadaří a někdy v roce 2050 se budete moc projet. Stavím na UZK s pomocí GPS. Ale jde to pomalu. Učím se. Tímto prosím majitelé objektů do tratí o povolení jich použít (odpověď přes SZ či karlecj@centrum.cz).
Vlákno je zatím zbytečné, až dozraje čas vytvořím.

poison napsal:
Krása,jenže zase budem muset kuchat aktivity. :(
Pokud s něčím nejezdíš přes Vjezdovou skupinu, tak ne. Dokonce i můj Den blbec pojede z Třebovic až do odjezdové skupiny po nových kolejích, ale trasa vlaku se nijak nepotrhá, protože s vyhýbkami se zatím nehýbalo a ani to nevypadá, že se s nimi pohne. A pokud někdo přes vjezd jezdí, tak si myslím, že aktivitu rád opraví, protože pak už to bude jízda o úplně něčem jiném.
Jak koukám na první fotku ve vjezdové skupině, to už je pravěk, muzeum :lol: . Už dávno to tam tak nevypadá. Vedle se tyčí krásný násep s tratí z odjezdu k odbočce Les :D Dnes jsou všichni lidi zalezlí doma, téměř nikdo nenakupuje, tak v práci stavím.

Zbyněk Šemora napsal:
Dnes jsou všichni lidi zalezlí doma, téměř nikdo nenakupuje, tak v práci stavím.

Kéž by lidé nikam necestovali a já mohl taky v klidu stavět :lol: ale bohužel lidé musí pořád někam jezdit, asi by to chtělo dovolenou :idea:
Jinak Tvoje Třebová vypadá dobře

Ta Třebová je famózní, Nebulus by si měl nechat ty svoje náspy patentovat. :wink:
Já jsem měl dnes trošku času, tak jsem začal dohánět resty na své domovské trati :D .
Tak snad během víkendu budeš, Zbyňku, moci vyměnit jedno defaul nádraží za originál...

Však Honzův model nádraží ČT si ty rekonstrukci zasloužil. Nemohlo to tam stát jak sám voják v poli. :D
Ale mě nedala spát tato stará fotka. Vím, odkud jsem ji tenkrát fotil, jenomže zde jsou 4 souběžné koleje a já měl jen tři. Zprava: příjezdová kolej do vjezdové skupiny, kolej výtahu do šturcu, příjezdová kolej od Třebovic přes odbočku Les a spojovací kolej do vjezdové skupiny.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/zbynek/ctkoleje.jpg
Když jsem konfrontoval místo v MSTS, tak jsem zjistil, že tyto koleje mám asi o 100m k pražskému zhlaví posunuté a proto ta poslední kolej nevešla souběžně a byla deformovaná jak chapadla chobotnice.
Tak byly včera velké vykopávky a svou aktivitu Den blbec budu muset opět opravit. Kompromisy budou ale zachovány. V ČT v tomto čtverci mám asi 1300 objektů a to ještě nemám depo. Současmě mi chybí dodělat pár desítek metrů propojení výtažné koleje a koleje od Třebovic s odjezdovou skupinou. (místo, jak cloní ten šestikolák) A západní zhlaví vjezdové skupiny včetně obou spojovacích kolejí.
Když ten čas u stavění tak rychle utíká. :x
Největší sranda je, že po každé aktualizaci asi už rok slibuji, že se vrhnu na ten Tišnov, pak nějaký modelář vymodeluje nějaký zásadní model (Praha Masarykovo, Praha hl.n,...) a vše je jinak. Ale je fakt, kdyby mi pan Lubošák tenkrát neposlal modely pro stanici Tišnov, plus jiný člověk podklady, dodnes by tam koleje ještě nevedly. To samé Honza Švec s Hradcema a Pawlík a HarkIV s Nymburskem :lol: Ale časem bude vše, jen je třeba mít trpělivost.

Už delší dobu šílím na Českou Třebovou. Pospravoval jsem všechny koleje od Třebovic, Zádulku, Les až po Parník. Současně jsem se dopracoval k depu. Nějaké koleje jsem tam už položil, ale z těch leteckých map to tak jednoznačné není. Nemohl by někdo, kdo to tam zná namalovat nějaký náčrtek kolejiště? Sice vše tam nevtěsnám, ale to co položím, aby trochu souhlasilo.
Jinak trasy v aktivitách budou narušeny jen v nákladních nádražích. Vjezdová skupina komplet a část odjezdové skupiny. Z Třebovic na odbočku Les vede kolej v nové trase, ale není tam vyhýbka, tak zde také problém nebude.

Kdybych si znova koupil DVD, musel bych 80 aktualizaci kopírovat přepisovat atd, jak jsme to museli dělat po stáhnutí, nebo je to současti instalace? :eek:

Zbyňku, možná je to blbost - ale zkuste se podívat na jednu starší verzi Staničáře, kde byla Č.Tř. k mání. Sice je asi zjednodušené kolejiště, ovšem číslování kolejí by mělo souhlasit. Navíc byl přiložen slušný popis "režimu" celého seřazovacího nádraží vč. depa. Tak snad vám to k něčemu bude... :) Bohužel - s rozmístěním objektivů vám to asi nepomůže.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře