Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Lanškoun berte jako hrubou stavbu. Se Zbyňkem jsme se domluvili, že nejprve všechno musím zdokumentovat
(udělat si tam cestu na focení, což je pro mne 140km a nebude to hned) a pak se pustíme do dalších oprav.
Kdyby to měl někdo blíž a chtěl něco nafotit, budu moc rád. Může se to tím urychlit.

Aktuálně v Lanškrouně na přejezdu blikače určitě jsou. Závory myslím ne.

Zbyněk Šemora napsal:
Boby: já používám AVG, tak také nemám žádný problém. Ale těch dotazů už bylo hodně, jsou i zde ve fóru a vždy vyšlo, že uživatel má NOD32. Tohle potvrdil i Michal, že od doby co přešel na NOD32, tak také rozbalení aktualizace vázne na tdb souboru, což jsem bral za seriózní odpověď. Je to už dávno, možná už ví, v čem byl zakopaný pes, tak snad se vyjádří sám.
V čem je zakopaný pes netuším. Jen upřesním, že se jedná o PC v práci, kde mám Win2000 + NOD32. Vše pravidelně aktualizované. Teď jsem zkusil rozbalit poslední instalačku a pořád to skončí se stejnou chybou, jak tu psal Kadr. Dřív tady byl AVG a chodilo vše v pořádku. Na druhou stranu mě to nijak netrápí, protože tu stejně MSTS nemám nainstalovaný. Nevím, čím to je, ale v práci nějak není na hraní čas. :twisted: :D

Bob57_cz:V nouzovém režimu nic neistaluji,pouze sem vypnul Noda.
Šemora:Díky moc,pomohlo to.

Zbyněk Šemora napsal:
Boby: já používám AVG, tak také nemám žádný problém. Ale těch dotazů už bylo hodně, jsou i zde ve fóru a vždy vyšlo, že uživatel má NOD32. Tohle potvrdil i Michal, že od doby co přešel na NOD32, tak také rozbalení aktualizace vázne na tdb souboru....

Zdravím,tak to asi budou dva různé NOD 32 :roll: .Já mám XP + NOD 32 a neměl sem nikdy žádnej problém.Ani když inst.přímo nebo bokem,do jiného adresáře.....nebude to problém ve Vista+NOD? tonik

Tonik napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Boby: já používám AVG, tak také nemám žádný problém. Ale těch dotazů už bylo hodně, jsou i zde ve fóru a vždy vyšlo, že uživatel má NOD32. Tohle potvrdil i Michal, že od doby co přešel na NOD32, tak také rozbalení aktualizace vázne na tdb souboru....

Zdravím,tak to asi budou dva různé NOD 32 :roll: .Já mám XP + NOD 32 a neměl sem nikdy žádnej problém.Ani když inst.přímo nebo bokem,do jiného adresáře.....nebude to problém ve Vista+NOD? tonik
Netuším,každopádně já mám XP Pro.+NOD.Problém sem měl už i aktualizace BP80.Hodl se na tu chvíly musí vypnout antivir.

No já mám také kombinaci virus Win XP pro+Nod 32,ale zatím jsem pri instalacích update tratě BP neměl jediný problém.Můj NOD se s tím normálně snáší v pohodě.

T napsal:
No já mám také kombinaci virus Win XP pro+Nod 32,ale zatím jsem pri instalacích update tratě BP neměl jediný problém.Můj NOD se s tím normálně snáší v pohodě.
Taky jsem neměl nikdy žádný problém s NOD32 u win 98se, XP, 2000, a totéž s AVG6. Problémy jsem však měl s AVG7 hlavně v četnosti falešných poplachů.
Pro msts používám samostatný/é OS, takže nepotřebuji žádnou ochranu tohoto druhu, když je ten OS zcela bez sítě. :lol:

Dobrý deň!
Prosím Vás chcel by som si túto trať napáliť na DVD pretože kúpil som si ju už dávnejšie a po preinštalovaní sa mi nechce stále inštalovať aktualizácie.Ktoré zložky potrebujem z počítača dať na DVD aby som trať už potom len nakopíroval?
Viem že zložky GLOBAL,SOUND,TRACK_B, a potom zo zložky ROUTES.Sú súbory tejto trate aj v iných zložkách ktoré by som potreboval napáliť alebo toto mi pre funkčnosť trate postačí?

Ďakujem za odpoveď

Pokud jsem pochopil, tak chce místo toho, aby si objednával u Zbyňka aktuální DVD, tak si udělat svoje DVD. To udělat přes nějaký instalační program a ten si hodit na DVD. Také jsem o tom přemýšlel, protože DVDček mám kupu.

Myslel som tym to ze trat mam normalne kupenu na Dvd s aktualizaciou 76 a v pocitaci ju mam nainstalovanu az po 80 aktualizaciu a obcas sa stane ze musim preinstalovat hru alebo windows tak aby som nemusel davat original dvd a instalovat vsetky aktualizacie po jednom ale nakopiroval by som len zlozky aby to bolo rychlejsie.

3michal napsal:
Myslel som tym to ze trat mam normalne kupenu na Dvd s aktualizaciou 76 a v pocitaci ju mam nainstalovanu az po 80 aktualizaciu a obcas sa stane ze musim preinstalovat hru alebo windows tak aby som nemusel davat original dvd a instalovat vsetky aktualizacie po jednom ale nakopiroval by som len zlozky aby to bolo rychlejsie.
To je správný postup. Pokud vše šlape jak hodiny tak zálohovat Routes/Breclav - Praha, Global, Sound a Trains. Češtiny, MSTS BIN (pokud je tam doporučená verze) update původních tratí se dá nainstalovat volbou instalace z DVD. Ale když zálohuji, tak je nesmysl z toho dělat instalačku.

Pokud si chceš udělat tuto zálohu, tak myšlenka je to sice dobrá, ale vypalovačka ti to jako přímo otevřené adresáře nevypálí správně, těch souborů je příliš velké množství a může se stát, že vyhlásí nedostatek místa, přestože to celé dohromady nezaplní ani půl placky nebo některé soubory vůbec nevypálí, případně vypálí s nulovou velikostí.
Rozumnější bude nejprve si udělat komprimované archivy ( .zip, .rar, .uha, ... ) jednotlivých složek a vypálit pak na placku tyto archivy. S tím vypalovačka problém mít nebude.

3michal napsal:
Dobrý deň!
Prosím Vás chcel by som si túto trať napáliť na DVD pretože kúpil som si ju už dávnejšie a po preinštalovaní sa mi nechce stále inštalovať aktualizácie.Ktoré zložky potrebujem z počítača dať na DVD aby som trať už potom len nakopíroval?
Viem že zložky GLOBAL,SOUND,TRACK_B, a potom zo zložky ROUTES.Sú súbory tejto trate aj v iných zložkách ktoré by som potreboval napáliť alebo toto mi pre funkčnosť trate postačí?

Ďakujem za odpoveď
To jsme na stejné koleji. Já takto mám zálohováno trať s poslední aktualizací č. 79.1. S tím na DVD sem si vypálil GLOBAL a TRACK_B. Na jednu věc sem však zapomněl a tou je složka SOUND, ale tu má Zbyněk u sebe na webu, takže není problém si jí stáhnout a rozbalit do složky s MSTS. Jinak mě to funguje bez problémů.

Repostuji z jiného místa tohoto fóra, díky Bobovi za usměrnění :
Pada mi sim s tim, ze nelze nacist soubor Track_ballast3.ace . mozna by chtělo mrknout, zda není nějak poškozený, ale to nepoznám. Nemohl by mi někdo poslat ten svůj, zkusil bych ho nakopírovat a posoudit změnu. Díky.

Borek napsal:
Repostuji z jiného místa tohoto fóra, díky Bobovi za usměrnění :
Pada mi sim s tim, ze nelze nacist soubor Track_ballast3.ace . mozna by chtělo mrknout, zda není nějak poškozený, ale to nepoznám. Nemohl by mi někdo poslat ten svůj, zkusil bych ho nakopírovat a posoudit změnu. Díky.
Asi to bude nějaká chyba. Ve 130GB MSTS s různými tratěmi jsem takto pojmenovaný soubor nenašel.

Měl jsem asi vlčí mlhu, omlouvám se, ten ace soubor se jmenuje track_ballast_3.ace .
Vyskytuje se např v aktivitě Den blbec (poslední update) , hnedle po odjezdu z CT, kousek za rychlostníkem 100 .

Borek napsal:
Měl jsem asi vlčí mlhu, omlouvám se, ten ace soubor se jmenuje track_ballast_3.ace .
Vyskytuje se např v aktivitě Den blbec (poslední update) , hnedle po odjezdu z CT, kousek za rychlostníkem 100 .
Nevyskytuje se v žádné aktivitě. Ten soubor je ve složce trati \ROUTES\Breclav - Praha\TEXTURES\

Venny napsal:
Hledaný soubor se vyskytuje v normální i SNOW verzi nejen u BP, ale i u CD_120, ŽSR 150 - pokud tyto trati máš...
Pokud ten soubor uživateli nesežral nějaký virus, nebo jej omylem nesmazal, tak se jedná o vynechanou aktualizaci a nepamatuji si, že by v jakékoli aktualizaci byl jen jeden model, takže pak toho musí chybět víc. Doporučuji svou verzi projet Michalovým TR a pravda se ukáže. Jinak nelze pomoci, protože si pamatuji, je to asi téměř rok, co jste zrušil objednávku, s tím, že aktualizace zvládnete. Mohu jen ubezpečit, že každá aktualizace je zmiňovanýn TR testována, takže ručím za kompletnost a v aktualizacích žádná chyba není. Ale měli jsme tady případ poškozeného souboru, konkrétně Snow/dom_biely.ace (tak nějak). Choval se jako vpořádku, ale vpořádku nebyl. Tohle žádný testovací program neodhalí.
Ten TR je vhodné používat i k odstranění nadbytečných souborů, kdy po rekonstrukcích se často něco vyřazuje. Kdo aktualizuje takto odpočátku BP, tak v adresáři bude mít takových půl giga nadbytečných souborů. A chystám další čistky. Mám ještě hodně defaultních objektů, které nikdy nepoužiji. Pak stará návěstidla, která jsou už téměř všude vyměněna. Zbytky jsou jen na lokálce Zaječí - Hodonín. Tuto lokálku jako vedlejšák brzy předělám. Videoseznání už mám. Ale to už je jiné povídání o plánech do budoucna. Zatím odpočívám a tankuji novou energii. V pořadí jsou 230/250.

"Vyskytuje se" bylo myšleno že v té aktivitě mi to nejčastěji a stále na stejném místě padá. Aktualizaci jsem v pohodě zvládl, začalo to kravit až teď, po posledních aktualizacích. Rád projedu trať "Michalovým TR", akorát bych potřeboval upřesnění, co to vlastně má být. :?: Díky.

Borek napsal:
"Vyskytuje se" bylo myšleno že v té aktivitě mi to nejčastěji a stále na stejném místě padá. Aktualizaci jsem v pohodě zvládl, začalo to kravit až teď, po posledních aktualizacích. Rád projedu trať "Michalovým TR", akorát bych potřeboval upřesnění, co to vlastně má být. :?: Díky.
http://msts.web2001.cz/trackreport/index.html
Doporučuji všem.

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře