Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

train.msts napsal:
EDIT: Tak jsem ještě našel km polohu tunelu: 116,401 – 117,024, délka 623m.
SDC Jihlava udává v poslední podepsané dokumentaci polohu tunelu v km 116,396 - 117,023, ale to už je drobný rozdíl.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale ta změna kilometrovníků o 30m, to je průšvih :D :D :D . Kéž bych se do Okrouhlic strefil s tolerancí 30m
Sranda byla, když se dělala závěrovka pro vlakové cesty od Šlapanova a kvůli tomuto abnormálnímu hektometru nevyšla zábrzdná vzdálenost :D

Naposled editoval moderátor:

Právě jsem dopokládal koleje od HB do kilometru, kde jsem skončil z druhé strany za Okrouhlicemi. Koho zajímá jak to vyšlo, tak na celém úseku mezi Brnem a Kutnou Horou jsem se minul o 4 km a výškově asi 20m. Ty 4km natáhnu směrem na západ a ze Světlé bude trochu jiný uhel, aby se to někde u Leštiny správně napojilo. 4 km tolerance je moc, ale na tak velkou vzdálenost je to chyba jen asi 1%. :D Takže za neúspěch to nepovažuji.

V takovém velkém projektu bych to považoval taky za úspěch. :) :) :)

Šnek napsal:
V takovém velkém projektu bych to považoval taky za úspěch. :) :) :)
Už jsem to srovnal asi na 400m a výškový rozdíl 2m. S tím už se dá pracovat. :wink:
Jdu se konečně strefovat.

Právě se podařilo propojit komplet trať Kutná Hora - Tišnov. Byly to hrozné šachy mezi kilometrem 227 až 251. Okrouhlice a Světlou nad Sázavou jsem postavil na třech místech, než to konečně kilometricky všude vycházelo. Však koukejte na mapu, co tam vzniklo nepořádku tratí, které hold nevycházely. Mám co uklízet, pak osadit rozbité TV a zkontrolovat. Ale mělo by to vycházet, začátek a konec oblouků dle tabulek, to samé sklony. Jen v místě spojení mám místo roviny asi na 200m 2,5 promile sklon. To je myslím dobrá trefa. Po rovných kolejích by už šlo projet Z Prahy do Brna přes Havlíčkův Brod.
3726bff3114facf0fcfc6ae3b7cd566c.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
Právě se podařilo propojit komplet trať Kutná Hora - Tišnov. ...

Zdravím,
tak teď bych to viděl na týden dodatkové dovolené. :lol: Jinak samozřejmě perfektní práce.

David

Nějaký záškodník přehodil upozorňovadlo na bodu opatovského posledního oddílu v první traťové ve směru od Svitav do opačného směru.
64dc8180b6924b5c4685879f53e22d65.jpg
(klikni pro zvětšení)

Ve stanici Praha Masarykovo nádraží je most ( na koncích poronu ) V čem je problém? Podle videa tam ten most je. Podle editoru trati tam taky ten most je a podle simulátoru ten most tam nikdy nestál a nebude stát :lol: Je to chyba jen u mě?

Johníík napsal:
Ve stanici Praha Masarykovo nádraží je most ( na koncích poronu ) V čem je problém? Podle videa tam ten most je. Podle editoru trati tam taky ten most je a podle simulátoru ten most tam nikdy nestál a nebude stát :lol: Je to chyba jen u mě?
Jaké máš nastaveno v simulátoru zobrazení detailů? Je možné, že ten most má přiřazeno vyšší číslo, než máš nastaveno.....takhle mi v prapočátcích téhle trati mizely perony v Brně.

Dnes jsem na etapy vypravil zkušební vlak z Brna do Kolína přes Tišnov. Světe div se, já jsem do Kolína opravdu přijel. Teď už skutečně věřím, že se mi to podařilo propojit. :D

Tento týden jsem začal dodělávat stanice z HB směr Kolín. Dokončil jsem Okrouhlice a pustil se do Světlé. Zde jsem se nemohl dopočítat a našel chybu, zapomněl jsem jeden 100m díl, když jsem nádraží několikrát přesouval. Stanice je ve dvojitém oblouku a 100m odchylka je moc. Další odchylka při posouvání vznikla mezi Světlou a Okrouhlicemi, kde 4 kilometry mám po 950m a jednou po 900. A hned jsem o 400m kratší. Tak jsem opět kopal z Okrouhlic znovu, napočtvrté. Jelkože se posunula stanice Světlá, tak bylo nutné znovu odklonit víc koleje z Leštiny. Už jsem měl včera téměř vše hotovo, vypadalo to nadějně, ale asi jsem zapomněl jedno save a editor spadl. Po load jsem našel rozbitou databázi ve stanici Světlá na jedné koleji. Ještě, že jsem zálohoval. Dnes ráno jsem pak včerejší práci do zálohy z druhého PC opsal. Stejně jsem tam měl chybu v jednom oblouku, tak vše zlé je někdy i k něčemu dobré. Nyní to mám už propojeno nově a jediná odchylka je, že rovinka za pravým obloukem ze Světlé směr Leštině není 450m, ale 600m. Sklonově to kupodivu vyšlo. Raději o 150m více než o 400m méně.
Takže asi tolik stav prací, aby si někdo nemyslel, že už dokončuji krajinu a brzy bude aktualizace :lol: Ještě je nutné osadit TV a pak kontrola kilometrovníků a oblouků mezi Světlou a Leštinou. Ale tam problém asi nebude.

Hlášení o stavebních pracích.
Kolejové dokončení stanic Okrouhlice, Světlá nad Sázavou, Leština u Světlé, Vlkaneč, Golčův Jeníkov a Čáslav. Teď je na řadě druhá strana směr Říkonín, Nakonec si nechám dokončení stanice Havlíčkův Brod. Pak návěstidla a traťové značky, .....
Jinak kilometricky vše vychází.

tak to je supr, vy snad ani nechodíte spat a furt stavíte :D to mu se říká tempo

Narazil jsem na zajímavé stránky, kde jakýsi borec vytváří virtuální model Prahy, opravdu nádhera:
http://www.praha4d.net/
Takovou Prahu mít v MSTS, to by bylo něco.

Pawlik napsal:
Narazil jsem na zajímavé stránky, kde jakýsi borec vytváří virtuální model Prahy, opravdu nádhera:
http://www.praha4d.net/
Takovou Prahu mít v MSTS, to by bylo něco.

Nemá chybu. Ty modely objektů jsou opravdu perfektní....

Ta Praha vypadá pěkně, musela to být velká práce, když tam jezdí i doprava. Škoda, že autor nepaří MSTS :wink: Třeba by nám některé modely půjčil.
Stav prací:
Téměř hotové kolejiště nádraží Vlkov u Tišnova. Chybí jen část manipulačních kolejí na Křižanovském zhlaví s vyustěním do vlečky. Zdejší stanice budou komplikovanější, protože perony jsou trochu širší než standart. Také rozvětvení zhlaví nejsou moc symetrická a zdánlivě jednoduché stanice tak jednoduché nebudou. Ale výsledek určitě bude stát za to a ten kdo tam jezdil to musí poznat.
Jinak venku je opět hezky, tak to vidím opět cyklisticky a editor MSTS musí počkat.
Ale i tak téměř každý den je postaven kousek. :wink:

Pane Šemora - jenom takový malý dodatek . Ve stanici Sklenné nad Oslavou právě probíhá výměna vyhýbek ( ze 40 na 80 km/h )

efko3 napsal:
Ve stanici Sklenné nad Oslavou právě probíhá výměna vyhýbek ( ze 40 na 80 km/h )

Zdravím efko3,

dá se říci, že oba jsme místní a tak i přesto mě vaše informace dosti zarazila. Že by ve stanici, kde se jezdí takřka celý den "po rovné", kde se nesundávají postrky, přípřeže měnily výhybky na koridorových 80km/h...? Přijde mi to dost nelogické. Smím se zeptat, na jaké www adrese to bylo psáno? Nebo to jsou informace přímo ze stvby ve Skleném, nebo je to vlastní pozorování?

Díky, s pozdravem Heme

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře