Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Matthis Janeba napsal:
Ano jsou širší. Rozhodně bych v ZR, HB, Příbu použil devítky (9ti metrové), ale jinde je to spíš na šestimetrové. Jo a ještě v Křižanově jsou hodně široké.
Tak to je stejný odhad, jako že ve Sklenném osazují vyhýbky na rychlost 80km do odbočky :D .
Dotaz zněl na člověka, kdo tohle ví přesně a jestli šířka peronu 7 a půl je správně. (ani 6m a 9m už vůbec ne) Však stačí vzít pásmo a změřit, kdo tam bydlí. Na rozteč peronu v Tišnově to tak dělám všude, ale chtěl bych, aby mi to někdo potvrdil.

Deterio, pěkné.

Kdysi jsem se pokoušel vytvořit model nádraží Žďár n.S. do Trainzu a tak jsem to měřil - šířka perónu ve Žďáře je 7,5m ( je tam 25 dlaždic á 30 cm ).

Teď jsem chvíli zápasil se Žďárem a je to pěkně komplikované nádraží. Nádraží ani tak ne, jako zhlaví. Vůbec jsem nevěděl, jak začít. Takové zakřivené rozvětvení nemám rád. Ale už se něco rýsuje, pokračování zítra. :wink:

Nažďááááár!!!!!
Nešišlám, jen se loučím s nádražím ve Žďáru nad Sázavou, jehož kolejiště jsem právě dokončil. Zítra hurá na Sázavu a Přibyslav. Tady to snad tak složité nebude. :D
Pak už zbývá Pohled a HB a mohu přejít na další fázi stavby, perony , návěstidla, rychlostníky a pak už se bude moci i normálně jezdit. :wink:

Kudy dál?

Můžu se zeptat, kudy plánujete pokračovat dál (po dokončení Brno-Kutná Hora)? Co třeba 238ka (HB-Pce)? Taková další zkouška zda-li vyjde napojení :D

Re: Kudy dál?

radekedar napsal:
Můžu se zeptat, kudy plánujete pokračovat dál (po dokončení Brno-Kutná Hora)? Co třeba 238ka (HB-Pce)? Taková další zkouška zda-li vyjde napojení :D
Tuto trať neznám, nidky jsem tudy nejel a nemám ani žádné podklady. Proto nelze nic takového plánovat. Zkouška napojení bude u 251. Tuto trať znám, dříve jsem tudy často jezdil a mám všechny potřebné podklady. Sice ještě nemám video, ale časem se snad něco narodí.

Jinak ty stanice mezi HB a Tišnovem mi pěkně pijí krev. Vlastně pily, už jen dostavět oblouky v Pohledu a je to komplet kromě HB. Všechny stanice projektovány na perony a zhlaví každé jinak. Celkem by mne zajímalo, jak se s tím poprala konkurence. Problém byl s atypickou šířkou peronů a téměř vše do oblouku.

Kutná Hora, pokud někdo pojede zkrz, tak stejně musí dvouproudovkou. Pokud se má vracet, tak jediná kompromisní cesta je jak to mám v Topírně noc. Kdo to potřebujem tak si nějaký způsob vždy najde. Druhá varianta, zde udělat konec aktivity.

Zbyněk Šemora napsal:
Celkem by mne zajímalo, jak se s tím poprala konkurence. Problém byl s atypickou šířkou peronů a téměř vše do oblouku.

Zdravím Zbyňku,

konkurence, jak již informovala se prozatím vykašlala na trať 250. Prvotinou je trať 251, kde je modelován zvlášť takřka každý traťový objekt. Trať 250 - úsek Žďár n/S - Havlíčkův Brod by měl následovat hned poté a potom přijde naše zkouška napojení - Tišnov - Žďár n/s. Úsek Brno - zastávka Česká je ve fázi, kdy se rozmýšlíme, jestli tento úsek budeme dělat - kvůli náročnosti při stavbě okolí tratě. Ale na druhou stranu úsek Česká - Tišnov bude určitě zhotoven.

Co se týče těch poválečně uspořádaných stanic tratě 250 - Oblouky ve stanicích není problém, stavíme podle orthofotomap, kde model a i koleje jsou položeny téměř přesně. Šířky perónů budou také dodrženy.

Jinak vám přeji mnoho zdaru při tvorbě, vytvářet trať, kterou "téměř" neznáte je je složitější, než třeba udělat koleje v Brně Maloměřicích.
(viz dotaz na šířku perónů)

Tak hodně úspěchů přeje Heme

heme napsal:
...vytvářet trať, kterou "téměř" neznáte .....
No je fakt, jezdit tudy 19 let dvakrát týdně, skutečně neznámé prostředí :lol: . Tady jde o to, že je zde atyp jak pro rozvětvení zhlaví, tak ani nevychází šířka peronů do žádného vícekolejného bloku a vše se musí řešit dynamickými kolejemi.
Trať 251, V mých 15 letech se otec usadil na nějaký rok v Novém Městě na Moravě, tak jsem za ním pravidelně jezdíval vlakem a samozřejmě se kochal, jak si to zamračené brumlají do kopce. Tenkrát vše jezdilo přímo z Brna.

Zbyněk Šemora napsal:
No je fakt, jezdit tudy 19 let dvakrát týdně, skutečně neznámé prostředí :lol: . Tady jde o to, že je zde atyp jak pro rozvětvení zhlaví, tak ani nevychází šířka peronů do žádného vícekolejného bloku a vše se musí řešit dynamickými kolejemi.
Trať 251, V mých 15 letech se otec usadil na nějaký rok v Novém Městě na Moravě, tak jsem za ním pravidelně jezdíval vlakem a samozřejmě se kochal, jak si to zamračené brumlají do kopce. Tenkrát vše jezdilo přímo z Brna.

Tak to vám dávám za pravdu. Beru na vědomí, že BP je stavěna určitým časovým posunem, ale i tak tratě se za tu dobu změnily. Na Tišnovce znáte nejlepší časy této tratě, ale narovinu, do BP budete muset dělat novejší epochu, to samé trať 250 - modely starých stanic Ostrov n/Osl, Křižanov, Sázava u Žďáru, Přibyslav.....už jen těžko někdo vymodeluje do podobny před rekonstrukcí...

Ahoj Zbyněk.

kolin.jpg
Dnes som začal aktivitu Vn59660 od Kolínskeho ranzira.
Pri odchode z Českej Třebovej z 05koľaje33 smerom na Ústi nad Orlicí mi dalo len "voľno. Je to jazda odbočkou. Nemalo by tam byť "40 a voľno"? Teda ak sa nejedná o svetelné odchodové návestidlá bez návestenia rýchlosti (P-éčkové). Nepoznám to tam, ale je tam päť svetiel, tak predpokladám, že je tam rýchlostná sústava.
EDIT:
Skúsil som to ešte raz. Z toho Kolína to neviem celkom dobre posúdiť. Ide sa cez jednu križovatku zľava doprava. Či sa jedná o jazdu odbočkou...

Niečo podobné pri odchode z Ústí nad Orlicí smerom na Chocen zo 4.koľaje. Idem "na odhlášku" a teraz určite z boku. Návestí mi tam len "výstrahu". Návestidlo je štvorznakové. Nemalo by tam byť tiež "40 a výstraha"? Na opakovači mám správne medzikružie, trackmonitor tiež OK.
Taktiež nepoznám miestne pomery, tak ak sa mýlim a je tam tiež "P", ber toto ako bezpredmetné.
usti.jpg

S pozdravom passion.

p.s: teším sa na aktualizáciu :)

Naposled editoval moderátor:

No mě se v aktivitě Den Blbec stalo, že sem jel po té koleji co je na obrázku a na návěstidle 40 do odbočky a když vjíždím na odbočku tak do mě zboku vletí rychlík a naráz sme byly oba venku. :eek:

folcek napsal:
No mě se v aktivitě Den Blbec stalo, že sem jel po té koleji co je na obrázku a na návěstidle 40 do odbočky a když vjíždím na odbočku tak do mě zboku vletí rychlík a naráz sme byly oba venku. :eek:
V Třebové ? A máš zpoždění něco kolem pěti minut, že ? To se mi v té aktivitě taky párkrát stalo.

passione jsou tam péčková návěstidla sám jsem tam jel v reále.

Čouda napsal:
Kecáš ! P má UO a Kolín, ČT a vše ostatní do Phy má vajíčko.

VáclavS napsal:
Promiň Bobe, ale to je UnO. Podívej se pořádně.
Snad aby ses podíval pořádně sám. UO je ta druhá fotka směrem do Phy, ta první by měla být odjezd kolem dílen do Suezu k Parníku v ČT a u ní dotaz i začíná.

bob57_cz napsal:
Čouda napsal:
Kecáš ! P má UO a Kolín, ČT a vše ostatní do Phy má vajíčko.
Souhlasím s Bobem57_cz,mám otevřený sešiťák před sebou a je to tak.

Na tom screenu se odjíždí ze 35 koleje ne?

Jo v té ČT z koleje na obrázku by mělo být dole 40, pokud se jede dál do odbočky. Kouknu na to. Jestli bude chvilka :D .

Je neděle večer, raději napíšu co jsem postavil bez mučení. Kromě Havlíčkova Brodu, kde jsou jen vyhýbková zhlaví mám kolejově všechny stanice od Čáslavi do Vlkova. Dnes odpoledne jsem ještě zápasil s Tišnovem, kde jsem musel o nějaký metr na každé straně posunout všechny koleje, aby nám podvozky nešmirglovaly hrany peronů. Ze začátku to šlo dobře, ale koleje u výpravní budovy, tam už to bylo horší. A ve finále sranda, když jsem po několika hodinách nervů dolinkoval poslední návěstidlo a posunul budovy a sloupy TV dle upravených kolejí a před SAVE jsem se začal kochat, tak najednou přesýpací hodiny a bylo mi jasné co se stane. A jen jsem přemýšlel, kde mám posladní save. Naštěstí chyběly dodělat jen vedlejší koleje na zhlaví směrem na Nedvědice. Tak repete, nalinkoval jsem návěstidla, vyměnil jednu kolej, šoupnul s budovami a editor mi spadl podruhé. Ale napotřetí jsem už stanici dokončil. Už se mi to tam líbí. V původní verzi jsou angličany na Říkonínském zhlaví moc blízko sousední koleje a souběžné jízdy by nebyly možné. Teď je to už paráda. Také se mi podařilo lépe vytvarovat zakroucené koleje od Kuřimského zhlaví k výpravní budově.
Práce je ještě hodně moc, ale podstatné je, že trať se už pěkně rýsuje.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře