Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #7

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Tak to vypadá, že mi zkanibalizují můj nade vše oblíbený úsek trati z Vysočan do Lysé:
http://www.zelpage.cz/zpravy/6136#komentare :(
Ta trať je v příšerném stavu a kapacita je díky absenci AB také zcela nevyhovující, hold pokroku se zabránit nedá a je dobře, že se bude opravovat. Jen se trochu vytratí ta krásná atmosféra, koneckonců jako všude, kde se přistoupilo k opravě. Ještě, že jsem tě Zbyňku tehdy zblbnul a zůstane nám muzeum aspoň v MSTS.

Naposled editoval moderátor:

Pawlik napsal:
Tak to vypadá, že mi zkanibalizují můj nade vše oblíbený úsek trati z Vysočan do Lysé:
http://www.zelpage.cz/zpravy/6136#komentare :(
Ta trať je v příšerném stavu a kapacita je díky absenci AB také zcela nevyhovující, hold pokroku se zabránit nedá a je dobře, že se bude opravovat. Jen se trochu vytratí ta krásná atmosféra, koneckonců jako všude, kde se přistoupilo k opravě. Ještě, že jsem tě Zbyňku tehdy zblbnul a zůstane nám muzeum aspoň v MSTS.
Máš to nádraží nafoceno, než nám jej zbourají? To je hrůza, člověk se jen na chvíli otočí a vše je jinak.

Mám ho už z loňska i s tím zaflusaným bufetem a och*anou fasádou, zkrátka v plné síle a kráse.
Budova o prázdninách jistě bude.

Teď jsem narazil. V pláncích stanic není Veselíčko. Asi je to jen dopravna, ale z hlediska ČD jen zastávka. Nemáte někdo kilometrické polohy vyhýbek této stanice nebo rovnou plánek? V nejhorším případě si tam zopakuji cyklovýlet, jak jsme tudy na kolech loni prosvištěli s Pawlíkem, Michalem a Deteriem.

Zbyněk Šemora napsal:
Teď jsem narazil. V pláncích stanic není Veselíčko. Asi je to jen dopravna, ale z hlediska ČD jen zastávka. Nemáte někdo kilometrické polohy vyhýbek této stanice nebo rovnou plánek? V nejhorším případě si tam zopakuji cyklovýlet, jak jsme tudy na kolech loni prosvištěli s Pawlíkem, Michalem a Deteriem.
A máte AutoCad? Měl bych (nejspíš) plánek v tomto formátu...

Pokud neni k dispozici AutoCAD (coz vetsinou nebyva), postaci volne dostupny prohlizec Volo View nebo podobny, co umi formaty DWG, DXF a tusim DWT. Dostupny byl - krome jineho - i na strankach AutoCADu.

Já používám Free DWG Viewer, na pouhé prohlížení skoro lepší než AutoCAD (vyhlazuje čáry a má jednoduché ovládání). Ke stažení je na webu 30-denní licence, poté se dá přelstít přetočením datumu při spouštění :wink:
Jo, a Veselíčko je nákladiště a zastávka.

radekedar napsal:
Plánek jsem panu Šemorovi již poslal (exportovaný do PDF) :wink:
Díky moc, už je plánek přepsán do MSTS a Veselíčko je vyřešeno. Hurá na Nové Město na Moravě.

Tak jak jsem měl plné kecky obloučků u Světlé nad Sázavou, tak na 251 je to ještě horší. Nejčastější poloměry jsou kolem 200m. Na jednokolejkách to řeší dynamické koleje plus přechodnice. A do toho 20promile nahoru, 20 dolů. Člověk má plnou hlavu čísel, je to pěkná pakárna. Ale jezdění tam musí být zajímavé. Včera jsem se doobloučkoval do zastávky Nové Město na Moravě, kde jsem měl v nemocničních bytech naproti v mých 15 letech přechodný domov. Tatík dělal primáře na RTG. Po několika letech odešel do Znojma a pak se sem vrátil na penzi. Možná si ho někdo pamatujete. Já mám jen vzpomínky, že to byly zvláštní byty, měly společné velké okno záchodu a kuchyně dohromady nijak neuzavřené a když se vařil oběd, tak v kuchyni byly trochu smíchané vůně, když někdo současně úřadoval na záchodě. Pak se mi líbilo, že za domem jezdily vlaky. Také jsem si tam hned našel kamarády a kolikrát jsem sotva přijel a hned jsme šli hrát fotbal nebo podobné hry. Sice já nebyl nikdy velký sportovec, kromě kola, ale byla alespoň sranda. Později jsem se do těchto míst rád vracel vlakem do Žďáru nebo Nového Města a zpět na kole do Tišnova, jen jednou jsme jeli durch na kolech Žďár - prohlídka hradu Pernštejn - večeře v Předklášteří u Tišnova a doma jsme byli asi v jednu ráno. Celkem to šlo, ale první krize přišla někde za Hrušovany u Brna. Na státní silnici Židlochovice - Hustopeče jsem už na kole téměř podřimoval :D . A ráno do práce. Takovou šílenost už nikdy.
Píšu to proto, že jsem měl SZ, proč stavím 251, že k této trati nemám takový vztah. Opravdu mám.
Ale o víkendu si doma rozložím po celém pokoji výkresy Havlíčkova Brodu a dokončím tohle nádraží :wink:

Dovolil bych si ukázat mou celovíkendovou práci a to pokládka kolejí v Havlíčkově Brodě. Mám toho asi polovinu a asi si dám od tohoto nádraží pauzu, protože z těch měření už mám z toho takovou hlavu. Zatím to vypadá jen takto (aby jste se neptali, kdy už bude aktualizace :D )
232ea23a799d5e3c089865ca02446d19.jpg
74e2b272c51f1d32baf9ab82007b9431.jpg
d14791b23c8952ed0e2fff4828b68b1a.jpg
Ještě jsem chtěl ukázat, jak jsem upravil Tišnov. Obě zhlaví jsou trochu přerovnaná a perony už jsou pěkně v ose. Dnes pan Lubomír dodal nové perony, ale ještě jsem je nestačil vyměnit, protože jsem šílel na Havlíčkovým Brodem.
6c7a7fbb8d7b73d802b227804cd5672a.jpg
7ef4730c60716c1675176c25c146bf9b.jpg
f149298243c6282af65e271c5da195de.jpg
008b134219029b5d68727f462fc19c93.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
Dovolil bych si ukázat mou celovíkendovou práci a to pokládka kolejí v Havlíčkově Brodě. ...

Zdravím,
jak tak koukám na screeny zhlaví žst. Havlíčkův Brod,připadám si spíše jako v Anglii.Tolik "angličanů" pohromadě jsem totiž v životě neviděl. :D
Ať se práce daří.

David

Těch angličanů zase tolik není, téměř vše se vybouchalo na Jihlavském zhlaví :D Ale horší je jiná věc. Když jsem dělal fotky Tišnova, bylo třeba tam dojet z Brna. Jenomže Brno Židenice a Brno Královo Pole, "selhalo nahrání peronů" Vždyť jsem to jel nedávno po propojení 250/230 a vše bylo vpořádku. Tak jsem šel po modelu a zjistil jsem, že mi něco rozežírá textury. Nějaká kyselina nebo co. :x uvaly49.ace se nenačetly i když v adresáři jsou. Po otevření byla vpořádku jen asi horní desetina obrázku a jinak celý zbytek bylo barevné zrnění. Není to dlouho a byl stejný problém textury Snow/dom_biely.ace (Nebulusova náhrada za domek od PAV dum03.s)
Tyto havárie textur mohlo způsobit kopírování na šuflíkový hardisk. Několikrát se mi stalo, že se načetl normálně, ale během provozu PC se ztratil ze systému.
Nevíte někdo, jak by šly zkontrolovat ostatní textury, jestli se jim nestala podobná havárie? Kromě otevírání všech ACE nebo projetí všech tratí ve všechna roční odobí. Naštěstí mám všechny textury zazálohované.

Zbyňku to není kyselina, ale Windows, který toto čas od času udělá po aktualizacích ... Co jsem zatím zjistil platí toto o Win XP a 98 co mají tvojí trať a 321+ tratě kompatibilní s těmito .... Je to jakási velká zrada na uživatele ... a nápad, jak zjistit poškozené ace soubory tedy jinak než každý zkonrolovat mě nenapadá ...
Zbyněk Šemora napsal:
Těch angličanů zase tolik není, téměř vše se vybouchalo na Jihlavském zhlaví :D Ale horší je jiná věc. Když jsem dělal fotky Tišnova, bylo třeba tam dojet z Brna. Jenomže Brno Židenice a Brno Královo Pole, "selhalo nahrání peronů" Vždyť jsem to jel nedávno po propojení 250/230 a vše bylo vpořádku. Tak jsem šel po modelu a zjistil jsem, že mi něco rozežírá textury. Nějaká kyselina nebo co. :x uvaly49.ace se nenačetly i když v adresáři jsou. Po otevření byla vpořádku jen asi horní desetina obrázku a jinak celý zbytek bylo barevné zrnění. Není to dlouho a byl stejný problém textury Snow/dom_biely.ace (Nebulusova náhrada za domek od PAV dum03.s)
Tyto havárie textur mohlo způsobit kopírování na šuflíkový hardisk. Několikrát se mi stalo, že se načetl normálně, ale během provozu PC se ztratil ze systému.
Nevíte někdo, jak by šly zkontrolovat ostatní textury, jestli se jim nestala podobná havárie? Kromě otevírání všech ACE nebo projetí všech tratí ve všechna roční odobí. Naštěstí mám všechny textury zazálohované.

phptt napsal:
... a nápad, jak zjistit poškozené ace soubory tedy jinak než každý zkonrolovat mě nenapadá ...
Spustit totalcmd, v levém okně otevřít adresář s dobrou zálohou, v pravém adresář kontrolovaný, nahoře otevřít menu "Příkazy", vybrat volbu "Synchronizovat adresáře", vlevo všechna zatržítka zatrhnout, navolit tlačítka pod nápisem "Zobrazit".
Pak už jen klepnout tlačítko vlevo nahoře "Porovnat". Porovnává se podle vnitřního obsahu souboru ( tedy ne podle vnějších znaků - popisek ).
Změněné budou červenou barvou ( s datem a časem změny ), stejné černou, zelené přebývající vlevo, modře vpravo.
Podle výsledku lze pro synchro použít vpravo tlačítko.( Synchronizuje vždy zleva doprava. ) Přepíše se podle navoleného tlačítka (červené). :D

Bob57, to je dobrý nápad, protože když jsem minule porovnával ace soubory podle obsahu, tak tenkrát zobrazení bylo jako by bez chyb, ale v TOTALCMD provonání našlo rozdíl. Jen jsem nevěděl, že to jde i hromadně.
Jinak tyto chyby vznikají při kopírování souborů, ale myslím si, že je to jen problém šuflíku, protože například v práci jej kontroluji i v Biosu. Například disk existoval, ale neměl 160giga, ale jen 60. Vysunout - zasunout a už to bylo OK.
Měl jsem hold smůlu, že mi ve Světlé nad Sázavou při dostavbě stanice havarovala databáze a já musel použít zálohu (na šuflíku) a zrovna ten den kontakt na svorkovnici nebyl 100% :( Jen doufám, že tam jiné škody nejsou).
Anebo to opravdu dělá windows, protože jsem také zažil, že kopírování na disk se ukončilo z důvodu nemožnosti přečtení některého souboru. Ale tenkrát jsem takový problém s kopírováním do záloh neměl, rychlost kopírování byla stabilní. Možná bude stát za to po zapnutí PC udělat test v HD TUNE. Pokud je mechanický problém, test spadne.

bob57_cz napsal:
...( Synchronizuje vždy zleva doprava. )... Přepíše se podle navoleného tlačítka (červené). :D

Neni pravda. Synchronizuje podle datumu. Novejsim prepise starsi. V jednom kroku zleva doprava i zprava doleva. Davejte na to pozor. Po kliku na tlacitko synchronizovat se jeste jednou zepta. Doporucuji zkontrolovat. (totalcmd 6.51)

Kosac napsal:
bob57_cz napsal:
...( Synchronizuje vždy zleva doprava. )... Přepíše se podle navoleného tlačítka (červené). :D
Neni pravda. Synchronizuje podle datumu. Novejsim prepise starsi. V jednom kroku zleva doprava i zprava doleva. Davejte na to pozor. Po kliku na tlacitko synchronizovat se jeste jednou zepta. Doporucuji zkontrolovat. (totalcmd 6.51)
6.51 je už dávno muzeum, řadu měsíců funguje 7.xx s podporou pro Vista. Při synchro si mohu vybrat, co chci přepsat ( jen červené nebo i zelené, nahradit novější či starší atd., tam si to musí člověk ohlídat ), šipka defaultně ukazuje zleva doprava.
Pokud jsou změněné vnější znaky souborů, tak to jde i porovnat podle nich ( bez vnitřní kontroly obsahu ) jednoduchou fcí "Porovnat adresáře".

Našel asi před pár dny dvě chyby na trati 250 a to že na traťové koleji T1a mezi Maloměřicemi a Židenicemi chybí poslední stanoviště autobloku a ještě jeden autoblok a to u Čebína ve směru na Kuřim po správné traťové koleji, páč úsek dlouhý přes 3 km na 250 mezi Tišnovem a Kuřimem není , to ani mi tak nevadí protože vím že tato trať je ve výstavbě ale ty Židenice mi vadí protože i v aktivitách mi to přijde dívné abych čekal na vjezdu do Maloměřic až vlak projede kolem vjezdového náv. v Židenicích :?
Doufám že v příští aktualizaci už bude návěstidlo na svém místě :D , berte to jako radu nebo spíše chybu v trati né jako buzeraci :wink:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře