Motorová lokomotiva řady 711 (ŽDB 711)

Jaroslav Skůra

Provozní technik
Pěkný den,
jako valentýnský dárek jsme pro Vás s Davidem Hájkem, Martensem a Jackem připravili tuto malou mašinku:

48af92c35de4550cab8371b4b98097b0.jpg 26fad0a1ff7951350fe4591d4b18ca6c.jpg

Ke stažení na mém domovském serveru, příjemnou zábavu.

Naposled editoval moderátor:
Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný den,
jako valentýnský dárek jsme pro Vás s Davidem Hájkem, Martensem a Jackem připravili ... .

... ach ta láska nebeská ... v tomto případě samozřejmě k železnici. :D

Já jen připojím své veřejné poděkování Jardovi,Martensovi a Jackovi za vše,co pro nový model udělali.Stejně tak děkuji i jednomu "reálnému" fírovi,který mi skutečnou lokomotivu vytáhl z remízy a potom trpělivě snášel mé dokumentační video i foto-choutky. :D

Je to opravdu paráda.

Zdraví
David

Tak jsem si dnes 711ku nainstaloval a MSTS mi u ní generuje chybu na řádku 219 resp. 220 (dle verze spřáhla 30 cm, resp. 80 cm - tedy tím to nebylo) a tudíž se 711 ani v Editoru neobjevuje. Enginy jsem procházel, našel jsem příslušné řádky, ale ani pokus o opravu nebyl úspěšný - vyšlo mi to na řádek s Duration (0), napsal jswem 0.0, ale i jinde v enginu je psáno jen 0, tak nevím. MSTS Bin nainstalovaný nemám, ale i kdybych měl, tím to podle mě není.

těplovoz napsal:
MSTS Bin nainstalovaný nemám, ale i kdybych měl, tím to podle mě není.
Tím to právě je:
Wagon ( zdb_711003
comment( upravil Ppoollll & Jacek & O.Frinta verze 1.1 )
comment( svetla pro MSTSbin)
...
220 .. Headlight ( 4 )
.

těplovoz napsal:
Tím, že mašina nebude svítit? To přežiju...

Opravdu nejde jenom o ty světla...obrazně řečeno místo v mercedesce budeš jezdit na kole.....tolik asi srovnání Bin a no Bin.....

Pokud tě jako odrazuje myšlenka, že ti pod binem nepůjdou vozidla, která nejsou přizpůsobená pro bin, tak jsi na omylu. Já jsem také dlouho otálel s instalací, ale teď toho nelituju a MSTS si bez toho neumím představit. instalací nic nezkazíš. Vše ti bude fungovat jako doposud, jenže je k mání spousta věcí, které v defalutním MSTS nefungujou.

^George napsal:
Smím se zeptat v jakém programu jsi tuto lokomotivu udělal??

Modely jde dělat v podstatě v jakémkoliv 3D modelovacím programu, který umí export do formátu 3DSMax (*.3DS). Z free programů bych asi doporučil vyzkoušet Blender. Je to open software a pokud bys chtěl začít tak ho zkus. Mě se již na něj přecházet nechce.

Odkaz ke stažení je tady: http://www.blender.org/

Jsou tam i manuály a poměrně slušná dokumentace. Tak ho vyzkoušej a dej vědět jak to dopadlo.

^George napsal:
Smím se zeptat v jakém programu jsi tuto lokomotivu udělal??

Můj způsob modelování je poněkud odlišný od ostatních modelářů, zasvěcení o něm vědí, ale já bych ho nechal přikrytý, přeci jen je to mé výrobní tajemství. Díky němu dokážu modely vytvářet s poměrně velkou přesností. Prozradím jen to, že se skutečně jedná 3D software, který je ale na hony vzdálený 3dsmax.

Max 5.1 by ti mohl plně vyhovovat, kapacitu na takovéto prkotiny rozhodně má.

Back
Nahoře